Άρβυλα ( Αγορά )

ΥΓ:Κατι που ανεφερες για μια "αλλαγη",απλα γελαω......
Το ξερω οτι εισαι απόλυτα δυσαρεστημένος με τον συγκεκριμένο, αλλα οπως σου εχω πει εγω βασει των "εμπειριων" που εχω με το μαγαζι, δε μπορω να πω κακη κουβεντα...το αντιθετο μαλιστα...

Τελοσπαντων δεν ειναι αυτο το θεμα...
Για να συνοψιζω, εχω αλλαξει 2 ζευγαρια lowa z8-n gtx και 3 lowa tibet (ολα επιστροφη κτλ κτλ)..σε ολα στο χορτάρι δευτερη συνεχομενη μερα εφοσον δεν στεγνωσαν, περασε αρκετη υγρασια...
Μακαρι να παρω αποφαση καποια στιγμη να πεταξω αλλα 200-300€ να δοκιμασω και τα aku...

Το ξερω οτι εισαι απόλυτα δυσαρεστημένος με τον συγκεκριμένο, αλλα οπως σου εχω πει εγω βασει των "εμπειριων" που εχω με το μαγαζι, δε μπορω να πω κακη κουβεντα...το αντιθετο μαλιστα...

Τελοσπαντων δεν ειναι αυτο το θεμα...
Για να συνοψιζω, εχω αλλαξει 2 ζευγαρια lowa z8-n gtx και 3 lowa tibet (ολα επιστροφη κτλ κτλ)..σε ολα στο χορτάρι δευτερη συνεχομενη μερα εφοσον δεν στεγνωσαν, περασε αρκετη υγρασια...
Μακαρι να παρω αποφαση καποια στιγμη να πεταξω αλλα 200-300€ να δοκιμασω και τα aku...
Εγω τους αλλαξα τα φωτα μια εβδομαδα τωρα.
Δεν ειχα θεμα.
Εκτος αν ιδρωνει πολυ το ποδι σου και νομιζεις οτι ειναι απο την εξωτερικη υγρασια?

Εγω λεω να παρω αυτα. Ταθελω για περπατητο τσιχλας σε καμπο....σκεφτομαι μηπως ειναι πολύ ζεστα ομως...
https://allegro.pl/oferta/sniegowce-hunter-pro-meskie-buty-mysliwskie-roz-46-11474965452
Θα είναι 100% ζεστά και το πόδι μέσα θα κολυμπάει απ' τον ιδρώτα. Συν τοις άλλοις βρίσκεις τέτοια σε καλές τιμές και Ελλάδα δε χρειάζεται να έρθουν απ' έξω. Εγώ ένα τέτοιο ζευγάρι το έχω φορέσει μόνο σε εκδρομές (όχι κυνήγι) σε χιόνια πουθενά αλλού.

Θα είναι 100% ζεστά και το πόδι μέσα θα κολυμπάει απ' τον ιδρώτα. Συν τοις άλλοις βρίσκεις τέτοια σε καλές τιμές και Ελλάδα δε χρειάζεται να έρθουν απ' έξω. Εγώ ένα τέτοιο ζευγάρι το έχω φορέσει μόνο σε εκδρομές (όχι κυνήγι) σε χιόνια πουθενά αλλού.
Αχου μωρε το μικρουλι,παει και εκδρομες σε χιονια και χιονοδρομικα...
Τι κανει για να γ@@@σει ο ανθρωπος τελικα....

Καλά μην κλαίς την επόμενη φορά θα σε καλέσω μήπως θυμηθείς το σχήμα του:rolleyes::cool:
Εγω μια χαρα ξερω το "σχημα" του.
Δεν εχω αναγκη νεαρε.
Μου περισσευουν κιολας.
Θα κρατησω τη μια και τις αλλες 3,θα τις μοιραστειτε μαζι με τον @PredatoZ και τον @DimDre.
Διαλεχτε πρωτοι,δεν εχω θεμα.
Αντε μπας και σας ξεστραβωσω λιγο,"οργανοπαιχτες".

xodres.jpg

https://www.amazon.de/Boots-Edgewat...&pd_rd_wg=uT3Ut&pd_rd_i=B01GK94U14&th=1&psc=1

Πιο πολύ αναφέρομαι στο κάτω κομμάτι από καουτσούκ που δεν αναπνέει. Πολύ ωραίες και αυτές, όπως και οι προηγούμενες προς Θεού. Απλά στο περπατητο θα πρέπει να συμβιβαστείς με τον ιδρώτα. Κι εγώ λαστιχένιες γαλοτσες φορώ, προτιμώ την υγρασία του ιδρώτα, απ' του νερού. Αλλά έχω σκοπό να αγοράσω στεγανά δερμάτινα μποτάκια για τη νέα σεζόν και να δω αν ισχύει το στεγνό πόδι που υπόσχονται κι από υγρασία κι από ιδρώτα.

