Όλα για τον υπνόσακο

Για 0c
Ε δεν θα κάνει για χρήση σε βουνό χειμώνα φαντάζομαι. Αλλά για να κοιμηθεί κάνεις σε καλύβα ή σε αγροικία με μια υποτυπώδη θέρμανση ( σόμπα - τζάκι) θα είναι ιδανικό, για να μην κουβαλάει κανείς κλινοσκεπασματα.

Έχει χρησιμοποιήσει κάτι τέτοιο κάποιος στο βουνό, μιλάμε για ήπιο καιρό τέλος Οκτωβρίου μέσα Νοεμβρίου για μια διανυκτέρευση. Είναι ράντσο σκηνή με φουσκωτό στρώμα μαξιλάρι και ένα ελαφρύ υπνοσακο.Η τιμη του ειναι 265€ για δύο άτομα το λέει ,ενα ατομο θα ειναι ανετα.7232024134056.jpg

Έχει χρησιμοποιήσει κάτι τέτοιο κάποιος στο βουνό, μιλάμε για ήπιο καιρό τέλος Οκτωβρίου μέσα Νοεμβρίου για μια διανυκτέρευση. Είναι ράντσο σκηνή με φουσκωτό στρώμα μαξιλάρι και ένα ελαφρύ υπνοσακο.Η τιμη του ειναι 265€ .View attachment 90283
Οχι αλλά πέρυσι το ονειρευόμουνα.
Ξέρεις τί είναι να κάνεις χιλιόμετρα από την Αθήνα για να πας έστω και κοντά, Εύβοια ή Βοιωτία και να πρέπει μετά να γυρίσεις πίσω χωρίς να κάνεις απογευματινό γιατί είναι πολλές οι ώρες αναμονής και στο αυτοκίνητο δε βγαίνει;
Που το έχεις δει; Μου βάζεις ιδέες!

Last edited:
Οχι αλλά πέρυσι το ονειρευόμουνα.
Ξέρεις τί είναι να κάνεις χιλιόμετρα από την Αθήνα για να πας έστω και κοντά, Εύβοια ή Βοιοτία και να πρέπει μετά να γυρίσεις πίσω χωρίς να κάνεις απογευματινό γιατί είναι πολλές οι ώρες αναμονής και στο αυτοκίνητο δε βγαίνει;
Που το έχεις δει; Μου βάζεις ιδέες!
Προσπάθησα για λινκ αλλά δεν ,αν βάλεις ράντσο σκηνή βγάζει διαφημίσεις sobuy απο fruugo gr.

Μάλλον όχι.

Έχει χρησιμοποιήσει κάτι τέτοιο κάποιος στο βουνό, μιλάμε για ήπιο καιρό τέλος Οκτωβρίου μέσα Νοεμβρίου για μια διανυκτέρευση. Είναι ράντσο σκηνή με φουσκωτό στρώμα μαξιλάρι και ένα ελαφρύ υπνοσακο.Η τιμη του ειναι 265€ για δύο άτομα το λέει ,ενα ατομο θα ειναι ανετα.View attachment 90283
Πάντως ετσι οπως ειναι οι χειμώνες εδώ και αρκετά χρόνια ,ακόμη και εδώ στα τζουμέρκα κοιμάσαι ανετότατα τέτοια εποχή σε σκηνή και με έναν υπνόσακο.

Οσοι εχουν εμπερια απο διαμονη εξω σε σκηνη φθινοπωρο μεχρι αρχας ανοιξης θα καταλαβουν τι εννοω

Υπαρχουν σκηνες πολλων κατηγοριων και ποιοτητων
Εγω για πανω απο 10 χρονια χρησιμοποιω ποπ απ

Δηλαδη που την ανοιγεις στο λεπτο και στο λεπτο την κλεινεις παλι
Υπαρχει τροπος για να γινει αυτο και να μην χαλασει και δεν ειναι και καμια επιστημη
Επελεξα αυτο το τροπο γιατι το να κατσω να στησω μια σκηνη με πασαλλακια , διαφορα μερη κλπ μεσα σε πολλη αερα η σε βροχη το εχω ζησει και μετα απο μια κουραστικη πεζοπορια ηθελα πλεον κατι γρηγορο και αμεσο

