Φίλε pointerman αρχικά θα σου πω πως είμαι 24 χρόνων δεν προέρχομαι από κυνηγετικό οικογένεια και ξεκίνησα μόνος μου να το ψάχνω από την ηλικία των 14 πέρασαν κάποια σκυλιά από τα χέρια μου και κουρτσχααρ και σεττερ είχα πάει και γω στον συγχωρεμενο ως πρώτη λύση στα 16 μου είχε και βαρύ όνομα και η αλήθεια είναι ότι τότε τα σκυλιά που είδα σε σχέση με αυτά που έβλεπα μέχρι τότε με είχαν ανθουσιασει μάλιστα είχα αποκτήσει και έναν σκύλο τότε τον Πάρη...παρόλα αυτά μετά από λίγο καιρό και ενώ έψαξα και μάθαινα και ακόμα μαθαίνω και θα μαθαίνω για πολλά.πολλα χρόνια ακόμη διαπίστωσα ότι ούτε αυτά τα κουρτσχααρ με καλύπτουν...τα περισσότερα άτομα κουρτσχααρ που έχω δει είναι αργά ζώα με περιορισμένη έρευνα....σίγουρα δεν το παίζω ειδήμονας και κάθε άποψη είναι δεκτήΜπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος στο τί εννοείς; Θα ήθελες πιο γρήγορα και ανοικτά σκυλιά ή το αντίθετο; Επίσης αν θέλεις δώσε μας κάποιες λεπτομέρειες.... πόσα χρόνια ασχολείσαι με την εκτροφή ή την εκπαίδευση σκύλων και πόσα άτομα έχεις δει για να εξάγεις αυτό το συμπέρασμα. Όλα αυτά τα λέω έχοντας γνωρίσει τον συχωρεμενο το Νιανιο και πολλούς άλλους εκτροφείς και κυναγωγους κουρτσχααρ στην βόρεια Ελλάδα που ήταν από τους πρώτους που ασχολήθηκαν με αυτή τη φυλή.... όπως και οι αδερφοί Λιάπη.....