Το YAESU έχει τη φήμη του καλού αλλά υπολείπεται σημαντικά σε όλα σχεδόν τα σημεία από το ΤΥΤ UV8000D.Φίλε πολύ καλό το ΤΥΤ δοκιμασμένο...Αλλά αν θες κάτι καλύτερο και διαθέτεις το χρήμα κοίτα για YAESU και έχεις ξεμπερδεψει
1ον) Είναι τα μισά watt.
2ον) Η μπαταρία είναι μισή από ΤΥΤ και λιγότερο.
3ον) Το μενού δεν έχει καμία λογική και αν θέλεις να κάνεις κάποια πράγματα όπως πχ να βάλεις έναν τοπικό αναμεταδότη στη μνήμη μπορείς να το κάνεις μόνο με το μάνουαλ. Απέξω εγώ δεν κατάφερα να το μάθω ποτέ.
4ον) Κοστίζει τα διπλάσια από το ΤΥΤ ενώ προσφέρει τα μισά από αυτό.
Φίλος και συνκυνηγός μου είχε πάρει το YAESU πριν 5 χρόνια νομίζοντας ότι παίρνει το καλύτερο. Κάθε χρόνο στο κυνήγι ο πομποδέκτης έσβηνε πριν τελειώσει το κυνήγι μας αν το τραβούσαμε μέχρι το απόγευμα λόγω μπαταρίας. Σε 4 χρόνια δεν κατάφερε ποτέ να μάθει το μενού. Πέρυσι τελικά αποφάσισε να παραδεχτεί την ήττα του και να αγοράσει το ΤΥΤ ώστε να κάνει τη δουλειά του.
Προσωπικά θεωρώ τα φορητά της YAESU υποδεέστερα και από το φτηνότερο Baofeng των 20 ευρώ. Ξέρω ότι θα πέσουν να με φάνε όταν το διαβάσουν αυτό παλαιοί ραδιοερασιτέχνες αλλά δε με νοιάζει, στο μυαλό μου το θέμα έχει τελεσιδικήσει.