Ένδυση

Για λαγο κανει?
Δεν ιδρωνεις πολυ?
Αντεχει βραχια και χοντρο πυκνο
Στελνει κυπρο το μαχαζι?
Μπορει να δει κάποιος φιλος?
Περιμενε σε λιγο καιρο που θα το εχω στα χερια μου να του κανω τεστ ντραιβ..εδω εχουμε μονο βραχια και πυκνουρα σαν τον αμαζονιο..αν αντεξει θα σου πω..παντως απο την εταιρια μου ειπαν οτι αυτο προτινουν και εχει περισσοτερη περαση απο το πιο ακριβο και ειναι πολυ ανθεκτικο

Για λαγο κανει?
Δεν ιδρωνεις πολυ?
Αντεχει βραχια και χοντρο πυκνο
Εγω Χρυσανθε το χρησιμοποιω παντου απο μεσα Οκτωβριου και μετα.Προσωπικα δεν εχω θεμα με τον ιδρωτα και τα πυκνα.Μου εχει βγει πολυ καλο το παντελονι

Ευχαριστω Θοδωρη.
Ευχαριστω Μιλτο.
Θα το δοκιμασει κ Ο Μιλτος που χει εδαφη παρομοια κ θα μπορεσω να προχωρήσω.
Εδω τετοιου στυλ παντελονια συνήθως εχουν 60-90 ευρω.
Εγω φοραω παντα απλά παραλλαγης που αν σκιστουν δεν με νοιαζει αφου τα περνεις 10-15 ευρω.
Αλλα αν με δεις μετα από κυνηγι θα νομιζεις οτι κολυμπουσα σε γιαλια.
Γιαυτο σκεφτηκα αν κανει κ αντεχει νσ το παρω κ γω.

Καλημερα...Ψαχνω για ισοθερμικο μακρυμανικο.....με πανω απο 90% βαμβακι προτημοτερο,γι να μην μυριζει.
Εχουμε να προτεινουμε κατι δοκιμασμενο.....
Πεφτει πολυς ιδρωτας στα περπατητα και υπαρχει θεμα απο εδω και περα ........

Καλημερα...Ψαχνω για ισοθερμικο μακρυμανικο.....με πανω απο 90% βαμβακι προτημοτερο,γι να μην μυριζει.

Φίλιππα με 90% βαμβάκι δεν θα ανάψεις; Θέλω να πω ότι το ισοθερμικό είναι για να κρατάει τη θερμότητα του σώματός σου αλλά να αποβάλει τον ιδρώτα. Γενικά πώς ντύνεσαι στο περπατητό; Πες μου το πρώτα αυτό και θα σου πω πως ντύνομαι εγώ μετά από αρκετό ψάξιμο και συνομιλία με κόσμο που κάνει ορειβασία...

για πειτε για πειτε
Εγω φοραω ενα απλο παντελονι και ενα απλο μπλουζακι πανω
και οταν κανει κρυο βαζο ενα χιτονιο σαν αυτα του στρατου παντα ενα αδιαβροχο τυπου νυχτεριδας μαζι για καμια μπορα και μποτες/ η αρβυλες

Εγω εχω ενα συνθετικο και ειναι παρα πολύ καλό.Δεν εχει μυσίσει ποτέ.Εχει να κάνει με την ποιότητα του υλικού Φίλιππα.Δεν νομίζω να βρεις ισοθερμικό με 90% βαμβάκι.

....................................................
Μπορεί ο χειμώνας να συνεχίζει ακάθεκτος και οι χαμηλές θερμοκρασίες να γίνονται ακόμη χαμηλότερες, εσείς όμως μπορείτε να νικήσετε το κρύο αρκεί να ντυθείτε σωστά. Το κλειδί για ένα σωστό χειμερινό ντύσιμο είναι ο σωστός αριθμός ρούχων – στρωμάτων και η επιλογή ενός καλού ισοθερμικού (base layer) σαν πρώτο στρώμα – αυτό που έρχεται σε επαφή με το σώμα. Η εφαρμογή, το υλικό κατασκευής και το βάρος του υφάσματος είναι σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας όταν επιλέγουμε ισοθερμικό. Τα ισοθερμικά δεν είναι ανάγκη να είναι προσανατολισμένα για ένα μόνο σπορ. Ένα από τα καλά των ισοθερμικών είναι ότι μπορούμε να χρησιμοποιούμε το ίδιο είτε κάνουμε ποδήλατο, είτε τρέχουμε είτε κάνουμε σκι.

