Η κομψότητα θέλει θυσίες.Ωχχχχχχ
Η κομψότητα θέλει θυσίες.Ωχχχχχχ
Αν μιλάγαμε για αεροβόλο ναι ....Για στόχους που είναι σε κοντινές αποστάσεις και ενστικτώδεις βολές χρειάζεται μεγαλύτερο στόχαστρο... για καρτερισιες τουφεκιές που γίνονται σε μεγαλύτερες αποστάσεις χρειάζεται λεπτότερο στόχαστρο ώστε να μη σκεπάζεται ο στόχος
Ναι επιτρέπονται χωρίς κανένα περιορισμο ως προς το μήκος....Να ρωτήσω κάτι, οι οπτικές ίνες επιτρέπονται ανεξαρτήτου μήκους; Είχα την εντύπωση ότι απαγορεύονται όταν έχουν κάποιο μήκος.
Είτε αεροβόλο είτε ραβδωτό είτε λειοκανο το ίδιο είναι. Στο αεροβόλο και το ραβδωτό ευθυγραμμιζεις τα σκοπευτικά με το στόχο και η κορυφή της ακίδα ς πρέπει να είναι στο κέντρο του στόχου. Στο λειοκανο πρέπει να δοθει η ανάλογη προσκοπευση. Μια τσίχλα εισερχόμενη στα 40-50 μέτρα είναι μια κουκίδα....γι αυτό το στόχαστρο πρέπει να είναι λεπτό ώστε να μπορείς να βλέπεις το πουλι ....το στόχαστρο είναι το σημείο αναφοράςΑν μιλάγαμε για αεροβόλο ναι ....
Είτε αεροβόλο είτε ραβδωτό είτε λειοκανο το ίδιο είναι. Στο αεροβόλο και το ραβδωτό ευθυγραμμιζεις τα σκοπευτικά με το στόχο και η κορυφή της ακίδα ς πρέπει να είναι στο κέντρο του στόχου. Στο λειοκανο πρέπει να δοθει η ανάλογη προσκοπευση. Μια τσίχλα εισερχόμενη στα 40-50 μέτρα είναι μια κουκίδα....γι αυτό το στόχαστρο πρέπει να είναι λεπτό ώστε να μπορείς να βλέπεις το πουλι ....το στόχαστρο είναι το σημείο αναφοράς
Ως σημείο αναφοράς το έχω κ εγώ....τώρα αν σκεπάζει η δεν....καμία σημασία κατά εμεΕίτε αεροβόλο είτε ραβδωτό είτε λειοκανο το ίδιο είναι. Στο αεροβόλο και το ραβδωτό ευθυγραμμιζεις τα σκοπευτικά με το στόχο και η κορυφή της ακίδα ς πρέπει να είναι στο κέντρο του στόχου. Στο λειοκανο πρέπει να δοθει η ανάλογη προσκοπευση. Μια τσίχλα εισερχόμενη στα 40-50 μέτρα είναι μια κουκίδα....γι αυτό το στόχαστρο πρέπει να είναι λεπτό ώστε να μπορείς να βλέπεις το πουλι ....το στόχαστρο είναι το σημείο αναφοράς
Αν ο κυνηγός έχει σταθερή επωμιση και το κοντάκι είναι στα μέτρα του μπορεί και να μη χρειάζεται καθόλου.... ανάλογα με το θήραμα που κυνηγάει ο καθένας και περί ορεξεως.... εσύ έχεις δοκιμάσει κάτι διαφορετικό; Επειδή είπες ότι τα υπόλοιπα είναι μάρκετιγκ...Καλύτερα σκοπευτρα από τις κλασικές μεταλλικές μπιλιτσες δεν υπαρχουυν κάποτε ειχα βρει και ασπρες τα υπόλοιπα τα θεωρώ μαρκετινγκ.
Η αποψη μου ειναι πως ειναι μια παραμετρη λεπτομερεια που συμβαλλει σκοπευτικα σε καθε στιγμη ξεχωριστα.Και εξηγουμε πως σε μια ενστικτωδη τουφεκια μεσα στο δασος σε μια μπεκατσα η στις μαυρες τσιχλες θα πρεπει να συμφωνησουμε πως εδω δεν συμβαλλει στην σκοπευση απεναντιας καποιοι που σκοπευουν σε μια μακρινη τουφεκια που χρειαζεται να παρακολουθησουν για λιγο τον στοχο εκει καποιοι απο εμας θα χρειαστουν η και αισθανονται την παρουσια και την θεση του στοχαστρου και εχουν την αναλογη επιτυχια.Γενικα ειμαι απο τους ανθρωπους που θεωρω οτι κατι τι που μας συνοδευ στην ζωη μας εχει την μικρη η την μεγαλη σημασια και αξια του.Τα στόχαστρα έχουν αξία ύπαρξης όταν κάνουνε προπόνηση στο σπίτι μας . Στο κυνήγι καμία
Εχω δοκιμάσει πάρα πολλά γι'αυτό λέω μάρκετινγκ σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού φαίνεται αν έχεις σωστό κουντακι άμα περιμένεις να σε σώσει η ίνα αντίοΑν ο κυνηγός έχει σταθερή επωμιση και το κοντάκι είναι στα μέτρα του μπορεί και να μη χρειάζεται καθόλου.... ανάλογα με το θήραμα που κυνηγάει ο καθένας και περί ορεξεως.... εσύ έχεις δοκιμάσει κάτι διαφορετικό; Επειδή είπες ότι τα υπόλοιπα είναι μάρκετιγκ...
Αυτό είναι το τελειοΠέντε χρόνια κυνηγούσα δίχως στόχαστρο και τα ίδια και στο σκοπευτήριο.Με κοίταζαν όλοι σαν εξωγήινο ....σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού μου αποσπούσε την προσοχή οποιαδήποτε οπτική ίνα ...Τελικά πήγα στην πιο μικρή μπίλια που βρήκα και δε την βλέπω σχεδον ποτέ εκτός από κάνα σκοπευτικό μόνοβολο που ρίχνω για χαβαλε...
Το 64 στο χωριό μου το μοναδικό όπλο ,το είχε ένας μπάρμπας μου(θεός σχωρεστον)ένα μονοκανο mirokuοι υπόλοιποι...με εμπροσθογεμη...οι χήνες κ τα παπιά τους "βγάζανε" τα μάτιαΚαταλογος τιμων του 1964
REMINGTON 1100