Kurzhaar

Ναι Νικο

Η εμπειρια οχι σαφως δεν μεταδιδεται
Η εμπειρια κτιζετε
Αλλα τα γονιδια σε μια σωστη επιλογη γενητορων που οι γονεις αποδεδειγμενα ´´δινουν´´ μεταφερονται

Σκυλια που απεκτησαν εμπειρια ευκολα και γρηγορα σημαινει οτι ειχαν τα σωστα γονιδια και τα εκδηλωσαν αλλιως δεν θα γινονταν οτι εγιναν

Έπεισης μακροχρονια τα γονιδια αυτα επηρεαζονται ειδικα σε λαθος επιλογης γονεις ως προς το αν θα ´´δωσουν´´(καποια σκυλια δινουν χερακτηριστικα σε μια γεννα και καποια οχι-ειδικα οι αρσενικοι)

Δες τα μπικολ και τα ιρλανδικα σεττερ που λογο ομορφιας εγιναν κατοικιδια αντι κυνηγοσκυλα
Μια γεννα απο γονεις παππουδες και προπαππουδες απο σκυλια που ηταν κατοικιδια δεν θα ειναι(εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων) δεν θα δωσει συνηθως τα ιδια σκυλια με τα σκυλια απο μια γεννα που οι γονεις κυνηγανε με επιτυχια στο κυνηγι!

Δεν ειμαι εκτροφεας
Εμπειρικα μιλω

Αυτη ειναι η δικη μου εμπειρικη αποψη και δεν ειναι απολυτη για κανεναν

Ο καθε ενας συμφωνα με τα ξερω του και τα θελω του
Ναι μεν αλλά,ένα ζώο 5 6 χρόνων μέσα από τις συναντήσεις αποκτά εμπειρίες και γίνεται καλύτερο πάνω στο θήραμα,το ίδιο ζώο 1 1.5 2 χρόνων μπορεί να μην μπορούσε να φερμαρει ούτε γάιδαρο φορτωμένο αυτό το ζώο λοιπόν όταν ζευγαρώσει σίγουρα δεν θα δώσει τα αναμενόμενα για αυτό πολλοί κυνοφιλοι που προσπαθούν να κάνουν τις πρώτες τους εκτροφικες προσπάθειες αντί να πηγαίνουν ένα βήμα μπροστά πάνε 5 πίσω,ναι τα ιρλανδικά σεττερ πήγαν πίσω λόγο ομορφιάς αλλά στο κουρτσχααρ είναι αλλά τα πράγματα που πρέπει να προσέξουμε πριν πάμε να ζευγαρωσουμε με κάποιον η όταν πάμε να πάρουμε ένα κουτάβι από μια γέννα...ούτε εγώ είμαι εκτροφέας και έχω και πολύ μικρή εμπειρία γενικότερα πάνω στο κυνήγι και το σκυλί αλλά καθημερινά ταξιδεύω βλέπω σκυλιά μιλάω με έμπειρους κυνοφιλους και προσπαθώ να τραβήξω την γνώση τους...εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι καλό είναι να γνωρίζουμε την πορεία του σκύλου που θέλουμε να ζευγαρωσουμε η που θέλουμε να πάρουμε κουτάβι από αυτόν από μικρή ηλικία και να κυνηγάμε τα φυσικά προσόντα

