Remington Team Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ποια θα ήταν η καλύτερη αγορά μεταξύ τον δυο όπλων η versa max η V3 γιατί πολλά ακούω για την V3 αλλά όχι για την versa max
Μιας κι τα είχα και τα δυο , θα σου πρότεινα την versa max . πολύ ανώτερο όπλο μακράν . Την έχω 3 χρ τώρα .

Κάποια στιγμή φρενάρει στον ώμο του σκοπευτή και λόγω αδράνειας το κυρίως κλείστρο το οποίο είναι 4 φορές βαρύτερο από την κεφαλή συνεχίζει την πορεία του προς τα πίσω. Όταν καλύψει την απαιτούμενη διαδρομή, η εσωτερική του κατασκευή είναι τέτοια που ξεκλειδώνει την κεφαλή τραβώντας τα δύο ρουλεμάν προς τα μέσα και την συμπαρασύρει (την κεφαλή).

Xklefteris

[/QUO. Ποιός τα έγραψε αυτά Στέφανε ;
https://defensegr.wordpress.com/2014/01/09/τυφέκιο-μάχης-ηκ-g3/
Στο τελευταίο σχόλιο τέρμα τέρμα κάτω.
Στο παραπάνω να σου ρωτήσω δύο πράγματα : 1) Ας υποθέσουμε ότι το όπλο φρενάρει, όπως γράφεις στον ώμο. Δηλαδή αν ρίξει το όπλο χωρίς να ακουμπάει σε ώμο, αλλά κρατημένο ελεύθερο από < φρεναρισμα> , δεν θα λειτουργήσει ;
Αν το όπλο είναι εντελώς ''ελεύθερο'' κατά την εκπυρσοκρότηση τότε δεν θα κάνει καμία επαναφορά το κλείστρο και θα μείνει με τον άδειο κάλυκα στη θαλάμη. Το είδα αρκετές φορές.
2) Μετά γράφεις ότι το μέρος του κλείστρου που οπισθοχωρει ξεκλειδώνει την κεφαλή ΤΡΑΒΩΝΤΑΣ τα δύο ρουλεμάν προς τα μέσα. Μια που όπως λες έχεις λύσει g3 αμέτρητες φορές , για κάνε τον κόπο να δεις αν τα δύο ρουλεμάν όπως λες, ( δύο κυλινδρακια είναι στην πραγματικότητα), έχουν οποιαδήποτε σύνδεση με το κλείστρο, ώστε να είναι δυνατόν να τα τραβήξει προς τα μέσα.
Στη λέξη τραβώντας κόλλησες.Έγραψα ότι είναι άλλου το κείμενο. Τη στιγμή που βγαίνει η βολίδα από την κάννη και λόγω αδράνειας μπλα μπλα μπλα το πίσω μέρος του κλείστρου πηγαίνοντας πίσω, τόσο όσο, αφήνει τα κυλινδράκια να μπουν προς τα μέσα.Είναι αυτό που ανέβασα φώτο στο προηγούμενο ποστ στα κόκκινα σημεία .
Πηγαίνουν προς τα μέσα γιατί βρίσκουν στις πλαϊνές αυλακώσεις (εκεί που συρταρώνουν οι βέργες του κοντακιού του Α4) οι οποίες αυλακώσεις δεν είναι μέχρι τέρμα αλλά αφήνουν χώρο για να ''κουμπώσει'' το κλείστρο τέρμα μπροστά.
Μην τα πάρεις όλα αυτά σαν κόντρα, ούτε σε γνωρίζω και ούτε κάνω επίδειξη γνώσεων.
Αν δεν θέλεις κόντρα γράφε όμορφα χωρίς εικασίες.
Αλλά αυτός που τα γράφει αυτά τα παραπάνω , παραλίγο να αντιληφθεί το τι συμβαίνει σε αυτό τον μηχανισμό, όμως βρήκε ταβάνι.
Ο/Η Καραμπατζάκης Θεοφάνης, Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός, Εφ. Λχος (ΤΧ)
08/04/2019 στο 20:27
Αυτός βρήκε ταβάνι και εσύ γυρνάς στο υπόγειο.
Το χειρότερο, όπως συμβαίνει συχνά, σε πήρε στο λαιμό του με την ημιμάθεια του. Όταν ήμουν φαντάρος το 89
Από το 89 έχεις να δεις G3 και πας να με τρελάνεις με τις γνώσεις σου;
στο Πετροχωρι Ξάνθης στο μηχανικό, ένας επιλοχιας οταν μας έδειχνε το g3 σε ερώτηση κάποιου για το πως λειτουργεί ο μηχανισμός, προς τιμήν του απάντησε ότι δεν γνωρίζει και μου ζήτησε να το αναλύσω στους υπόλοιπους, επειδή είχαμε γνωριστεί και συζητάγαμε για όπλα και κυνήγι. Έχοντας το όπλο και δείχνοντας, έγινε αντιληπτό για τους περισσότερους ( ένα μεγάλο ποσοστό ήταν απόφοιτοι πολυτεχνείου),
Ιστορίες για αρκούδες έχω πολλές. Θέλεις να ακούσεις;
δυστυχώς γράφω από κινητό και αυτή η ευχέρεια χάνεται.
Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας.
Το σταματάω εδώ γιατί παρά έγινα γραφικός, για τους υπόλοιπους.

