I.P.S.C. ( πρακτική σκοποβολή )

Δεν είναι στάδιο της πρακτικής.... Μάλλον στρατιωτικοί που βάζουν χρόνο στην εξάσκηση τους...
οχι, ειναι στάδιο SRA της Φιλανδίας, βασισμένο στους (περισσότερους) κανόνες της πρακτικής. Βάλε στο γιουτουμπ "sra finland" και θα καταλάβεις περισσότερα για ένα άθλημα που για πολλούς λόγους, δεν θα το βιώσουμε ποτέ στην Ελλάδα.

οχι, ειναι στάδιο SRA της Φιλανδίας, βασισμένο στους (περισσότερους) κανόνες της πρακτικής. Βάλε στο γιουτουμπ "sra finland" και θα καταλάβεις περισσότερα για ένα άθλημα που για πολλούς λόγους, δεν θα το βιώσουμε ποτέ στην Ελλάδα.
Παίζουν δηλαδή με plate carrier και εξαρτήσεις πολίτες; Παράξενο μου φαίνεται....τι να πω.... ίσως

Ωραίο βίντεο! Γιατί λες ΠΟΤΕ;
Για πολλούς λόγους Άρη. Από το λόγο ότι δεν θα δούμε ποτέ στα σκοπευτήρια rifles (pcc και αν), μέχρι το ότι η ομοσπονδία δεν θα θέλει ένα άθλημα τόσο πολύπλοκο, γιατί δεν μπορεί να το διαχειριστεί -έιτε γραφειοκρατικά ή λόγω έλλειψης ανθρωπίνου δυναμικού. Μη λησμονούμε πόσες δεκαετίες πέρασαν μέχρι να ενταχθεί η πρακτική σκοποβολή σαν άθλημα της σκοε.
...και αφήνω απ έξω απ' την κουβέντα τα ζητήματα που θα προκύψουν με την αστυνομία...

Με 2 ευρώ το λίτρο η βενζίνη και το πετρέλαιο.... και 17-18 ευρώ τις 9αρες...... μετρημένοι στα δάχτυλα.....
Φέτος το έχω ρίξρι στο 22αρι.... πρακτική με 22αρι -μόνο χαρτί, γιατί τα μέταλλα, ούτε που κουνιούνται. Θα μου πεις, μα δεν υπάρχει σαν άθλημα.... Ναι, αλλά το κουτί έχει 5,5 ευρω...

δυστυχώς έχεις δίκιο. Αυτοί οι παράγοντες βαράνε οποιοδήποτε χόμπι, όχι μόνο την σκοποβολή!
Όταν ξεκίνησε η κρίση.... πριν 10 χρόνια....σε κλασικά μέρη για μπεκάτσα 50-60 χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη δεν ευρισκες πάρκινγκ.... πριν από 4 χρόνια ήσουν μόνος σου .... ειδικά καθημερινές....τα τελευταία 2-3 άρχισε πάλι η κίνηση αλλά ίσως επειδή ο κόσμος είχε αγανακτήσει λόγω της καραντίνας και της περσινής απαγόρευσης....θα δούμε από την έναρξη της νέας σεζόν.... ανάλογα και με τις καταστάσεις....

Να το χαίρεσαι το εργαλείο που πήρες, πραγματικά είναι κάτι ξεχωριστό. Το καλύτερο πιστόλι που έχω ρίξει είναι το shadow 2 urban. Για να πω την αλήθεια, όταν έριξα με αυτό, είχα την αίσθηση ότι έκλεβα. Πώς γίνεται να υπάρχει τόσο αισθητή διαφορά στη συγκέντρωση των βολών;Φαντάζομαι το TS θα έχει ακόμα καλύτερη αίσθηση.
Κανένας πλέον δεν χρησιμοποιεί τα STI και SVI;

Κανένας πλέον δεν χρησιμοποιεί τα STI και SVI;
Φανταστικά πιστόλια, τα έχω ρίξει και τα 2 : Ένα STI Trojan 1911 και ένα SVI infinity 38. Εμπειρία καταπληκτική!!!
Προσπαθώντας να απαντήσω στην απορία σου, θα πω το εξής: δεν προτιμώνται πλέον τόσο πολύ λόγω των υψηλών τιμών στα ανταλλακτικά τους και την σπανιότητα αυτών. Στο STI Trojan χάλασε ο 2ος γεμιστήρας και παραγγείλαμε έναν χωρητικότητας 9 σφαιρών ο οποίος έκανε 6 μήνες να έρθει και με τιμή 135 ευρώ! Συγκριτικά, του CZ 75 TS χωρητικότητας 21 σφαιρών, έχει 50 ευρώ και τον έχεις αύριο! Έσπασε και το slider stop -6 μήνες και 88 ευρω!!!! Του CZ 75 TS έχει 35 ευρώ και είπαμε, το έχεις αύριο!
Τα SVI δεν έρχονται σε 9αρι διαμέτρημα -μόνο 38άρι και 40αρι, και εκεί που έχουν πάει οι τιμές αυτών των σφαιρών στην Ελλάδα, δεν συμφέρει. Άσε που και τα ανταλλακτικά των SVI,είναι στα επίπεδα των STI....
Γι αυτό οι νέοι Έλληνες αθλητές προτιμούν τα τελευταία χρόνια την CZ, όπως και την Ισραηλινή BUL που είναι στα επίπεδα των προαναφερθέντων, αλλά με πιο φθηνά και με μεγαλύτερη διαθεσιμότητα ανταλλακτικά και υποστήριξη.

