Λιμανι ειναι που το παιχνιδι γινεται στην μπουκα απο την ακτη μερια ...Συνθηκες καιρικες ζεστη οπως ειχαμε τις τελευταιες μερες και η θαλασσα παντα ειναι με λιγο κυμα εως ηρεμηΠεριέγραψε το μέρος και τις συνθήκες.
Λιμανι ειναι που το παιχνιδι γινεται στην μπουκα απο την ακτη μερια ...Συνθηκες καιρικες ζεστη οπως ειχαμε τις τελευταιες μερες και η θαλασσα παντα ειναι με λιγο κυμα εως ηρεμηΠεριέγραψε το μέρος και τις συνθήκες.
Να το κάνεις κ ιδιαίτερα αν ο τόπος ειναι λιμάνι..Η αλήθεια με το ζωντανό δεν το έχω ή το νωπό . Αλλά ίσως το δοκιμάσω και αυτό
Πάρε ένα καλάμι μπολονέζ(που θα τα ψαευεις σαν απίκο) για να έχεις το πλεονέκτημα του μηχανισμου...Ναι,με φακό και αποχή, ίσα ίσα θα περάσεις το αρπαδι στην ουρά για να είναι ζωντανή, όλοι την καταπίνουν,εγώ έτσι της δουλεύω στο απικο το βράδυ.
Δημήτρη οι ίδιοι ψαράδες τα έχουν κάνει ξεφτέρια...Μεγάλα, πονηρεμένα, λιμανίσια λαβράκια..... Χμμμμ....
Με έναν τρόπο θα πιάσεις ψάρι....
Όταν θα μπουνε νέα....!
Για το μέρους εννοούσα, όχι τις καιρικές συνθήκες. Γενικά είναι πονηρεμένα και δύσκολα θα τα φέρεις βόλτα με την συρτή (δεν μιλάω για σαρδέλα κλπ γιατί είναι άλλες τεχνικές που δεν έχω εμπειρία). Αν έχει φως ίσως κανένα wtd να τα κάνει να επιτεθούν κυρίως επειδή θα τα ενοχλεί. Μετά οι επιλογές σου είναι σε καμία σιλικόνη αλλά και εκεί δύσκολο. Αν ο καιρός αγριέψει και κάνει θολούρα ίσως έχεις περισσότερες πιθανότητες. Από τις σιλικόνες που είδα ότι έχεις τις keitech θα δοκίμαζα και εγώ. Υπάρχει περίπτωση να το έχουν σκάσει από κανένα ιχθυοτροφείο; Αν ναι τότε με τεχνητό δεν θα πιάσεις κανένα, δοκίμασε δόλωμα όπως σαρδέλα, γαρίδα κλπ..Λιμανι ειναι που το παιχνιδι γινεται στην μπουκα απο την ακτη μερια ...Συνθηκες καιρικες ζεστη οπως ειχαμε τις τελευταιες μερες και η θαλασσα παντα ειναι με λιγο κυμα εως ηρεμη
Ότι πιο πονηρό υπάρχει, καλά τα λες. 1 μεγάλο έχω πιάσει στη ζωή μου σε μέρα που είχε πολλά ψάρια από πολλά είδη και φαντάζομαι χτύπησε λόγω ανταγωνισμού σε wtd.Ότι κι αν λέμε εμείς, θα χρειαστεί μεγάλη τύχη, τεχνική και τις κατάλληλες συγκυρίες για να πιάσεις μεγάλο λιμανίσιο λαβράκι....κι αν λέμε
Δεν έφτασε τυχαία σε αυτά τα κιλά και ηλικία...
Ωρε Μπίλαρε, δαμάλι πραγματικό. Σε wtd έχω πάρει κι εγώ ,αλλά κατα πολύ μικρότερα. Θεαματικό να σου χτυπήσει τέτοιος λάβρακας στο επιφανείαςΌτι πιο πονηρό υπάρχει, καλά τα λες. 1 μεγάλο έχω πιάσει στη ζωή μου σε μέρα που είχε πολλά ψάρια από πολλά είδη και φαντάζομαι χτύπησε λόγω ανταγωνισμού σε wtd.
