Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Όσο για το περπατητο εγώ προσωπικά χτυπάω πιο πολλές όταν πάω μόνος μου!
Αν εισαι γνωστης του τόπου μια χαρά κυνηγάς κ μόνος, φτάνει να μην βαριέσαι να πετας πετρες, η ακόμα κ να τις κουβαλάς μαζί σου στα σημεία εκείνα που ξερεις οτι κρατάνε πουλια αλλά κάτω δεν βρίσκεις...πετρες, εγώ έτσι κάνω.....

Βέβαια είναι κ κατι μέρη που θέλουν δυο η παραπάνω άτομα αλλιώς δυσκολα.....

Last edited:
Αν εισαι γνωστής του τόπου μια χαρά κυνηγάς κ μόνος, φτάνει να μην βαριέσαι να πετας πετρες, η ακόμα κ να τις κουβαλάς μαζί σου στα σημεία εκείνα που ξερεις οτι κρατάνε πουλια αλλά κάτω δεν βρίσκεις...πετρες, εγώ έτσι κάνω.....

Βέβαια είναι κ κατι μέρες που θέλουν δυο η παραπάνω άτομα αλλιώς δυσκολα.....
Ετσι, πάνω απο όλα είναι η γνώση του τοπου. 8/10 φορές τα πουλιά φεύγουν από ένα συγκεκριμένο σημειο απο τον θάμνο η τα πυκνα. Πετρουλες πολλές , σωστή θέση και όλα γίνονται!

Ετσι, πάνω απο όλα είναι η γνώση του τοπου. 8/10 φορές τα πουλιά φεύγουν από ένα συγκεκριμένο σημειο απο τον θάμνο η τα πυκνα. Πετρουλες πολλές , σωστή θέση και όλα γίνονται!
Τις περισσότερες φορές μόνος κυνηγάω τσίχλες.
Αν δεν φεύγουν από τα 100μ κάνω δουλειά.
Παλιότερα δούλευαν οι πέτρες.
Τώρα σε ακούνε και την κάνουν με ελαφρά.
Βέβαια σχετικά ανοιχτό το μέρος για να μην ψάχνω.

Έχω πετάξει νταμάρια ολόκληρα...
Πλάκα στην πλακα ειναι κατι κοτσυφια
(τα ακους μέσα) που για να πεταχτουν θέλουν να ρίξεις ένα νταμάρι κ ας σκάνε δίπλα τους....
Και μόλις σκυψεις να παρεις άλλη πετρα τότε θα πεταχτει με το γνωστό σφυριγμα χαχαχα....

Χρόνια πήγαινα τα απογευματινά σε "σεσημασμένα" καρτέρια της περιοχής μου (πέριξ Χαλκίδας). Σχεδόν πάντα έκανα 6-10 πουλάκια, αλλά γύρναγα σπίτι με τα μισά. Από πέρυσι άλλαξα ρότα. Πηγαίνω σε δευτεροκλασάτα καρτέρια, αλλά το περιβάλλον είναι γήπεδο και βλέπεις το πουλί κάτω πριν ξεκινήσεις να το μαζέψεις. Έτσι έχω 10/10 στο σακούλι και δεν χάνω ψάχνοντας τον πολύτιμο, ελάχιστο χρόνο που περνάνε. Τώρα το ευχαριστιέμαι πολύ περισσότερο.
Με έχει πάει φίλος παλιά (εγώ δεν είχα όπλο, με πήρε από καφετέρια!) σε καρτέρι - απότομο λαιμό ρεματιάς στο πάνω μέρος σαν ανάποδο χωνί φανταστείτε που τα πουλιά ανεβαίνουν χαμηλά από το πλατύ μέρος και έρχονται πάνω σου από χαμηλότερο υψόμετρο εκεί που κλείνει το χωνί, αλλά γύρω γύρω ζούγκλα. Χτύπησε καμιά δεκαριά, βρήκαμε τις 3 μέσα στο μισοσκόταδο. Όσες έπεφταν μπροστά μας πέφταν 40-50 μέτρα σε απότομη πλαγιά (ούτε σκέψη να κατέβεις το σούρουπο εκεί κάτω), όσες πέφταν πολύ πίσω μας χανόντουσαν σε πυκνά πουρνάρια, βρίσκαμε αυτές που πέφταν τριγύρω μας μόνο.
Δεν ξαναπήγα ποτέ, το θεωρώ μεγάλη σπατάλη θηράματος. Πλέον μόνο σε ανοιχτά, καθαρά καρτέρια, όπως λέει κι ο Leon 50. Άσε που άμα είσαι και λίγο ψυχαναγκαστικός και θέλεις να τις βρίσκεις, 1-2 στο πυκνό και σου χάλασαν όλο το κυνήγι.

Αν ο μη γένοιτο βαρεσετε κατά λάθος καμμία γριά πάνω σε ελιά τουλάχιστον ρίξτε άλλη μια μην προλάβει και δώσει καμμία κατάρα.
Μόνο οι γριές ρίχνουν κατάρες ;

Υ.Γ. Ρατσιστικό ή σεξιστικό ήταν αυτό ; ... με μπέρδεψες!

