Άρβυλα ( Αγορά )

Το ειδα κ αυτο αδιαβροχο ειναι?Ξερουμε τι λεει απο γλυστριμα σε βρεγμενο?
Δεν το γνωρίζω ,μου άρεσαν τα χαρακτηριστικά τους και ιδίως η περιφερειακή κάλυψη.Αυτο που πρέπει να γίνει είναι να μπορέσεις να τα δοκιμάσεις πριν καταλήξεις ,για το νούμερο και την εφαρμογή και φυσικά να είναι φρέσκα.

Βλεπω πιο πολυ προς το bormio αν κ εχει Sympatex και οχι goretex..Παιζει μεγαλο ρολο ή διαφορα τους?Κ επισης που θα καταλαβω αν ειναι φρεσκα ή οχι?Συγνωμη αλλα πρωτη φορα την ψαχνω τοσο πολυ για τα αρβυλα κ δν γνωριζω
Πρέπει να έχει ημερομηνία παραγωγής,μετά από 5-6 χρόνια ακόμα και αφορετο να είναι θα ανοίξει η σόλα ,ρωτά το κατάστημα και αν δεν σου πει μπορεί να είναι παλιό .IMG_20211121_125502.jpg

Είναι δυνατόν να καταδεχόμαστε να αγοράζουμε τέτοια πράγματα; Και μάλιστα να δίνουμε και πάνω από 20-30 ευρώ;
Πώς έχουμε ξεπέσει έτσι...
Αν μιλάς για την φωτογραφία με το meindl vacuum φταίω εγώ ,τα είχα αγοράσει πριν αρκετά χρόνια και τα είχα φορέσει λίγες φορές γιατί είχα βολεύει τα lowa tidet ,κοντεύω 15 χρόνια με μία αλλαγή σόλας και πολύ περπατητο τσίχλας.

Βλεπω πιο πολυ προς το bormio αν κ εχει Sympatex και οχι goretex..Παιζει μεγαλο ρολο ή διαφορα τους?Κ επισης που θα καταλαβω αν ειναι φρεσκα ή οχι?Συγνωμη αλλα πρωτη φορα την ψαχνω τοσο πολυ για τα αρβυλα κ δν γνωριζω
Μια χαρά είναι και η Sympatex
Αν σου αρέσουν μην σε ανησυχεί αυτό
Εγώ έχω πάρει αυτά για δεύτερη φορά και είναι με Sympatex,την πρώτη φορά παρόλο την ταλαιπωρία που είχαν φάει δεν είχα θέμα
images.jpeg

Μια χαρά είναι και η Sympatex
Αν σου αρέσουν μην σε ανησυχεί αυτό
Εγώ έχω πάρει αυτά για δεύτερη φορά και είναι με Sympatex,την πρώτη φορά παρόλο την ταλαιπωρία που είχαν φάει δεν είχα θέμα
View attachment 55696
Ησουν ευχαριστειμενος με αυτα γτ ο κουνιάδος μου μια εβδομάδα τα εβαλε στο βουνο για πέρδικα και κόντεψε να γυρισει ξυπολιτος συν το νερο κολυμπαγε

Αν μιλάς για την φωτογραφία με το meindl vacuum φταίω εγώ ,τα είχα αγοράσει πριν αρκετά χρόνια και τα είχα φορέσει λίγες φορές γιατί είχα βολεύει τα lowa tidet ,κοντεύω 15 χρόνια με μία αλλαγή σόλας και πολύ περπατητο τσίχλας.
Όχι αγαπητέ, δεν αναφερόμουν στη φωτογραφία.
Στην κατάντια των σύγχρονων προϊόντων που μας πλασάρει το μάρκετινγ ως ποιοτικά αναφέρομαι γενικώς. Έτσι για να μην χάνουμε το μέτρο. Αφορμή πήρα από αυτό που πολύ σωστά υπενθύμισες ότι ισχύει, αρβύλες δηλαδή με ημερομηνία λήξεως. Ξεφτίλα προϊόντα.

Ησουν ευχαριστειμενος με αυτα γτ ο κουνιάδος μου μια εβδομάδα τα εβαλε στο βουνο για πέρδικα και κόντεψε να γυρισει ξυπολιτος συν το νερο κολυμπαγε
Εγώ την πρώτη φορά γιατί τώρα δεν τα έχω φορέσει και πολύ τους είχα πιεί το αίμα,κυνήγι και τα φόραγα και στην δουλειά είχα μείνει ευχαριστημένος γι'αυτό και ξαναπήρα

Όχι αγαπητέ, δεν αναφερόμουν στη φωτογραφία.
Στην κατάντια των σύγχρονων προϊόντων που μας πλασάρει το μάρκετινγ ως ποιοτικά αναφέρομαι γενικώς. Έτσι για να μην χάνουμε το μέτρο. Αφορμή πήρα από αυτό που πολύ σωστά υπενθύμισες ότι ισχύει, αρβύλες δηλαδή με ημερομηνία λήξεως. Ξεφτίλα προϊόντα.
Δυστυχώς το καλό αρβυλο είναι μονόδρομος για να μην γυρίσεις με φορείο από το κυνήγι.Γερο και μελετημένο να προστατεύει το πόδι , αλλά έχει το μειονέκτημα ότι με τη πάροδο του χρόνου συρρικνώνεται το ενδιάμεσο αφρώδες υλικό της σόλας ,ακόμα και αφορετο.