View attachment 87523View attachment 87524
Ρε παιδιά αυτά τα λιμανίσια λαυράκια είναι κατάλληλα για βρώση; (και δεν εννοώ σε λιμανάκια με πέντε ψαρόβαρκες)Ότι κι αν λέμε εμείς, θα χρειαστεί μεγάλη τύχη, τεχνική και τις κατάλληλες συγκυρίες για να πιάσεις μεγάλο λιμανίσιο λαβράκι....κι αν λέμε
Παντέλη εγώ πλέον δεν τα τρώω από μεγάλα λιμάνια. Παλιά είχα φάει μερικά όμως αλλά τα σιχάθηκα μετά από κάποιες εικόνες. Δεν έχω πιάσει και πολλά όμως. Κάτι ψάρια που έχω πιάσει στο χωριό φυσικά τα καταναλώνω.Ρε παιδιά αυτά τα λιμανίσια λαυράκια είναι κατάλληλα για βρώση; (και δεν εννοώ σε λιμανάκια με πέντε ψαρόβαρκες)
Την μέρα και εγώ το ίδιο σε χρώματα 127 και 128. Τρομερό τεχνητό!Σίγουρα πάντως η σιλικόνη θα μπορούσε ευκολότερα να ξεγελάσει κάποιον μεγάλο λάβρακα, με αρκετή ησυχία, καλή κάλυψη, ούτε την σκιά μας να μην δει, δηλαδή σε καμία των περιπτώσεων μην αντιληφθεί την παρουσία μας.
Αλλά δεν σας κρύβω πώς τα μεγαλύτερα μου λαβράκια τα έχω πάρει σε log surf 124
Εγώ Παντελή αν το έπιανα στον Πειραιά, Ασπρόπυργο ή σε κάποιο βαριά ναυτό-βιομηχανοποιημένο λιμάνι δεν θα το έτρωγα, για αυτό και κάποιες φορές δεν το κράτησα.Ρε παιδιά αυτά τα λιμανίσια λαυράκια είναι κατάλληλα για βρώση; (και δεν εννοώ σε λιμανάκια με πέντε ψαρόβαρκες)
Για το μέρους εννοούσα, όχι τις καιρικές συνθήκες. Γενικά είναι πονηρεμένα και δύσκολα θα τα φέρεις βόλτα με την συρτή (δεν μιλάω για σαρδέλα κλπ γιατί είναι άλλες τεχνικές που δεν έχω εμπειρία). Αν έχει φως ίσως κανένα wtd να τα κάνει να επιτεθούν κυρίως επειδή θα τα ενοχλεί. Μετά οι επιλογές σου είναι σε καμία σιλικόνη αλλά και εκεί δύσκολο. Αν ο καιρός αγριέψει και κάνει θολούρα ίσως έχεις περισσότερες πιθανότητες. Από τις σιλικόνες που είδα ότι έχεις τις keitech θα δοκίμαζα και εγώ. Υπάρχει περίπτωση να το έχουν σκάσει από κανένα ιχθυοτροφείο; Αν ναι τότε με τεχνητό δεν θα πιάσεις κανένα, δοκίμασε δόλωμα όπως σαρδέλα, γαρίδα κλπ..
Εμένα Σπύρο, αντιθέτως, μου αρέσει πολύ το λαβράκι, φτάνει να ξέρω ότι είναι πελαγίσιο. Αν έπιανα σε λιμάνι δεν θα ήθελα να το φάω, αλλά θα δυσκολευόμουν πολύ να το ρίξω πάλι μέσα, γιαυτό και δεν ψαρεύω σε τέτοια μέρη.Εγώ Παντελή αν το έπιανα στον Πειραιά, Ασπρόπυργο ή σε κάποιο βαριά ναυτό-βιομηχανοποιημένο λιμάνι δεν θα το έτρωγα, για αυτό και κάποιες φορές δεν το κράτησα.
