Περάσματα

Εχει μια moonαρα αποψε τεραστια!!! Αιτιο μετακινησης αποδημητικων????
2-3 μέρες πριν μέχρι 2-3 μέρες μετά το φεγγάρι ταξιδεύουν τα πουλιά...έτσι έλεγαν οι παλιοί...
Βέβαια τότε πήγαιναν οι εποχές και οι καιροί φυσιολογικά...

Αγαπητέ Outlander αυτές είναι μερικές από τις σκαλίδρες (έτσι τις γράφουν ) που έχω βρει και φωτογραφήσει ...
Ήταν κάποιες από αυτές ;

Attachments

• λασποσκαλίδρες.JPG
    λασποσκαλίδρες.JPG
    307 KB · Προβολές: 39
  • δρεπανοσκαλίδρα.JPG
    δρεπανοσκαλίδρα.JPG
    673 KB · Προβολές: 39
  • νανοσκαλίδρες.JPG
    νανοσκαλίδρες.JPG
    574,7 KB · Προβολές: 39
Στην τελευταία φωτογραφία φαίνονται οι νανοσκαλίδρες με το φτέρωμα της άνοιξης.
Το φθινόπωρο λίγες φορές τις βρήκα για να τις βγάλω φωτό ! ...
Νομίζω πως λες για τις νανοσκαλίδρες σαν αυτές της τελευταίας φωτογραφίας.

Calidris alpina λασποσκαλίδρα
Calidris ferruginea δρεπανοσκαλίδρα
Calidris minuta νανοσκαλίδρα
Για όποιον ενδιαφέρεται για το λατινικό τους όνομά :)

Attachments

• νανοσκαλίδρες 1.JPG
    νανοσκαλίδρες 1.JPG
    435,5 KB · Προβολές: 44
Στην δεύτερη φωτογραφία φαίνεται πολύ όμορφο
Λαυρέντη όλα αυτά τα πουλάκια που βλέπουμε στα βαλτοτόπια είναι πολύ όμορφα και επίσης όταν τα βλέπουμε είναι ένδειξη ότι αυτές τις μέρες γίνεται γενικό πέρασμα ... και από τα πουλιά που μας ενδιαφέρουν .

Αυτο το θεμα ειναι ιδανικο να γραφουμε για τον επόμενο μηνα νομιζω..
Μην πηγαίνουμε περα δωθε ..
Για 8-9 του μηνα μας το χαλαει νομιζω... Στο βουνο σημερα πολυ ψηλα σε κεδρα σηκωσα 3 τσιχλες. Επισης παρα πολλες ασπροκωλες. Το εξαιρετικα περιεργο ομως ειναι οτι ειδα 5-6 τετοια απο πολυ κοντα...καρβουνιάρης3.jpg

Για 8-9 του μηνα μας το χαλαει νομιζω... Στο βουνο σημερα πολυ ψηλα σε κεδρα σηκωσα 3 τσιχλες. Επισης παρα πολλες ασπροκωλες. Το εξαιρετικα περιεργο ομως ειναι οτι ειδα 5-6 τετοια απο πολυ κοντα...View attachment 80105
Μάλλον καλά το πάει εφέτος ! τώρα το απόγευμα είδα διάφορα, μεταξύ αυτών και δύο τσίχλες σε χαμηλό υψόμετρο και κοντά στη θάλασσα ...
Τις τελευταίες ημέρες γίνονται μετακινήσεις από όλα τα είδη ... χειμερινά και καλοκαιρινά !

Μάλλον καλά το πάει εφέτος ! τώρα το απόγευμα είδα διάφορα, μεταξύ αυτών και δύο τσίχλες σε χαμηλό υψόμετρο και κοντά στη θάλασσα ...
Τις τελευταίες ημέρες γίνονται μετακινήσεις από όλα τα είδη ... χειμερινά και καλοκαιρινά !
Καρβουνιαρηδες τοσο νωρις δεν εχει τυχει να ξαναδω. Εμφανιζονταν με τα πρωτα κρυα συνηθως.

Καρβουνιαρηδες τοσο νωρις δεν εχει τυχει να ξαναδω. Εμφανιζονταν με τα πρωτα κρυα συνηθως.
Θυμάσαι πρόπερσι νομίζω είχα δει και εγώ έναν αρκετά νωρίς (μάλλον αρχές Οκτωβρίου ) και ένας φίλος από Άρτα μας είχε πει ότι εκεί μένουν και το καλοκαίρι ! ενώ και εγώ είχα την εντύπωση ότι εμφανίζονται στα πρώτα κρύα ...

Back