Ναι μεν αλλά,ένα ζώο 5 6 χρόνων μέσα από τις συναντήσεις αποκτά εμπειρίες και γίνεται καλύτερο πάνω στο θήραμα,το ίδιο ζώο 1 1.5 2 χρόνων μπορεί να μην μπορούσε να φερμαρει ούτε γάιδαρο φορτωμένο αυτό το ζώο λοιπόν όταν ζευγαρώσει σίγουρα δεν θα δώσει τα αναμενόμενα για αυτό πολλοί κυνοφιλοι που προσπαθούν να κάνουν τις πρώτες τους εκτροφικες προσπάθειες αντί να πηγαίνουν ένα βήμα μπροστά πάνε 5 πίσω,ναι τα ιρλανδικά σεττερ πήγαν πίσω λόγο ομορφιάς αλλά στο κουρτσχααρ είναι αλλά τα πράγματα που πρέπει να προσέξουμε πριν πάμε να ζευγαρωσουμε με κάποιον η όταν πάμε να πάρουμε ένα κουτάβι από μια γέννα...ούτε εγώ είμαι εκτροφέας και έχω και πολύ μικρή εμπειρία γενικότερα πάνω στο κυνήγι και το σκυλί αλλά καθημερινά ταξιδεύω βλέπω σκυλιά μιλάω με έμπειρους κυνοφιλους και προσπαθώ να τραβήξω την γνώση τους...εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι καλό είναι να γνωρίζουμε την πορεία του σκύλου που θέλουμε να ζευγαρωσουμε η που θέλουμε να πάρουμε κουτάβι από αυτόν από μικρή ηλικία και να κυνηγάμε τα φυσικά προσόντα
Δεν καταλαβα να λεμε στην ουσια κατι διαφορετικο:)

Γεια σας φίλοι!!
Το κουτάβι έγινε αισίως 12 μηνών με δικά του σήκωματα λαγού (το έχω εξαιρετικά και μόνο για λαγό) απλώς έχω ένα θέμα ότι δν ανοίγεται και να σας πω τι εννοώ αν μπορείτε να με βοηθήσετε. Εάν και εφόσον βρει μυρωδιά κάτω θα προσπαθήσει να την ξεδιπλώσει όσο μπορεί θα ανοιχτεί όπου τον πάει η μυρωδιά δν έχει θέμα. Εάν όμως δν βρίσκει μυρωδιά πάει 20 μέτρα μαξ από μένα θα ερευνήσει και ανεμιστα και κάτω αν δν βρει τίποτα επιστρέφει περιμένει να κάνω 10 βήματα ξαναφεύγει αν δν βρει τίποτα επιστρέφει και πάει λέγοντας.. Δν ψάχνει δλδη να βρει την μυρωδιά η την αναθυμιάση πρέπει να το πάω εγώ..Σε κάμπο ή σε ελαιώνα δν το παρουσιάζει τόσο πολύ αλλά σε αγώνα ακρωτήρια η σε βουνά με πέτρες και αγκαθια το κάνει συνέχεια..Με τι τρόπο θα το κάνω να ανοιχτεί να ψάχνει αυτό μα βρει την μυρωδιά και να μην περιμένει από εμένα να του την βρω??

Εάν και εφόσον βρει μυρωδιά κάτω θα προσπαθήσει να την ξεδιπλώσει όσο μπορεί θα ανοιχτεί όπου τον πάει η μυρωδιά δν έχει θέμα. Εάν όμως δν βρίσκει μυρωδιά πάει 20 μέτρα μαξ από μένα θα ερευνήσει και ανεμιστα και κάτω αν δν βρει τίποτα επιστρέφει περιμένει να κάνω 10 βήματα ξαναφεύγει αν δν βρει τίποτα επιστρέφει και πάει λέγοντας..
Ελειψη παθους

Τα πρωινά που είναι έντονες οι αναθυμιάσεις ανοίγεται κάπως στον κάμπο ακόμα καλύτερα.. Στα ακρωτηρια που είναι ολοξερα είναι πιο έντονο το πρόβλημα
Γιατί αυτό το σκυλί για λαγό? ( Για τον λαγό μια χαρά δουλεύει το σκυλί, σαν γνήσιο πουλοσκυλο που είναι.)

