Spinning

Καλή αρχή παίχτη!!!!! Είναι κόλλημα η μάχη με τα ψάρια....
Όντως δεν είναι βασιλική ζαργανα, κανονική είναι αλλά μεγάλη σε μέγεθος... Φέτος για κάποιο λόγο έχει αρκετά τέτοια ψάρια η θάλασσα... Έχω παρει πολλές άλλες αλλά είναι παλιοψαρα, κόβουν παραμαλα για πλάκα... Η μάχη που κάνουν είναι για βίντεο... Απίστευτα πηδήματα έξω από το νερό... Πρέπει να τρελάθηκες από τη μάχη...
Κόψτη ρόδελες κ τηγάνισε την, έχει αρκετά κόκκαλα στο μπροστά μέρος κ αν την κάνεις αλλιώς θα παιδευτεις... Στο τηγάνι ξεροψηνονται κ βγαίνουν εύκολα...
Ευχαριστώ πολύ Άρη μου. Έτσι όπως το λες ήταν φοβερή αδρεναλίνη. Το συγκεκριμένο ψάρι πάντως είναι σχεδόν 90 πόντους. Εντύπωση μου έκανε το πολύ σκληρό στόμα της που φοβόμουν να βάλω χέρι λόγω των δοντιών της και με το πενσακι μου άνοιξε η σαλαγγια

Ευχαριστώ πολύ Άρη μου. Έτσι όπως το λες ήταν φοβερή αδρεναλίνη. Το συγκεκριμένο ψάρι πάντως είναι σχεδόν 90 πόντους. Εντύπωση μου έκανε το πολύ σκληρό στόμα της που φοβόμουν να βάλω χέρι λόγω των δοντιών της και με το πενσακι μου άνοιξε η σαλαγγια
110 εκ η μεγαλύτερη που έχω βγάλει φέτος με το λρφ... Έχει πολύ δυνατό στόμα κ πολλά δόντια, μια μου τα εχωσε τα δόντια τής στα δάχτυλα....
Αλλά γενικά έχουν πολύ αδρεναλίνη αλλά θέλουν κ τύχη... Κόβουν για πλάκα δυστυχώς κ πολλές φορές στα μεγαλύτερα τεχνητά δεν βαράνε....

Καλησπέρα στους απανταχού κυνήγοψαράδες... Ξεκίνημα και για εμένα εχτές στην τεχνική του spinning με αποτέλεσμα 2 μικρές στείρες. Σήμερα η θάλασσα φάνηκε πιο γενναιόδωρη κάνοντας το 2/2 αφού αυτή η όμορφη βασιλική ζαργανα επιτέθηκε θεαματικά σε ένα poper της savage gear που είχα στην άκρη του παραμαλου χαρίζοντας μου μια φοβερή μάχη με πηδήματα έξω από το νερό, πολλά τινάγματα του κεφαλιου στον αέρα και αρκετά φρένα δύο φορές που την έφερα κοντά μου. Και όλα αυτά μη ξέροντας καλά καλά πως να πιάσω το καλαμι.
5 φορές είδα τη φώτο και έβλεπα μια σωλήνα:DΧαρη ετοιμάσου για σμπαρο φέτος,δεν βλέπω καλά... Μεγάλη ζαργανα είναι.Αν ήταν βασιλική ακόμα εκεί θα ήσουν να παλεύεις.
Ωραίος...!

110 εκ η μεγαλύτερη που έχω βγάλει φέτος με το λρφ... Έχει πολύ δυνατό στόμα κ πολλά δόντια, μια μου τα εχωσε τα δόντια τής στα δάχτυλα....
Αλλά γενικά έχουν πολύ αδρεναλίνη αλλά θέλουν κ τύχη... Κόβουν για πλάκα δυστυχώς κ πολλές φορές στα μεγαλύτερα τεχνητά δεν βαράνε....

