gvp9000
Banned
Lapua, αλλά πάρτα όλα
Lapua, αλλά πάρτα όλα
Κορυφαίες εταιρείες - τις Lapua δυστυχώς δεν τις έχω βρει ακόμη διαθέσιμες για να έχω ιδία άποψη, αλλά οι Μινι Μαγκ, είναι οι καλύτερες σε απόδοση 22αρες που κυκλοφορούν (που και που) στην Ελλάδα.
Δεν τις έχω ρίξει ποτέ. Είναι ακριβότερες; Και πόσο; Όμως, αν είναι να καταπονήσει κάποιος το πιστόλι του, γιατί δεν πάει κατευθείαν σε μεγαλύτερο διαμέτρημα;https://alsapro.cz/products/?lang=en#
Από τις καλύτερες σφαίρες που κυκλοφορούν (???) στην αγορά. Αν τις πετύχετε, αρπάξτε τις. Βγάζουν και 9αρες κατηγορίας MAJOR -προσοχή όμως, γιατί δεν τις αντέχουν όλα τα πιστόλια!!!
Αφ' ενός οι 9άρες είναι πιο φθηνές από 40άρες. Αφ' ετέρου, είναι θέμα κανονισμών IPSC, Παράρτημα D1,2.3.κλπ/ σελ.64+Δεν τις έχω ρίξει ποτέ. Είναι ακριβότερες; Και πόσο; Όμως, αν είναι να καταπονήσει κάποιος το πιστόλι του, γιατί δεν πάει κατευθείαν σε μεγαλύτερο διαμέτρημα;
Και από τιμές που παίζουν αυτές; Αυτό το TS πρέπει να κάνει 2500€ ή λέω λίγα; Απίστευτο εργαλείο.Αφ' ενός οι 9άρες είναι πιο φθηνές από 40άρες. Αφ' ετέρου, είναι θέμα κανονισμών IPSC, Παράρτημα D1,2.3.κλπ/ σελ.64+
Ο κανονισμός ορίζει ελάχιστο διαμέτρημα και ελάχιστο συντελεστή ισχύος για κάθε κατηγορία (minor -major). Όλοι θέλουν να παίξουν majot γιατί η βαθμολογία είναι μεγαλύτερη, αλλά να πληρώσουν λιγότερα σε πυρομαχικά. Όπότε, η alsapro, έχει βγάλει 9άρα με συντελεστή ισχύος 40άρας. Έχουν λίγο μπέρδεμα οι κανονισμοί, αλλά με διάβασμα και ρωτώντας, σιγά σιγά θα ξεδιαλυθούν τα νέφη
Ότι αφορά την καταπόνηση στο πιστόλι, υπάρχουν έτοιμα μαμίσια πιστόλια που παίζουν άνετα 9αρες major χωρίς να ιδρώσει το κλείστρο τους. Σίγουρα δεν είναι πολυμερικά Ορίστε δυο που μου έρχονται πρόχειρα: BUL sas II και CZ 75 TS
Το BUL -που εβαλα το λινκ πιο πανω- το πηρε κολλητός στα 2500 και το CZ 75 TSOrange που πήρα εγώ στα ίδια...Και από τιμές που παίζουν αυτές; Αυτό το TS πρέπει να κάνει 2500€ ή λέω λίγα; Απίστευτο εργαλείο.
Να το χαίρεσαι το εργαλείο που πήρες, πραγματικά είναι κάτι ξεχωριστό. Το καλύτερο πιστόλι που έχω ρίξει είναι το shadow 2 urban. Για να πω την αλήθεια, όταν έριξα με αυτό, είχα την αίσθηση ότι έκλεβα. Πώς γίνεται να υπάρχει τόσο αισθητή διαφορά στη συγκέντρωση των βολών;Φαντάζομαι το TS θα έχει ακόμα καλύτερη αίσθηση.Το BUL -που εβαλα το λινκ πιο πανω- το πηρε κολλητός στα 2500 και το CZ 75 TSOrange που πήρα εγώ στα ίδια...
Γενικά, από 1-1μιση χήνα και πάνω τα αγωνιστικά....