Γεια σας φίλοι!!
Το κουτάβι έγινε αισίως 12 μηνών με δικά του σήκωματα λαγού (το έχω εξαιρετικά και μόνο για λαγό) απλώς έχω ένα θέμα ότι δν ανοίγεται και να σας πω τι εννοώ αν μπορείτε να με βοηθήσετε. Εάν και εφόσον βρει μυρωδιά κάτω θα προσπαθήσει να την ξεδιπλώσει όσο μπορεί θα ανοιχτεί όπου τον πάει η μυρωδιά δν έχει θέμα. Εάν όμως δν βρίσκει μυρωδιά πάει 20 μέτρα μαξ από μένα θα ερευνήσει και ανεμιστα και κάτω αν δν βρει τίποτα επιστρέφει περιμένει να κάνω 10 βήματα ξαναφεύγει αν δν βρει τίποτα επιστρέφει και πάει λέγοντας.. Δν ψάχνει δλδη να βρει την μυρωδιά η την αναθυμιάση πρέπει να το πάω εγώ..Σε κάμπο ή σε ελαιώνα δν το παρουσιάζει τόσο πολύ αλλά σε αγώνα ακρωτήρια η σε βουνά με πέτρες και αγκαθια το κάνει συνέχεια..Με τι τρόπο θα το κάνω να ανοιχτεί να ψάχνει αυτό μα βρει την μυρωδιά και να μην περιμένει από εμένα να του την βρω??
Ειναι απολυτα φυσιολογικο αυτο οταν τα βαζεις στο λαγο
Θα σου εξηγησω γιατι και ακολουθως τι θα κανεις για να το βελτιωσεις
Η οσμη του λαγου σε αντιθεση με των πουλιων δεν αναδυεται ψηλα στον αερα τοσο εντονα
Ο λογος ειναι η προελευση της

Στον λαγο τα σκυλια μυριζονται ντορο
Ο ντορος αυτος κυριως δεν ειναι τιποτε αλλο απο την μυρωδια του που μεταφερετε στα ποδια του οταν αυτος νιβεται
Αναλογα λοιπον τον καιρο και την ωρα της μερας ο ντορος βρισκεται στο εδαφος και οσο περνα η ωρα και ζεσταινει ο καιρος η εχουμε βορια νοτια κλπ η μυδωδια αυτη σηκωνεται σε υψος απο την γη περιπου μεχρι 30 εκατοστα
Εκει θα μεινει μεχρι να διαλυθει

Ανατομικα η μυτη ενος ιχνηλατη ειναι φτιαγμενη να εντοπιζει πιο ευκολα αυτη την μυρωδια αλλα εφοσον η μυτη βρισκεται κοντα στο εδαφος

Αντιθετα ενος πουλοσκυλου την εντοπιζει ευκολοτερα οταν το κεφαλι του το εχει λιγο ψηλοτερα ενω στα πουλια εντελως ψηλα

Αναλογα τωρα την φυλη και το πως εχει κτιστει αυτη η ικανοτητα αλλα και η ταση για ντοριασμα αλλαζει

Θα δεις ενα κουτσχααρ να ντοριαζει πολυ πιο ευκολα απο ενα ποιντερ
Αλλα ενα κουτσχααρ θα φερμαρει ενα λαγο πολυ πιο κοντα σε αποσταση ενω ενα ποιντερ θα τον φερμαρει απο πολυ πιο μακρια

Η μυτη ενος κουρχααρ αν την δεις θα δεις οτι εχει μεγαλη διαφορα απο ενα ποιντερ και μοιαζει πολυ περισσοτερο με ιχνηλατη

Το κουρτσχααρ θα σε παει στον καγο ιχνηλατοντας ενω το ποιντερ οχι
Απλα στον ντορο το ποιντερ θα ψαχνει με το κεφαλι στην μεση αποσταση απο το εδαφος σε εντιθεση με οταν κραταει πουλια
Ειδικα εαν εχει δαγξωσει λαγους

Το σκυλι σου εχει μαθει μονο τον λαγο οποταν οταν δεν εχει μυρωδια λαγου δεν ανοιγεται
Κραταει ενα τεμπο και προχωρα μεχρι να εντοπισει κατι

