Σε μικρά ψαρια είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο Παντελή. Σε μεγάλα δεν δουλεύει.Επειδή με πετύχατε στο ψάρεμα, εγώ χρησιμοποιώ τώρα τελευταία αυτό
View attachment 90272View attachment 90271
Σε μικρά ψαρια είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο Παντελή. Σε μεγάλα δεν δουλεύει.Επειδή με πετύχατε στο ψάρεμα, εγώ χρησιμοποιώ τώρα τελευταία αυτό
View attachment 90272View attachment 90271
Εχθες το βραδυ έπιασα το πρωτο λαυράκι.
Ειμαι εντελως άσχετος, οπότε έχω 2 απορίες.
1) βγάζω το ψαρι εξω και επειδή χτυπιέται, δεν μπορώ να βγάλω το αγκίστρι με ασφάλεια για να συνεχίσω να ψαρεύω. Τι κάνω?
2) αφού βγαλω το ψαρι απο το αγκιστρι, το αφήνω και συνεχίζει να χτυπιέται περιστασιακά. Το αφήνω ετσι μέχρι να σταματήσει, ή κανω κατι αλλο?
Τα lip grip που βάζεις είναι καλά για φωτογραφίες με τα ψαρια καο για να βγάλεις ένα ψάρι από την αποχη. Το επικίνδυνο είναι να βγάλεις τις σαλαγκιες και για αυτό υπάρχει μια λύση μόνο, πετσέτα!Έχεις απόλυτο δίκιο Βασίλη, θα το έγραφα αλλά δεν πρόλαβα. Για πιο μεγάλα έχω αυτά:
View attachment 90276
Ισχύει! Ωραία ψαρια! Δόλωμα;Πάντως για ψάρια μέχρι τέτοιο μέγεθος, όπως τα χθεσινοβραδινά, σε γλυτώνει από πολλά τρυπήματα στα χέρια
View attachment 90277Ο
Δεν τα γουστάρω αυτα τα μαραφέτια.....Τα lip grip που βάζεις είναι καλά για φωτογραφίες με τα ψαρια καο για να βγάλεις ένα ψάρι από την αποχη. Το επικίνδυνο είναι να βγάλεις τις σαλαγκιες και για αυτό υπάρχει μια λύση μόνο, πετσέτα!
Στα τονοειδη το κάνουμε σωστά όπως έγραψες για να φύγει το αίμα το οποίο δημιουργεί και αυτό με τη πλευρά του μια δυσάρεστη γεύση σε ένα είδη όχι και τόσο εκλεκτό ψάρι. Σφάξιμο βράγχια και ουρά να φύγει όσο μπορούμε το αίμα. Στα ψάρια του σπινινγκ όπως λουτσοι ( και σε αυτούς θα μπορούσες να σφαξεις τα βράγχια)και λαυράκια αλλά και γενικά σε όλα τα ψάρια τους βάζουμε το μαχαίρι μας στο κεφάλι έτσι ώστε να ψοφισουν όσο το δυνατόν συντομότερα. Λόγο της έντασης τους δημιουργούνται τοξίνες που αυτές προκαλούν ορισμένες φορές και την άσχημη γεύση. Αυτά ξέρω ,αυτά λέω. Εγώ πλέον τα ψάρια όσο μπορώ τα καθαρίζω απευθείας μετά την θανάτωση τους και τα ξεπλένω μόνο με θάλασσα και τα αφήνω να στραγγίσουν,δε τα ξεπλένω με καθαρό νερό, παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην γεύση τους!!Εγώ τους κόβω τα βράγχια για να φύγει το αίμα. Είτε είναι κοκκαλια ειτε είναι λαβράκια και τσιπούρες. Και σίγουρα στα τονοειδη. Είναι λάθος?
Καραβιδάκι πράσινο στο ένα καλάμι που το έχω στο χέρι και μάνα στο άλλο που το έχω στη βάση με κουδουνάκι.Ισχύει! Ωραία ψαρια! Δόλωμα;
αν το νημα που χρησιμοπιεις εχει χροματα θα θυμασαι σε τι χρομα τελειωνει και εισαι κομπλεΑλλη ερωτηση!