Τι διαφορες ειδες? μιας και τα ειχες και τα δυο, τι σου αρεσε και τι οχι, στο καθενα.
Διάφορες βλητικές δεν θα σου πω γιατί δεν κάθομαι πλέον να κάνω δοκιμές . Άσε που μετά μας φταίνε τσοκ κι φυσίγγια . Κυνηγετικά από θέμα κάννης και τα δυο είναι Remington.
Ζημιές η V 3 δεν μου έβγαλε όπως σε μερικούς άλλους , αλλά δεν την δούλεψα κι πολύ για να έχω τεκμηριωμένη άποψη .
Εργονομικά η V3 με δυσκόλεψε που δεν είχε φλάντζες κι δεν τα βρήκα ποτέ με το κοντάκι της .
Ήταν βασικός λόγος αυτός που την έδωσα .
Μπλελαδικο εσωτερικά με πολύπλοκο κλείστρο κι τα ελλατηρια επαναφοράς ( επανατατικα ) τα έχει στο πλάι της βάσης μέσα σε έμβολα ( που σε μερικούς έχουν σπάσει όπως έχουν πει εδώ σε forum). Σε εμένα δεν είχαν σπάσει .
Τα πλαστικά της κατά την άποψη μου όχι καλής ποιότητας .
Η versa , ένα απλό όπλο . Ποιότητα στα πλαστικά . Σιλκικονατες πλευρές που κρατάει σταθερό το κράτημα , κλίσεις στο κοντάκι , βαφή που δεν έχει θέμα με σκουριά μέχρι τώρα , αλλουμινιο στον κορμό της σκανδαλης κι όχι πλαστικό όπως στην V3 & ένα κλείστρο παρόμοιο με μιας Benelli.
Αρνητικό σε αυτήν θα έλεγα για τα δεδομένα τα δικά μου που δεν είμαι ψηλος ( 1,78) μου φενεται ότι κρατάω ένα όπλο 76 πόντους ενώ είναι 71 .
Απλά είναι ένα μεγάλο όπλο λόγω βάσης πιθανόν .
Ελπίζω να πήρες μια ιδέα , αλλά καλύτερα σε ένα μαγαζί να τα δεις από κοντά . ( η versa έχει βαλίτσα - όλα τα τσοκ ) .