Αν το βαλεις σε φρακτο με πολλους ντοροιυς θα το δεις να μην σταματα καθολου

Οσο βρισκει τον ντορο ειναι σε εξαψη οι αισθησεις του

Οταν δεν βρισκει ψαχνει χωρις να το καταλαβαινεις εσυ

Θα το δεις οτι ενω δειχνει αδιαφορο μολις βρει ντορο θα ξεκινησει δουλεια

Εγω δεν θα ανυσηχουσα

Αυτο που θα κανεις ειναι να παρεις μια προβια λαγου
Θα φορας γαντια και ναυλον στα παπουτσια
Θα την βρεχεις ξαι θα την τραβας με ενα σχοινι στο εδαφος κε πολλες εναλλαγες και ριξιματα χωρις πατημα σε μικρες αποστασεις η θαμνους μεχρι να την κρυψεις
Μια μικρογραφια δηλαδη του λαγου
Στην διαδρομη

Αυτο θα το κανεις αρχικα πρωινα και ακολουθως απογευματα και μετα πριν το μεσημερι

Οταν το σκυλι Την μοορεσει και την βρισκει θα το ξανακανεις χωρις να βρεχεις την προβια

Αυτο θα του κανει ακομη πιο ευαισθητη την μυτη στον λαγο αλλα και υο παθος του

Μολις αρχισει το κυνηγι και δαγξωσει δυο τρεις λαγους ειδικα εαν ειναι τραυματισμενοι και μανιασει θα το δεις να γινεται ρνα σκυλι που δεν θα σταματα να ετγαζεται με τεμπο και παθος συνεχεια μεχρι να βρει την σκαρμη!

Last edited:
Γιατί αυτό το σκυλί για λαγό? ( Για τον λαγό μια χαρά δουλεύει το σκυλί, σαν γνήσιο πουλοσκυλο που είναι.)
🤣🤣 Και όμως στην Κρήτη τα κουρτσκαρ έχουν πολύ καλή απόδοση στον λαγό ειδικά μέχρι να διπλό βρέξει είναι μερικά άτομα είναι καλύτερα από τους παραδοσιακούς ιχνηλάτες.. Τώρα με την κλιματική αλλαγή βρέχει μετά το Δεκέμβρη και να δούμε. Οπότε το επέλεξα αντί για τα ντόπια που έχουμε εδώ μιας και είναι σταθερές γραμμές ενώ στα ντόπια δν ξέρεις τι θα σου τύχει

Αν το βαλεις σε φρακτο με πολλους ντοροιυς θα το δεις να μην σταματα καθολου

Οσο βρισκει τον ντορο ειναι σε εξαψη οι αισθησεις του

Οταν δεν βρισκει ψαχνει χωρις να το καταλαβαινεις εσυ

Θα το δεις οτι ενω δειχνει αδιαφορο μολις βρει ντορο θα ξεκινησει δουλεια
Αυτό ακριβώς μόλις βρει ντόρο γίνεται άλλος σκύλος είναι σαν τον περνά ηλεκτρικό ρεύμα.
Για παράδειγμα σε χωράφι ιδιοκτησίας μου που κρατάει λαγούς δν τους κυνηγάει κανείς ομως ούτε εγώ στην άδεια δν πάω φαντάσου. Τους αφήνω στην ηρεμία τους να πηγαίνω τα σκυλιά εκπαιδευτικά πότε πότε.
Τον πάω αρχικά 6 το πρωί σε ένα σημείο που έχει πάντα ζεστό ντορο (του το κάνω για να παθιαστει με την μυρωδιά του λαγού) είναι καθαρό κομμάτι εκεί παίζουν όλο το βράδυ σπάνια κάθεται κάποιος στα αυλάκια που κάνει αλλά στην περίφραξη κάθονται. Έψαχνε σαν τρελό είχε τρελαθεί από τις αναθυμιάσεις. Τον άφησα έψαξε καλά καλά πήγαμε και σε άλλα σημεία πυκνότερα που συνήθως κρατάνε λαγούς δν βρήκε κατι αλλά έψαχνε πάντως καθώς πήγαινα στο αυτοκίνητο να φύγουμε είχε πάει πλέον 9 έξω από ένα τεράστιο καλαμιονα τον βλέπω και σταματά σαν να τον πέρασε ρεύμα βάζει την μύτη του κάτω και μπαίνει μέσα μετά από λίγα λεπτά είχε ξεφωλιασει τον λαγό και τον κυνηγούσε..
Το αναφέρω ως παράδειγμα γιατί είναι όντως όπως τα λες.
Απλώς με ανησύχησε ότι περιμένει από εμένα να τον πάω στον ντόρο και δν ψάχνει να τον βρει αυτός. Ειναι χρονιαρικο κουτάβι με ξεφωλιασματα χωρίς ενεργή κυνηγετική σεζόν ακόμη , για εμένα φαντάζει κάτι το πολύ καλό και φοβάμαι μην κάνω κάτι λάθος εγώ πάνω στον ενθουσιασμό μου και το χαλάσω

