Ευχαριστώ πολύ!Πολύ ωραίες εικόνες, πανέμορφα να τα χαίρεσαι
Καλησπέρα σας. Όταν λέτε έχετε δουλέψει την βασική υπακοή τι εννοείται; Σε τι επίπεδο συνεργάζεται ο σκύλος και σε τι περιβάλλον; Παγωμένο εννοείται από κατάψυξη;Το κρύψατε σε ήδη γνωστό του περιβάλλον ή σε καινούργιο;Καλησπερα συναδελφοι,εχω ενα αρσενικο κουταβι 8 μηνων,εχουμε δουλεψει την βασικη υπακοοη,δηλ, ελα εδω,κατσε κατω,μεινε και επαναφορα με το νταμπι και παγωμενο θηραμα,μου τα φερνει και μου τα δινει ευκολα,προχθες του εκρυψα για πρωτη φορα ζεστο θηραμα και το μασησε,ενω με τα αλλα δεν το εκανε,δεν το εφαγε ομως το μασησε αρκετα,κανω κατι για να τον σταματησω να το κανει? η' τον αφηνω να δω αν το εκανε απο την λαχταρα του για το θηραμα και το σταματησει μονος του?ευχαριστω εκ των προτερων
Το καταλαβαινω απολυτα οτι ο χρονος ειναι λιγος,αυτο σκεφτομουν κι εγω.Την πρωτη φορα εκατσε τρια μετρα μακρυα μου,το μασησε μια-δυο φορες και μετα ηρθε κοντα μου,δεν μου το εδωσε μονος του,παρα μονο οταν το επιασα και του ειπα αστο,τις επομενες 2 φορες το μασουσε ενω το εφερνε,αλλα και παλι δεν το μασησε για να το φαει,μια-δυο φορες.Να συνεχισω να του κρυβω θηραμα η' να κανω λιγο υπομονη να με μαθει καλυτερα και μετα να αρχισω παλι με το θηραμα?Άσχετα με το γεγονός του μασήματος, θεωρώ ότι ο χρόνος είναι πολύ πολύ πολύ λίγος για να σας έχει γνωρίσει το κουτάβι και να συνεργαστεί μαζί σας.
Το θήραμα το έφερνε και το μασουσε ή έκατσε κάπου και άρχισε να το μασάει;
Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο και την βοήθεια σας,σίγουρα έχω πολύ δουλειά ακόμα με τον μικρούλη μου,θα εφαρμόσω αυτά που μου είπατε και είμαι σίγουρος ότι σε μερικές εβδομάδες θα είναι έτοιμος.Να αναφέρω πως ότι λέω δεν είναι εκπαιδευτική προτροπή προς κάποιον, απλά η άποψη μου και αυτά που εγώ εφαρμόζω. Πολλές φορές μπορεί να μην κάνουμε τίποτα να μην ασχοληθούμε καθόλου και όλα να πάνε κατευχην....σπανιες περίπτωσεις και συνήθως δεν έχουμε και απαιτήσεις πολλές.
Για εμένα συνήθως η εκπαίδευση ξεκινά από δύο μηνών που το παίρνουμε από τον εκτροφέα. Όσο αφορά την επαναφορά ξεκινάω με ένα πανάκι, ύστερα με ένα μπαλάκι, έπειτα μικρό ομοίωμα,(όλα αυτά και λόγω μεγέθους τότε) μετά πιο μεγάλο, μετά φτερούγες πάνω σε ομοίωμα, μετά θήραμα παγωμένο (από ψυγείο όχι κατάψυξη) και μετά θήραμα ζεστό. Όλα αυτά αν κάθε στάδιο πηγαίνει καλά προφανώς. Όλα αυτά χρειάζονται χρόνο. Εγώ στα δικά μου σκυλιά ξεκινώντας αυτή την διαδικασία από δύο μηνών θα δουν θήραμα σίγουρα μετά τους 7-8 μήνες ίσως και παραπάνω ανάλογα την πορεία τους. Εξαρτάται επίσης και τι δουλειά έχει κάνει ο εκτροφεας πριν. Εγώ εάν αντιμετώπιζα αυτό που αναφέρετε και ήξερε ο σκύλος την βασική υπακοή θα πήγαινα στο στάδιο με φτερούγες πάνω στο νταμι για αρκετό διάστημα να το συνηθίσει και μετα θα πήγαινα σε θηραμα. Επίσης θα προσπαθούσα να το κάνω να νιώσει σπουδαία οταν μου φέρνει το αντικείμενο και έρχεται σε εμένα,δεν θα του το έπαιρνα αμέσως θα το άφηνα να το κρατάει και εγώ θα είχα καθίσει κάτω παίρνοντάς το ανάμεσα στα πόδια μου και θα το χαϊδεύα από το λαιμό και πίσω. Πρέπει να το επιβράβευσω που έρχεται σε εμένα με το αντικείμενο, και όχι μόνο που το φέρνει. Δεν του το παίρνω αμέσως γιατί μετά θα αρχίσει να αποφεύγει είτε να μου το δώσει είτε να μου το φέρει. Όλο αυτό που αναφέρω φυσικά είναι πολύ περιληπτικο.
Υπάρχουν και άλλες πολλές μέθοδοι και τεχνικές, θα σας έλεγα να τις ακούσετε όλες και να χρησιμοποιήσετε αυτή που θεωρείται για εσάς πιο αποτελεσματική