Ωραίος ο Τάσος. Πόσο βγήκε το γομαρι εεε συγνώμη το γοφαρι?
Ωραίος ο Τάσος. Πόσο βγήκε το γομαρι εεε συγνώμη το γοφαρι?
Ε οχι κ γομάρι...Ωραίος ο Τάσος. Πόσο βγήκε το γομαρι εεε συγνώμη το γοφαρι?
Καλοφαγωτο Τάσο. Ελπίζω και η μάχη να ήταν αξιόλογηΕ οχι κ γομάρι...
1,5kg ήταν Κώστα.....
Με το σπρατ έχω πιέσει λουτσους και παλαμίδες μόνο. Το realis είναι δύσκολο να του δωσεις κίνηση. Κάνει για τα λαυράκια βέβαια αλλά υπάρχουν πιο εύκολα top water.Παιδία έχουμε άποψη για τα duo tide minnow sprat και realis αν δουλεύουν στα λαυράκια. Θέλω ένα top water για βραδινό κυρίως ψάρεμα και το sprat για να κυνηγήσω κανένα λυκο γιατί δεν έχω πιάσει λαυράκι ακομα..
Στο πρώτο ερώτημα, θα έχεις μαζί σου μια πετσέτα μικρή για τα χέρια. Με αυτή θα το πιάσεις από το σβέρκο καλά, με το αριστερό σου και με το δεξί χέρι, θα το ξαγκιστρώσεις. Αυτά αν είσαι δεξιόχειρας. Η πετσέτα, βοηθάει να μην γλιστράει το ψάρι. Όταν το ξαγκιστρώσεις, όπως το κρατάς με την πετσέτα, θα το βάλεις μέσα στο ψυγειάκι σου ή σε μια σακούλα αν δεν έχεις ψυγείο. Αν είναι καλοκαίρι και έχει ζέστη, μην το αφήσεις πολύ ώρα εκτός ψυγείου.Εχθες το βραδυ έπιασα το πρωτο λαυράκι.
Ειμαι εντελως άσχετος, οπότε έχω 2 απορίες.
1) βγάζω το ψαρι εξω και επειδή χτυπιέται, δεν μπορώ να βγάλω το αγκίστρι με ασφάλεια για να συνεχίσω να ψαρεύω. Τι κάνω?
2) αφού βγαλω το ψαρι απο το αγκιστρι, το αφήνω και συνεχίζει να χτυπιέται περιστασιακά. Το αφήνω ετσι μέχρι να σταματήσει, ή κανω κατι αλλο?
Για να βγάζεις εύκολα και με όση δύναμη θέλεις τις σαλαγκιες από τα ψάρια καλό θα ήταν να έχεις εκτός από πετσέτα και ένα μυτοτσιμπιδο . Με αυτό πιανεις την σαλαγκια ή τα αγκίστρια και τα βγάζεις ένα ένα μέχρι να βγουν όλα. Καλό θα ήταν να θανατώσεις το ψάρι εφόσον θέλεις να το κρατήσεις με ένα μαχαίρι από το κεφάλι προς ανάμεσα στα μάτια όσο το δυνατόν νωρίτερα. Όσο ταλαιπωρείται το ψάρι τόσο η γεύση του χαλάει.
Αυτό με το μαχαίρι το είχα σκεφτεί, αλλά δεν είχα δει και κανεναν να το κάνει και ειπα οτι μαλλον ειναι λαθος!Για να βγάζεις εύκολα και με όση δύναμη θέλεις τις σαλαγκιες από τα ψάρια καλό θα ήταν να έχεις εκτός από πετσέτα και ένα μυτοτσιμπιδο . Με αυτό πιανεις την σαλαγκια ή τα αγκίστρια και τα βγάζεις ένα ένα μέχρι να βγουν όλα. Καλό θα ήταν να θανατώσεις το ψάρι εφόσον θέλεις να το κρατήσεις με ένα μαχαίρι από το κεφάλι προς ανάμεσα στα μάτια όσο το δυνατόν νωρίτερα. Όσο ταλαιπωρείται το ψάρι τόσο η γεύση του χαλάει.