Γεια σας φίλοι!!
1)Καλύτερη τροφή με ποικιλία γα να έχει ενέργεια.
2)Τα εκπαιδευτικά να ξεκινούν μόλις ξημερώσει ,να είσαι στο βουνό, και να τελειώνουν σε μιάμιση το πολύ δύο ώρες.
3)Θα έχεις πάντα παγούρι με νερό και ένα πλαστικό μπολάκι να το ποτίζεις, ώστε όταν γυρίζει σε σένα θα ξέρει ότι θα ξεδιψάσει.

Αυτο που θα κανεις ειναι να παρεις μια προβια λαγου
Θα φορας γαντια και ναυλον στα παπουτσια
Θα την βρεχεις ξαι θα την τραβας με ενα σχοινι στο εδαφος κε πολλες εναλλαγες και ριξιματα χωρις πατημα σε μικρες αποστασεις η θαμνους μεχρι να την κρυψεις
Μια μικρογραφια δηλαδη του λαγου
Στην διαδρομη

Αυτο θα το κανεις αρχικα πρωινα και ακολουθως απογευματα και μετα πριν το μεσημερι

Οταν το σκυλι Την μοορεσει και την βρισκει θα το ξανακανεις χωρις να βρεχεις την προβια
Οι αναθυμιάσεις από τον άνθρωπο τέτοια εποχή κρατάνε και δέκα λεπτά τουλάχιστον,
οπότε για χρονιάρικο σκυλί είναι πανεύκολο να σε βρει.
Αυτό το κάνεις σε κουτάβια μέχρι 7 μηνών το πολύ αν και προσωπικά δεν το έκανα ποτέ.
Άποψη μου

Δεν λύνεται αυτό το προβλημα, οι τροφές, κτλ κτλ είναι για να λέμε,. Χρονιάρικο ζώο με παθος δεν περινενει ουτε βήματα ουτε παγουρια ουτε τπτ. Φιλικά παντα κ με εμπειρία στην φυλή, όπως άλλωστε είπε κ ο συνάδελφος agianitis, έλλειψη παθους.

🤣🤣 Και όμως στην Κρήτη τα κουρτσκαρ έχουν πολύ καλή απόδοση στον λαγό ειδικά μέχρι να διπλό βρέξει είναι μερικά άτομα είναι καλύτερα από τους παραδοσιακούς ιχνηλάτες.. Τώρα με την κλιματική αλλαγή βρέχει μετά το Δεκέμβρη και να δούμε. Οπότε το επέλεξα αντί για τα ντόπια που έχουμε εδώ μιας και είναι σταθερές γραμμές ενώ στα ντόπια δν ξέρεις τι θα σου τύχει
Οπου χρειαστεί θα ανοιχτεί το σκυλί. Θα το δεις να ιχνηλατεί,θα το δεις να φερμαρει θα το δεις να ανοίγεται και πάνω από 150 μέτρα ειδικά σε πέρδικες η σε καλό ντορο λαγού.
Κάθε πράγμα στον καιρό του.

