Spinning

Αφου τα έχεις παρτα όλα μαζί σου να δεις,
Γιατί τις έχουμε τις κασετινάρες μας?? 😁

Τώρα αυτό είναι σχετικό αναλογως τι αρέσει στον καθένα κ που δείχνουν προτιμηση τα ψάρια της περιοχης του...

Με βάση τα παραπανω(κ ειδικά το πρωτο )θα είχα minnow, wtd, popper....

Ο οποίος παρεπιπτόντως στο spinning κ τα παρακλάδια του χρησιμοποιεί αργούς μηχανισμούς..
Απ΄όλες τις κατηγορίες έχω μαζί, αλλά μάλλον τα φοβίζω και εγώ πρώτα καλά καλά με τα minnow και μετά περιμένω να πιάσω ψάρια !!! :D

Το πρόβλημα με τις σιλικόνες είναι ότι τις αποφεύγω φοβούμενος κοψίματα από γοφάρια ή λούτσους.
Γιώργο σε πολλες περιπτωσεις διακρίνω στο ψάρεμα μια τάση στο να ξεφεύγουμε από τα όρια (όπως κ στο κυνηγι)...
Για κάποια είδη τεχνητών δολωμάτων που θα πεσουν στο νερό για αυτά τα ψάρια το συρμα πρεπει να είναι μονόδρομος...
Ας το διακρίνει κ ας χαλάει την πλευση,θα έρθει κ η στιγμή που θα βλέπει τίποτα....

Γνωστός σπινερας στο yt έγραψε είναι ωραίο γιατί εχω κ την αγωνία αν θα μου τα κόψει η όχι(!!!!)...

Έτσι όπως παμε μετά το..συναρπαστικό ψάρεμα το λουτσου με lrf θα διαβάσουμε το ίδιο κ για το γοφάρι...
Και λέμε κ το ωραίο,μα και στα μεγάλα τεχνητά έχουμε κοψίματα....
Θαρρείς κ ειναι ίδιες οι αναλογίες.........

Αθλητικό ψάρεμα κάνω σου λέει ο άλλος....
Και μετα αναρωτιόμαστε γιατί καίγονται κάποιες περιοχες....

Είναι οι ίδιοι που κάνουν c&r μόνο που τότε το ψάρια αυτα είναι ποιο τυχερα γιατί δεν φευγουν με κανα τεχνητό πανω τους η ακόμα χειρότερα δεν το έχουν καταπιει...

Last edited:
Χτες βράδυ πηρα ένα χτύπημα στην sakura koneel 150 αλλα με έπιασε στον υπνο γιατί δεν το περιμενα καθόλου μιάς κ δεν εχω πάρει με καλο μάτι τις σιλικόνες κ τις λίγες φορές που τις εχω ψαρέψει δεν μου έδωσαν κάποιο αποτέλεσμα.......

Έπειτα από αυτό σήμερα το απόγευμα έκατσα κ ακόνισα τα αγκίστρια απο δυο red gill 130 (black ice) που τα είχα στην αποθήκη....

Αφου έριξα τα καθιερωμένα λουτσοτεχνητα κ οχι μόνον, είπα να ασχοληθώ κ με τον...σφάχτη...
Δεν άργησα να παρω χτύπημα από ένα λαβρακάκι!
Μετά από 5-6 βολες ήρθε έξω κ ο πατέρας του(1,500γρ)....

Οπως καταλαβαίνεται από εδώ κ πέρα άλλαξαν τα πραγματα κ ίσως δουμε κ άλλες σιλικόνες ποιο "εξειδικευμένες".....

Τα βλέπεις ... αυτό λέω !!!

