Spinning

Ε
Καλημερα. Το κινητό μου στην θάλασσα το Σαββατο για 3 ώρες σε βάθος 3 μέτρα. Το αφησα σε απεσταγμενο νερο για 1 ωρα, εβγαλα τις 2 καρτες sims (δουλευουν) το σκουπισα και το αφησα να στεγνώσει. Δεν το φόρτισα και
Ρωτάω: Φτιάχνεται ή να μην δωσω τζαμπα τα 35 ευρώ που ζητανε για έλεγχο (και οσα μετά για επισκευή) χωρίς καμμία εγγύηση ???
Υπάρχει κάποιος αξιόπιστος και δοκιμασμένος επισκευαστής στα νοτια προάστια ???

Παρακάτω ....οτι πιάσει ο καθενας "ανεβαζει" εδώ

View attachment 88539
Εχω διαβασει οτι συστηνουν να το χωσεις σε ρυζι ωμο και να το αφησεις εκει για καποιες ωρες
Καποιος γνωστος το εκανε μου ειπε και δουλεψε γιατι τραβα την υγρασια
Το εκανα και εγω οταν μου επεσε σε ενα κουβα με νερο
Ομως αυτο ηταν για πολυ λιγο
Εσενα ηταν 3 μετρα για 3 ωρες και αλμυρο νερο οποταν δεν ξερω αν θα δουλεψει αυτο

Δεν μπορω να σου πω αν φτιαχνεται- στην προκειμενη κανε το πιο πανω αστο 24 ωρες στο ρυζι και μετα δοκξμασε το
θα χασεις μονο τις 24 ωρες αναμονης

Ε

Εχω διαβασει οτι συστηνουν να το χωσεις σε ρυζι ωμο και να το αφησεις εκει για καποιες ωρες
Καποιος γνωστος το εκανε μου ειπε και δουλεψε γιατι τραβα την υγρασια
Το εκανα και εγω οταν μου επεσε σε ενα κουβα με νερο
Ομως αυτο ηταν για πολυ λιγο
Εσενα ηταν 3 μετρα για 3 ωρες και αλμυρο νερο οποταν δεν ξερω αν θα δουλεψει αυτο

Δεν μπορω να σου πω αν φτιαχνεται- στην προκειμενη κανε το πιο πανω αστο 24 ωρες στο ρυζι και μετα δοκξμασε το
θα χασεις μονο τις 24 ωρες αναμονης
Ευχαριστώ πολύ ήταν και αυτό στις ...πρωτες βοήθειες. Με τεχνίτη τι κάνουμε

Καλημέρα παιδιά. Άρης λέγομαι και θα χρειαστώ την βοήθεια και την εμπειρία σας.
Ψαρεύω χρόνια με lrf έως 7gr και αποφάσισα να πάρω και ένα καλάμι spinning να ανέβω λίγο σε γραμμάρια.

Ψαρεύω το 95% των ελεύθερων ωρών μου στο 3ο πόδι της Χαλκιδικής απ έξω και πιο σπάνια μπαίνω και με την βάρκα χωρίς να ανοιχτώ πολύ απ την ακτή. Η μορφολογία του βυθού είναι ανάμεικτη με άμμο και φύκια, και κάποια βράχια στις μύτες απ τα πολλά κολπάκια που έχει το πόδι.

Θέλω να στοχευσω σε γενικές γραμμές σε παλαμιδακια, γοφαρια και λιτσες όταν πέφτουν σε εκείνα τα μέρη.

Τα μέρη κρατάνε και τσιπούρες και λαυρακια.

Υπάρχει ένα budget 300-400 ευρώ για καλάμι και μηχανισμό αλλά λίγο πάνω λίγο κάτω δεν είναι πρόβλημα.

Έχουμε να προτείνουμε κάποια καλάμια και κάποια μηχανάκια με βάση τις παραπάνω πληροφορίες?

Ψαρεύω χρόνια με lrf έως 7gr και αποφάσισα να πάρω και ένα καλάμι spinning να ανέβω λίγο σε γραμμάρια.

Ψαρεύω το 95% των ελεύθερων ωρών μου στο 3ο πόδι της Χαλκιδικής απ έξω και πιο σπάνια μπαίνω και με την βάρκα χωρίς να ανοιχτώ πολύ απ την ακτή. Η μορφολογία του βυθού είναι ανάμεικτη με άμμο και φύκια, και κάποια βράχια στις μύτες απ τα πολλά κολπάκια που έχει το πόδι.

Θέλω να στοχευσω σε γενικές γραμμές σε παλαμιδακια, γοφαρια και λιτσες όταν πέφτουν σε εκείνα τα μέρη.

Υπάρχει ένα budget 300-400 ευρώ για καλάμι και μηχανισμό αλλά λίγο πάνω λίγο κάτω δεν είναι πρόβλημα.