1)Καλύτερη τροφή με ποικιλία γα να έχει ενέργεια.
2)Τα εκπαιδευτικά να ξεκινούν μόλις ξημερώσει ,να είσαι στο βουνό, και να τελειώνουν σε μιάμιση το πολύ δύο ώρες.
3)Θα έχεις πάντα παγούρι με νερό και ένα πλαστικό μπολάκι να το ποτίζεις, ώστε όταν γυρίζει σε σένα θα ξέρει ότι θα ξεδιψάσει.
Όπως τα λες ακριβώς είναι

Οπου χρειαστεί θα ανοιχτεί το σκυλί. Θα το δεις να ιχνηλατεί,θα το δεις να φερμαρει θα το δεις να ανοίγεται και πάνω από 150 μέτρα ειδικά σε πέρδικες η σε καλό ντορο λαγού.
Κάθε πράγμα στον καιρό του.
Ισχύει αυτό απλώς με ανησύχησε

Αυτό ακριβώς μόλις βρει ντόρο γίνεται άλλος σκύλος είναι σαν τον περνά ηλεκτρικό ρεύμα.
Για παράδειγμα σε χωράφι ιδιοκτησίας μου που κρατάει λαγούς δν τους κυνηγάει κανείς ομως ούτε εγώ στην άδεια δν πάω φαντάσου. Τους αφήνω στην ηρεμία τους να πηγαίνω τα σκυλιά εκπαιδευτικά πότε πότε.
Τον πάω αρχικά 6 το πρωί σε ένα σημείο που έχει πάντα ζεστό ντορο (του το κάνω για να παθιαστει με την μυρωδιά του λαγού) είναι καθαρό κομμάτι εκεί παίζουν όλο το βράδυ σπάνια κάθεται κάποιος στα αυλάκια που κάνει αλλά στην περίφραξη κάθονται. Έψαχνε σαν τρελό είχε τρελαθεί από τις αναθυμιάσεις. Τον άφησα έψαξε καλά καλά πήγαμε και σε άλλα σημεία πυκνότερα που συνήθως κρατάνε λαγούς δν βρήκε κατι αλλά έψαχνε πάντως καθώς πήγαινα στο αυτοκίνητο να φύγουμε είχε πάει πλέον 9 έξω από ένα τεράστιο καλαμιονα τον βλέπω και σταματά σαν να τον πέρασε ρεύμα βάζει την μύτη του κάτω και μπαίνει μέσα μετά από λίγα λεπτά είχε ξεφωλιασει τον λαγό και τον κυνηγούσε..
Το αναφέρω ως παράδειγμα γιατί είναι όντως όπως τα λες.
Απλώς με ανησύχησε ότι περιμένει από εμένα να τον πάω στον ντόρο και δν ψάχνει να τον βρει αυτός. Ειναι χρονιαρικο κουτάβι με ξεφωλιασματα χωρίς ενεργή κυνηγετική σεζόν ακόμη , για εμένα φαντάζει κάτι το πολύ καλό και φοβάμαι μην κάνω κάτι λάθος εγώ πάνω στον ενθουσιασμό μου και το χαλάσω
Αυτο με το να το βαζεις στην βοσκη θα το σταματησεις πλεον

Θα αρχισεις να τον βαζεις περιμετρικα ωστε να πιανει το φευγα του μεχρι το γιατακι εφοσον το μερος ειναι περιφραγμενο

Ετσι θα μαθει να πιανει σωστα και εναν ντορο την φορα
Και να μην ενθουσιαζετε μονο στις δυνατες μαζεμενες οσμες
Τις εμαθε τις ενιωσε φτανεη
Πρεπει να μαθει να ψαχνει την αναιπεσθητη οσμη του μονοντορου

Επισης θα τον περνεις απευθειας κοντα στην περιφραξη ενδιαμεσα των εκαπδιευτικων ιχνηλασιας που σου λεω πιο πανω

Ο σκοπος ειναι για να δυναμωσει το τελειωμα του με ξεφωλιασματα και να ενισχυσεις το παθος του

