Έτσι !Ειδικής Ακρίβειας μάλλον....
Έτσι !Ειδικής Ακρίβειας μάλλον....
Μιας κι τα είχα και τα δυο , θα σου πρότεινα την versa max . πολύ ανώτερο όπλο μακράν . Την έχω 3 χρ τώρα .Ποια θα ήταν η καλύτερη αγορά μεταξύ τον δυο όπλων η versa max η V3 γιατί πολλά ακούω για την V3 αλλά όχι για την versa max
Τι διαφορες ειδες? μιας και τα ειχες και τα δυο, τι σου αρεσε και τι οχι, στο καθενα.Μιας κι τα είχα και τα δυο , θα σου πρότεινα την versa max . πολύ ανώτερο όπλο μακράν . Την έχω 3 χρ τώρα .
Διάφορες βλητικές δεν θα σου πω γιατί δεν κάθομαι πλέον να κάνω δοκιμές . Άσε που μετά μας φταίνε τσοκ κι φυσίγγια . Κυνηγετικά από θέμα κάννης και τα δυο είναι Remington.Τι διαφορες ειδες? μιας και τα ειχες και τα δυο, τι σου αρεσε και τι οχι, στο καθενα.
Υπάρχει και versa οικονομική, χωρίς φλάντζες με ένα τσόκ mod, χωρίς βαλίτσα. 990 νομίζω.Διάφορες βλητικές δεν θα σου πω γιατί δεν κάθομαι πλέον να κάνω δοκιμές . Άσε που μετά μας φταίνε τσοκ κι φυσίγγια . Κυνηγετικά από θέμα κάννης και τα δυο είναι Remington.
Ζημιές η V 3 δεν μου έβγαλε όπως σε μερικούς άλλους , αλλά δεν την δούλεψα κι πολύ για να έχω τεκμηριωμένη άποψη .
Εργονομικά η V3 με δυσκόλεψε που δεν είχε φλάντζες κι δεν τα βρήκα ποτέ με το κοντάκι της .
Ήταν βασικός λόγος αυτός που την έδωσα .
Μπλελαδικο εσωτερικά με πολύπλοκο κλείστρο κι τα ελλατηρια επαναφοράς ( επανατατικα ) τα έχει στο πλάι της βάσης μέσα σε έμβολα ( που σε μερικούς έχουν σπάσει όπως έχουν πει εδώ σε forum). Σε εμένα δεν είχαν σπάσει .
Τα πλαστικά της κατά την άποψη μου όχι καλής ποιότητας .
Η versa , ένα απλό όπλο . Ποιότητα στα πλαστικά . Σιλκικονατες πλευρές που κρατάει σταθερό το κράτημα , κλίσεις στο κοντάκι , βαφή που δεν έχει θέμα με σκουριά μέχρι τώρα , αλλουμινιο στον κορμό της σκανδαλης κι όχι πλαστικό όπως στην V3 & ένα κλείστρο παρόμοιο με μιας Benelli.
Αρνητικό σε αυτήν θα έλεγα για τα δεδομένα τα δικά μου που δεν είμαι ψηλος ( 1,78) μου φενεται ότι κρατάω ένα όπλο 76 πόντους ενώ είναι 71 .
Απλά είναι ένα μεγάλο όπλο λόγω βάσης πιθανόν .
Ελπίζω να πήρες μια ιδέα , αλλά καλύτερα σε ένα μαγαζί να τα δεις από κοντά . ( η versa έχει βαλίτσα - όλα τα τσοκ ) .
Τότε που την πήρα εγώ είχε μια έκδοση με πλαστικά χωρίς σιλικόνη κι χωρίς βαφή να μην σκουριάζει κι ένα τσοκ όπως είπες φτηνότερη . Δεν θυμάμαι όμως αν είναι αυτή που λες .Υπάρχει και versa οικονομική, χωρίς φλάντζες με ένα τσόκ mod, χωρίς βαλίτσα. 990 νομίζω.
Αυτή είναι ίδια με την τουμπανιασμένη?
Νικόλα απ' όλες τις ρεμι που είχες, πια σου άρεσε περισσότερο?Τότε που την πήρα εγώ είχε μια έκδοση με πλαστικά χωρίς σιλικόνη κι χωρίς βαφή να μην σκουριάζει κι ένα τσοκ όπως είπες φτηνότερη . Δεν θυμάμαι όμως αν είναι αυτή που λες .
