Spinning

SG jerk minnow 175 floating δεν έχει, το ίδιο σε sinking έχει...
Mommoti και akami 180ss έχουν...
Μax rap 11 κ 13 εχουν, 15 και 17 οχι....

Προφανώς κ έχει να κάνει με την χρήση..
Ιδιο τεχνητό αλλα σε άλλο μηκος,βυθιζομενο η οχι κλπ...

Τώρα κ αυτό με την περιορισμένη κίνηση είναι σχετικό...

Μια φορά που είχα παει για συρτη αφρου με παλιο ψαρα που ψαρευει μόνο με αυτή την τεχνική τον είδα να δένει με κλασσικο κόμπο συρτοθηλιάς...
Το ίδιο έκανα κ εγώ κ έδεσα με uni knot για χάριν συντομίας..
Λουτσους πηραμε εκείνο το βραδακι....

Μπορεί με αυτό τον τρόπο να "πνίγεται" το τεχνητό κ η πλευση του, του ειπα για τον κόμπο rapala αλλά αυτός δεν τον αλλάζει γιατί έτσι έχει μάθει,ασε που του φάνηκε λίγο πολύπλοκος..
Γοφαρια,λαβράκια, λουτσους, παλαμιδες, μελανουρια έχει αρκετές επιτυχίες...

Ίσως αυτό το παραπανω "κλικ" στην πλευση να χρειάζεται στο λαβρακι.....
Καλησπέρα Τάσο, για πες δέσατε δηλαδή την πετονιά απ ευθείας στη θηλιά του τεχνητού που δεν είχε split ring με σταθερό κόμπο και δούλευε ;

Καλησπέρα Τάσο, για πες δέσατε δηλαδή την πετονιά απ ευθείας στη θηλιά του τεχνητού που δεν είχε split ring με σταθερό κόμπο και δούλευε ;
Καλησπέρα Γιώργο εκείνη την μέρα είχαν κ τα δυο split ring(max rap και crystal)...
Αλλά κ όσα δεν έχουν έτσι τα δένει....

Βέβαια ακόμα κ split ring να εχουν υποτίθεται ότι επιβάλλεται ο κόμπος ραπαλα εφόσον δεν χρησιμοποιείται παραμανα..

Καλησπέρα Γιώργο εκείνη την μέρα είχαν κ τα δυο split ring(max rap και crystal)...
Αλλά κ όσα δεν έχουν έτσι τα δένει....

Βέβαια ακόμα κ split ring να εχουν υποτίθεται ότι επιβάλλεται ο κόμπος ραπαλα εφόσον δεν χρησιμοποιείται παραμανα..
Τις κατέρριψε όλες τις θεωρίες !!!.sarcastic.

Τις κατέρριψε όλες τις θεωρίες !!!.sarcastic.
Από θεωρίες στο ψάρεμα άλλο τίποτα...
Στην πραξη μπορεί να αλλάζουν αρκετά...

Σκέφτηκα κ το άλλο..
Ψαρευει παραδοσιακά χωρίς καλάμι κ ανά τακτά διαστήματα κινεί το χέρι του συνεχόμενα μπρος- πίσω(οτι δηλαδή θα έκανε κ ενας σπιναδορος με το καλάμι για να φανεί σαν τραυματισμενο ψαρακι)..
Όποτε το τεχνητό έχει μια έξτρα κίνηση εκτος της οποιαδήποτε πλευσης που μπορεί να εχει....

Από θεωρίες στο ψάρεμα άλλο τίποτα...
Στην πραξη μπορεί να αλλάζουν αρκετά...

Σκέφτηκα κ το άλλο..
Ψαρευει παραδοσιακά χωρίς καλάμι κ ανά τακτά διαστήματα κινεί το χέρι του συνεχόμενα μπρος- πίσω(οτι δηλαδή θα έκανε κ ενας σπιναδορος με το καλάμι για να φανεί σαν τραυματισμενο ψαρακι)..
Όποτε το τεχνητό έχει μια έξτρα κίνηση εκτος της οποιαδήποτε πλευσης που μπορεί να εχει....

Πάντως όσους γνωστούς έχω που κάνουν συρτή επιφανείας , τα καλύτερα τους τεχνητά είναι τεχνητά που έχουν κρίκο (split ring).
Οπότε όπως και να δέσει ο συρταδόρος το κρικάκι βοηθάει στην κίνηση.
Μεταξύ των καλών αυτών τεχνητών και το maria princes που δείχνει ο Ζιάκας στο βίντεο που έβαλες. Τώρα αν το κρικάκι του είπαν ότι το βάζουν όπως βάζουν ένα κουμπί παραπάνω στα σώβρακα ... τι να πω ! :D

Πάντως όσους γνωστούς έχω που κάνουν συρτή επιφανείας , τα καλύτερα τους τεχνητά είναι τεχνητά που έχουν κρίκο (split ring).
Οπότε όπως και να δέσει ο συρταδόρος το κρικάκι βοηθάει στην κίνηση.
Σωστά αλλά υποτίθεται ότι βοηθάει κ ο κομπος ραπαλα για αυτό κ κάποιοι σπινεραδες(ανεξαρτήτως τεχνητου) προτιμουν παραμανες με μεγάλο άνοιγμα...