Στο ειχα πει απο την αρχη
Κυνηγοντας με ενα κουρτσχααρ αποκλειστικα λαγο εσυ περνεις το σκυλι στο λαγο
Δεν εννοω στο γιατακι του αλλα στην μικροπεριοχη του
Μην περιμενεις οτι θα αμολας και το σκυλι θα σου κανει ιχνηλασια απο την βοσκη στο γιατακι εκτος και αν αυτα τα δυο για καποιο λογο ειναι διπλα διπλα

Εχει και απο εσενα πολυ δουλεια φιλε αν θα κυμηγας λαγο με αξιωσεις

Θα μαθεις να διαβαζεις τοπο και σημαδια και το ιδιο το σκυλι

Τωρα οσον αφορα αυτο ειπε ο φιλος μου ο @panagiotis agiannitis και αυτο που λεει ο @Ηγείται του κύνου.... αγαπητος μου Δημητρης ειναι περαν για περαν αληθινο
Και δεν το λενε ουτε τυχαια ουτε τιποτα
Αντιθετα ειναι ψημενος με την ρατσα και παθιασμενος μαζι της και απο του κυνηγους που ξερουν να παρουν τα παντα απο αυτην
Ο Δημητρης μπορει να κυνηγησει απο ορτυκι μεχρι αγριογουρουνο με τα ιδια σκυλια και με αποκυτη επιτυχια
Δεν κυνηγα ομως επι σκοπου και μονο λαγο μαζι τους!
Τα κανει χρηση οπως οριζει η φυλη τους

Ο Δημητρης αναφερετε στην περιπτωση που χρησιμοποιεις ενα κουρτσχααρ οπως πρεπει
Δηλαδη σκυλι τσαντας παντως εδαφους και θηραματος

Σε εσενα ειναι αλλιως

Ενα κουταβι κουρτσχααρ που το βαζεις απο μωρο και αποκλειστικα στο λαγο ουσιαστηκα δεν γνωριζει τιποτε αλλο σαν οσμη και σαν ιχνος
Μενει κοντα ντοριαζει ξαι παθιαζετε μονο με τον λαγο
Αγνοεει ολα τα αλλα και συχνα δινει την εντυπωση και την εικονα που βλεπεις

μαθε γιατακια να εισαι ετοιμος στην εναρξη
Κανε οτι ειπαμε
Και δωστου να δαγξωσει λαγους οταν ξεκινησει το κυνηγι
Και το σκυλι εαν εχει παθος θα το δεις να αλλαζει

Εννοειτε οτι θελει φυσικη κατασταση στην ξεραιλα και την ζεστη που κυνηγαμε εμεις

Κατι που θα προσεξεις ειναι
Οσο ειναι μικρος εαν υπαρχει θυληκο σκυλι στην περιοχη θα σου αφηνει υο κυνηγι και θα τρεχει στην θυληκια

Θα πρεπει να ειστε οσο γινεται μονοι σας στην περιοχη για να παραμενει συγκεντρωμενος

Οι αναθυμιάσεις από τον άνθρωπο τέτοια εποχή κρατάνε και δέκα λεπτά τουλάχιστον,
οπότε για χρονιάρικο σκυλί είναι πανεύκολο να σε βρει.
Αυτό το κάνεις σε κουτάβια μέχρι 7 μηνών το πολύ αν και προσωπικά δεν το έκανα ποτέ.
Άποψη μου
Εννοεις τα γαντια για να μην αφηνουμε την δικη μας οσμη στεφανε;

Τις αναθυμιάσεις που αφήνουμε λέω.
Αν το κάνει όπως είπες πρέπει να περάσει τουλάχιστον τέταρτο για να μην βοηθιέται από την ανθρώπινη οσμή
Ναι ετσι ειναι φιλε
Ακομη και με γαντια και ναυλον στα ποδια πρεπει να περασει καποιος χρονος
Το θεωρησα αυτονοητο
Χωρις αυτα καλυτερα να μην το κανει καποιος καθολου

Ειναι απο τις μεγαλυτερες παγιδες μαλιστα οταν καποιοι πανε να παρουν σκυλι κουταβι αρχιμημενο ´´ας πουμέ´ και ζητουν να το δουν να φερμαρει σε ημερο στημενο πουλι

Back