Το καλοκαίρι όταν ανησυχείτε για την υπερβολική ζέστη κάνοντας ποδήλατο ή τρέξιμο, είναι καλύτερα να προτιμάτε ένα άνετο , όχι εφαρμοστό , μπλουζάκι το οποίο θα σας κρατήσει δροσερή. Σε δροσερές και κρύες όμως συνθήκες θέλουμε ακριβώς το αντίθετο: Ένα εφαρμοστό ρούχο το οποίο θα κρατήσει τη θερμοκρασία του σώματος. Σημειώστε όμως ότι το επόμενο ρούχο – στρώμα πάνω από το ισοθερμικό θα πρέπει να είναι χαλαρό και όχι εφαρμοστό.
Ψάξτε για καλοφτιαγμένα αθλητικά εσώρουχα τα οποία θα απωθούν αποδοτικά την υγρασία και θα διαχειρίζονται σωστά τη θερμοκρασία του σώματος.

Βάρος υφάσματος

Λάβετε υπόψη σας την θερμοκρασία και τις καιρικές συνθήκες όταν επιλέγεται ισοθερμικό. Δώστε σημασία στον δείκτη ψυχρότητας ο οποίος σχετίζεται με την ταχύτητα του ανέμου (ή με το τι ταχύτητα κάνετε ποδήλατο) και την θερμοκρασία. Επιλέξτε ένα βαρύτερο υλικό για τις ψυχρότερες συνθήκες. Καθώς ντύνεστε με πολλά στρώματα, μπορεί το 1ο στρώμα να είναι ένα ελαφρύ ισοθερμικό το 2ο ένα μεσαίου βάρους ρούχο και το εξωτερικό να είναι ένα καλό μονωτικό ρούχο. Έτσι θα είστε άνετη και ζεστή άσχετα με τις καιρικές συνθήκες. Τα μάλλινα υφάσματα συχνά δίνουν αριθμούς οι οποίοι σχετίζονται με την θερμότητά τους. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός τόσο πιο ζεστή θα είσαι:

• Υπέρ ελαφρό (Microweight): ήπιες μέχρι δροσερές συνθήκες
  • Ελαφρό: (Lightweight): δροσερές μέχρι κρύες συνθήκες
  • Μεσαίου Βάρους (Midweight): κρύες μέχρι ψυχρές συνθήκες
  • Βαρύ (Heavyweight): Ψύχος, παγωνιά, πολύ ψυχρές συνθήκες.
Υλικό – τύπος υφάσματος

Αν θέλετε να μείνετε ζεστές στο κρύο, αποφύγετε τα βαμβακερά. Τα βαμβακερά μπορεί να είναι φτηνά, αλλά συγκρατούν την υγρασία (μπορούν να κρατήσουν μέχρι και 70% του βάρους τους σε υγρασία), κάνουν κακή διαχείριση της θερμοκρασίας και έχουν καλή σχέση με την κακοσμία του ιδρώτα. Ο κύριος σκοπός του ισοθερμικού σας είναι να κρατήσει την επιδερμίδα ζεστή και στεγνή, έτσι οι καλές ιδιότητες ενάντια στην υγρασία είναι απαραίτητες για το υλικό που θα διαλέξετε. Διαλέξτε λοιπόν ένα συνθετικό ύφασμα ή μετάξι ή μάλλινο. Το καθένα από αυτά έχει τα θετικά και τα αρνητικά του.

Συνθετικά

Τα συνθετικά τεχνικά υφάσματα έχουν πολύ καλές ιδιότητες ενάντια στην υγρασία, δλδ δεν απορροφούν υγρασία αλλά την μεταφέρουν πολύ καλά. Αυτό τα κάνει την καλύτερη επιλογή για υγρές συνθήκες. Πολλά συνθετικά ισοθερμικά είναι από πολυεστέρα ή μικροίνες. Επιλέξτε ένα εφαρμοστό ισοθερμικό για κρύες συνθήκες.