Αλλά αν σου περάσει από το μυαλό ότι θα σου αρπάξει τη σιλικόνη το πιράγχας ... ρίχνεις και ξαναρίχνεις minnow :D

Καλησπέρα είμαι καινούργιος στο spinning έχω πάρει ένα καλάμι shimano nexave 7-20g ,2.23m και μηχανάκι shimano nexave 2500hg. Πήρα και ένα νήμα 0.15μμ 150 μετρα ...νομίζω είναι πιο χοντρό από όσο έπρεπε...νήμα γεμίζω απτην αρχή στο μηχανάκι η πρώτα πετονιά μετά νήμα για να το πάρει όλο ;

Attachments

• 17267558781167866956548920999549.jpg
    17267558781167866956548920999549.jpg
    379,3 KB · Προβολές: 18
  • 17267558895165006396161248130520.jpg
    17267558895165006396161248130520.jpg
    247,9 KB · Προβολές: 18
Καλησπέρα είμαι καινούργιος στο spinning έχω πάρει ένα καλάμι shimano nexave 7-20g ,2.23m και μηχανάκι shimano nexave 2500hg. Πήρα και ένα νήμα 0.15μμ 150 μετρα ...νομίζω είναι πιο χοντρό από όσο έπρεπε...νήμα γεμίζω απτην αρχή στο μηχανάκι η πρώτα πετονιά μετά νήμα για να το πάρει όλο ;
Έπρεπε να πάρεις ένα νήμα στην κλίμακα PE που είναι λίγο πιο ακριβές γιατί με τα mm γίνεται μπέρδεμα και βγαίνουν πιο χοντρά.

Την πετονιά από κάτω την βάζουν για να είναι σωστά γεμισμένη η μπομπίνα με νήμα.
Το σωστό είναι να μην υπάρχει σαβούρα από κάτω.Αλλα δεν ξέρω αν σκέτο νήμα θα γεμίσει η μπομπίνα με 150 μέτρα.
Μπορείς βέβαια να δοκιμάσεις να τυλίξεις και βλεπεις

Φίλε μου μη βάλεις αυτό το νήμα σε αυτό το σετ, θα χαλάσεις τους οδηγούς μετά από μερικά ψαρέματα. Πήγαινε και άλλαξε το σε ένα pe 0,8 ή 1. Προφέρεται πε ε. Επίσης τριχα θα βάλεις στον μηχανισμό και μετά το νήμα για δυο λόγους. Πρώτον για να μη γλιστράει το νήμα και δεύτερον για να βγει το νήμα πιο έξω εκεί που πρέπει. Προσπάθησε να υπολογίσεις τα μέτρα που θα χρειαστούν. Πάνω στον μηχανισμό θα σου γραφείο χωρητικότητα. Για παράδειγμα θα γράφει pe 0,8 150m αρα αν πάρεις pe 0,8 θα βάλεις γύρω στα 5 μέτρα τρίχα ίσα για να καλύψεις την βάση του μηχανισμού και μετά θα βάλεις είτε όλο είτε σχεδόν όλο το νήμα πάνω.

βαλε καμια 20σαρια μετρα πετονια ετσι ωστε να πατησει καλα το νημα και οταν κανεις την ενωση να μην εχεις θεματα ..
τυλιγεις εαν εχεις αρκετο χορο ακομα ξαναμαζεβεις και συμπληρονεις πετονια αν και δε νομιζω

Φίλε μου μη βάλεις αυτό το νήμα σε αυτό το σετ, θα χαλάσεις τους οδηγούς μετά από μερικά ψαρέματα. Πήγαινε και άλλαξε το σε ένα pe 0,8 ή 1. Προφέρεται πε ε. Επίσης τριχα θα βάλεις στον μηχανισμό και μετά το νήμα για δυο λόγους. Πρώτον για να μη γλιστράει το νήμα και δεύτερον για να βγει το νήμα πιο έξω εκεί που πρέπει. Προσπάθησε να υπολογίσεις τα μέτρα που θα χρειαστούν. Πάνω στον μηχανισμό θα σου γραφείο χωρητικότητα. Για παράδειγμα θα γράφει pe 0,8 150m αρα αν πάρεις pe 0,8 θα βάλεις γύρω στα 5 μέτρα τρίχα ίσα για να καλύψεις την βάση του μηχανισμού και μετά θα βάλεις είτε όλο είτε σχεδόν όλο το νήμα πάνω.
οι οδυγοι δε χαλανε με το νημα ....
τη φθορα την παθενει το νημα ..
οι οδηγοι ειναι πολυ ποιο σκλυροι