Εχει κανενας την εμπειρια να του ξεκολλήσει η σόλα που εβαλε αντικατασταση (ξανασολιασμα) ; το λεω γιατι 1) δεν μου φαινεται για αφρωδες υλικο η κολλα που βαζουν και 2) στα crispi που άλλαξα στα 5 χρονια , μετα απο πολλα χρονια διαλυθηκαν αλλα η σολα δεν ξεκολλησε και στα meindle himalaya αλλαξα στα 8 χρονια και τωρα μετα απο 6, ειναι αψογα. Αυτο που φοβαμαι ειναι οτι οι κολλες που βαζουν ειναι ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ για τη βιομηχανια. Για καλο και για κακο, ας τα εχω στην αποθηκη , μακρυα απο το σπιτι :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Εχει κανενας την εμπειρια να του ξεκολλήσει η σόλα που εβαλε αντικατασταση (ξανασολιασμα) ; το λεω γιατι 1) δεν μου φαινεται για αφρωδες υλικο η κολλα που βαζουν και 2) στα crispi που άλλαξα στα 5 χρονια , μετα απο πολλα χρονια διαλυθηκαν αλλα η σολα δεν ξεκολλησε και στα meindle himalaya αλλαξα στα 8 χρονια και τωρα μετα απο 6, ειναι αψογα. Αυτο που φοβαμαι ειναι οτι οι κολλες που βαζουν ειναι ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ για τη βιομηχανια. Για καλο και για κακο, ας τα εχω στην αποθηκη , μακρυα απο το σπιτι :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Οι σόλες αλλαγής δεν είναι ίδιες με τις πρώτες ,αλλά κάποιες που ταιριάζουν για το κάθε μοντέλο .Στον Αγάπιο που έφτιαξα τις μπότες ,μετά από ερώτηση μου είπε ότι μπαίνει πάλι αφρώδες υλικό .

Απλά το goretex αναπνέει σίγουρα καλύτερα.
Προσωπικά εάν δεν επέλεγα goretex θα έπαιρνα πάλι lytos που είχα και τα εμπιστεύομαι.

Φίλε για το κυνήγι του λαγού που κάνεις και στα 150ευρω να ρίξεις μια μάτια στο αρβυλο που πήρα προχτές.
Είναι τέρμα ποιοτικό και σίγουρα στα χρήματα που έχει αυτή τη στιγμή είναι χάρισμα.
Έχω δώσει πολλά χρήματα στα αρβύλα και μπορώ να ξεχωρίσω αν κάτι είναι καλό.
Για Το μόνο πράγμα που δεν μπορώ να σου εγγυηθω ειναι για τη συμπεριφορά της σολας διοτι δεν την έχω δουλέψει.

Άλλο ένα πλεονέκτημα στο αρβυλο αυτό είναι το μαύρο χρώμα που με ενα καλο βερνικι θα βάφεται και θα δείχνει για καιρό σαν καινούργιο.

Φίλε για το κυνήγι του λαγού που κάνεις και στα 150ευρω να ρίξεις μια μάτια στο αρβυλο που πήρα προχτές.
Είναι τέρμα ποιοτικό και σίγουρα στα χρήματα που έχει αυτή τη στιγμή είναι χάρισμα.
Έχω δώσει πολλά χρήματα στα αρβύλα και μπορώ να ξεχωρίσω αν κάτι είναι καλό.
Για Το μόνο πράγμα που δεν μπορώ να σου εγγυηθω ειναι για τη συμπεριφορά της σολας διοτι δεν την έχω δουλέψει.

Άλλο ένα πλεονέκτημα στο αρβυλο αυτό είναι το μαύρο χρώμα που με ενα καλο βερνικι θα βάφεται και θα δείχνει για καιρό σαν καινούργιο.
Στελιο ευχαριστω πολυ φιλε μου αλλα ηθελα κατι πιο δοκιμασμενο...

Ποια lytos ειχες?
Pizol 14 , Vermio και Rocket. Τα δύο πρώτα έβγαλαν μια 5ετια ώσπου ξεράθηκε το πλαστικό στο μπροστινό μέρος και να ανοίξει. Το ρόκετ 3 ετη.
Σκεφτόμουν σοβαρά να πάρω το lytos mulaz mont50 αλλά βρήκα στην ίδια τιμή aku conero και τα προτίμησα.

Pizol 14 , Vermio και Rocket. Τα δύο πρώτα έβγαλαν μια 5ετια ώσπου ξεράθηκε το πλαστικό στο μπροστινό μέρος και να ανοίξει. Το ρόκετ 3 ετη.
Σκεφτόμουν σοβαρά να πάρω το lytos mulaz mont50 αλλά βρήκα στην ίδια τιμή aku conero και τα προτίμησα.
Τι κυνηγας?Ειχες προβλημα σε βρεγμενα βραχια?Γενικα ειχες προβλημα με γλυστριμα?

Σε χωμάτινο τερέν κυνηγούσα με λάσπες, βλάστηση, ποτάμια κτλ. Λαγό κυρίως αλλά και γουρούνι. Σε βράχια δεν τα θυμάμαι αυτές τις λίγες φορές να είχαν κάποιο θέμα. Τα vermio είχαν και vibram. Ρίξε τους μια ματιά.

Back