Έχουμε να προτείνουμε κάποια καλάμια και κάποια μηχανάκια με βάση τις παραπάνω πληροφορίες?
Με ένα 10-30gr ή ένα 15-42g θα είσαι μέσα σε όλα, κατα τα λεγόμενα σου, σε παλαμιδάκια,γοφάρια,λίτσες,λαβράκια, για τις τσιπούρες καλύτερα το lrf. Απλά επειδή αναφέρθηκες σε πελαγίσια και λοιπά κυνηγιάρικα , έβαλα και το 15-42
2 εταιρίες που εμπιστεύομαι πολύ ,είναι η major craft και η daiwa, μ αυτά τα λεφτά που λες παίρνεις πολύ καλό σετ, ας πούμε ένα triple cross και τον καινούριο fuego

Απο ποια περιοχη εισαι αδερφε?

Άρη καλησπέρα.. Κάνα λαυράκι στην δυτική παίζει τώρα τελευταία?
Όλο κ από κανένα μπορεί να πέσει αλλά θέλει νύχτα αυτή την εποχή με τη φασαρία που έχει... Γενικά από Σεπτέμβρη κ μετά έχει περισσότερο ενδιαφέρον...

Από Ν Πέλλης είμαι αλλά ψαρεύω κατά κύριο λόγο στα Νεα Ροδα
Κοντα εισαι σχετικα , εχει ενας φιλο μαγαζι με κ.ειδη και ψαρεματος ...εχει κατι καλες ευκαιριες αν βρεθεις προς κατερινη πες μου να σε στειλω στο μαγαζι να τα δεις ..

Ρεπό σήμερα κ ήταν ευκαιρία μετά το ξημέρωμα(άργησα κιόλας μέχρι να φτιάξω κ την φραπεδούμπα μου) να βρεθώ στα βράχια να δω μπας κ φάνηκε κάνα γοφαρακι...
Έπαιξα με διάφορα τεχνητά αλλά το ένα κ μοναδικο χτυπημα ήρθε στην επιφάνεια γυρω στις 06:50 κ συγκεκριμένα στην zargana 150f...
Ένας λουτσος 2,400γρ το πάλεψε αρκετά για να απελευθερωθεί αλλά δεν τα κατάφερε γιατί πιάστηκε γερά από την μεσαία σαλαγκιά.....

Με μπουλντο και ραγκλου θέλει να έχει παφλασμο για τα λαυράκια? Μόνο τα κοκαλια χτύπαγαν.
Δεν εχω ασχοληθεί με το buldo όσο αφορά το spinning...
Αλλά νομίζω πως η απαντηση ειναι ναι και όχι...
Αλλοτε ο θόρυβος τα προσελκυει από περιέργεια κ άλλοτε τα απωθεί...
Όπως ακριβώς συμβαίνει κ με τα "θορυβώδη" κ "σιωπηλά" τεχνητά....

Πάντως είναι καλυτερο να προτιμήσεις την μπομπάρδα απο το buldo....

Να και ένα πολυ ωραίο αρθρο...
https://www.boatfishing.gr/article-post/psarema-spinning-me-mpomparda-giati-ochi/

Δεν εχω ασχοληθεί με το buldo όσο αφορά το spinning...
Αλλά νομίζω πως η απαντηση ειναι ναι και όχι...
Αλλοτε ο θόρυβος τα προσελκυει από περιέργεια κ άλλοτε τα απωθεί...
Όπως ακριβώς συμβαίνει κ με τα "θορυβώδη" κ "σιωπηλά" τεχνητά....

Πάντως είναι καλυτερο να προτιμήσεις την μπομπάρδα απο το buldo....

Να και ένα πολυ ωραίο αρθρο...
https://www.boatfishing.gr/article-post/psarema-spinning-me-mpomparda-giati-ochi/
Κι όμως Τάσο, οι λεγόμενοι μπομπαρδιστές στα μέρη μου είναι οι μόνοι που παίρνουν ψάρια. Ειδικά σε ψάρια(ντάσκες) που στοχεύουμε σε συγκεκριμένο σημείο της αττικής, μόνο αυτοί παίρνουν και εμείς κοιτάμε. Άντε να στραβωθεί κάποιο κάποια στιγμή και να πάρουμε κι εμείς, αν και εφόσον είναι μεγάλο κοπάδι οι ντάσκες. γιατί στις μεμονωμένες δεν έχουμε καμία τύχη. Αρνούμαι να το εφαρμόσω κι ας ξέρω ότι θα πάρω αρκετά ψάρια, είναι θέμα κουλτούρας :p