Οι ποιοτητα εχει να κανει εκτος απο την κατασκευη, στο ποσο υδροάποθητικο ειναι το υφασμα
Υπαρχει υφασμα που μεσα δεν περναει σταγονα!
Υπαρχει και υφασμα που εαν δεν κανεις απο πανω επενδυση με ναυλον απλα θα γινεις μουσκεμα

Το θεμα ειναι οτι οι ποπ απ σκηνες εχουν μεγαλυτερο ογκο αλλα και βαρος οσο πας σε πιο υδροαποθητικο υλικο

Γιαυτο ειμαι στην μεση προςωπικα ως επιλογη και εχω και ενα ναυλον μαζι παντα στον σακκο

Οσο πιο κοντα στο αυτοκινητο κατασκηνωσεις τοσο πιο πολυ μπορεις να εποφέλεισε απο μεγαλου ογκου και βαρους επιλογες

Για το ραντζο δεν εχω γνωμη αλλα καλα θα ηταν να ειναι μεσα και οχι εξωτερικα κατ εμενα

Εγω παντα βαζω υποσττρωμα γιατι δεν κατασκηνωνω κοντα στο αυτοκινητο και μεταφερετε ευκολα στον σακκο τυλιγμενο

Το φουσκωτο στρωμα δουλευει!

Στο στησιμο εξω επιλεγουμε τοπους με οσο το δυνατον μαλακο και ισιο πατωμα, μικρη κλιση για την βροχη(κανουμε εξωτερικα αυλακι) και προστατευμενους απο αερα και ηλιο και τα στοιχεια της φυσης

Εχω αρκετα μεγαλη εμπειρια απο διαμονες εξω μεχρι και 3 μερες σε θερμοκρασιες κοντα στο μηδεν το βραδυ και με αερα και βροχη,ΟΧΙ ΟΜΩΣ κατω του μηδεν

Με σωστο σχεδιασμο εαν σου αρεσει ειναι μια πολυ ομορφη εμπειρια

Για μενα οι χειροτερες συνθηκες ειναι του καλοκαιριου παρα του χειμωνα!

Τα ταλευταια χρονια εχουν αραιωσει οι εξορμησεις μου με κατασκηνωση μεσα στο ετος
Ειναι κατι που θελει ΟΡΓΑΝΩΣΗ!

Έχει χρησιμοποιήσει κάτι τέτοιο κάποιος στο βουνό, μιλάμε για ήπιο καιρό τέλος Οκτωβρίου μέσα Νοεμβρίου για μια διανυκτέρευση. Είναι ράντσο σκηνή με φουσκωτό στρώμα μαξιλάρι και ένα ελαφρύ υπνοσακο.Η τιμη του ειναι 265€ για δύο άτομα το λέει ,ενα ατομο θα ειναι ανετα.View attachment 90283
Το φουσκωτό στρώμα είναι ιδανικό για παγετούς.
Η σκηνή αν είναι υφασμάτινη έχει καλώς.
Αν είναι πλαστικό δεν ξέρω πόση ώρα θα αντέξεις μέσα.

Το φουσκωτό στρώμα είναι ιδανικό για παγετούς.
Η σκηνή αν είναι υφασμάτινη έχει καλώς.
Αν είναι πλαστικό δεν ξέρω πόση ώρα θα αντέξεις μέσα.
Οι μικρές σκηνές 1-3 άτομα από συγκεκριμένο αδιάβροχο ύφασμα δεν είναι ;Την ημέρα θα την έχεις σε κάποιο ίσκιο έχει και ανοίγματα απ ότι δείχνει.