Εχθες πηγα το σούρουπο σε βραχώδη περιοχή.
Εκανα βολη, μαζευα και λιγο πριν την ακτη άφηνα το ψαρακι να επιπλευσει για να μην σκαλώσει στα βράχια. Όταν νύχτωσε ομως δεν εβλεπα να κανω την ίδια διαδικασία.
Τι κάνω σε αυτή την περίπτωση? Προτιμω αμμώδεις ακτές για το βραδυ?
Πήγαινε μέρα στα βράχια κ κανε μερικες βολές, θα διαπιστώσεις ότι το τεχνητο σου καθε φορα θα σου λέει ποσο κοντά από την ακτή βρίσκεται...Αλλη ερωτηση!
Εκανα βολη, μαζευα και λιγο πριν την ακτη άφηνα το ψαρακι να επιπλευσει για να μην σκαλώσει στα βράχια. Όταν νύχτωσε ομως δεν εβλεπα να κανω την ίδια διαδικασία.
Όταν ψαρευεις σε βράχια θα κάθεσαι σε μέρος που να είναι ανοικτό μπροστά σου. Μην αφήνεις βράχους μπροστά σου για να μην σκαλώσεις. Κατά τ´αλλα ότι σου είπε ο Τάσος, με τον καιρό θα καταλάβεις την αντίσταση στο χέρι.Αλλη ερωτηση!
Αλλη ερωτηση!
Να μιλήσουμε για ένα άλλο θέμα....
Ακουστε τι λεει ο Μαστρογιαννακης για το μπροστινό split ring στα τεχνητά..
Το ιδιο λέει κ ο Ζιάκας αναφερόμενος στο maria princess...
Τόσα χρόνια κ βλέποντας πάμπολλες φωτο στα περιοδικα(αλλά κ βίντεο στο yt) με ψάρια που είχαν πανω τους τα τεχνητά όλα είχαν τον μπροστινό κρίκο άρα κανεις δεν τον αφαιρούσε η δεν το γνωριζε...
Ουτε έτυχε να διαβάσω καμία αναφορά πανω σε αυτο..
Τεχνητα ίδιας εταιρίας κ ανάλογα με το μήκος τους είτε εχουν κρικο είτε όχι πχ SG jerk minnow κλπ..
Και απο την άλλη μεριά βλέπουμε κ κάποια τεχνητά τα οποία φέρουν οβάλ κρίκο όπως τα rapala max rap 11 κ 13, lucky craft flash minnow κλπ (που σαφώς κ δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ανταλλακτικός για τις σαλαγκιες)..
Πειραματικά τον αφαίρεσα από ένα τεχνητό(hart p gasti 175) κ δεν είδα κάτι που θα με προβλημάτιζε στην πλευση κ πηρα κ ψάρια..
Πάντως κ για..ψυχολογικους λόγους προτιμω να μην τον αφαιρώ(σε όσα έχουν) κ ας καθυστερω λιγακι στις αλλαγές δεδομένου πως από τοτε που δοκίμασα τις παραμανες seaspin jack δεν τις αλλάζω......
SG jerk minnow 175 floating δεν έχει, το ίδιο σε sinking έχει...Επίσης έχω την εντύπωση ότι τα jerk bait δεν έχουν συνήθως κρικάκι, ενώ όσα τεχνητά δουλεύουν με απλή ανάκτηση και χρησιμοποιούνται και από αυτούς που κάνουν συρτή, έχουν κρικάκια.
Τώρα κ αυτό με την περιορισμένη κίνηση είναι σχετικό...Στη συρτή επίσης νομίζω πως οι περισσότεροι δεν βάζουν παραμάνες αλλά δένουν την πετονιά απ ευθείας στο κρικάκι του τεχνητού (κόμπος ραπάλα).
Σε αυτή την περίπτωση ίσως αν δεν είχαν κρικάκι τα τεχνητά αυτά η κίνηση τους θα περιοριζόταν ...
Καλησπέρα Παντελή , εγώ τουλάχιστον έτσι είμαι !!! όταν δεν πιάνω ψάρια το ρίχνω στη θεωρίαΔεν παίζεστε! Πολύ επιστήμονες!!!!