Spinning

Καλησπέρα , μεσημεριάτικα πήγα να πάρω τη γυναίκα μου από μια παραλία που ήταν για μπάνιο ...
Έφτασα λίγο νωρίτερα από την ώρα που είχαμε πει και είχα 15 λεπτά να κάνω λίγες βολές με το μικρό καλάμι (HRF) , έβαλα πλανάκι 10 gr και βολές στην άμμο για κανένα σκαρμό ή αν είμαι τυχερός κάποιο χτενάκι ...
Βολή πρώτη χτενάκι , βολή δεύτερη και ψάρι που παίρνει φρένα ... σε 15 λεπτά τα κατάφερα να το βγάλω.

View attachment 92542
Ωραίος!! Σετ πες μας!

Καλησπέρα , μεσημεριάτικα πήγα να πάρω τη γυναίκα μου από μια παραλία που ήταν για μπάνιο ...
Έφτασα λίγο νωρίτερα από την ώρα που είχαμε πει και είχα 15 λεπτά να κάνω λίγες βολές με το μικρό καλάμι (HRF) , έβαλα πλανάκι 10 gr και βολές στην άμμο για κανένα σκαρμό ή αν είμαι τυχερός κάποιο χτενάκι ...
Βολή πρώτη χτενάκι , βολή δεύτερη και ψάρι που παίρνει φρένα ... σε 15 λεπτά τα κατάφερα να το βγάλω.

View attachment 92542
Ωραιος Γιώργο, πηρες κ τα φρενάκια σου!
Περιμένω να περασει η ώρα να παω κ εγώ για καμιά ρίψη.....

Αλλά πως είσαι έτσι?
Σε καρβουνιασε ο ήλιος βλέπω..... .yel.

Ωραιος Γιώργο, πηρες κ τα φρενάκια σου!

Αλλά πως είσαι έτσι?
Σε καρβουνιασε ο ήλιος βλέπω..... .yel.
Έκανα εικαστική παρέμβαση !!! 😂 😂 😂
και έγινα σαν τον Μούτσιο που έκανε τον Αφρικανό 😂😂😂
Και εγώ τώρα ξαναφεύγω για θάλασσα ...

View attachment 92542
ωραιο ψαρι σε σετ για ευχαριστιση

ωραιο ψαρι σε σετ για ευχαριστιση
Αντρέα είναι ακριβώς όπως το λες, σετ για να ευχαριστηθεί κανείς ακόμα και με μικρά αλλά και με μετρίου μεγέθους ψάρια.
Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο καλάμι που το είχα πάρει από τότε που βγήκε γιατί μου αρέσει πολύ να ψαρεύω με μικρά πλανάκια ...
Το έχω ψαρέψει με νήματα 0,8 και 0,6 pe (τώρα μόνο με 0,6pe) και παράμαλλα 0,235mm ή 0,185mm ανάλογα τον τόπο και τα είδη των ψαριών που νομίζω πως κυκλοφορούν ... (από μελανούρια μέχρι ρίκια !)
Το ίδιο καλάμι χρησιμοποιώ και για τα καλαμάρια.

Γενικά το έχω κατά ευχαριστηθεί ...

1729181299635.jpg

Μετά απο αρκετές προσπαθειες πηρα σε raglou με μολυβοκεφαλη ενα καλο χτυπημα αλλά με έπιασε στον..υπνο κ δεν προλαβα να καρφώσω, αλλά δυο ανεπαίσθητα χτυπηματακια με έκαναν να πιστεψω ότι προκειται για ζαργανες που βαράνε..σουβλιές, μιας που είναι κ η εποχή τους....

Άλλαξα σε τεχνητά κ πηρα ένα λουτσάκο στο jerk minnow 145..
Μετά άλλαξα στο 175...
Τακ - τακ δυο χτυπηματακια σε δυο βολές, η τρίτη βολή ήταν κ η φαρμακερή....
Το ψάρι έκανε κάποια άλματα έξω από το νερό κ μετακινούνταν συνέχεια αριστερα-δεξια σε ευθεία κ με ταχυτητα καλύπτοντας μια απόσταση(πρωτη φορα μου έχει συμβεί κάτι τετοιο)...
Μια ζαργανα γυρω στο κιλό ήρθε πιασμενη από την ράχη...
Προφανώς κ ήταν το ίδιο ψάρι που χτυπησε προηγουμένως χωρίς να πιαστει μιας κ απο ότι φάνηκε κ στο τέλος ήθελε να απωθήσει το τεχνητό.......

Γιώργο σου βάζω κ μια φωτο από την ουρά μιας κ προπερσι σε ανάλογο ψάρι με είχες ρωτήσει....

