Αγριόχοιρος

Βασικότερο όλων είναι το ξεμάτωμα. Με το που χτυπηθεί και καταβληθεί, κόβουμε λαιμό να φύγει το αίμα και τα κομμάτια που κράτησαν αίμα (από μπίλιες ή σπασμένα κόκκαλα) πέταμα. Επίσης στα αρσενικά ,στο γδαρσιμο, προσοχή στα κάκαλα.

Μάστιγα κύριοι και πλέον κινδυνεύει κόσμος στο δρόμο καθημερινα. Γνωστός ενός φίλου μου. Φτηνά την γλίτωσε. Το καπρι έφυγε αλώβητο.
Ενα βραδυ εξω απο την Στυλιδα μου πεταχτηκε ενα κοπαδι με καμια δεκαρια , καθετα στον δρομο.
Ευτυχως ηταν λιγο πιο μπροστα και προλαβα να κοψω.
Σαν τους διαολους περασαν μπροστα μου, αν ετρεχα λιγο περισσοτερο θα με ειχαν κανει κομματια.

Μάστιγα κύριοι και πλέον κινδυνεύει κόσμος στο δρόμο καθημερινα. Γνωστός ενός φίλου μου. Φτηνά την γλίτωσε. Το καπρι έφυγε αλώβητο.

View attachment 89766View attachment 89767
Σήμερα πρόλαβα να πατήσω φρένο αλλιώς θα αγκαλιαζομασταν πρωί πρωί.

Τον τελευταιο μηνα, την μια φορα 6:30 το πρωι μου βγηκε στον επαρχιακο Μαρκοπουλου- Μαλακασας ενα ζευγαρι μικρα 15-20kg. Προχθες το μεσημερι δυο χιλιομετρα παρα κατω στο εργοστασιο της erlac η γουρουνα με 6 μικρα εσκαβαν το γκαζον διπλα στον φραχτη. Το νου σας ειναι ευθειες και αναπτυσουμε ταχυτητα.

Και κυκλοφορούν και με το φως της ημέρας πλέον. Σήμερα στις 7 το πρωι είδα σκροφες με μικρά και σε κάτι κουρητια που ποτίζουν γιδια ένα καπρι τέρας 1 χιλιόμετρο πιο κάτω.
Να τα πάρεις με το καλό να μη σου κάνουν ζημιές.

IMG_20240815_183235.jpg

Θα τα κεράσω και ότι πρόχειρο έχω αυτό τον καιρό....View attachment 89989
Δράμια Δημήτρη είναι πολύ πιο σίγουρο.
Αν είσαι κοντά πάνε μπάλα οπότε είναι το ίδιο.
Αν είσαι μακρυά τα πολλά τραύματα είναι που θα το γονατίσουν.
Το μονόβολο στα μακρινά είναι μεγάλο ρίσκο.

Δραμια βάζω την πρώτη και τα επόμενα μονοβολα. Αν το καρτέρι που με βάλουν είναι κλειστό μόνο δραμια. Αλλά συνήθως με βάζουν σε ανοιχτά σημεία και τα μονοβολα με έχουν βγάλει ασπροπρόσωπο μέχρι στιγμής.

Και το 6+1 είναι καλή περίπτωση, αλλά δεν έχω βρει καλό φυσίγγι.

Back