https://www.protothema.gr/greece/ar...e-horis-sunepeies-ta-adilota-kunigetika-opla/
"- Οι κάτοχοι αδήλωτων κυνηγετικών όπλων, δεν θα έχουν καμία ποινική συνέπεια, εάν προσέλθουν με δική τους πρωτοβουλία στις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες και υποβάλλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έκδοση των απαραίτητων αδειών κατοχής κυνηγετικών όπλων, καταβάλλοντας παράλληλα 30 ευρώ, αντί των 120 ευρώ που ίσχυε με τις προηγούμενες διατάξεις..."
Παντελή ρώτα και κανένα οπλουργό, μη βασίζεσαι μόνο στους αστυν. της ασφάλειας.
Κατά τη γνώμη μου όλα αυτά τα περίεργα που λένε σε διάφορα αστυν. τμήματα, είναι αφενός άγνοια νόμου, και αφετέρου πονηρή προσπάθεια απόσεισης ευθυνών ... Σου λέει, (όταν ειδικά πρόκειται για παλιό όπλο, άγνωστης μάρκας, με φθορές κλπ.) ... που να ψάχνουμε τώρα να βρούμε τα στοιχεία του, πάνω στις κάννες και τη βάση και σε βιβλία και ιντερνετ (όταν δεν υπάρχουν τα παλιά χαρτιά για να τα αντιγράψουν) ... φέρτο να το καταστρέψουμε να τελειώνουμε ...
Ή ακόμη και για γνωστά όπλα και κάννες, αλλά σχετικά παλιά, φοβούνται μήπως σε περίπτωση κάποιου ατυχήματος, τους ζητηθούν ευθύνες, πώς έδωσαν ΑΚΚΟ για όπλο μη ασφαλές και επικίνδυνο ...
Για αυτούς τους λόγους πιστεύω επινόησαν και τη βεβαίωση οπλουργού, που να βεβαιώνει τα στοιχεία του όπλου (ας ψάξει εκείνος να τα βρει ...
) και ότι είναι εύχρηστο (λειτουργικό και ασφαλές). Για να φορτωθεί ο οπλουργός τις ευθύνες που τυχόν προκύψουν ...
Εξάλλου μου το άφησε να εννοηθεί ο υπεύθυνος, όταν πήγα να ανανεώσω κάποιες ληγμένες άδειες και μ' έστειλε σε οπλουργό: εμείς αστυνομικοί είμαστε, δεν είμαστε οπλουργοί !!!
Παύλο δεν ξέρω σίγουρα, αλλά πιστεύω (θεωρώ λογικό) ότι θα ισχύει η ίδια διαδικασία ...
Να πως είναι η βεβαίωση οπλουργού:
View attachment 2100