Last edited:
Μετά απο αρκετές προσπαθειες πηρα σε raglou με μολυβοκεφαλη ενα καλο χτυπημα αλλά με έπιασε στον..υπνο κ δεν προλαβα να καρφώσω, αλλά δυο ανεπαίσθητα χτυπηματακια με έκαναν να πιστεψω ότι προκειται για ζαργανανες που βαράνε..σουβλιές, μιας που είναι κ η εποχή τους....

Μετά άλλαξα στο 175...
Το ψάρι έκανε κάποια άλματα έξω από το νερό κ μετακινούνταν συνέχεια αριστερα-δεξια σε ευθεία κ με ταχυτητα καλύπτοντας μια απόσταση(πρωτη φορα μου έχει συμβεί κάτι τετοιο)...
Προφανώς κ ήταν το ίδιο ψάρι που χτυπησε προηγουμένως χωρίς να πιαστει μιας κ απο ότι φάνηκε κ στο τέλος ήθελε να απωθήσει το τεχνητό.......

Γιώργο σου βάζω κ μια φωτο από την ουρά μιας κ προπερσι σε ανάλογο ψάρι με είχες ρωτήσει....

Είσαι πάρα πολύ ωραίος !!! έκανες game fishing :)
Nαι αυτές οι ζαργάνες είναι που γίνονται τέρατα . Όπως είχα γράψει και τότε διακρίνονται από τις δικές μας σε διάφορα σημεία (τελικό μέγεθος, πτερύγια, ουρά, δόντια, αλλά και γεύση ...)
Αν κοιτάξεις πίσω στο φόρουμ, είχα βάλει τότε και link από to fish base που έδειχνε τα είδη των ζαργανών που υπάρχουν ...
Σελίδα 128 ...

Μετά απο αρκετές προσπαθειες πηρα σε raglou με μολυβοκεφαλη ενα καλο χτυπημα αλλά με έπιασε στον..υπνο κ δεν προλαβα να καρφώσω, αλλά δυο ανεπαίσθητα χτυπηματακια με έκαναν να πιστεψω ότι προκειται για ζαργανες που βαράνε..σουβλιές, μιας που είναι κ η εποχή τους....

Μετά άλλαξα στο 175...

αυτες οι ζαργανες στα καρβουνα γαμανε

αυτες οι ζαργανες στα καρβουνα γαμανε
Επειδή φέτος έβγαλα αρκετές κ τις δοκιμάσα με διάφορους τρόπους, ο πιο ωραίος κ βολικός για μένα ήταν ροδέλες στο τηγάνι... Κ στο κάρβουνο είναι πεντανόστιμες αλλά σε παιδεύουν πολύ με τα πολλά κόκκαλα της κοιλιάς... Στο τηγάνι επειδή ξεροψηνονται αφαιρουντε πολύ πιο εύκολα μονοκόμματα κ γλιτώνεις πολύ ταλαιπωρία...

Επειδή φέτος έβγαλα αρκετές κ τις δοκιμάσα με διάφορους τρόπους, ο πιο ωραίος κ βολικός για μένα ήταν ροδέλες στο τηγάνι... Κ στο κάρβουνο είναι πεντανόστιμες αλλά σε παιδεύουν πολύ με τα πολλά κόκκαλα της κοιλιάς... Στο τηγάνι επειδή ξεροψηνονται αφαιρουντε πολύ πιο εύκολα μονοκόμματα κ γλιτώνεις πολύ ταλαιπωρία...
Δεν ξέρω αν έχεις δοκιμάσει κ στον φουρνο αλλά κ έτσι γίνονται νοστιμες αλλά κ παλι πρεπει να αφαιρεις με προσοχή τα μικρά κ λεπτα κοκκαλάκια της.....

Τηγάνι μόνο τις μικρές εχω δοκιμάσει κ γίνονται πολυ ωραίες..
Την επόμενη (τώρα δουλεψε φουρνος) θα το κάνω κ στις μεγαλυτερες...

Δεν ξέρω αν έχεις δοκιμάσει κ στον φουρνο αλλά κ έτσι γίνονται νοστιμες αλλά κ παλι πρεπει να αφαιρεις με προσοχή τα μικρά κ λεπτα κοκκαλάκια της.....

Τηγάνι μόνο τις μικρές εχω δοκιμάσει κ γίνονται πολυ ωραίες..
Την επόμενη (τώρα δουλεψε φουρνος) θα το κάνω κ στις μεγαλυτερες...
Ο καλύτερος τρόπος είναι να έχεις ένα καρούλι 0,60 με παράμαλλο αόρατο 0,40 και ασίστ με ένα σταθερό και 3 συρόμενα.Στα κάρβουνα...στο τηγάνι... πλακί κάνε την τορπίλη που θα έρθει αργότερα.

