Shore jigging

Surf casting γράφει‼️απ' όσο ξέρω στο shore θες έναν ντισεντ μηχανισμό της τάξης 200€+ κ λίγα λέω ....ίσως‼️Σιν το καλάμι ‼️

Ούτε κατά διάνοια.
Είχα μια αμυδρή ελπίδα, επειδή όταν τον είχα αγοράσει, πρίν 3 χρόνια, στα χαρακτηριστικά του, έγραφε φρένα 12 kgr.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Θόδωρε, δεν έχω τίποτα από εργαλεία. Είπα μήπως γλυτώσω κανένα έξοδο. Η επόμενη ερώτηση θα ήταν για να μου προτείνετε, όποιος είναι γνώστης. Ο τόπος είναι βραχώδεις ακτές, με βάθος γύρω στα 25 μέτρα περίπου. Τα ψάρια που παίζουν, είναι τα κυνηγιάρικα του καλοκαιριού, καθώς και στείρες - συναγρίδες, που κρατάει ο τόπος.

Θόδωρε, δεν έχω τίποτα από εργαλεία. Είπα μήπως γλυτώσω κανένα έξοδο. Η επόμενη ερώτηση θα ήταν για να μου προτείνετε, όποιος είναι γνώστης. Ο τόπος είναι βραχώδεις ακτές, με βάθος γύρω στα 25 μέτρα περίπου. Τα ψάρια που παίζουν, είναι τα κυνηγιάρικα του καλοκαιριού, καθώς και στείρες - συναγρίδες, που κρατάει ο τόπος.
Δεν είναι ανάγκη να πας σε χεβυ σπινινγκ ...κ με σπινινγκ παίζεις‼️

Αρα δεν θελεις ιδιαιτερα μακρινες βολες,οποτε ενα καλαμι στα 2.90 ειναι καλα.Αλλα και μεγαλυτερο να ειναι,δεν θα εχεις θεμα,αρκει να ζυγισει !ε το μηχανακι.

Ουτε βαρεις πλανους χρειαζεσαι,γιατι τα βαθη δεν ειναι μεγαλα.Θες πλανους των 55-70 γραμμαριων περιπου,εκτος αν εχει δυνατα ρευματα,ειτε επιφανειακα,ειτε υπογεια.

Θα σου προτεινω το βραδυ ενα εξαιρετικο και πολυδοκιμασμενο στην πραξη καλαμι των 90 ευρω.Εγγυηση.π,με πολλα και μεγαλα ψαρια στο ενεργητικο του,της ταξης των 10-15 κιλων.

Μηχανισμο θα χρειαστεις πολυ καλο και αξιοπιστο,οποτε εκει δν θα πρεπει να τσιγκουνευτεις.Εκει μιλαμε για Daiwa,shimano και penn slammer.

Μοντελα κλπ,θα στα στειλω το βραδυ.
Τωρα βιαζομαι να παω να χαζεψω καμια κωλαρα στην παραλια!

Αρα δεν θελεις ιδιαιτερα μακρινες βολες,οποτε ενα καλαμι στα 2.90 ειναι καλα.Αλλα και μεγαλυτερο να ειναι,δεν θα εχεις θεμα,αρκει να ζυγισει !ε το μηχανακι.

Ουτε βαρεις πλανους χρειαζεσαι,γιατι τα βαθη δεν ειναι μεγαλα.Θες πλανους των 55-70 γραμμαριων περιπου,εκτος αν εχει δυνατα ρευματα,ειτε επιφανειακα,ειτε υπογεια.

Θα σου προτεινω το βραδυ ενα εξαιρετικο και πολυδοκιμασμενο στην πραξη καλαμι των 90 ευρω.Εγγυηση.π,με πολλα και μεγαλα ψαρια στο ενεργητικο του,της ταξης των 10-15 κιλων.

Μηχανισμο θα χρειαστεις πολυ καλο και αξιοπιστο,οποτε εκει δν θα πρεπει να τσιγκουνευτεις.Εκει μιλαμε για Daiwa,shimano και penn slammer.