Ωραίος ο πατριώτης μου.. φτου φτου ομορφιές... Την καλησπέρα μου με ένα πρωινό καλουτσικο κοκκαλι (αν δεν κάνω λάθος) συν ένα συναγριδακι που γύρισε στην μαμά του. Πολύ ωραίο υποκατάστατο του κυνηγιού για τους καλοκαιρινούς μήνες αυτή η τεχνική.

Attachments

• IMG_20240724_092149285.jpg
    IMG_20240724_092149285.jpg
    164,5 KB · Προβολές: 31
5 φορές είδα τη φώτο και έβλεπα μια σωλήνα:DΧαρη ετοιμάσου για σμπαρο φέτος,δεν βλέπω καλά... Μεγάλη ζαργανα είναι.Αν ήταν βασιλική ακόμα εκεί θα ήσουν να παλεύεις.
Ωραίος...!
Ναι Άλεξ με ενημέρωσαν και τα παιδιά πιο πάνω.. Άστα να πάνε όσο μεγαλώνουμε αυξάνουν και τα κουσουρια.. Εγώ έχω καταντήσει κουφαλογο

Ρεπό σήμερα κ ήταν ευκαιρία μετά το ξημέρωμα(άργησα κιόλας μέχρι να φτιάξω κ την φραπεδούμπα μου) να βρεθώ στα βράχια να δω μπας κ φάνηκε κάνα γοφαρακι...
Έπαιξα με διάφορα τεχνητά αλλά το ένα κ μοναδικο χτυπημα ήρθε στην επιφάνεια γυρω στις 06:50 κ συγκεκριμένα στην zargana 150f...
Ένας λουτσος 2,400γρ το πάλεψε αρκετά για να απελευθερωθεί αλλά δεν τα κατάφερε γιατί πιάστηκε γερά από την μεσαία σαλαγκιά.....

Πήγα για λίγες βολές στο ίδιο πόστο...
Εκανα δυο C&R "κολλητά" κ έφυγα...
Καλά ήταν, ο χαβαλές έγινε...
Jerk minnow 145(mirror ayu)

Μπράβο Τάσο κορδόνι τους πάς...
Ψιλοπράγματα Κώστα....

Από ότι βλέπω εντυπωσιάστηκες με το ψάρεμα(δεν έχει σημασία η τεχνική που επέλεξες) κ αυτό είναι πολύ καλό......

Δεν θα σου πω καλη συνέχεια(για να μην με πεις γκαντέμη) αυτο που θα σου πω είναι να έχεις μεγάλη υπομονή κ κυρίως επιμονή....

Οσο χαρουμενους κ αν μας κάνει η θάλασσα άλλα τόσα κ περισσότερα είναι τα χαστούκια που μας δίνει...
Μαλλον αυτός είναι κ ο λόγος που την αγαπάμε.........

Ξεκίνησαν να χτυπούν οι τορπίλες;;;
Δεν σταματάνε κ καθόλου...
Ψάξιμο θέλει αναλόγως την καθε περιοχη....

Πχ εκεί που ψαρευω δεν μου έχει βαρεσει ποτέ λουτσος το σούρουπο τους καλοκαιρινούς μήνες, παντα αφου έχει νυχτώσει...
Ενώ την άνοιξη κ το φθινόπωρο βαράνε κ σούρουπο η κ λίγο νωρίτερα....

Λίγα χλμ παρακατω μπορει το σκηνικό να αλλάξει κ να βαράνε κ μέσα στο μεσημέρι...

Αν ξέραμε το ποτέ κ το πως καλά θα ήταν γιατί δεν θα γυρίσαμε ποτέ άψαροι...
Αλλά κ ετσι να γινόταν είναι σίγουρο πως κάποτε θα βαριόμασταν.....

Δεν σταματάνε κ καθόλου...
Ψάξιμο θέλει αναλόγως την καθε περιοχη....