Θετικά: Ελαφριά, ανθεκτικά στην τριβή, δεν τσαλακώνουν και έχουν σχετικά εύκολη φροντίδα

Αρνητικά: Βασισμένα σε πετρελαιοειδή και μπορούν να μυρίσουν από τον ιδρώτα εκτός αν έχουν αντιβακτηριδιακή επεξεργασία. Ευάλωτα σε λεκέδες.

Μάλλινα

Το μαλλί έχει πολύ καλές θερμαντικές ιδιότητες και το ειδικά το μαλλί προβάτου (merino wool) έχει καλύτερες ισοθερμικές ιδιότητες από το απλό μαλλί. Αυτό το φυσικό υλικό έχει απαλή και ζεστή υφή. Το μαλλί merino είναι πολύ λεπτότερο από το κανονικό μαλλί και από πολλά άλλα υφάσματα. Για ένα συγκεκριμένο βάρος, το merino περιέχει περισσότερο αέρα και συνεπώς έχει καλύτερη μόνωση.

Θετικά: Πολύ καλό ισοθερμικό για όλες τις εποχές, ελαφρύ, ατσαλάκωτο και με αντοχή στους λεκέδες. Το καλής ποιότητα μαλλί έχει απαλή αίσθηση κάτι το οποίο είναι σημαντικό όταν έρχεται σε επαφή με το δέρμα σου. Το μαλλί απορροφά και στη συνέχεια απελευθερώνει σταδιακά την υγρασία, αλλά ακόμη και βρεγμένο θα σας κρατήσει ζεστή. Το μαλλί merino χρησιμοποιεί την υγρασία που απορροφά από το περιβάλλον για την παραγωγή θερμότητας (η διαδικασία ονομάζεται «θερμότητα προσρόφησης»). Οι κυματιστές ίνες του merino περιέχουν επίσης εκατομμύρια θύλακες αέρα που κρατούν ζεστή τη θερμοκρασία του σώματος.

Αρνητικά: Το μαλλί μπορεί να «μαζέψει» και είναι συνήθως διαθέσιμο σε σκούρα χρώματα.

Λοιπόν εγώ το ντύσιμο που κάνω όταν πάω για περπατητό έχοντας υπόψη θετικές θερμοκρασίες πάντα είναι ισοθερμικό κατάσαρκα, φλις 100γρ ή 200γρ αναλόγως του πρωινού κρύου και μεμβράνη. Όταν ξεκινήσω το περπάτημα σε λιγότερο από 10 λεπτά αφού θα έχω ζεσταθεί αλλά εννοώ να μην κρυώνω όχι να ζεσταίνομαι και σιγούρα να μην έχω ιδρώσει ούτε σταγόνα βγάζω το φλις και μένω με ισοθερμικό και μεμβράνη. Η μεμβράνη μαζί με το ισοθερμικό δεν αφήνει τη ζεστασία που έχει το σώμα μου να φύγει ενώ είναι πολύ ελαφρυά για να μην κρυώνω.
Για να μην ξεφεύγουμε από το θέμα το φλις+μεμβράνη που χρησιμοποιώ είναι το north face triclimate στο οποίο φλις και μεμβράνη είναι "δεμένα" και φυσικά το φλισ αποσπώμενο. Το είχα βρει σε προσφορά σε ένα κατάστημα κοντά στο σπίτι μου στα 99€, είχε μείνει ένα κομμάτι σε χρώμα χακί!! Από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει.
Σε περίπτωση που έχει μείον τώρα και αναλόγως το μείον είτε βάζω ισοθερμικό και ένα 200άρι αντιανεμικό φλις, το chevalier windblocker κάπου στα 65 ευρώ νομίζω το είχα πάρει είτε προσθέτω ένα μπουφάν πάλι της chevalier αλλά με το σκεπτικό ότι θα βγει μόλις ζεσταθώ λίγο γτ αλλιώς άναψα!

Καλησπερα.
Τελικα πηρα 2......
Ενα της Ηλιος απο μαγαζι εσωρουχων το οποιο και διοκιμασα με παρα πολυ καλα αποτελεσματα....
Και ενα του τοξοτη το οποιο ακομα δεν εχω φορεσει.
Το περασμενο Σαββατο στο καρτερι φοραγα το ισοθερμικο,χιτωνιο σαν του στρατου,και το γιλεκο χωρος να κρυωνω με θερμοκρασια 6 βαθμους στο βουνο.
Στο περπατητο φορεσα μονο το ισοθερμικο και το γιλεκο......
Ντουφεκαγα ανετα ,χωρις τραβηγματα απο τα ρουχα.....το οπλο καθονταν πολυ καλα πανω μου και γενικα ενιωθα ομορφα.....