ΡΕ 2 γράφει πάνω. Εκτός και αν η spiderwire έχει άλλη μέτρηση.
Βασιλη το 2 που γραφει ειναι γιαπωνέζικη μοναδα μετρησης και αντιστοιχεί σε 0.235 δηλ PE 2.5 περιπου.

in 1947 one of the biggest fishing line maker TORAY made the first mono line “Ginrou” in Japan, and they established to as 1 Gou = 0.165mm (diameter of a mono line), and it is used on most of line maker in Japan now a days.

Διόρθωσε με αν κανω λαθος καπου . Πιστευω ενα P 0.8 θα καθόταν καλυτέρα σε ενα 2.5αρι μηχανάκι

Last edited:

https://miserlis-fishing.gr/product/fusion-x8-multi-150mt-0-18/

Ενα αρκετο καλο νημα και τεσταρισμενο απο αρκετα φιλαρακια με πολλα ψαρεματα και μεγαλα ψαρια . Εγω το νημα το βαζω βρεγμενο πανω αλλοι λενε δεν κανει βρεγμενο .Το καλυτερο ειναι απο το μαγαζι που το πηρες να στο γεμισει με το "ειδικο" εργαλειο που εχει . Και να το τσεκαρει οτι δεν εχει βγει πολυ εξω η πολυ μεσα .

Το πολύ εξω θα σου κανει τουφες μεχρι να ερθει στα μετρα του και το πολυ μεσα θα χανει σε μετρα στην βολη σου

Αν τον αρπάξει κανα ντασκακι, πάνω στα πρώτα φευγιά θα κάνουν χωρίστρα οι οδηγοί ,φωτιά θα πάρουν
Σπύρο αρχάριος το έπαθα για αυτό το έγραψα. Μου πεταξε αυλάκι στον οδηγό. Μπορεί να ήμουν άτυχος αλλά νομίζω για κάποιον λόγο περιορίζουν τα νήματα οι εταιρείες στα μηχανάκια.

Σπύρο αρχάριος το έπαθα για αυτό το έγραψα. Μου πεταξε αυλάκι στον οδηγό. Μπορεί να ήμουν άτυχος αλλά νομίζω για κάποιον λόγο περιορίζουν τα νήματα οι εταιρείες στα μηχανάκια.
Το έχω δει κι εγώ Βασίλη σε φιλο που ψάρευε δίπλα μου ,τον άρπαξε τονακι και του έκαψε οδηγούς σε 10 δευτερόλεπτα. Και καλάμι κατηγορίας ,όχι ότι να ναι
Αλλα…..νήμα no name απο eBay, το επιανες και ήταν σαγρέ και πλακέ εντελως ,τι να σου κάνει και το καλάμι.
Για αυτό θέλει καλής ποιότητας νήμα ,καλό υλικό ,καλή πλέξη και επικάλυψη

Καλησπέρα , μεσημεριάτικα πήγα να πάρω τη γυναίκα μου από μια παραλία που ήταν για μπάνιο ...
Έφτασα λίγο νωρίτερα από την ώρα που είχαμε πει και είχα 15 λεπτά να κάνω λίγες βολές με το μικρό καλάμι (HRF) , έβαλα πλανάκι 10 gr και βολές στην άμμο για κανένα σκαρμό ή αν είμαι τυχερός κάποιο χτενάκι ...
Βολή πρώτη χτενάκι , βολή δεύτερη και ψάρι που παίρνει φρένα ... σε 15 λεπτά τα κατάφερα να το βγάλω.

IMG-ffffa3eceb97184702b126d1b03cf9e9-V - Αντιγραφή.jpg

Back