Αγριόχοιρος

Το acro της aimpoint κοστίζει στις ΗΠΑ 750$ προ φόρων και είναι στα 9 ΜΟΑ οπότε μην περιμένει κανένας ιδανική σκόπευση σε απόσταση μεγαλύτερη των 60 μέτρων ... για να δω τώρα ποίος θα γελάσει .yel.
Μια χαρά είναι τα 9moa για την δουλειά που είναι φτιαγμένο δηλαδή βολές συνήθως σε κινητό στόχο χωρίς στήριξη στο όπλο.
Αξίζει τα λεφτά του; Εγώ δεν θα τα έδινα.

Μια χαρά είναι τα 9moa για την δουλειά που είναι φτιαγμένο δηλαδή βολές συνήθως σε κινητό στόχο χωρίς στήριξη στο όπλο.
Αξίζει τα λεφτά του; Εγώ δεν θα τα έδινα.
Με 9 MOA στα 50 μέτρα σημαδεύεις τρία γουρούνια μαζί 🙂.

Γιατι
Α) είναι πολύ χαμηλότερα τα ποσοστά ευστοχίας με τα μονοβολα σε σχέση με τα δράμια . Δεν είναι τυχαίο ότι οι έμπειροι γουρούνι κυνηγοί και καλοί σκοπευτές σε αυτό το είδος δε βάζουν μέσα στο όπλο ποτέ δράμια.
Β) γιατί αν έχεις μονοβολα και εισαι άπειρος πιο δύσκολα θα ρίξεις μέσα σε ένα πουρνάρι χωρίς να βλέπεις τι είναι μέσα παρά με δράμια που πιθανότατα τα πολλά βόλια θα σου δώσουν ελπίδες ότι θα πάρεις θήραμα που δε διακρίνεις.
Εννοείται η καλύτερη λύση θα ήταν να πάρουμε τα όπλα από τους μη ικανούς αλλά αυτό δε γίνεται.
Δηλαδη εσυ πιστευεις οτι τα ατυχηματα γινονται στο κανονικο κυνηγι ;; Και οχι στο βραδυνο καρτερι ;

Με 9 MOA στα 50 μέτρα σημαδεύεις τρία γουρούνια μαζί 🙂.
1 ΜΟΑ είναι 1 ίντσα στις 100 γιάρδες.
Αδύνατο στα 50 μέτρα να σημαδεύεις 3 γουρούνια μαζί εκτός αν είναι νεογέννητα, το ένα κολλητά στο άλλο και σε κοιτάνε.

Μια χαρά είναι τα 9 MOA.

Υπέρ αρκετά ακόμα και για βολές στα 70-80.Το θέμα είναι ποιός έχει τα χέρια να ρίξει μονοβολο εν κινήσει και πόσο μάλλον με τη γλώσσα γραβάτα από το τρέξιμο.Τα σκοπευτήρια είναι στο σήμα τους και δεν έχουν ένα τρενάκι για γουρούνι.Ακομα και ο "λαγός" που λένε είναι ένα δισκάκι που κατρακυλάει στο έδαφος.Τα επίπεδα ομοιότητα 1 προς 1 προσφέρουν περισσότερες γνώσεις γιατί δίνουν πληροφορίες για τα σημεία της καταβολής.Το να σπάσει το δισκάκι δε λέει τίποτα.

Μια και έχει τύχει να ρίξω με red dot σε σκοπευτήριο του εξωτερικού σε συρόμενο με γουρούνια, έχω να πω το εξής.
Δεν φαντάζεστε πόσο πιο εύκολο είναι.
Αισθάνεσαι να μειώνεται το ενδιαφέρον σου από την μεγάλη ευκολία.
Πετύχαινα στα 30 μέτρα με χαρακτηριστική ευκολία τα γουρούνια στον λαιμό.
Και οι ικανότητές μου σαν σκοπευτής είναι μέτριες.
Είναι εντελώς λάθος να μην επιτρέπεται στην χώρα

1 ΜΟΑ είναι 1 ίντσα στις 100 γιάρδες.
Αδύνατο στα 50 μέτρα να σημαδεύεις 3 γουρούνια μαζί εκτός αν είναι νεογέννητα, το ένα κολλητά στο άλλο και σε κοιτάνε.

Μια χαρά είναι τα 9 MOA.
Εχεις δουλέψει με ρεντ ντοτ που να είναι κοντά στα 9 ΜΟΑ και έβλεπες τον στόχο σε απόσταση άνω των 60 μέτρων ; Αν ναι , ποιο ντοτ είναι αυτό επειδή ακούγεται ενδιαφέρον .

Εχεις δουλέψει με ρεντ ντοτ που να είναι κοντά στα 9 ΜΟΑ και έβλεπες τον στόχο σε απόσταση άνω των 60 μέτρων ; Αν ναι , ποιο ντοτ είναι αυτό επειδή ακούγεται ενδιαφέρον .
Έχω δει με 6moa.
Δεν κάλυπταν 2 γουρούνια στα 50 μέτρα.

9moa καλύπτουν περίπου 20 εκατοστά στα 90 μέτρα.
Κάνω λάθος;

Έχω δει με 6moa.
Δεν κάλυπταν 2 γουρούνια στα 50 μέτρα.

9moa καλύπτουν περίπου 20 εκατοστά στα 90 μέτρα.
Κάνω λάθος;
Καλύπτουν λιγο λιγότερο από 25χ25 εκατοστά ( σε ένα τυπικό στόχο για τα εκατό μέτρα καλύπτει τον κέντρο του) . Τα 6 Μοα είναι ωραία σε πιστόλι , αλλά για τουφέκια όσο λιγότερο τόσο το καλύτερο .

Back