Βαλε κολο φοτο,ρεεεε μονοφαγας εισε,εχω πρεζβιοπια δεν βλεπο καλα εξο μονο απο εδω βλεπο.βαλε ναδο χαρα .hair. .hair.

Μη τα στείλεις βράδυ ,άστα για την επόμενη ,να έχεις καθαρό μυαλό‼️

Δεν είναι ανάγκη να πας σε χεβυ σπινινγκ ...κ με σπινινγκ παίζεις‼️
Οχι Γιαννη,spinning δεν κανει.
Θελει δυνατους μηχανισμους απο 5000-8000 ισως και 10000,αναλογα το βαρος καλαμιου-μηχανισμου και σε τι θηραματα απευθυνεται.
Η καταπονηση του μηχανισμου ειναι τεραστια.
Αλλο να μαζευεις τεχνητα των 20-30 γρ μισο μετρο κατω απο την επιφανεια περιπου και αλλο να μαζευεις πλανο 50γρ εως οσο φτασει απο τα 25-30 μετρα και βαλε βαθος.
Οπως επισης,αλλο να πιασεις 3κιλο ψαρι στην επιφανεια και αλλο το 3κιλο στον βυθο.
Παρα πολυ μεγαλυτερες οι αντιστασεις και οι καταπονησεις των εργαλειων.

Βαλε κολο φοτο,ρεεεε μονοφαγας εισε,εχω πρεζβιοπια δεν βλεπο καλα εξο μονο απο εδω βλεπο.βαλε ναδο χαρα .hair. .hair.
Τι τις θες τις φωτό εσύ ρε‼️εκεί οι τουρίστριες επί ειντζ κάναν πορεία διαμαρτυρίας,πηδήξτε μας δεν έχουμε ειντζ‼️

Οχι Γιαννη,spinning δεν κανει.
Θελει δυνατους μηχανισμους απο 5000-8000 ισως και 10000,αναλογα το βαρος καλαμιου-μηχανισμου και σε τι θηραματα απευθυνεται.
Η καταπονηση του μηχανισμου ειναι τεραστια.
Αλλο να μαζευεις τεχνητα των 20-30 γρ μισο μετρο κατω απο την επιφανεια περιπου και αλλο να μαζευεις πλανο 50γρ εως οσο φτασει απο τα 25-30 μετρα και βαλε βαθος.
Οπως επισης,αλλο να πιασεις 3κιλο ψαρι στην επιφανεια και αλλο το 3κιλο στον βυθο.
Παρα πολυ μεγαλυτερες οι αντιστασεις και οι καταπονησεις των εργαλειων.
Δεν έχω ίδια πείρα ,αλλά έχω δει να βγάζουν συναγρίδες ακόμη κ με ελαρεφ‼️

Καλαμι storm adventure
https://www.lurehouse.gr/en/storm-5/storm-adventure-extreme-axs1002xh-3-05m-cw-50-125gr.html
Πρεπει να υπαρχει και σε ποιο φθηνο.

Μηχανακι shimano saragosa

https://www.tsourosmarine.gr/el/mix...wa-2021.html#/10762-μοντέλα_μηχανισμών-6000hg

Υπαρχει και η δυνατοτητα παραγγελιας απο εξωτερικο πιο φθηνα.

Καλαμι storm adventure
https://www.lurehouse.gr/en/storm-5/storm-adventure-extreme-axs1002xh-3-05m-cw-50-125gr.html
Πρεπει να υπαρχει και σε ποιο φθηνο.

Μηχανακι shimano saragosa

https://www.tsourosmarine.gr/el/mixanismoi-psarematos/6548-mixanismos-shimano-saragosa-swa-2021.html#/10762-μοντέλα_μηχανισμών-6000hg

Υπαρχει και η δυνατοτητα παραγγελιας απο εξωτερικο πιο φθηνα.
Ευχαριστώ Θόδωρε.

Back