Μήπως έχει δοκιμάσει κανείς αυτά;
https://www.hobbi.gr/toxotis-090s-p-999.html

Τα έχω εγώ. μόνο στο δελτα τα φόρεσα δεν χρειάστηκε κάπου αλλού. ο πατέρας μου τα βάζει καμία φορά και στο λαγό αν έχει κρύο. είναι αρκετά καλά.

Τα έχω εγώ. μόνο στο δελτα τα φόρεσα δεν χρειάστηκε κάπου αλλού. ο πατέρας μου τα βάζει καμία φορά και στο λαγό αν έχει κρύο. είναι αρκετά καλά.

το πάνω έχω και είναι παρα πολύ καλό όταν το χρειάστηκα :)

Το πήρα εγώ πέρσι μετά απο παρότρυνση του Μάκη... Στην Κόνιτσα με -10 κυνηγούσαν με ενα Φλις απο πάνω αυτό σου λέω μόνο

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Δηλαδή για περπατητό τα ξεχνάω αλλά τα φοράω με κρύο στο καρτέρι. Δεν ξέρω τι συμβαίνει αλλά εγώ που δεν κρύωνα σχεδόν ποτέ, φέτος κρυώνω. Τι να πω... Ίσως είναι που περνάνε τα χρόνια... :)
Για το περπατητό και για την απομάκρυνση του ιδρώτα έχετε να προτείνετε κάτι;

Δηλαδή για περπατητό τα ξεχνάω αλλά τα φοράω με κρύο στο καρτέρι. Δεν ξέρω τι συμβαίνει αλλά εγώ που δεν κρύωνα σχεδόν ποτέ, φέτος κρυώνω. Τι να πω... Ίσως είναι που περνάνε τα χρόνια... :)
Ναι κανε μπανιο .sarcastic.

Στην πολη σου (Κομοτηνη) μετα το αγαλμα στην πλατεια οπως ανεβαινεις βορια για τα δικαστηρια ενα η δυο τετραγονα μετα τα φαναρια στο αριστερο σου χερι εχει ενα γωνιακο μαγαζι με ρουχα.Κυνηγητικα κτλ.Εκει εχει κατι σετ μαλινακια φανταστικα!!Τα πρασινα ομως!!!!Απο τοτε που τα δοκιμασα δεν ξαναφορεσα αλλο "ισοθερμικο"!!!Και καποια που τα πλήρωσα χρυσα και αυτα ακομα κοιμουντε στην ντουλαπα.Και στο καρτερι και στο περπατητο.Απορροφαει τον ιδρωτα και δεν κολαει πανω σου.Δοκιμασε και δεν θα χασεις.Αν θυμαμαι καλα δεν κοστιζουν πανω απο 15-20 ευρω το σετ.

Στην πολη σου (Κομοτηνη) μετα το αγαλμα στην πλατεια οπως ανεβαινεις βορια για τα δικαστηρια ενα η δυο τετραγονα μετα τα φαναρια στο αριστερο σου χερι εχει ενα γωνιακο μαγαζι με ρουχα.Κυνηγητικα κτλ.Εκει εχει κατι σετ μαλινακια φανταστικα!!Τα πρασινα ομως!!!!Απο τοτε που τα δοκιμασα δεν ξαναφορεσα αλλο "ισοθερμικο"!!!Και καποια που τα πλήρωσα χρυσα και αυτα ακομα κοιμουντε στην ντουλαπα.Και στο καρτερι και στο περπατητο.Απορροφαει τον ιδρωτα και δεν κολαει πανω σου.Δοκιμασε και δεν θα χασεις.Αν θυμαμαι καλα δεν κοστιζουν πανω απο 15-20 ευρω το σετ.

Δημήτρη κατάλαβα ποιο μαγαζί λες. Αυτό που έχει και σημαίες. Πως θα τα ζητήσω ακριβώς;

Back