Έβγαλα το απόγευμα μία βόλτα τον κουταβο, αλλα μου εσπασε τα νευρα. Μια που τον ελυσα και μια που χαθηκε. Καποια στιγμη μετά απο κανα 20 λεπτο τον ακουω να ερχεται, περναει στα 20 μετρα του φωναζω, του σφυριζω, τιποτα, με γραφει εκει που δεν πιανει μελανι και ξαναχανεται για κανα τεταρτο παλι. Τελκα στο δυωρο τον ειδα τεσσερις πεντε φορες. Βρηκε πουλια, τα φερμαρε, τα κουτουλησε, δεν βρηκε τιποτα, απλα δεν ξερω. Οπως τον κοβω εχει το χουι της μεγαααααααλης ερευνας και επειδη εγω δεν βαζω ρευμα και δεν μου αρεσει να κυνηγαω με gps τον βλεπω να περνει μεταγραφη. Σε καποιους αρέσει αυτό αλλά εγώ δεν μπορώ να κυνηγάω έτσι. Είμαι προβληματισμένος γιατί από έξοδο σε έξοδο γίνεται όλο και πιό μακρινός και εδώ στο νησί τέτοια σκυλιά σε περιορίζουν για τους τόπους που θα κυνηγήσεις και τα μέρη που κυνηγάω συνήθως θέλουν σκυλί ελεγχόμενο. Ίσως να φταίω και εγώ που πήρα κουτάβι από αγωνοσκυλα.
Γιάννη μην με παρεξηγείς ρε φίλε αλλά θα στα πω ίσα τα πράγματα
Εγώ δεν βλέπω κανένα λάθος στο σκυλί η ελάττωμα
Βλέπω λάθη έστω και εξαναγκαστικά από μέρους σου στην εκτόνωση και την εκπαίδευση του
Πρώτον
Πρέπει να κάνει ανοικτή έρευνα
Ήταν το πρώτο που θα έπρεπε να αναμένεις από αυτό
Δεύτερον
Είναι αναμενόμενο και ζητούμενο το αχαλίνωτο πάθος σε ένα κουτάβι ειδικά αρσενικό στην εφηβεία που έχει μπει δίπλα σε έμπειρο και έχει σηκώσει και δαγκώσει πουλιά
Τρίτον
Η έλλειψη χρόνου σου και η απουσία συστηματικής εκπαίδευσης είναι ένα στοιχείο που όχι απλά συντηνει αλλά πολλαπλασιάζει το πρόβλημα
Αν σκεφτείς ότι πραγματική εκπαίδευση υπακοής πέραν από το στυλ παιγνίδι ξεκινάμε στους 6-8 μήνες και ότι μετά από μια τέτοια πετυχημένη εκπαίδευση το σκυλί βγαίνει σταδιακά σε ημιελευθερο περιβάλλον και ακολούθως στην ελευθερία και συναντάς. Προβλήματα που επιλυνεις σιγά και σταθερά..... τότε τι αναμένεις από ένα σκυλάκι που βγήκε αμέσως με σχεδόν εντελώς απουσία τέτοιας εκπαίδευσης και βρήκε πουλιά σε εξορμήσεις σύντομες που όχι μόνο δεν τον εκτονωσαν σωστά αλλά του αύξησαν το πάθος το οποίο συσσωρεύεται στο κουμασι με εκτόνωση εκεί τριγύρω μόνο για μισή Βρούσαλης καθημερινά
Καταλαβαίνω τι ζητάς αλλά ξέρεις πολύ καλά ότι για να το πετύχεις θέλει χρόνο πολύ στο σκυλί και εκτόνωση και μια διαδικασία σταθερή εκπαίδευσης εκτόνωσης σημασίας και αγάπης που πάει σταδιακά με ρυθμό και προγραματιαμενα
Η δίκη μου άποψη είναι ότι το σκυλί θα σου βγει όπως το θες αλλά χρειάζεται και από εσένα δουλειά που ήδη ξέρεις και κατέχεις να κανείς απλά δεν έχεις τον χρόνο
Απλά το αποτέλεσμα που θες ακριβώς λόγο χρόνου θα το πάρεις πιο αργά
Εκτιμώ γύρω στα 3-4 χρόνια αφού τόσο θα χρειαστεί για να παντρέψεις όλα αυτά που χρειάζεται ώστε να σου δώσει αυτό που ζητάς μέσα από την μαγιά που έχουν η ιστορία και τα χαρτιά του
Με τα δικά σου δεδομένα που μοιάζουν πολύ με τα δικά μου δυο επιλογές έχεις
Η περνεις σκυλί έτοιμο όπως το ζητάς μετά από πολύ προσεκτική έρευνα η αυτό που εγώ θα έκανα αλλά έχω την υπομονή θα έδινα όσο πιο πολύ χρόνο και αγάπη μπορώ στο να δώσω στοχευμένα όλα όσα είπα πιο πίσω ώστε να πάρω αυτό που ζήτω το συντομοτερο