(Η STI πουλήθηκε πέρυσι τέτοιον καιρό και άλλαξε όνομα σε STACCATO)

Last edited:
Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για τα επανατατικα ελατήρια DPM, έχει κανένας εμπειρία με αυτά; Αξίζει τον κόπο;
Κώστα είναι καλά, αλλά υπερεκτιμημένα σε θέμα τιμής, όχι αξίας!
Έλληνες οπλουργοί, είναι ικανοί να φτιάξουν αντίστοιχα στη μισή τιμή ή και χαμηλότερα. Αν σ' ενδιαφέρει, συνεργάζομαι με κανα-δυο που το έχουν!

Έλληνες οπλουργοί, είναι ικανοί να φτιάξουν αντίστοιχα στη μισή τιμή ή και χαμηλότερα. Αν σ' ενδιαφέρει, συνεργάζομαι με κανα-δυο που το έχουν!
Το DPM είναι πατέντα από Έλληνα.....η οποία αργότερα αγοράστηκε και από την Glock....στις γρήγορες διπλές θα δεις διαφορά σε σχέση με το εργοστασιακό ελατήριο... ειδικά σε 40αρι που έχει και περισσότερη ανάκρουση.... είναι εμφανής η διαφορά. Στο εξωτερικό πωλούνται ακριβότερα απ'ότι στην Ελλάδα.... δείτε σε site του εξωτερικού....

Το DPM είναι πατέντα από Έλληνα.....η οποία αργότερα αγοράστηκε και από την Glock....στις γρήγορες διπλές θα δεις διαφορά σε σχέση με το εργοστασιακό ελατήριο... ειδικά σε 40αρι που έχει και περισσότερη ανάκρουση.... είναι εμφανής η διαφορά. Στο εξωτερικό πωλούνται ακριβότερα απ'ότι στην Ελλάδα.... δείτε σε site του εξωτερικού....
Σας ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις σας. Το ζητούμενο για εμένα είναι πάντα η μακροβιότητα του όπλου και δευτερευόντως οι γρήγορες βολές. Γιώργο για να λες εσύ ότι υπάρχουν οπλουργοι που κάνουν αντίστοιχα και καλύτερα επανατατικα είμαι σίγουρος πως είναι γεγονός, όμως από ψυχολογικής άποψης δεν νιώθω καλά στο να βάλω κάτι στο όπλο, μη τυποποιημένο.

Σας ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις σας. Το ζητούμενο για εμένα είναι πάντα η μακροβιότητα του όπλου και δευτερευόντως οι γρήγορες βολές. Γιώργο για να λες εσύ ότι υπάρχουν οπλουργοι που κάνουν αντίστοιχα και καλύτερα επανατατικα είμαι σίγουρος πως είναι γεγονός, όμως από ψυχολογικής άποψης δεν νιώθω καλά στο να βάλω κάτι στο όπλο, μη τυποποιημένο.
Πολλοί σκοπευτές και όχι μονο έχουν εδώ και πολλά χρόνια DPM στα όπλα τους.... επίσης το ότι είναι τόσα χρόνια στην αγορά και συνεχίζει να πωλείται και να εξελίσσεται, σημαίνει ότι είναι αξιόπιστο και πιστοποιημένο. Άλλωστε δεν θα το αγόραζε η Glock αν δε δούλευε.... στο εξωτερικό πωλείται από 90 εώς 150 δολλάρια....

Έχω προσέξει ότι πολλοί σκοπευτές, με το που αγοράζουν ένα όπλο, πετάνε όλα τα ελατήρια και βάζουν αλλά. Στο επανατατικό, όχι μόνο βάζουν άλλο ελατήριο από το εργοστασιακό, αλλά αφαιρούν και σπείρες. Αποτέλεσμα; Ναι μεν τα όπλα ρίχνουν καλύτερα, έχουν πιο γρήγορη επαναφορά, πιο μαλακή σκανδάλη, αλλά ας πούμε στα CZ κόβονται κάποια στιγμή τα slide stop. Εγώ θα άλλαζα το επανατατικό ( και σε καμία περίπτωση δεν θα πείραζα τη σκανδάλη) μόνο και μόνο αν αυτό βελτίωνε κάτι, χωρίς όμως να βλάψει τη μακροζωία των εξαρτημάτων του όπλου.

Back