Πιο πολύ αναφέρομαι στο κάτω κομμάτι από καουτσούκ που δεν αναπνέει. Πολύ ωραίες και αυτές, όπως και οι προηγούμενες προς Θεού. Απλά στο περπατητο θα πρέπει να συμβιβαστείς με τον ιδρώτα. Κι εγώ λαστιχένιες γαλοτσες φορώ, προτιμώ την υγρασία του ιδρώτα, απ' του νερού. Αλλά έχω σκοπό να αγοράσω στεγανά δερμάτινα μποτάκια για τη νέα σεζόν και να δω αν ισχύει το στεγνό πόδι που υπόσχονται κι από υγρασία κι από ιδρώτα.
σε μερικα μερη ομως (οπως σημερα [που πηγα σε καμπο με ελιες , ρεματα,και αμπελια,) συναντας αμουδερά εδάφη, και σε καποια σημνεια με λασπη...Πιστευω οτι αυτες οι muck 40cm . ειναι βολικές..

Last edited:
Στην Ελλάδα όταν λέμε κυνηγητικά άρβυλα εννοούμε τα ορειβατικά άρβυλα. Λόγω του πετρώδους και κακοτράχαλου συχνά εδάφους τα ορειβατικά προτιμώνται από τους Έλληνες κυνηγούς.

Αν δούμε όμως τί υποδήματα εμφανίζονται όταν γράφουμε hunting boots στην Αμερική, θα δούμε ότι εννοούνε ψηλά άρβυλα, είτε δερμάτινα, είτε συνθετικά, είτε καουτσούκ είτε συνδυασμούς. Στην Αγγλία όταν λένε hunting boots εννοούνε γαλότσα. Στη Ρωσία όταν λένε κυνηγητικές μπότες εννοούνε μπότα συνθετική και ψηλή με επένδυση για πολικό ψύχος κοκ.

Αμερικάνος κυνηγός:
View attachment 38470

Άγγλος κυνηγός:
View attachment 38471

Ρώσσος κυνηγός:
View attachment 38472

Επειδή βλέπω ότι οι Έλληνες κυνηγοί έχουν συνεχώς παράπονα από τα κυνηγητικά τους υποδήματα, παρά τα σημαντικά ποσά που δαπανούν, νομίζω ότι θα έπρεπε να επαναπροσδιοριστεί τί εννοούμε στην Ελλάδα κυνηγητικό άρβυλο.

Για εμένα το κυνηγητικό άρβυλο θα πρέπει:

1) Να είναι οπωσδήποτε ψηλό τουλάχιστον όσο είναι η αρβύλα του στρατού.
Κακά τα ψέματα τα ορειβατικά μποτάκια μπάζουν από την κάλτσα και τα κορδόνια που μπορεί να ακουμπάνε την κάλτσα ή το παντελόνι. Επίσης ένα ρυάκι να περάσεις ή μαλακή λάσπη, βουλιάζει όλο το αρβυλάκι μέσα. Το ότι είναι σχεδόν υποχρεωτική η χρήση γκέτας για κυνήγι με ορειβατικά αρβυλάκια για να μη βραχείς τα κάνει όχι ιδανικά (ελλιπή) για κυνήγι. Επίσης το καλοκαίρι υπάρχουν φίδια στην Ελληνική φύση και χρειάζεται ψηλή αρβύλα και επίσης μέσα στα βάτα όταν μπλέξεις πάλι χρειάζεσαι ψηλό υπόδημα.

2) Να κρατάει καλά το πόδι.
Το άγριο και πετρώδες έδαφος κάνει πολύ εύκολο το στραμπούληγμα. Η γαλότσα που είναι και ψηλή και αδιάβροχη δεν είναι ιδανική για κυνήγι ακριβώς επειδή δεν σου προστατεύει το πόδι στο περπάτημα όσο πρέπει.