Το setup έχει ως εξής...
Heavy spinning ή για τους μερακλήδες casting καλάμι, στην άκρη του νήματος δεμένη ή περαστή η μπομπάρδα, παραμάνα στην άκρη του νήματος που βγαίνει απ την μπομπάρδα ,και εκεί δένει το παράμμαλο μήκους περίπου 1,5-2μ με τεχνητό το ένα και μοναδικό που δουλεύουν όλοι, το Yamashita Yumizuno κοκκάλινο κουταλάκι. Απλά έχει το προνόμιο αυτή η αρματωσιά να δημιουργεί μια εικόνα ότι δυο ψάρια κυνηγιούνται ή φεύγουν πανικόβλητα και όπως λέει κι ο λαός , στην αντάρα χαίρεται ο λύκος.
Και όταν λέμε εμείς με τα τεχνητά, τα πλανάκια κτλ, απλά τους κοιτάμε να βγάζουν ,το εννοώ. Τελευταία φορά ήταν πριν 2 μήνες περίπου, περνάει απο μπροστά μας μεγάλο κοπάδι ντάσκες, παίρνουμε όλοι απο μία ,σπάει το κοπάδι και εκεί τέλος για εμάς. Μόνο όσοι δούλευαν μπομπάρδα συνέχιζαν και έπαιρναν κάποια ψάρια ακόμα.

Attachments

• texnito_doloma_yamashita_yumizuno_40_surf_1001010_2.jpg
    texnito_doloma_yamashita_yumizuno_40_surf_1001010_2.jpg
    27 KB · Προβολές: 16
Κι όμως Τάσο, οι λεγόμενοι μπομπαρδιστές στα μέρη μου είναι οι μόνοι που παίρνουν ψάρια. Ειδικά σε ψάρια(ντάσκες) που στοχεύουμε σε συγκεκριμένο σημείο της αττικής, μόνο αυτοί παίρνουν και εμείς κοιτάμε. Άντε να στραβωθεί κάποιο κάποια στιγμή και να πάρουμε κι εμείς, αν και εφόσον είναι μεγάλο κοπάδι οι ντάσκες. γιατί στις μεμονωμένες δεν έχουμε καμία τύχη. Αρνούμαι να το εφαρμόσω κι ας ξέρω ότι θα πάρω αρκετά ψάρια, είναι θέμα κουλτούρας :p

Το setup έχει ως εξής...
Heavy spinning ή για τους μερακλήδες casting καλάμι, στην άκρη του νήματος δεμένη ή περαστή η μπομπάρδα, παραμάνα στην άκρη του νήματος που βγαίνει απ την μπομπάρδα ,και εκεί δένει το παράμμαλο μήκους περίπου 1,5-2μ με τεχνητό το ένα και μοναδικό που δουλεύουν όλοι, το Yamashita Yumizuno κοκκάλινο κουταλάκι. Απλά έχει το προνόμιο αυτή η αρματωσιά να δημιουργεί μια εικόνα ότι δυο ψάρια κυνηγιούνται ή φεύγουν πανικόβλητα και όπως λέει κι ο λαός , στην αντάρα χαίρεται ο λύκος.
Και όταν λέμε εμείς με τα τεχνητά, τα πλανάκια κτλ, απλά τους κοιτάμε να βγάζουν ,το εννοώ. Τελευταία φορά ήταν πριν 2 μήνες περίπου, περνάει απο μπροστά μας μεγάλο κοπάδι ντάσκες, παίρνουμε όλοι απο μία ,σπάει το κοπάδι και εκεί τέλος για εμάς. Μόνο όσοι δούλευαν μπομπάρδα συνέχιζαν και έπαιρναν κάποια ψάρια ακόμα.
Αυτοί που παίρνουν ψάρια με τις μπομπαρδες μπορούν να τα φτάσουν.Εγω αυτό έχω δει.Κερδιζουν αρκετά μέτρα βολής σε σχέση με ένα τεχνητό

Αυτοί που παίρνουν ψάρια με τις μπομπαρδες μπορούν να τα φτάσουν.Εγω αυτό έχω δει.Κερδιζουν αρκετά μέτρα βολής σε σχέση με ένα τεχνητό
Στην ίδια απόσταση πάμε,μη σου πω και μακρύτερα εγώ. Βάλε με το μυαλό σου για να καταλάβεις ότι τις ψαρεύω με ένα 10-50gr καλάμι με πλανάκια 25-40gr, τα χάνεις απ τα μάτια σου που φτάνουν, άσε που πολλές χτυπάνε έξω έξω, αφού διαγράψει για αρκετή ώρα το τεχνητό πορεία

Last edited:
Εγώ αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι ειδικά οι ντάσκες είναι ανάλογα την περίοδο σε τι θα χτυπήσουν. Άνοιξη χτυπάνε σε μπομπαρδα ενώ όσο κακοκαιριάζει χτυπάνε περισσότερο σε πλανους ακόμα και τεχνητά. Μπομπαρδα είτε με σιλικόνη είτε με το κοκαλάκι που έβαλε πιο πάνω ο Σπύρος.

Back