Ο καλύτερος τρόπος είναι να έχεις ένα καρούλι 0,60 με παράμαλλο αόρατο 0,40 και ασίστ με ένα σταθερό και 3 συρόμενα.Στα κάρβουνα...στο τηγάνι... πλακί κάνε την τορπίλη που θα έρθει αργότερα.
Εχω έτοιμα δυο καρουλια με συρματινα παραμαλλα κ δυο αγκιστρια για ζωντανή ζαργανα κ όλο λέω να παω να πιασω καμια μικρή να την δολωσω αλλά τελικά δεν το αποφασίζω...

Πάντως 2-3 φορές φορές που είχα δολώσει παλαιοτερα(δεν έτυχε να βαρέσει κάτι) έχει το καλό που τραβάει για μέσα ενώ αλλά ζωντανά, κεφαλοι, γόπες, κλπ στρίβουν...

Εχω έτοιμα δυο καρουλια με συρματινα παραμαλλα κ δυο αγκιστρια για ζωντανή ζαργανα κ όλο λέω να παω να πιασω καμια μικρή να την δολωσω αλλά τελικά δεν το αποφασίζω...

Πάντως 2-3 φορές φορές που είχα δολώσει παλαιοτερα(δεν έτυχε να βαρέσει κάτι) έχει το καλό που τραβάει για μέσα ενώ αλλά ζωντανά, κεφαλοι, γόπες, κλπ στρίβουν...
Καλημέρα ,

Κάποτε είχα δει ένα Βούλγαρο να πιάνει ζαργάνες με μπομπάρδα και σε ένα μικρό αγκίστρι μπροστά έβαζε αν θυμάμαι καλά ακροβάτη . Έπιανε 3-4 κομμάτια και μετά με καρούλι και σύρμα τις δόλωνε . Αυτές πήγαιναν μέσα στο νερό αρκετά μέτρα μακρυά και έβγαζε γοφαρια

Καλημέρα ,

Κάποτε είχα δει ένα Βούλγαρο να πιάνει ζαργάνες με μπομπάρδα και σε ένα μικρό αγκίστρι μπροστά έβαζε αν θυμάμαι καλά ακροβάτη . Έπιανε 3-4 κομμάτια και μετά με καρούλι και σύρμα τις δόλωνε . Αυτές πήγαιναν μέσα στο νερό αρκετά μέτρα μακρυά και έβγαζε γοφαρια
Μα δεν υπάρχει αμφιβολία πως είναι μια αποδοτική μέθοδος για κάθε είδους κυνηγιάρικο...
Αλλα για να σου αποδώσει θα πρεπει να ασχοληθείς μαζί της κ να τις δώσεις χρονο(οπως κ με κάθε άλλη τεχνική) ..

Και εγώ γνωρίζω εναν Αλβανό ο οποίος ψαρευει μονο με αυτό τον τρόπο..
Γοφαρια,λουτσοι,κυνηγοί, κ σποραδικά έχει παρει κ λαβράκια.....

Αφου πιάνεις ψάρια με τα τεχνητά , τι τους θέλεις τους μπελάδες ;
Άσε που δεν έχουν τη συγκίνηση του χτυπήματος που έχει το spinning.
Επίσης όταν ψαρεύουμε spinning ακόμα και όταν δεν χτυπάει τίποτα, μάζεψε ρίξε , άλλαξε τεχνητό κ.λ.π.... υπάρχει δράση.
Με τα συστήματα που λέτε ρίχνεις το ζωντανό και μετά περιμέεεεεενεις ... , παίζεις και τάβλι άμα λάχει 😀, μόνο ότι ψαρεύεις δεν αισθάνεσαι.
topic.

Χέβι καρούλινγκ .sarcastic.

που λέει και ο Τζώρτζ Πράσινος ...

Αφου πιάνεις ψάρια με τα τεχνητά , τι τους θέλεις τους μπελάδες ;
Άσε που δεν έχουν τη συγκίνηση του χτυπήματος που έχει το spinning.
Επίσης όταν ψαρεύουμε spinning ακόμα και όταν δεν χτυπάει τίποτα, μάζεψε ρίξε , άλλαξε τεχνητό κ.λ.π.... υπάρχει δράση.
Με τα συστήματα που λέτε ρίχνεις το ζωντανό και μετά περιμέεεεεενεις ... , παίζεις και τάβλι άμα λάχει 😀, μόνο ότι ψαρεύεις δεν αισθάνεσαι.
topic.
Αν το έβλεπα έτσι θα ψαρευα μόνο με spinning...
Όλα καλά είναι κ ολα έχουν την δράση τους..

Έπειτα δεν ειναι κ τόσο σπάνιο σε μέρα που έχουν πεσει τεχνητά κ τεχνητά να πεσει κ το ζωντανό(που όπως κ να το κάνουμε είναι..ζωντανο) κ να κάνει την διαφορά....

ΥΓ
Τώρα γυρισα..
Βράχια κ λιμάνι..
Τίποτα...

Back