I.P.S.C. ( πρακτική σκοποβολή )

Αυτή η συγκεκριμένη εάν έχει ασφάλεια που απασφαλιζει με τον δείκτη απαγορεύεται στην πρακτική.... επειδή υπήρχαν περιστατικά στην Αμερική με αυτοπυροβολισμους. Επίσης η κλίση της θηκης πρέπει να είναι κάθετη ή ελαφρώς προς τα εμπρός....αν έχει κλίση προς τα πίσω απαγορεύεται.... επίσης αν η θήκη που φέρει ο αθλητής έχει ασφάλειες θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένες πριν δοθεί το σήμα .... επιπλεον ο κριτής ή ο αγωναρχης μπορεί να ελέγξει αν ο εξοπλισμός είναι ασφαλής... μπορεί να ζητήσει από τον αθλητή να κάνει άλματα ή αναπηδήσεις για να δει την ασφαλή συγκράτηση του όπλου από την θήκη...
έχω παίξει αρκετές φορές με την συγκεκριμένη κ δεν μ είπε ποτέ κανείς τίποτα

Αυτή η συγκεκριμένη εάν έχει ασφάλεια που απασφαλιζει με τον δείκτη απαγορεύεται στην πρακτική.... επειδή υπήρχαν περιστατικά στην Αμερική με αυτοπυροβολισμους
υπάρχει κάπου αυτή η απαγόρευση; λίγο περίεργο...

τι εννοείς;
Έχει μια διαφορά εδώ η οπλοκατοχή γενικά . Δεν είναι δικαίωμα του καθενός που φτάνει στο 18ο χρόνο της ηλικίας του . Έχει άλλο τρόπο απόκτησης για τα όπλα και όταν πας σε όπλα χειρός θέλει επιπλέον πιστοποιήσεις από τα σκοπευτήρια , με μάθημα και τεστ , για θηκη πάλι αλλά μαθήματα και τεστ , για γρήγορες βολές , πάλι μαθήματα και τεστ . Για παράδειγμα αν θες να έχεις πιστόλι στο σκοπευτήριο με θηκη και να μπορείς να κανεις και βολές γρήγορα ( rapid fire) χρειάζεσαι τα εξής : άδεια non restricted και άδεια restricted από την. Ομοσπονδιακή αστυνομία , άδεια μεταφοράς του όπλου από και προς το σπίτι από τον σερίφη της πολιτείας , στο σκοπευτήριο χρειάζεσαι μάθημα και τέσσερα τεστ πρακτικά για μα φέρεις αυτά τα όπλα και μετά για την θηκη πάλι μάθημα και τεστ και για το rapid fire το ίδιο . Αν τώρα θες για θηκη κτλ αλλά να πας σε οποίο σκοπευτήριο της επαρχίας ( πολιτείας) θέλεις τότε πρέπει να πάρεις άλλο μάθημα το black badge ( αν θυμάμαι καλά) το οποίο εγώ δεν το έχω κάνει διότι με εξυπηρετεί σε επίπεδο σκοπευτηρίου .

Last edited:
Ο λόγος που κάποιος στο σύλλογό του μπορέι να βάλει ως κανόνα την "απαγόρευση" αυτή της θήκης είναι ακριβώς αυτός:

Αυτό που μου αρέσει περισσότερο σε αυτό το βίντεο είναι αυτό που λέει στο 3:00 "Μόλις έγινε το ατύχημα, η εκπαίδευσή μου άρχισε να δουλεύει: πήρα τηλέφωνο τη μαμά μου".