3) Να είναι όσο πιο αδιάβροχο γίνεται το υλικό.
Η αδιαβροχοποίηση δεν θα πρέπει να είναι σε κόστος των υπόλοιπων. Άρα γαλότσα αποκλείεται και ας είναι στεγανή. Ίσως κάποια ψηλή αρβύλα με συνθετικά υλικά πλήρως αδιάβροχα;

4) Να είναι ζεστό γιατί το χειμώνα κυνηγάμε κατά βάση.
5) Να είναι άνετο, ελαφρύ και ευχάριστο
Συμφωνω 1000% μαζι σου...ακριβως αυτος ειναι ο τροπος που σκεφτομαι...ΑΛΛΑ λυση δεν βρισκω.big smile.
Και 300€ για γαλοτσα να εχω να δωσω, ε για τα πετρώδη ή αυτα τα μουρλοοργωμενα πετρωδη στο τερεν της Ελλαδας, δεν κανει γυρναει το ποδι ευκολα...

Εγω λεω να παρω αυτα. Ταθελω για περπατητο τσιχλας σε καμπο....σκεφτομαι μηπως ειναι πολύ ζεστα ομως...
https://allegro.pl/oferta/sniegowce-hunter-pro-meskie-buty-mysliwskie-roz-46-11474965452
Και εμένα πολύ ωραία μου φαίνονται. Αν κρατάν και το πόδι καλά τότε είναι τέλεια. Αν τελικά τα πάρεις πες μας πως είναι στο περπάτημα.

Προσώπικα
Στα εδαφη μου που ειναι μεγαλες οι κλισεις
Ξηρασια
Και πετρα πετρα πετρα
Θεωρω οτι το αρβυλο πρεπει να ειναι κοντο με σωστη σολα και να κρατα τον αστραγαλο
Σε τετοιο εδαφος η σολα θα καταστραφει πολυ πιο νωρις απο το ιδιο το αρβυλο οτι και αν κανεις
Και επειδη η αντικατασταση της εξαρταται απο το εαν εχεις μαστορα σωστο θεωρω αριστο ενα αρβυλο που θα μου βγαλει μεχρι 3 σεζον το πολυ
Γιαυτο και δεν θεωρω επενδυση μα δωσω παραπανω απο 150

Ωστοσο εαν δεν αφηνεια να ατεγνωνουν πανω λασπες, τα πλενεις και τα περναα με μια καταλληλη κρεμα και τα στεγνωνεια φυσικα η αδιαβροχοποιηση τους κραταει για πολλα χρονια ακομη και μετα που η σολα τους εχει φθαρει ωστε να κανεια τις αγροτικες σου δουλειες

Αυτα ειναι τα φετινα που πηρα στα 140 ευρω
Με περιπου 70-80 χιλιομετρα στο ενεργητικο τους σημερα ειμαι απολυτα ευχαριστημενος
Λιγο πιο ψηλα απο τα προηγουμενα μου αλλα για τα λεφτα τους αριστα

Attachments

• 05E7FFCA-A17D-464D-94E9-213641B44009.jpeg
    05E7FFCA-A17D-464D-94E9-213641B44009.jpeg
    171,2 KB · Προβολές: 114
  • 0C957299-C89C-48C6-B502-389C92997FCE.jpeg
    0C957299-C89C-48C6-B502-389C92997FCE.jpeg
    174,6 KB · Προβολές: 113
Προσώπικα
Στα εδαφη μου που ειναι μεγαλες οι κλισεις
Ξηρασια
Και πετρα πετρα πετρα
Θεωρω οτι το αρβυλο πρεπει να ειναι κοντο με σωστη σολα και να κρατα τον αστραγαλο
Σε τετοιο εδαφος η σολα θα καταστραφει πολυ πιο νωρις απο το ιδιο το αρβυλο οτι και αν κανεις
Και επειδη η αντικατασταση της εξαρταται απο το εαν εχεις μαστορα σωστο θεωρω αριστο ενα αρβυλο που θα μου βγαλει μεχρι 3 σεζον το πολυ
Γιαυτο και δεν θεωρω επενδυση μα δωσω παραπανω απο 150

Ωστοσο εαν δεν αφηνεια να ατεγνωνουν πανω λασπες, τα πλενεις και τα περναα με μια καταλληλη κρεμα και τα στεγνωνεια φυσικα η αδιαβροχοποιηση τους κραταει για πολλα χρονια ακομη και μετα που η σολα τους εχει φθαρει ωστε να κανεια τις αγροτικες σου δουλειες

Αυτα ειναι τα φετινα που πηρα στα 140 ευρω
Με περιπου 70-80 χιλιομετρα στο ενεργητικο τους σημερα ειμαι απολυτα ευχαριστημενος
Λιγο πιο ψηλα απο τα προηγουμενα μου αλλα για τα λεφτα τους αριστα
Από που τα είχες αγοράσει εάν επιτρέπεται και ποιο μοντέλο είναι εάν θυμάσαι?

Back