Εγώ τους κόβω τα βράγχια για να φύγει το αίμα. Είτε είναι κοκκαλια ειτε είναι λαβράκια και τσιπούρες. Και σίγουρα στα τονοειδη. Είναι λάθος?Για να βγάζεις εύκολα και με όση δύναμη θέλεις τις σαλαγκιες από τα ψάρια καλό θα ήταν να έχεις εκτός από πετσέτα και ένα μυτοτσιμπιδο . Με αυτό πιανεις την σαλαγκια ή τα αγκίστρια και τα βγάζεις ένα ένα μέχρι να βγουν όλα. Καλό θα ήταν να θανατώσεις το ψάρι εφόσον θέλεις να το κρατήσεις με ένα μαχαίρι από το κεφάλι προς ανάμεσα στα μάτια όσο το δυνατόν νωρίτερα. Όσο ταλαιπωρείται το ψάρι τόσο η γεύση του χαλάει.
Μήτσο στα τονοειδή, καλά κάνεις. Στα άλλα, είναι πλεονασμός, γιατί έχουν άλλο κρέας. Βέβαια, έχεις λιγότερο καθάρισμα μετά.Εγώ τους κόβω τα βράγχια για να φύγει το αίμα. Είτε είναι κοκκαλια ειτε είναι λαβράκια και τσιπούρες. Και σίγουρα στα τονοειδη. Είναι λάθος?
Προστατεύεις κ τα χέρια σου από τα ψάρια που έχουν κοφτερά δόντια...Για να βγάζεις εύκολα και με όση δύναμη θέλεις τις σαλαγκιες από τα ψάρια καλό θα ήταν να έχεις εκτός από πετσέτα και ένα μυτοτσιμπιδο . Με αυτό πιανεις την σαλαγκια ή τα αγκίστρια και τα βγάζεις ένα ένα μέχρι να βγουν όλα.
Μην το κάνεις σε αυτά τα ψάρια...Εγώ τους κόβω τα βράγχια για να φύγει το αίμα. Είτε είναι κοκκαλια ειτε είναι λαβράκια και τσιπούρες.
Με μια πετσέτα το κρατάς σταθερό. Αν θες να το απελευθερώσεις τότε βγάζεις τις σαλαγκιες με μια πένσα, αν θες να το σκοτώσεις με ένα μαχαίρι μπαίνεις από τα βράγχια και σημαδεύεις ανάμεσα στα μάτια για να πετύχεις το εγκέφαλο και να πεθάνει ακαριαία. Αν πιάσεις κανενα τονοειδές τότε πρέπει να του βγάλεις το αίμα. Κάνε του δυο τομές πίσω στην ουρα και βάλε το σε μια τρύπα με νερό. Σε κάθε περίπτωση πρόσεχε τις σαλαγκιες!!!!Εχθες το βραδυ έπιασα το πρωτο λαυράκι.
Ειμαι εντελως άσχετος, οπότε έχω 2 απορίες.
1) βγάζω το ψαρι εξω και επειδή χτυπιέται, δεν μπορώ να βγάλω το αγκίστρι με ασφάλεια για να συνεχίσω να ψαρεύω. Τι κάνω?
2) αφού βγαλω το ψαρι απο το αγκιστρι, το αφήνω και συνεχίζει να χτυπιέται περιστασιακά. Το αφήνω ετσι μέχρι να σταματήσει, ή κανω κατι αλλο?
Καλησπέρα, το θέμα με την άμεση θανάτωση των ψαριών που κρατάμε, εκτός της καλύτερης ποιότητας στο κρέας τους είναι και θέμα well fair να μην βασανίζεται πολύ ώρα το ψάρι. Φυσικά βολεύει και για το ξαγκίστρωμα.Αυτό με το μαχαίρι το είχα σκεφτεί, αλλά δεν είχα δει και κανεναν να το κάνει και ειπα οτι μαλλον ειναι λαθος!