Βλέπω ότι το topic ζωντάνεψε.λοιπον επειδή είχα και 1100 και 11-87 και φυσικά beretta θα πω τα εξης.και μιλάω για beretta γιατί αυτή έχω και είχα από ιταλικά με μια δυσάρεστη παρένθεση από άλλη εταιρεία με την οποία δεν θ ασχοληθώ καθόλου.κατ αρχήν δεν μ ενδιαφέρουν τα πλουμια και τα ξύλα ξεκινώντας από κει.προτιμω τα όπλα μου πλαστικά για προσωπικούς λογους.θα πω λοιπόν ότι πλέον βλητικα τα 2 όπλα δεν έχουν και τρομερές βλητικες διαφορες αλλά και να έχουν είναι απειροελάχιστες και ο μέσος κυνηγός δεν θα τις καταλάβει.αν δείξουμε μια φωτό από πίνακα με τουφεκιά μιας rem και μιας beretta δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι θα αντιληφθούμε οι περισσότεροι ποια είναι ποια.τωρα η rem έχει ένα κοντάκι που θα ικανοποιήσει τον μέσο σωματοτυπο χωρίς να ψάχνει πολύ ενώ οι Ιταλίδες δεν το χουν αυτό όμως με τις φλάντζες αλλαγής που δίνουν πάλι ο μέσος σωματότυπος θα τη βρει την άκρη του.απο θέμα μηχανισμού και συντήρησης η Ιταλίδα είναι και θα είναι ότι πιο απλό υπάρχει σε μηχανισμό αερίων και σ αυτό δε νομίζω ότι υπάρχει αμφισβήτηση.και τα 2 όπλα κατά την άποψη μου δεν χρειάζονται after market τσοκ για ν αποδώσουν βλητικα οπότε αυτό είναι ένα μεγάλο συν για τον υποψήφιο αγοραστή.η 1100 ήταν πραγματικός λύκος από την άποψη ότι έσπαγε πολλά κομμάτια κι έπρεπε να είσαι προετοιμασμένος για τα πάντα ήταν όμως και είναι ένα όπλο που έσπασε παγκοσμίως τα ρεκόρ πωλήσεων και πουλάει ακόμα.η κατάσταση βελτιώθηκε με την 11-87 και τώρα μένει να αποδείξει την αξία της η v3 την οποία δεν έχω και δεν μπορώ να εκφέρω αποψη.η Ιταλίδα είναι ασύγκριτα πιο εύκολη σε συντήρηση και μηχανισμό.το συμπέρασμα είναι ότι και οι 2 εταιρείες προσφέρουν την απόλυτη βλητική απόδοση στον αγοραστή με τσοκ άψογα οπότε από και και πέρα υπεισέρχεται ο παράγοντας της προσωπικής επιλογής.εμενα προσωπικά λόγω μεγαλύτερης απλότητας με κέρδισε η beretta χωρίς να έχω κανένα παράπονο από τις rem που είχα για αρκετά χρονια