Έχει μια διαφορά εδώ η οπλοκατοχή γενικά . Δεν είναι δικαίωμα του καθενός που φτάνει στο 18ο χρόνο της ηλικίας του . Έχει άλλο τρόπο απόκτησης για τα όπλα και όταν πας σε όπλα χειρός θέλει επιπλέον πιστοποιήσεις από τα σκοπευτήρια , με μάθημα και τεστ , για θηκη πάλι αλλά μαθήματα και τεστ , για γρήγορες βολές , πάλι μαθήματα και τεστ . Για παράδειγμα αν θες να έχεις πιστόλι στο σκοπευτήριο με θηκη και να μπορείς να κανεις και βολές γρήγορα ( rapid fire) χρειάζεσαι τα εξής : άδεια non restricted και άδεια restricted από την. Ομοσπονδιακή αστυνομία , άδεια μεταφοράς του όπλου από και προς το σπίτι από τον σερίφη της πολιτείας , στο σκοπευτήριο χρειάζεσαι μάθημα και τέσσερα τεστ πρακτικά για μα φέρεις αυτά τα όπλα και μετά για την θηκη πάλι μάθημα και τεστ και για το rapid fire το ίδιο . Αν τώρα θες για θηκη κτλ αλλά να πας σε οποίο σκοπευτήριο της επαρχίας ( πολιτείας) θέλεις τότε πρέπει να πάρεις άλλο μάθημα το black badge ( αν θυμάμαι καλά) το οποίο εγώ δεν το έχω κάνει διότι με εξυπηρετεί σε επίπεδο σκοπευτηρίου .
ααα δεν ήξερα ότι είσαι στο εξωτερικό! τώρα κατάλαβα

Πριν ένα μήνα περίπου αγοράστηκαν για τα πιστόλια του συλλόγου κάποιες αντίστοιχες universal θήκες.... όταν τις είδε κάποιος από το προεδρείο της ΣΚΟΕ μας είπε ότι δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν σε αγώνες....σε αγώνες level 1 που χρησιμοποιήθηκαν από αθλητές μας δεν υπήρξε θέμα.... ίσως σε αγώνες ανωτέρου επιπέδου να είναι και πιο σχολαστικοί με τέτοια θέματα. Στο εξωτερικό πάντως υπάρχουν πολλά περιστατικά με τραυματισμούς με την συγκεκριμένη θήκη. Δεν φταίει η θήκη....το τονίζω.... άλλωστε και στο βίντεο το λέει από μόνος του.... προπονούνταν με άλλη θήκη και μετά με τη συγκεκριμένη....

Ο λόγος που κάποιος στο σύλλογό του μπορέι να βάλει ως κανόνα την "απαγόρευση" αυτή της θήκης είναι ακριβώς αυτός:

Αυτό που μου αρέσει περισσότερο σε αυτό το βίντεο είναι αυτό που λέει στο 3:00 "Μόλις έγινε το ατύχημα, η εκπαίδευσή μου άρχισε να δουλεύει: πήρα τηλέφωνο τη μαμά μου".
Όπως λέει κ ο ίδιος Αυτός έκανε μλκ όπως φαίνεται κ στο σημείο του πυροβολισμου... ακόμα κ στο τραπέζι που κάνει τις κινήσεις το δάκτυλο του διπλώνει... άμα δεν έχεις μάθει που μπαίνει το δάχτυλο δεν σ φταίει η θήκη.. αν ο σύλλογος θέλει να απαγορεύσει κάτι είναι άλλη συζήτηση... αλλά η θήκη σαν θήκη είναι μια χαρά κ Καλώς δεν απαγορεύεται...

Πριν ένα μήνα περίπου αγοράστηκαν για τα πιστόλια του συλλόγου κάποιες αντίστοιχες universal θήκες.... όταν τις είδε κάποιος από το προεδρείο της ΣΚΟΕ μας είπε ότι δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν σε αγώνες....σε αγώνες level 1 που χρησιμοποιήθηκαν από αθλητές μας δεν υπήρξε θέμα.... ίσως σε αγώνες ανωτέρου επιπέδου να είναι και πιο σχολαστικοί με τέτοια θέματα. Στο εξωτερικό πάντως υπάρχουν πολλά περιστατικά με τραυματισμούς με την συγκεκριμένη θήκη. Δεν φταίει η θήκη....το τονίζω.... άλλωστε και στο βίντεο το λέει από μόνος του.... προπονούνταν με άλλη θήκη και μετά με τη συγκεκριμένη....
έχω παίξει l3... τι να πω.. αν θέλει η σκοε ας βγάλει κανονισμό... Αυτό το απαγορεύεται έτσι στον αέρα δεν μ αρέσει ούτε μ λέει κάτι... αν αυτοπυροβολουνται οι αθλητές μάλλον αλλού πρέπει να βρούμε το λάθος..