Εκτός του νερού, είναι και η τροφή του, κέφαλοι που έχουν ρουφήξει όλη την επιφάνεια, που στην επιφάνεια μένουν τα χειρότερα(λάδια,καύσιμα,μουράβιες κτλ)
Γεινικά όμως εγώ δεν είμαι λάτρης του κρέατος του, κι ας είναι και ανοιχτής θαλάσσης
Κάθε ψάρι κ ένα ξεχωριστό σχολείο ...Ότι κι αν λέμε εμείς, θα χρειαστεί μεγάλη τύχη, τεχνική και τις κατάλληλες συγκυρίες για να πιάσεις μεγάλο λιμανίσιο λαβράκι....κι αν λέμε
Είναι διαφορετικό να πάρεις ενα 5άρι λαβράκι με spinning και διαφορετικό με ένα σερβιρισμένο νωπό ή ζωντανό δόλωμα.Κάθε ψάρι κ ένα ξεχωριστό σχολείο ...
Λαβρακαδες,μουρμουραδες,μελανουραδες κλπ αυτοί σίγουρα κάτι κανουν που δεν το κανουν οι υπόλοιποι που αναζητούν τα ίδια ψάρια κ φυσικά οι επιτυχιες τους δεν οφείλονται στην τυχη....
Και επειδή κάθε τοπος είναι ξεχωριστός κ οι συνήθειες των ψαριων αλλάζουν οι ντόπιοι ψαραδες έχουν το πλεονεκτημα.....
Ο λαός λέει επιασα λαβράκι δεν λέει επιασα..χάνο...
Το πανεξυπνο εκείνο ψάρι(και είναι) που θέλει διακριτικά εργαλεία,αόρατες πετονιες, νυχτα με κυματάκι κλπ....
Μέχρι να ακουσεις πως ο ταδε Αιγυπτιος απο το τάδε καΐκι έχει σακατεψει τα μεγάλα λαβράκια το μεσημερακι με 50αρες πετονιες (περισσευμα από την κατασκευή παραγαδιων)....
Και θα σου πει:
" Πρωί ντέκα με ντώντεκα καλύτερη ωρα για λαβράκια!"
Δίκιο έχει κ αυτός γιατί κ τα ψάρια ειναι οπως τα μάθεις.....
Αμ τα πολυαγκιστρα που πεφτουν στην μπουνάτσα με τα τυλιγμένα ψαροδολια που είναι σαν νάρκες...
Και εσείς μου λετε για αόρατες πετονιες.....
Τι διάολο σε αυτές τις αρματωσιες πεφτουν μόνο τα στραβά λαβράκια η είναι τοοοσο πολυ πεινασμένα που το ρισκάρουν????
Εγω αυτό που εχω προσεξει είναι ότι δεν δείχνουν να το λογαριαζουν κ πολυ όταν το εργαλείο ειναι στρωμένο στο βυθό κ έχει κ "μπουκιά" ώστε να τα προκαλεσει....
Αντίθετα όταν τα ψαρευουμε στο "κατέβασμα" ή με "κρεμαστές" αρματωσιες χρειάζεται διακριτικότητα αλλιώς θα το γυροφερνει το δολωμα μέχρι που θα φυγει...
Προφανώς κάτι ανάλογο θα συμβαίνει κ με το spinning που μαζί με το τεχνητό κινείται κ αιωρείται το νήμα με το παραμαλλο....
Το spinning το ξεκίνησα έχοντας σαν στόχο τους λουτσους μιας κ τα λαβράκια τα ειχα χορτάσει με άλλες τεχνικές(ασχέτως αν το επιχειρησα κ εκεί κ έτυχε να μου δώσει το μεγαλύτερο ψάρι), όποτε κ δεν μπορώ να πω ότι εχω εμπειρία....
Αρκετοί υποστηρίζουν πως όποιος πιανει συστηματικά λαβράκια με spinning τότε μπορεί να πιασει κ ολα τα υπόλοιπα ψάρια κ μαλλον έχουν απόλυτο δίκιο......