Έιχε φάει σκάγια στον κωλο ο συγχωρεμένος ο θείος μου ο Σπύρος ενώ ήταν πάνω στην ελιά και τιναζε!!! Στα Ερια στους Καθενους...
Ρε φίλε δεν έχω ακουσει ποτε να έχει σκαγιωθει κανεις ενώ μάζευε ελιές..
Είσαι ο πρωτος που μου το λέει...

Πάντως κ ειδικά κ τα παλαιοτερα χρόνια που όλοι μάζευαν τις ελιές με το χτένι(κ δεν υπηρχε τόσος θορυβος) κρεμαγαν κ ενα ραδιοφωνακι εκεί κοντά κ για να ακουνε ειδήσεις αλλά κυρίως για να τους ακουσει κανας κυνηγός........

Σωστά.
Μόνο που εγώ ξέρω μόνο δύο μέρη που περνάνε πουλιά και τα δύο είναι δύσκολα.

Αλλου δεν φαίνεται τίποτα.

Αν ήξερα κάποιο μέρος από αυτό που λέτε εννοείται θα πήγαινα εκεί.
Όταν έχει πουλάκια, όπως εφέτος, έχει παντού. Αλλού πολλά, αλλού λιγότερα, αλλού ελάχιστα. Αλλά έχει. Το βασικό θέμα για μένα είναι με πόσα αρκείσαι.
Βέβαια τεράστια σημασία έχει κάθε πότε μπορείς να πας.
Αισθάνομαι ευλογημένος που μπορώ (ακόμα...) σχεδόν κάθε μέρα. Πριν κάμποσα χρόνια που πήγαινα κάθε 15 μέρες πράγματι έψαχνα τα περισσότερα.

Ρε φίλε δεν έχω ακουσει ποτε να έχει σκαγιωθει κανεις ενώ μάζευε ελιές..
Είσαι ο πρωτος που μου το λέει...

Πάντως κ ειδικά κ τα παλαιοτερα χρόνια που όλοι μάζευαν τις ελιές με το χτένι(κ δεν υπηρχε τόσος θορυβος) κρεμαγαν κ ενα ραδιοφωνακι εκεί κοντά κ για να ακουνε ειδήσεις αλλά κυρίως για να τους ακουσει κανας κυνηγός........
Και σε άλλο περιστατικό πριν 2-3 χρόνια μια κοπέλα έφαγε ένα σκαγι στο αφτί ενώ μάζευε ελιές με την οικογένεια της παλι στους Καθενους. Γι'αυτό λέω αποχη απο το περπατητο για 5-6 μέρες ακόμη και έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Εδώ ένας με το που ακούει τουφεκιά έχει σφυρίχτρα όπως του διαιτητή και αρχίζει να σφυραει συνέχεια φάουλ!!! Ούτε φωνές ούτε τιποτα!!!

Καλημέρα συνάδελφοι,Παρασκευή έχω άδεια και σκέφτομαι να πάω για καμιά τσίχλα,όμως λόγω υποχρεώσεων δεν μπορώ να πάω μακρυά,προς Μέγαρα ξέρει κάποιος να μου πει που περίπου να πάω;στον δρόμο που πάει προς Αλεποχώρι δεξιά επιτρέπεται αλλά δεν έχω κυνηγήσει ποτέ πρωί εκεί.Ευχαριστω

Πλάκα στην πλακα ειναι κατι κοτσυφια
(τα ακους μέσα) που για να πεταχτουν θέλουν να ρίξεις ένα νταμάρι κ ας σκάνε δίπλα τους....
Και μόλις σκυψεις να παρεις άλλη πετρα τότε θα πεταχτει με το γνωστό σφυριγμα χαχαχα....
Ή σκύψεις ή φύγεις διότι λες θα έφυγε τσουπ σου ρίχνει το γνωστό σφύριγμα και την κοπανάει από την άλλη...

Αν εισαι γνωστης του τόπου μια χαρά κυνηγάς κ μόνος, φτάνει να μην βαριέσαι να πετας πετρες, η ακόμα κ να τις κουβαλάς μαζί σου στα σημεία εκείνα που ξερεις οτι κρατάνε πουλια αλλά κάτω δεν βρίσκεις...πετρες, εγώ έτσι κάνω.....

Βέβαια είναι κ κατι μέρη που θέλουν δυο η παραπάνω άτομα αλλιώς δυσκολα.....
Σαν τους τεννίστες με τα μπαλάκια βάζεις τις πέτρες Τάσο; .yel. Και μόνος γίνεται,αλλά σίγουρα καλύτερα με άλλο άτομο ή σκυλί μετά, αν πετάς και ξέρεις τα μέρη τις πέτρες εκεί που πρέπει ώστε να το ωθήσεις να έρθει προς την μεριά σου.

Status
Not open for further replies.
Back