Γεια σας φίλοι!!
Το κουτάβι έγινε αισίως 12 μηνών με δικά του σήκωματα λαγού (το έχω εξαιρετικά και μόνο για λαγό) απλώς έχω ένα θέμα ότι δν ανοίγεται και να σας πω τι εννοώ αν μπορείτε να με βοηθήσετε. Εάν και εφόσον βρει μυρωδιά κάτω θα προσπαθήσει να την ξεδιπλώσει όσο μπορεί θα ανοιχτεί όπου τον πάει η μυρωδιά δν έχει θέμα. Εάν όμως δν βρίσκει μυρωδιά πάει 20 μέτρα μαξ από μένα θα ερευνήσει και ανεμιστα και κάτω αν δν βρει τίποτα επιστρέφει περιμένει να κάνω 10 βήματα ξαναφεύγει αν δν βρει τίποτα επιστρέφει και πάει λέγοντας.. Δν ψάχνει δλδη να βρει την μυρωδιά η την αναθυμιάση πρέπει να το πάω εγώ..Σε κάμπο ή σε ελαιώνα δν το παρουσιάζει τόσο πολύ αλλά σε αγώνα ακρωτήρια η σε βουνά με πέτρες και αγκαθια το κάνει συνέχεια..Με τι τρόπο θα το κάνω να ανοιχτεί να ψάχνει αυτό μα βρει την μυρωδιά και να μην περιμένει από εμένα να του την βρω??
Ειναι απολυτα φυσιολογικο αυτο οταν τα βαζεις στο λαγο
Θα σου εξηγησω γιατι και ακολουθως τι θα κανεις για να το βελτιωσεις
Η οσμη του λαγου σε αντιθεση με των πουλιων δεν αναδυεται ψηλα στον αερα τοσο εντονα
Ο λογος ειναι η προελευση της
Στον λαγο τα σκυλια μυριζονται ντορο
Ο ντορος αυτος κυριως δεν ειναι τιποτε αλλο απο την μυρωδια του που μεταφερετε στα ποδια του οταν αυτος νιβεται
Αναλογα λοιπον τον καιρο και την ωρα της μερας ο ντορος βρισκεται στο εδαφος και οσο περνα η ωρα και ζεσταινει ο καιρος η εχουμε βορια νοτια κλπ η μυδωδια αυτη σηκωνεται σε υψος απο την γη περιπου μεχρι 30 εκατοστα
Εκει θα μεινει μεχρι να διαλυθει
Ανατομικα η μυτη ενος ιχνηλατη ειναι φτιαγμενη να εντοπιζει πιο ευκολα αυτη την μυρωδια αλλα εφοσον η μυτη βρισκεται κοντα στο εδαφος
Αντιθετα ενος πουλοσκυλου την εντοπιζει ευκολοτερα οταν το κεφαλι του το εχει λιγο ψηλοτερα ενω στα πουλια εντελως ψηλα
Αναλογα τωρα την φυλη και το πως εχει κτιστει αυτη η ικανοτητα αλλα και η ταση για ντοριασμα αλλαζει
Θα δεις ενα κουτσχααρ να ντοριαζει πολυ πιο ευκολα απο ενα ποιντερ
Αλλα ενα κουτσχααρ θα φερμαρει ενα λαγο πολυ πιο κοντα σε αποσταση ενω ενα ποιντερ θα τον φερμαρει απο πολυ πιο μακρια
Η μυτη ενος κουρχααρ αν την δεις θα δεις οτι εχει μεγαλη διαφορα απο ενα ποιντερ και μοιαζει πολυ περισσοτερο με ιχνηλατη
Το κουρτσχααρ θα σε παει στον καγο ιχνηλατοντας ενω το ποιντερ οχι
Απλα στον ντορο το ποιντερ θα ψαχνει με το κεφαλι στην μεση αποσταση απο το εδαφος σε εντιθεση με οταν κραταει πουλια
Ειδικα εαν εχει δαγξωσει λαγους
Το σκυλι σου εχει μαθει μονο τον λαγο οποταν οταν δεν εχει μυρωδια λαγου δεν ανοιγεται
Κραταει ενα τεμπο και προχωρα μεχρι να εντοπισει κατι
Αν το βαλεις σε φρακτο με πολλους ντοροιυς θα το δεις να μην σταματα καθολου
Οσο βρισκει τον ντορο ειναι σε εξαψη οι αισθησεις του
Οταν δεν βρισκει ψαχνει χωρις να το καταλαβαινεις εσυ
Θα το δεις οτι ενω δειχνει αδιαφορο μολις βρει ντορο θα ξεκινησει δουλεια
Εγω δεν θα ανυσηχουσα
Αυτο που θα κανεις ειναι να παρεις μια προβια λαγου
Θα φορας γαντια και ναυλον στα παπουτσια
Θα την βρεχεις ξαι θα την τραβας με ενα σχοινι στο εδαφος κε πολλες εναλλαγες και ριξιματα χωρις πατημα σε μικρες αποστασεις η θαμνους μεχρι να την κρυψεις
Μια μικρογραφια δηλαδη του λαγου
Στην διαδρομη
Αυτο θα το κανεις αρχικα πρωινα και ακολουθως απογευματα και μετα πριν το μεσημερι
Οταν το σκυλι Την μοορεσει και την βρισκει θα το ξανακανεις χωρις να βρεχεις την προβια
Αυτο θα του κανει ακομη πιο ευαισθητη την μυτη στον λαγο αλλα και υο παθος του
Μολις αρχισει το κυνηγι και δαγξωσει δυο τρεις λαγους ειδικα εαν ειναι τραυματισμενοι και μανιασει θα το δεις να γινεται ρνα σκυλι που δεν θα σταματα να ετγαζεται με τεμπο και παθος συνεχεια μεχρι να βρει την σκαρμη!