Επισης να καταθεσω την (ακρως απογοητευτικη) εμπειρια μου μεχρι τωρα στο συγκεκριμενο θεμα.
Εγω ηθελα (και για οσο εχω ακομα υπομονη και χρημα) να ασχοληθω με την πρακτικη σκοποβολη με λειόκανο.
Συγκεκριμενα το δικό μου λειοκανο.
Το τονιζα παντα εξ αρχης.
Φυσικα και δεν εχω κανενα θεμα να αγοραζω τα πυρομαχικα απο το σωματειο για να το ενισχυω.
Τα ευτραπελα αρχισαν απο το 1ο σωματειο που γραφτηκα οπου στην αρχη ολα μου παρουσιαστηκαν ροδινα και ναι, ναι, ναι και μολις βγηκαν τα δελτια, η ταυτοτητα κλπ και ρωτησα ποτε ξεκιναμε και ΠΟΥ την προπονηση με το λειοκανο...μου ειπαν καταμουτρα...ααα δεν κανουμε εδω, θα πρεπει να πας στην Κορινθο
Εδω μονο σε σταθερο στοχο, με δικα σου φυσιγγια και 15ευρω καθε φορα συμμετοχη ΑΝ θες λειοκανο
Εδω μονο 9mm/0.45/.223...γιατι κλεφτες θα γινουμε ? (καλα το τελευταιο δεν το ειπαν...αλλα σα να ακουσα να το σκέφτονται)
Αρχισα τοτε την περιηγηση σε αλλα σωματεια, πληρωνοντας το αντιστοιχο αντιτιμο του "ξένου" καθε φορα.
-Τι ? λειοκανο ? Καλα αμα ριξεις με PCC θα παθεις, με 9mm θα κατουρηθεις και με .223 θα χεστεις.
Μα δεν θελω.Γουσταρω το λειοκανο.
Σε αλλο, γνωστο super market πυρομαχικων....εεε σωματειο ηθελα να πω, τους ρωταγα συγκεκριμενα και προσπαθουσαν να αποφυγουν τι συζητηση.
-Ααα λειοκανο ε ? Θες ειδικο εξοπλισμο.Ωτασπιδες έχεις ? Εχω! Θηκες quad load εχεις ? Εχω. Εξοπλισμο εχεις ? Εχω ! Εξεταση ουρων του παππου σου εχεις ? Οχι, πεθανε.Ααα...να αυτος που ερχεται τωρα ασχολειται....ρωτα αυτον και θα σε κατευθυνει.Ο υπευθυνος του σωματειου αυτα, ετσι ? Δλδ. γελαει ο κοσμος.
Γενικοτερα, μια απεχθεια προς το λειοκανο που δεν αφηνει αρκετο χρημα, αυτο εχω καταλαβει μεχρι στιγμης.
Εχω στα υποψιν μου 2 περιπτωσεις ακομα που συμπεριφερθηκαν σωστα και σοβαρα, αλλα δεν ξερω αν οι ανθρωποι εχουν το χρονο να ασχοληθουν με μενα και την παραλογη μου απαιτηση να θελω ασχοληθω με λειοκανο στην IPSC.
Αν φαω κι απο κει πόρτα θα γινω κυνηγος (που δεν ειμαι) και θα πηγαινω να ριχνω σε στοχους στα βουνα και στα λαγκαδια την κυνηγετικη περιοδο.Νισαφι πια και κριμα.
Πραγματικά ζηλευω πολυ την Κορινθο και τα Ιωαννινα που το εχουν προχωρησει και το εχουν φτασει σε αλλο επίπεδο το IPSC με λειοκανο.
Με διεθνεις συμμετοχες κι επισκεψεις ξένων αθλητων. Μπραβο στα παιδια εκει.