Πχ εκεί που ψαρευω δεν μου έχει βαρεσει ποτέ λουτσος το σούρουπο τους καλοκαιρινούς μήνες, παντα αφου έχει νυχτώσει...
Ενώ την άνοιξη κ το φθινόπωρο βαράνε κ σούρουπο η κ λίγο νωρίτερα....

Λίγα χλμ παρακατω μπορει το σκηνικό να αλλάξει κ να βαράνε κ μέσα στο μεσημέρι...

Αν ξέραμε το ποτέ κ το πως καλά θα ήταν γιατί δεν θα γυρίσαμε ποτέ άψαροι...
Αλλά κ ετσι να γινόταν είναι σίγουρο πως κάποτε θα βαριόμασταν...
Εδώ ρε φίλε όλη την άνοιξη βλέπαμε μεγάλα κοπάδια και από μεγάλα μέχρι μικρά ψάρια αλλά δυστυχώς τίποτα. Μεγάλη ξενερα όλοι μας, τώρα κατακαλοκαιρο τους περισσότερους τους πετυχενουμε σε κάνα shore jigging το ξημέρωμα. Στα λιμάνια τίποτα!! γενικά φέτος απογοήτευση και στο shore ,ούτε μια συναγρίδα,απτην άλλη είχε αρκετά μαύρα!

Εδώ ρε φίλε όλη την άνοιξη βλέπαμε μεγάλα κοπάδια και από μεγάλα μέχρι μικρά ψάρια αλλά δυστυχώς τίποτα. Μεγάλη ξενερα όλοι μας, τώρα κατακαλοκαιρο τους περισσότερους τους πετυχενουμε σε κάνα shore jigging το ξημέρωμα. Στα λιμάνια τίποτα!! γενικά φέτος απογοήτευση και στο shore ,ούτε μια συναγρίδα,απτην άλλη είχε αρκετά μαύρα!
Πάρε ένα απικο να σωθείς

Μην σκας...
Ασχολήσου με άλλες "τέχνες" κ άλλα ψάρια να κανεις κέφι κ θα έρθει κ η σειρά τους...

Ψιλοπράγματα Κώστα....

Από ότι βλέπω εντυπωσιάστηκες με το ψάρεμα(δεν έχει σημασία η τεχνική που επέλεξες) κ αυτό είναι πολύ καλό......

Δεν θα σου πω καλη συνέχεια(για να μην με πεις γκαντέμη) αυτο που θα σου πω είναι να έχεις μεγάλη υπομονή κ κυρίως επιμονή....

Οσο χαρουμενους κ αν μας κάνει η θάλασσα άλλα τόσα κ περισσότερα είναι τα χαστούκια που μας δίνει...
Μαλλον αυτός είναι κ ο λόγος που την αγαπάμε.........
Να είσαι καλά... Ψαρευα από μικρός απικο αλλά τα ψάρια εκεί συνήθως είναι μικρότερα μέχρι μάξιμουμ 1 κιλό και αυτά σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Οι μάχες που ζω τώρα για αρχή στο spinning με εντυπωσιάζουν... Από χτές κατέβηκα στη γενέτειρα μου (Καλαμάτα) για διακοπές με την οικογένειά και άρχισα ήδη να ψαχνομαι χαχαχα. Τουλάχιστον να ασχολούμαστε με κάτι όταν τελειώνει το κυνήγι να μην μας μένουν λεφτά στην άκρη 🤣🤣😂

Ρεπό σήμερα κ περιμενα πως κ πως να με βρει το ξημέρωμα στα...κατσάβραχα...

Στις 6:20 πηρα ένα χτυπημα από ενα γοφαρι που πήγε να τα βάλει με το 200αρι suzuki κ βγήκε έξω......
Έκατσα μέχρι της 8:00 κ κολύμπησα διάφορα τεχνητά(μιας κ είναι λίγο απιθανο αυτό το ψάρι να ήταν μονάχο του) αλλά γιόκ....

Back