Επίσης να πω ότι έχει πάρει κ λουτσους με το little jack sayoris παροτι δεν έχει κατασκευαστεί για συρτη...

Σωστά αλλά υποτίθεται ότι βοηθάει κ ο κομπος ραπαλα για αυτό κ κάποιοι σπινεραδες(ανεξαρτήτως τεχνητου) προτιμουν παραμανες με μεγάλο άνοιγμα...
Βοηθάει και ο κόμπος ραπάλα αλλά πόσο; σκέψου ότι αυτοί ψαρεύουν τρέχοντας με 4-5 κόμβους και η θηλιά είναι πρακτικά κλειστή ...

Επίσης να πω ότι έχει πάρει κ λουτσους με το little jack sayoris παροτι δεν έχει κατασκευαστεί για συρτη...
Οι λούτσοι όπως ξέρεις είναι γνωστοί ανώμαλοι... θέλουν μεγάλα τεχνητά αλλά δαγκώνουν και τις καλαμαριέρες! θέλουν αργές ταχύτητες στο σπινινγκ αλλά χτυπάνε και στις συρτές που πάνε με 5 κόμβους !!! :D

θέλουν αργές ταχύτητες στο σπινινγκ αλλά χτυπάνε και στις συρτές που πάνε με 5 κόμβους !!! :D
Αργη ανάκτηση δεν μπορω να κανω γιατί είμαι..νευρικός κ πόσο μάλλον να κουνάω ισα-ισα την μανιβελα όπως λένε κάποιοι..

Αν θέλουν να τσιμπήσουν έχε καλώς.....

Δεν θα ξεχάσω μια φορά που ενώ ήμουν τόσες ώρες κ ψαρευα λέω αντε γαμ...ου κ αρχίζω να μαζευω με τέρμα γκάζια το 13αρι princess κ κοντά στα βραχια χτυπησε λαβράκι που ακόμα απορώ πως προλαβε να το αρπάξει....

Και επίσης δεν νομίζω να υπάρχει αρπακτικό που να θελει να τραφει(άρα κ να κυνηγησει) κ να μην αναπτύσσει ταχυτητα,σαφώς κ καποια είδη έχουν περισσοτερα γκάζια ....

Παλιά είχα δει μεγάλο λουτσο σε παραλια να κυνηγάει μικρα λαβρακοπουλα ε δεν μπορώ να πω ότι πηγαινε με το πάσο του αυτό το..τεμπελικο ψάρι....

Μου έχουν τύχει κι εμένα παρόμοιες περιπτώσεις. Και αργά και γρήγορα και πάρα πολύ γρήγορα.
Οπότε καλό είναι να αλλάζουμε το τέμπο μας (κι εγώ βαριέμαι τα αργά).
Σχετικά με το κρικάκι έχω πάρει ψάρια και έτσι και χωρίς οπότε δεν έδωσα σημασία.
Lip grip και παρεμφερή δεν έχω καν αγοράσει. Πάντα με μακρύ μυτιτσίμπιδο και πετσετουλα.
Κακώς μεν αλλά τώρα τελευταία έχω παρατήσει και την απόχη. Τον γάντζο στο shore πάντα κοντά.

Ερώτηση προς όλους που κάνουμε spinning :

Σε ένα ημερήσιο ψάρεμα αυτή την εποχή , σε τόπο που έχει μικρές μεν πιθανότητες, αλλά λίγο απ΄όλα τα αρπακτικά είδη (λούτσους, λίτσες, γοφάρια, λαβράκια ίσως και κάποια συναγρίδα ή μανάλια ).
Αν έπρεπε να πάρετε μαζί σας, μόνο ως 3 κατηγορίες τεχνητών,(minnow , pencils, wtd, poppers, vibration, κουτάλια, σιλικλόνες padle tail, σιλικόνες χελάκια , πλάνους, ίσως και inchicu ), τι κατηγορίες τεχνητών θα παίρνατε ;

Το ίδιο ερώτημα αυτή την εποχή για νυχτερινό spinning ;

Σε ένα ημερήσιο ψάρεμα αυτή την εποχή , σε τόπο που έχει μικρές μεν πιθανότητες, αλλά λίγο απ΄όλα τα αρπακτικά είδη (λούτσους, λίτσες, γοφάρια, λαβράκια ίσως και κάποια συναγρίδα ή μανάλια ).
Αν έπρεπε να πάρετε μαζί σας, μόνο ως 3 κατηγορίες τεχνητών,(minnow , pencils, wtd, poppers, vibration, κουτάλια, σιλικλόνες padle tail, σιλικόνες χελάκια , πλάνους, ίσως και inchicu ), τι κατηγορίες τεχνητών θα παίρνατε ;

Minnow, popper, σιλικόνες paddle tail

Minnow, wtd, σιλικόνες paddle.