Διάφορες βλητικές δεν θα σου πω γιατί δεν κάθομαι πλέον να κάνω δοκιμές . Άσε που μετά μας φταίνε τσοκ κι φυσίγγια . Κυνηγετικά από θέμα κάννης και τα δυο είναι Remington.
Ζημιές η V 3 δεν μου έβγαλε όπως σε μερικούς άλλους , αλλά δεν την δούλεψα κι πολύ για να έχω τεκμηριωμένη άποψη .
Εργονομικά η V3 με δυσκόλεψε που δεν είχε φλάντζες κι δεν τα βρήκα ποτέ με το κοντάκι της .
Ήταν βασικός λόγος αυτός που την έδωσα .
Μπλελαδικο εσωτερικά με πολύπλοκο κλείστρο κι τα ελλατηρια επαναφοράς ( επανατατικα ) τα έχει στο πλάι της βάσης μέσα σε έμβολα ( που σε μερικούς έχουν σπάσει όπως έχουν πει εδώ σε forum). Σε εμένα δεν είχαν σπάσει .
Τα πλαστικά της κατά την άποψη μου όχι καλής ποιότητας .
Η versa , ένα απλό όπλο . Ποιότητα στα πλαστικά . Σιλκικονατες πλευρές που κρατάει σταθερό το κράτημα , κλίσεις στο κοντάκι , βαφή που δεν έχει θέμα με σκουριά μέχρι τώρα , αλλουμινιο στον κορμό της σκανδαλης κι όχι πλαστικό όπως στην V3 & ένα κλείστρο παρόμοιο με μιας Benelli.
Αρνητικό σε αυτήν θα έλεγα για τα δεδομένα τα δικά μου που δεν είμαι ψηλος ( 1,78) μου φενεται ότι κρατάω ένα όπλο 76 πόντους ενώ είναι 71 .
Απλά είναι ένα μεγάλο όπλο λόγω βάσης πιθανόν .
Ελπίζω να πήρες μια ιδέα , αλλά καλύτερα σε ένα μαγαζί να τα δεις από κοντά . ( η versa έχει βαλίτσα - όλα τα τσοκ ) .
Υπάρχει και versa οικονομική, χωρίς φλάντζες με ένα τσόκ mod, χωρίς βαλίτσα. 990 νομίζω.
Αυτή είναι ίδια με την τουμπανιασμένη?

Υπάρχει και versa οικονομική, χωρίς φλάντζες με ένα τσόκ mod, χωρίς βαλίτσα. 990 νομίζω.
Αυτή είναι ίδια με την τουμπανιασμένη?
Τότε που την πήρα εγώ είχε μια έκδοση με πλαστικά χωρίς σιλικόνη κι χωρίς βαφή να μην σκουριάζει κι ένα τσοκ όπως είπες φτηνότερη . Δεν θυμάμαι όμως αν είναι αυτή που λες .
Οποίος πάρει την versa θα του πρότεινα να πάρει μόνο με φλάντζες ( κι έχει ένα μυστήριο σύστημα να αλλάζεις κλίσεις … αστα να πάνε . )

Τότε που την πήρα εγώ είχε μια έκδοση με πλαστικά χωρίς σιλικόνη κι χωρίς βαφή να μην σκουριάζει κι ένα τσοκ όπως είπες φτηνότερη . Δεν θυμάμαι όμως αν είναι αυτή που λες .
Οποίος πάρει την versa θα του πρότεινα να πάρει μόνο με φλάντζες ( κι έχει ένα μυστήριο σύστημα να αλλάζεις κλίσεις … αστα να πάνε . )
Νικόλα απ' όλες τις ρεμι που είχες, πια σου άρεσε περισσότερο?

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο δουλεύουν και οι καραμπίνες Benelli !!! (οι φράσεις που έχω τονίσει). Είναι δηλαδή το κλασικό "σύστημα αδρανείας", αυτό που η Benelli ονομάζει με τον πιασάρικο τίτλο "Inertia Driven System" !!! Η μόνη ουσιαστική διαφορά είναι στον τρόπο που κλειδώνει η κεφαλή του κλείστρου στην κάννη. Η λειτουργία του συστήματος είναι η ίδια.
Αυτο που περιγράφει η Benelli, ότι δηλαδή τη δουλειά την κάνει το "μαγικό" κοντόχοντρο ελατήριο που έχει μέσα στο κλείστρο, είναι απλώς ... μπούρδες. Πιστεύω, έδωσε εσκεμμένα παραπλανητική περιγραφή, μάλλον για λόγους προστασίας της "πατέντας" (τότε που πρωτοβγήκε).
Οποιοσδήποτε με στοιχειώδεις γνώσεις φυσικής ή μηχανολογίας, αν λίγο καλοσκεφτεί την περιγραφή της Benelli, θα δει ότι δεν στέκει με τίποτα !!! Ατυχώς, οι περισσότεροι αρθρογράφοι (από Randy Wakeman μέχρι Ν.Κυπρίδημο ...) αναπαράγουν - αντιγράφουν την περιγραφή της Benelli, και όλος σχεδόν ο κόσμος έχει πιστέψει αυτή την εκδοχή. Ο μόνος αρθρογράφος που έχω διαβάσει, να δίνει σωστή περιγραφή της λειτουργίας του συστήματος αδρανείας, ήταν ο μακαρίτης Δημήτρης Παπαδέας ... αλλά ... "φωνή βοώντος εν τη ερήμω" ...
Στέλιο πήγα και έριξα 5 βολές χωρίς το ελατηριο του κλείστρου με την benelli beccacia. Όπως ήταν φυσικό το όπλο δεν μπορούσε ούτε να εξωλκευσει τον καλυκα.