Οποίος πάρει την versa θα του πρότεινα να πάρει μόνο με φλάντζες ( κι έχει ένα μυστήριο σύστημα να αλλάζεις κλίσεις … αστα να πάνε . )
Στέλιο πήγα και έριξα 5 βολές χωρίς το ελατηριο του κλείστρου με την benelli beccacia. Όπως ήταν φυσικό το όπλο δεν μπορούσε ούτε να εξωλκευσει τον καλυκα.Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο δουλεύουν και οι καραμπίνες Benelli !!! (οι φράσεις που έχω τονίσει). Είναι δηλαδή το κλασικό "σύστημα αδρανείας", αυτό που η Benelli ονομάζει με τον πιασάρικο τίτλο "Inertia Driven System" !!! Η μόνη ουσιαστική διαφορά είναι στον τρόπο που κλειδώνει η κεφαλή του κλείστρου στην κάννη. Η λειτουργία του συστήματος είναι η ίδια.
Αυτο που περιγράφει η Benelli, ότι δηλαδή τη δουλειά την κάνει το "μαγικό" κοντόχοντρο ελατήριο που έχει μέσα στο κλείστρο, είναι απλώς ... μπούρδες. Πιστεύω, έδωσε εσκεμμένα παραπλανητική περιγραφή, μάλλον για λόγους προστασίας της "πατέντας" (τότε που πρωτοβγήκε).
Οποιοσδήποτε με στοιχειώδεις γνώσεις φυσικής ή μηχανολογίας, αν λίγο καλοσκεφτεί την περιγραφή της Benelli, θα δει ότι δεν στέκει με τίποτα !!! Ατυχώς, οι περισσότεροι αρθρογράφοι (από Randy Wakeman μέχρι Ν.Κυπρίδημο ...) αναπαράγουν - αντιγράφουν την περιγραφή της Benelli, και όλος σχεδόν ο κόσμος έχει πιστέψει αυτή την εκδοχή. Ο μόνος αρθρογράφος που έχω διαβάσει, να δίνει σωστή περιγραφή της λειτουργίας του συστήματος αδρανείας, ήταν ο μακαρίτης Δημήτρης Παπαδέας ... αλλά ... "φωνή βοώντος εν τη ερήμω" ...
Με την παλιά 1100 που ήταν σταθερή 3* με 68 αν θυμάμαι καλά κάννη . Μετά η 1187 premier.Νικόλα απ' όλες τις ρεμι που είχες, πια σου άρεσε περισσότερο?
απλά κοίταξε πως είναι το κλείστρο της versa max που είναι αερίων , κι θα σου λυθεί η απορία γιατί δεν δουλεψε !!Στέλιο πήγα και έριξα 5 βολές χωρίς το ελατηριο του κλείστρου με την benelli beccacia. Όπως ήταν φυσικό το όπλο δεν μπορούσε ούτε να εξωλκευσει τον καλυκα.
Στο μόνο που διαφέρουν είναι ότι δεν έχει το ελατήριο της αδράνειας μέσα στο κλείστρο.απλά κοίταξε πως είναι το κλείστρο της versa max που είναι αερίων , κι θα σου λυθεί η απορία γιατί δεν δουλεψε !!
Σιγά μην δούλευε.Στέλιο πήγα και έριξα 5 βολές χωρίς το ελατηριο του κλείστρου με την benelli beccacia. Όπως ήταν φυσικό το όπλο δεν μπορούσε ούτε να εξωλκευσει τον καλυκα.
Βρε ακόμα με το παλιοτουφεκο( του κωλογερμαναρα) ασχολείστε; Μόνο η Remington και η Colt βγάζουν τουφέκια όλοι οι άλλοι είναι απλές οδοντόκρεμεςRoller Locking vs Roller Delay
Μπορούμε να το συζητήσουμε ... αν και τα λέει αρκετά καλά.
Οι γνώμες σας σχετικά για τα τσοκάκια της Seminole.Γνωστός δίνει δυο έσω-έξω το ένα IC και το άλλο MOD σε σπείρωμα Rem Choke.Δεν τα έχει καν χρησιμοποιήσει.Πολύ καλά και ποιοτικά τα μαμά . Εξαιρετικά ήταν τα Seminole αλλά … δεν υπάρχουν πλέον . Μαμά θα έλεγα και colonial . Αυτά τα δυο
Παρε το icΟι γνώμες σας σχετικά για τα τσοκάκια της Seminole.Γνωστός δίνει δυο έσω-έξω το ένα IC και το άλλο MOD σε σπείρωμα Rem Choke.Δεν τα έχει καν χρησιμοποιήσει.
Το έχει ο κουμπάρος μου πάνω στην 11-87 σε IC και κυνηγάει πέρδικα αλλά και όλα τα κυνήγια μπορώ να πω απίστευτες τουφεκιές με ωραίες κατανομές δεν το βγάζει ποτέΟι γνώμες σας σχετικά για τα τσοκάκια της Seminole.Γνωστός δίνει δυο έσω-έξω το ένα IC και το άλλο MOD σε σπείρωμα Rem Choke.Δεν τα έχει καν χρησιμοποιήσει.
Παρε το ic