Αργη ανάκτηση δεν μπορω να κανω γιατί είμαι..νευρικός κ πόσο μάλλον να κουνάω ισα-ισα την μανιβελα όπως λένε κάποιοι..

Αν θέλουν να τσιμπήσουν έχε καλώς.....

Δεν θα ξεχάσω μια φορά που ενώ ήμουν τόσες ώρες κ ψαρευα λέω αντε γαμ...ου κ αρχίζω να μαζευω με τέρμα γκάζια το 13αρι princess κ κοντά στα βραχια χτυπησε λαβράκι που ακόμα απορώ πως προλαβε να το αρπάξει....
Και όπως είχε πει και γράψει παλιότερα ο Φενερλής, δεν έχει κατασκευαστεί ακόμα μηχανισμός που να μην τον προλαβαίνουν τα ψάρια

Αφου τα έχεις παρτα όλα μαζί σου να δεις,
Γιατί τις έχουμε τις κασετινάρες μας?? 😁

Τώρα αυτό είναι σχετικό αναλογως τι αρέσει στον καθένα κ που δείχνουν προτιμηση τα ψάρια της περιοχης του...

Με βάση τα παραπανω(κ ειδικά το πρωτο )θα είχα minnow, wtd, popper....

Και όπως είχε πει και γράψει παλιότερα ο Φενερλής, δεν έχει κατασκευαστεί ακόμα μηχανισμός που να μην τον προλαβαίνουν τα ψάρια
Ο οποίος παρεπιπτόντως στο spinning κ τα παρακλάδια του χρησιμοποιεί αργούς μηχανισμούς..

Last edited:
Ο οποίος παρεπιπτόντως στο spinning κ τα παρακλάδια του χρησιμοποιεί αργούς μηχανισμούς..
Αφού είναι σιλικονάκιας ο μπαγλαμάς ,φανατικός. Θα σου πω μια ιστορία που εκεί κατάλαβα την σημασία των λεπτομερειών στο spinning
Πριν 11-12 χρόνια περίπου, έχω πάει με φίλους σπιναδόρους σ/κ Μαραθιά για ψάρεμα και θα ερχόταν σάββατο βράδυ ο Φενερλής για παρέα ,φαί και ψάρεμα, που τον είχε ενημερώσει φίλος ότι θα είμαστε εκεί
Πάμε μεσάνυχτα πλέον σε ένα απομονωμένο λιμανάκι για κάτι λαβράκια έξω απ τον Μαραθιά ,κατεβαίνω απ τ αμάξι και μου λέει πήγαινε στην άκρη του ντόκου χαμηλωμένος και κάνε ήσυχη βολή προς τη μπούκα...
Ετοιμάζω, κάνω βολή και ακούγεται το πλατς του τεχνητού(minnow) μου στο νερό.....ξαφνικά γυρνάει με κοιτάει όλος απορία και με ρωτά....
-Τι έριξες ρε ??
-Minnow του λέω...
-Και γιατί δεν του έλεγες καλύτερα να πάει να γαμηθεί... 😆
-Δεν έχεις σιλικόνη με ρωτάει και του λέω έχω αλλά θεώρησα καλύτερα τεχνητό, ρε μου λέει ερχόμαστε σε ήσυχο απομονωμένο λιμανάκι για λαβράκια και εσύ ρίχνεις τεχνητό ??
Όπως και στο ξημέρωμα που παίξαμε για κοκκάλια σαβρίδια ,αυτός μόνο σιλικονάκια

Σε ημερήσια ψαρέματα και εγώ έριχνα wtd, minnow, και πλάνους και τα έριχνα με την σειρά που τα έγραψα. Μετά από κάποια ώρα ψαρέματος και όταν σχεδόν άρχιζα να πιστεύω ότι δεν θα γίνει κάτι καλό άρχιζα να ρίχνω και από τις άλλες κατηγορίες.

Εχθές όμως κοιτώντας παλαιές φωτογραφίες διαπίστωσα ότι έχω πιάσει δυσανάλογα περισσότερα και καλύτερα ψάρια με πλάνους και σιλικόνες χέλια (τύπου rais, lancon zx, και slug - go.)
Πολλές φορές μάλιστα μετά από ώρα ψαρέματος χωρίς αποτέλεσμα ένας πλάνος ή μια σιλικόνη χέλι, μου έδωσαν ψάρια που κανονικά θα έπρεπε τουλάχιστον να τα είχα δεί πριν. ( να είχαν ακολουθήσει )
Σε νυχτερινά ψαρέματα ρίχνω κυρίως minnows και σιλικόνες paddle ή χέλια, οι επιτυχίες δε μικρές ή μεγάλες είναι αναλογικές και αναμενόμενες.

Το πρόβλημα με τις σιλικόνες είναι ότι τις αποφεύγω φοβούμενος κοψίματα από γοφάρια ή λούτσους.

Αυτός είναι και ο λόγος που σας ρώτησα.

Back