Η V3 δεν εχει τιποτα να κανει με Τουρκια/Βραζιλια. Φτειαχνεται στο Ilion της Νεας Υορκης και ειναι το μονο αυτογεμες που μπορει να χαρακτηριζεται αμερικανικο. Η αλλη καθαρα αμερικανικη εταιρεια ειναι η Mossberg που ομως φτειαχνει καποια μερη του οπλου στο Μεξικο. SX3, Maxus, A5 φτειαχνονται στην Πορτογαλια.
Η καθυστερηση στη παραγωγη ηταν κυριως θεμα νομικο παρα θεμα παραγωγης. Υπηρχε αλλη εταιρεια που διεκδικουσε τα πνευματικα δικαιωματα για το ονομα V3. Μια τετοια καθυστερηση θα δικαιολογιοταν αν θα επρεπε να γινουν σημαντικες αλλαγες στα πρωτοτυπα που ηταν στα χερια λιγων δοκιμαστων για ενα περιπου χρονο. Αλλαγες δεν υπηρξαν. Το λαθος που αναγνωριζω στη Remington ηταν οτι ανακοινωσαν το οπλο πολυ νωρις και οτι δεν συμπεριελαβαν φλατζες στα οπλα που πουλουν αυτη τη στιγμη. Το κοντακι της Remington για οσους δεν το ξερουν ταιριαζει οπως ειναι σε πανω απο 95% των σωματυπων. Η χαμηλη τιμη ειναι απλως θεμα marketing, η ιδια στατηγικη ακριβως οπως χρησιμοποιηθηκε στο παρελθον τοσο στην 870 οσο και στην 1100 τα οπλα που κατεχουν τα παγκοσμια ρεκορ πωλησεων στις κατηγοριες τους.
Η Remington ειχε πολλα ανεπιτυχη πλασσαρισματα προιοντων το παρελθον και αυτη τη φορα δεν αφησαν τιποτα στη τυχη. Δουλευαν εδω και 4 χρονια σε αυτο το μοντελο, ειχαν το μεγαλυτερο budget για R&D στην ιστορια του αυτογεμους και περασαν το οπλο απο τη πιο βασανιστικη δοκιμασια που εχει ποτε υποστει αυτογεμες. Τα οπλα δοκιμαστηκαν στις 35000 βολες τοσο στα κυνηγια της Αργεντινης οσο και στο πολικο ψυχος του Kαναδα χωρις το παραμικρο προβλημα. Το οπλο συγκριθηκε με ολα τα οπλα της κατηγοριας του 1 προς 1 σε ανακρουση, λειτουργικοτητα, ταχυτητα κλειστρου, συντηρηση, σκανδαλη κλπ και η διαφορα ηταν εμφανης. Μικροτερη ανακρουση με δημιοσιευμενα ολα τα ονοματα του ανταγωνισμου που χρειαζεσαι νομικα τουλαχιστον στην Αμερικη cojones για να το κανεις, ταχυτερη καραμπινα στο κοσμο που θα δημοσιευθει συντομα με συγκριτικα αποτελεσματα, καλυτερη σκανδαλη που σπαει στις 4.5 λιβρες. Μονο για αποδοση βολης δεν ειπαν τιποτα, αλλα μονο που ανακοινωσαν οτι η καννη ειναι η 1100 σε ολους τους φιλους της Remington φτανει και περισσευει
Με τετοιο εκτενη προγραμματισμο δεν περιμενω προσωπικα νηπιακα προβληματα και θα το επαιρνα ακομη και αν επρεπε να ειμαι εγω ο πρωτος που θα τουφεκουσε αυτο το οπλο.
Ειμαι μεγαλος φαν της συγκεκριμενης εταιρειας και το περιμενω πως και πως. Ποτε στο παρελθον δεν με συγκινησαν τα μοντελα της Remington μετα το 1187.H Versamax ειναι πολυ καλη, αλλα πολυ βαρεια για γενικο κυνηγι, με τη V3 η Remington ηλθε για να γραψει ιστορια και το οπλο ειναι για μενα προσωπικα ακριβως στα θελω μου. Το μονο κακο στην ολη υποθεση οτι δεν υπαρχει ακομη διαθεση για εξαγωγες καθως η διψα της αμερικανικης αγορας γιαυτο το μοντελο ειναι μεγαλη. Ισως αργησουμε να το δουμε Ευρωπη, παντως η Remington το ειχε στη εκθεση της στην ΙWA της Νυρεμβεργης αυτο το μηνα.