Ποίο από τα 2 σου αρέσει?Καλησπέρα παιδιά, ισχύει ότι στα όπλα με διευρυμένο αυλό χρειάζονται πιο σφιχτά τσόκ και πιο βαριά γόμωση;; έχω browning pose 18,4 και winchester select 18,7 και δεν έχει καμία σχέση η τουφεκιά μεταξύ τους
Μόλις πατούσα να γράψω το ίδιοΠοίο από τα 2 σου αρέσει?
Το browning είναι το b525 light , στο σκοπευτήριο θερίζει αλλά κλωτσάει, στο κυνήγι ότι πρέπει για περπατητό . Το winchester το πήρα για σκοπευτήριο έτσι ώστε να μην μου φεύγει ο ωμός με το light αλλά χτυπάω τις μισές πούλιες σε σχέση με το browning. Μου είπαν για λίγο πιο σφιχτά τσοκ στο winchesterΠοίο από τα 2 σου αρέσει?
Πολύ χλωμό να χάνεις πιάτα λόγω τσοκ.Το browning είναι το b525 light , στο σκοπευτήριο θερίζει αλλά κλωτσάει, στο κυνήγι ότι πρέπει για περπατητό . Το winchester το πήρα για σκοπευτήριο έτσι ώστε να μην μου φεύγει ο ωμός με το light αλλά χτυπάω τις μισές πούλιες σε σχέση με το browning. Μου είπαν για λίγο πιο σφιχτά τσοκ στο winchester
Να ξέρεις ότι έχεις οπλαρα, βάλε ένα πολύ καλό πέλμα, εφόσον και στα μέτρα στο κοντάκι είσαι οκ. Και τα 2 όπλα που έχεις είναι εξαιρετικά.browning είναι το b525 light
Επίσης παρατήρησα ότι το browning κάνει σκόνη τα πιάτα ενώ το winchester 2, 3 κομμάτια(όσα χτυπάω) που σημαίνει ότι ανοίγει πιο γρήγορα η τουφεκιά . Εννοώ με 3 και 2 άστρα τσοκ και,στα 2 όπλαΠολύ χλωμό να χάνεις πιάτα λόγω τσοκ.
Δεν σημαίνει αυτό. Λάθος μέτρα στο κοντάκι σημαίνει, ή λάθη στη σκόπευση λόγω μεγάλης διαφοράς βάρους.Επίσης παρατήρησα ότι το browning κάνει σκόνη τα πιάτα ενώ το winchester 2, 3 κομμάτια(όσα χτυπάω) που σημαίνει ότι ανοίγει πιο γρήγορα η τουφεκιά . Εννοώ με 3 και 2 άστρα τσοκ και,στα 2 όπλα
Δεν σημαίνει αυτό. Λάθος μέτρα στο κοντάκι σημαίνει, ή λάθη στη σκόπευση λόγω μεγάλης διαφοράς βάρους.
Ξέρεις κάποιον καλό κοντακά εντός Αττικής να πάω μια βόλτα;;Δεν σημαίνει αυτό. Λάθος μέτρα στο κοντάκι σημαίνει, ή λάθη στη σκόπευση λόγω μεγάλης διαφοράς βάρους.
Ας σου απαντήσουν άλλα παιδιά. Εγώ είμαι δάσκαλος σκοποβολής και μπορώ να δω το τεχνικό κομμάτι αν θέλεις, συν εκτίμηση των μέτρων φυσικά.Ξέρεις κάποιον καλό κοντακά εντός Αττικής να πάω μια βόλτα;;
Και Σχιστό αλλά κυρίως Μαλακάσα.Ευχαριστώ, πηγαίνεις στο Σχιστό;;
Το πιθανότερο,παίρνεις τα πιάτα με την περιφέρεια.Επίσης παρατήρησα ότι το browning κάνει σκόνη τα πιάτα ενώ το winchester 2, 3 κομμάτια(όσα χτυπάω) που σημαίνει ότι ανοίγει πιο γρήγορα η τουφεκιά . Εννοώ με 3 και 2 άστρα τσοκ και,στα 2 όπλα
Χωρίς τις υπερσυγκεντρώσεις που δίνουν τα καπνίσματος όμως ,γιατί το είχα το select midnight gold wintsister.Το πιθανότερο,παίρνεις τα πιάτα με την περιφέρεια.
Έχει πολύ ωραίες τουφεκιές το select!