Οσοι εχουν εμπερια απο διαμονη εξω σε σκηνη φθινοπωρο μεχρι αρχας ανοιξης θα καταλαβουν τι εννοω

Υπαρχουν σκηνες πολλων κατηγοριων και ποιοτητων
Εγω για πανω απο 10 χρονια χρησιμοποιω ποπ απ

Δηλαδη που την ανοιγεις στο λεπτο και στο λεπτο την κλεινεις παλι
Υπαρχει τροπος για να γινει αυτο και να μην χαλασει και δεν ειναι και καμια επιστημη
Επελεξα αυτο το τροπο γιατι το να κατσω να στησω μια σκηνη με πασαλλακια , διαφορα μερη κλπ μεσα σε πολλη αερα η σε βροχη το εχω ζησει και μετα απο μια κουραστικη πεζοπορια ηθελα πλεον κατι γρηγορο και αμεσο

Οι ποιοτητα εχει να κανει εκτος απο την κατασκευη, στο ποσο υδροάποθητικο ειναι το υφασμα
Υπαρχει υφασμα που μεσα δεν περναει σταγονα!
Υπαρχει και υφασμα που εαν δεν κανεις απο πανω επενδυση με ναυλον απλα θα γινεις μουσκεμα

Το θεμα ειναι οτι οι ποπ απ σκηνες εχουν μεγαλυτερο ογκο αλλα και βαρος οσο πας σε πιο υδροαποθητικο υλικο

Γιαυτο ειμαι στην μεση προςωπικα ως επιλογη και εχω και ενα ναυλον μαζι παντα στον σακκο

Οσο πιο κοντα στο αυτοκινητο κατασκηνωσεις τοσο πιο πολυ μπορεις να εποφέλεισε απο μεγαλου ογκου και βαρους επιλογες

Για το ραντζο δεν εχω γνωμη αλλα καλα θα ηταν να ειναι μεσα και οχι εξωτερικα κατ εμενα

Εγω παντα βαζω υποσττρωμα γιατι δεν κατασκηνωνω κοντα στο αυτοκινητο και μεταφερετε ευκολα στον σακκο τυλιγμενο

Το φουσκωτο στρωμα δουλευει!

Στο στησιμο εξω επιλεγουμε τοπους με οσο το δυνατον μαλακο και ισιο πατωμα, μικρη κλιση για την βροχη(κανουμε εξωτερικα αυλακι) και προστατευμενους απο αερα και ηλιο και τα στοιχεια της φυσης

Εχω αρκετα μεγαλη εμπειρια απο διαμονες εξω μεχρι και 3 μερες σε θερμοκρασιες κοντα στο μηδεν το βραδυ και με αερα και βροχη,ΟΧΙ ΟΜΩΣ κατω του μηδεν

Με σωστο σχεδιασμο εαν σου αρεσει ειναι μια πολυ ομορφη εμπειρια

Για μενα οι χειροτερες συνθηκες ειναι του καλοκαιριου παρα του χειμωνα!

Τα ταλευταια χρονια εχουν αραιωσει οι εξορμησεις μου με κατασκηνωση μεσα στο ετος
Ειναι κατι που θελει ΟΡΓΑΝΩΣΗ!
Η ερώτηση μου ήταν για την συγκεκριμένη σκηνή ράντσο ,είναι 21 κιλά οπότε μιλάμε για διπλα στο αυτοκίνητο και χωρίς υποψία βροχής η φαινομένων .Δεν είμαστε για ταλαιπωρία, έναν ύπνο καλύτερο από το κάθισμα του αυτοκινήτου αν είναι δυνατόν ,να πεις ότι κάνεις ένα διήμερο κυνήγι στο καλλιδρομο πχ.

Όσο αδιάβροχη και να είναι η σκηνή θα γίνεις μούσκεμα αν βρέχει και αυτό από τη συγκέντρωση υδρατμών. Για αυτό έχει σημασία πόσο καλά είναι και πως διώχνουν τους υδρατμούς τα διάφορα ανοίγματα που έχει.

Σκεφτείτε όσοι κυνηγάτε με γαλότσα πόσο μούσκεμα είναι το πόδι μετά το κυνήγι και ας μην έχει μπει νερό μέσα.

Back