Σ' ευχαριστώ Κωστή!!! Σε καταλαβαίνω πως ένιωσες -έχουμε το Shadow 2 urban στον σκοπευτικό. ;Πάντως, έχουν τεράστια διαφορά τα δυο πιστόλια, τόσο μεγάλη, που δεν το πίστευα. Παράδειγμα για να καταλάβεις: απ' τη μαμά, το shadow 2 έχει τράβηγμα σκανδάλης στο 1,5 κιλό και το TS λιγότερο από 0,5! Ρίχνει με τη σκέψη!!!Να το χαίρεσαι το εργαλείο που πήρες, πραγματικά είναι κάτι ξεχωριστό. Το καλύτερο πιστόλι που έχω ρίξει είναι το shadow 2 urban. Για να πω την αλήθεια, όταν έριξα με αυτό, είχα την αίσθηση ότι έκλεβα. Πώς γίνεται να υπάρχει τόσο αισθητή διαφορά στη συγκέντρωση των βολών;Φαντάζομαι το TS θα έχει ακόμα καλύτερη αίσθηση.
Το δικό μου δεν ξέρω τι βάρος σκανδάλης έχει. Ειδικά διπλής ενέργειας πρέπει να είναι ποιο βαριά από Glock. Το TS είναι και διπλής ενέργειας ή μόνο μονής;Σ' ευχαριστώ Κωστή!!! Σε καταλαβαίνω πως ένιωσες -έχουμε το Shadow 2 urban στον σκοπευτικό. ;Πάντως, έχουν τεράστια διαφορά τα δυο πιστόλια, τόσο μεγάλη, που δεν το πίστευα. Παράδειγμα για να καταλάβεις: απ' τη μαμά, το shadow 2 έχει τράβηγμα σκανδάλης στο 1,5 κιλό και το TS λιγότερο από 0,5! Ρίχνει με τη σκέψη!!!
Αν διαβάσεις συγκριτικά, θα καταλάβεις, αλλά περισσότερα θα νιώσεις αν το δοκιμάσεις, γιατί ότι και να σου γράφω εγώ........
Το δικό σου (CZ 75B) έχει 4,5 κιλά διπλής (DA) και 2,5 κιλά μονής (SA). Τόσο περίπου βγαίνει και το CZ P-07. To TS βγαίνει μόνο singla action.Το δικό μου δεν ξέρω τι βάρος σκανδάλης έχει. Ειδικά διπλής ενέργειας πρέπει να είναι ποιο βαριά από Glock. Το TS είναι και διπλής ενέργειας ή μόνο μονής;
Από ότι είδα το ανοξείδωτο ματ σταμάτησε να παράγεται το 2019! Αμ γι'αυτό είδα τεράστια διαφορά με το σαντοου δύο. Μεγάλη διαφορά στο βάρος σκανδάλης!Το δικό σου (CZ 75B) έχει 4,5 κιλά διπλής (DA) και 2,5 κιλά μονής (SA). Τόσο περίπου βγαίνει και το CZ P-07. To TS βγαίνει μόνο singla action.
Ποιο ανοξείδωτο ματ εννοείς; Αν εννοείς το TS, τελευταία του χρονιά ήταν το '21, οπότε και έβγαλε το TS2 το οποίο ουσιαστικά είναι ένα TSO σε 3 μορφές και για 3 βαλάντια.Από ότι είδα το ανοξείδωτο ματ σταμάτησε να παράγεται το 2019! Αμ γι'αυτό είδα τεράστια διαφορά με το σαντοου δύο. Μεγάλη διαφορά στο βάρος σκανδάλης!
Για το CZ75B stainless ματ λεωΠοιο ανοξείδωτο ματ εννοείς; Αν εννοείς το TS, τελευταία του χρονιά ήταν το '21, οπότε και έβγαλε το TS2 το οποίο ουσιαστικά είναι ένα TSO σε 3 μορφές και για 3 βαλάντια.
Ωραίο βίντεο! Γιατί λες ΠΟΤΕ;Πως ΔΕΝ θα είναι ΠΟΤΕ η πρακτική σκοποβολή στην Ελλάδα..... SRA Finland