Αυτό δε σημαίνει ότι φταίει το τσοκ απαραίτητα αλλά αν συγκρίνεις τουφεκιές απο όπλο σύνηθες αυλού με όπλα διευρυμένου με το ίδιο τσοκ, για να πετύχεις την ίδια συγκέντρωση πρόσεξε όχι ποσοστιαία στο κύκλο αλλά ποσοστιαία σε κομμάτι του κύκλου ,το όπλο με τον διευρυμένο θέλει ή αρκετά παραπάνω γρ που αυτό δεν είναι δίκαια σύγκριση η σφιχτότερο τσοκ αριθμητικά.Ειχα όλων των ειδών και τα έχω δοκιμάσει.Τωρα θα πλατιάσσω αρκετά.Εχει μια λογική αυτό διότι το 3* του 18.4 αυστηρά είναι 17.9 και του 18.8 είναι 18.3 δηλ μετρικά skeet τσοκ του διευρυμένου είναι το 3* του του 18.4 .Τώρα θα μου πεις ότι αν είναι έτσι τι ρόλο παίζει ο αυλός της κάνης ,ας παίζαμε με τα τσοκακια μόνο .Παίζει όταν παίζεις με διαφορετικά γρ και νούμερα σκαγιων. Περαιτέρω τώρα αναλύσεις θα γράφουμε πολύ και νομίζω χοντρικά τα γνωρίζουν οι περισσότεροι και ο κάθε ένας ανάλογα το πυρομαχικό που επιλέγει διαμορφώνει και άποψη και γίνετε θασιώτης του ενός ή του άλλου.Το καλύτερο είναι να βρίσκεσαι στο μέσον για να παίρνεις κάποιο θετικό όπως και να κινείσαι από άποψη γομώσεων, η καλύτερα να χάνεις όσο το δυνατόν λιγότερα.Αυτή είναι η άποψη μου.Αυτα ισχύουν πάντα όταν οι ντουφέκιες πάνε εκεί που πρέπει που αυτό εξαρτάται μόνο από εσένα.Θα συμπληρώσω κάτι όταν βγάζεις μια ντουφέκια 70% συνολικά από έναν διευρυμένο με 1* και 70% από έναν στενό με 3* να ξέρεις ότι ίδιες είναι σαν μέτρηση .Μια χαρά απλά θα σκεφτείς ότι ο στενός με 1* θα μου έδινε κάτι μέτρα ακόμη .Πριν το σκεφτείς σκέψου ότι η ντουφέκια του διευρυμένου μπορεί να συνεχίσει όπως είναι να τα δίνει τα μέτρα στο πεδίο χωρίς άλλο σφίξιμο.Πως ?Ρωτήστε το δημιουργό δεν έχω απάντηση , παρατήρηση μεταφέρω.Επίσης παρατήρησα ότι το browning κάνει σκόνη τα πιάτα ενώ το winchester 2, 3 κομμάτια(όσα χτυπάω) που σημαίνει ότι ανοίγει πιο γρήγορα η τουφεκιά . Εννοώ με 3 και 2 άστρα τσοκ και,στα 2 όπλα
Καλα τα λες,αλλά μην υποτιμάς τα baikal των 500€....Από την μικρή εμπειρία που έχω θεωρώ ότι κάθε όπλο έχει την δική του μοναδική τουφεκιά. Είχα παλιότερα baikal pose 18.4 αυλό και με 4* τσοκ κατέβαζα την τσίχλα ξερή από τον Θεό. Δηλαδή ένα όπλο των 500 ευρώ μου είχε δώσει τις μεγαλύτερες επιτυχίες σε σχέση με ακριβά όπλα, ακόμα και στο σκοπευτήριο. Βέβαια ποιοτικά είναι χάλια, δηλαδή θέλει πολυ δύναμη στο άνοιγμα κλείσιμο και το μεσαίο δάχτυλο πίσω από την σκανδάλη μου το έκανε τούμπανο μετά από αρκετές ντουφεκιές! Κάποιος μου είπε ότι οι Αμερικανοί διεύρυναν τους αυλους διότι ρίχνουν βαριές γομώσεις σε θηράματα όπως ελάφι, αγριογούρουνο κτλ έτσι ώστε να έχουν λιγότερο κλώτσημα και μεγαλυτερες ταχύτητες. Θεωρώ ότι το δικό μου θέμα είναι στο κοντάκι της winchester και όχι στον αυλό , θα το διορθώσω κάποια στιγμή πιστεύω....
Το ξέρω, έχουν φοβερές ντουφεκιές αλλά δεν μου έκατσε από θέμα πρακτικότητας.Καλα τα λες,αλλά μην υποτιμάς τα baikal των 500€....
Τα μέταλλα των καννων και η αξιοπιστία του μηχανισμού ξεπερνούν κατά πολύ το ποσό των 500€
Ανέκαθεν τα baikal έβγαζαν "φαρμάκι"τουφεκιές....