Δεν φταίει η θήκη....το τονίζω....
Φταίει η θήκη.
Κανένας δεν το λέει και κανένας δεν το παραδέχεται και ούτε να το σκεφτεί δε θέλει ότι φταίει η θήκη.
Και αυτό γίνεται πάντα όταν έχουμε ένα ατύχημα στο χώρο, προσπαθεί πάντα το μυαλό μας να ενοχοποιήσει το θύμα διότι έτσι νιώθουμε άνετα. Δηλαδή "αυτός το έπαθε επειδή είναι μαλάκας, εγώ που δεν είμαι δε θα το πάθω". Ή, "το χόμπι δεν είναι επικίνδυνο, αρκεί να μην είσαι μαλάκας, εγώ που δεν είμαι δεν έχω λόγο ανησυχίας, αυτός έφταιγε". Έτσι το στρες ότι κάτι μπορεί να πάθουμε μας φεύγει και νιώθουμε καλά. Και όποιος μας λέει το αντίθετο, όπως κάνω εγώ τώρα, μας θυμώνει.

Το να πρέπει να πατήσεις το κουμπί στη θήκη με το δάχτυλο που τραβάς τη σκανδάλη και μάλιστα στο ίδιο ύψος περίπου είναι λάθος σχεδιασμού της θήκης αυτής.

Το θέμα θήκη είναι πολύ μεγάλο.... δεν κάνουν όλες οι θήκες για όλα.... άλλη η φιλοσοφία της κάθε μιας....οι αγωνιστικές της πρακτικής δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οπλοφορία.... αυτές που χρησιμοποιούνται για οπλοφορία από ένστολους είναι πάρα πολύ αργές για την πρακτική....οι δερμάτινες εσωτερικές είναι άνετες , μαλακές αλλά αν το όπλο βγει δεν μπορεί να ξαναμπεί εύκολα.... ή με το ένα χέρι.... και ούτω καθεξής...

Το να πρέπει να πατήσεις το κουμπί στη θήκη με το δάχτυλο που τραβάς τη σκανδάλη και μάλιστα στο ίδιο ύψος περίπου είναι λάθος σχεδιασμού της θήκης αυτής.
Για το λόγο αυτό έχουν φτιάξει ένα βαθουλωμα κατά μήκος από το σημείο κ προς τα πάνω ώστε να πέφτει το δάχτυλο μέσα κ να μην συνεχίσει να πιέζει κ μπει μέσα όταν βγει η σκανδάλη ... δεν λέω ότι κάνεις λάθος αλλά πιστεύω ότι απλά είναι Πιο Ριψοκίνδυνη από άλλες.... θέλει πολύ δουλειά ενώ άλλες όχι.... υπόψιν ότι είναι προκατειλημμένος αλλά όχι κ απόλυτος

Η βίδα που υπάρχει στη δεύτερη ρυθμίζει την ένταση που ασκείται.... αλλά και η πρώτη είναι πολύ ικανοποιητική...το όπλο δεν βγαίνει αν δεν τραβηχτεί.... ούτε αν γυρίσει ανάποδα .... απλά δεν κάνει για ένστολους που μπορεί να προσπαθήσει κάποιος να το τραβήξει για να το πάρει...

Ειδικά αυτή με τη βίδα είναι πιο κοντά στη φιλοσοφία της πρακτικής.... είναι σκαμμένη στο εμπρόσθιο μέρος της ώστε να χρειάζεται μικρότερη κίνηση και να στρέφεται η κάννη γρηγορότερα στο στόχο και να γίνεται η διπλή λαβή

Back