Νικόλα απ' όλες τις ρεμι που είχες, πια σου άρεσε περισσότερο?
Με την παλιά 1100 που ήταν σταθερή 3* με 68 αν θυμάμαι καλά κάννη . Μετά η 1187 premier.
Ο λόγος kollia , επειδή γούσταρα να κρατάω στα χέρια . Η γραμμή που έχουν τα 11 … αξεπέραστη .

Στέλιο πήγα και έριξα 5 βολές χωρίς το ελατηριο του κλείστρου με την benelli beccacia. Όπως ήταν φυσικό το όπλο δεν μπορούσε ούτε να εξωλκευσει τον καλυκα.
απλά κοίταξε πως είναι το κλείστρο της versa max που είναι αερίων , κι θα σου λυθεί η απορία γιατί δεν δουλεψε !!

Attachments

• IMG_2082.jpeg
    IMG_2082.jpeg
    244,3 KB · Προβολές: 51
απλά κοίταξε πως είναι το κλείστρο της versa max που είναι αερίων , κι θα σου λυθεί η απορία γιατί δεν δουλεψε !!
Στο μόνο που διαφέρουν είναι ότι δεν έχει το ελατήριο της αδράνειας μέσα στο κλείστρο.
Άρα έχει δίκιο ο Λευτέρης

Σιγά μην δούλευε.

Όσοι έχουν Benelli μπορούν να πετάξουν το ελατήριο στα σκουπίδια αφού η Benelli σύμφωνα με αυτούς το έβαλε για έρμα. 🤣

Οι μηχανισμοί δεν είναι όλοι ίδιοι ακόμα και αν μοιάζουν.
Έχω ακούσει ότι υπάρχει όπλο αδράνειας χωρίς το ελατήριο (δεν ξέρω αν ισχύει) αλλά προφανώς θα είναι ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ για να δουλεύει χωρίς ελατήριο.
Το να τα κάνουμε όλα ίσωμα και να λέμε ότι όλα τα αδράνειας μπορούν να δουλέψουν χωρίς ελατήριο είναι παραλογισμός.
Επίσης είναι παραλογισμός να θεωρούμε περιττά εξαρτήματα που έβαλε ο κατασκευαστής στο όπλο.

Roller Locking vs Roller Delay​

Μπορούμε να το συζητήσουμε ... αν και τα λέει αρκετά καλά.
Βρε ακόμα με το παλιοτουφεκο( του κωλογερμαναρα) ασχολείστε; Μόνο η Remington και η Colt βγάζουν τουφέκια όλοι οι άλλοι είναι απλές οδοντόκρεμες 😂

Πολύ καλά και ποιοτικά τα μαμά . Εξαιρετικά ήταν τα Seminole αλλά … δεν υπάρχουν πλέον . Μαμά θα έλεγα και colonial . Αυτά τα δυο
Οι γνώμες σας σχετικά για τα τσοκάκια της Seminole.Γνωστός δίνει δυο έσω-έξω το ένα IC και το άλλο MOD σε σπείρωμα Rem Choke.Δεν τα έχει καν χρησιμοποιήσει.

Last edited:
Οι γνώμες σας σχετικά για τα τσοκάκια της Seminole.Γνωστός δίνει δυο έσω-έξω το ένα IC και το άλλο MOD σε σπείρωμα Rem Choke.Δεν τα έχει καν χρησιμοποιήσει.
Το έχει ο κουμπάρος μου πάνω στην 11-87 σε IC και κυνηγάει πέρδικα αλλά και όλα τα κυνήγια μπορώ να πω απίστευτες τουφεκιές με ωραίες κατανομές δεν το βγάζει ποτέ

Status
Not open for further replies.
Back