Αγριόχοιρος

Βαγγελη
Δεν φταιει η γλωσσα αν την χρησιμοποιουμε εμεις λαθος

Αυτο ειναι το ονομα του θυληκου γουρουνιοθ

Το οτι εμεις το χρησιμοποιουμε υβριστικα ειναι το λαθος

Η χρηση του σαν υβρη πρεπει να σταματησει
Πραγματικα ειναι κατι που δε γνωριζα........
Το ειχα για βρισια.......

Πραγματικα ειναι κατι που δε γνωριζα........
Το ειχα για βρισια.......
Βαγγέλη το σκροφα προέρχεται από τα λατινικά και σημαίνει αυτό που σκάβει, αυτό που βγαζει ρίζες από το χώμα. Το πλέον κατάλληλο επίθετο για το γουρούνι, δεν νομίζεις? Μετά το πήραν οι Ιταλοί και το έκαναν επίθετο για ανήθικες γυναίκες και ιερόδουλες.

Δημήτρη δεν είναι σκληρό για μπριζόλα ή υπάρχει προετοιμασία πριν τη σχάρα;;;
Καμία προετοιμασία. Έψησα τις προάλλες μπριζόλες από 70 κιλά καπρι. Ξεκόλλαγε το κρέας από το κόκκαλο λες και ήταν βραστό!! Έχω πάθει πλάκα με τα παλιογουρουνα!!! Σίγουρα παίζει ρόλο και το γεγονός ότι είναι μπασταρδακια και ότι όλη νύχτα τρώνε αμπέλια και περιβόλια.

Ούτε μια στο εκατομμύριο αγαπητοί κύριοι. Ένας μήνας έμεινε ακόμη!!! Το πρώτο τσιν τα σβήνει όλα!!! Λέπια τρίχες κτλ. Περιστασιακά μπορεί να πάω καμία Κυριακή το μήνα και αμα!!!

Ότι είναι καμπισιο και τρώει στο κάμπο είναι πολύ ποιο νόστιμο και πολύ Πίο μαλακό.
Καμία προετοιμασία. Έψησα τις προάλλες μπριζόλες από 70 κιλά καπρι. Ξεκόλλαγε το κρέας από το κόκκαλο λες και ήταν βραστό!! Έχω πάθει πλάκα με τα παλιογουρουνα!!! Σίγουρα παίζει ρόλο και το γεγονός ότι είναι μπασταρδακια και ότι όλη νύχτα τρώνε αμπέλια και περιβόλια.
Μου έδωσε θείος ( και θέλει να με βάλει βάρδια:oops:) μισό από ένα 60αρι,,,,,μπούτι και σπάλα το έκανα κιμά και το υπόλοιπο στη κατσαρόλα. Είπαμε και με το πατέρα μου για σχάρα αλλά φοβήθηκαμε μη γίνει σκληρό.

Μου έδωσε θείος ( και θέλει να με βάλει βάρδια:oops:) μισό από ένα 60αρι,,,,,μπούτι και σπάλα το έκανα κιμά και το υπόλοιπο στη κατσαρόλα. Είπαμε και με το πατέρα μου για σχάρα αλλά φοβήθηκαμε μη γίνει σκληρό.
Άμα είναι καμπισιο και παχύ άνετα μπριζόλα. Αν είναι βουνίσιο θα είναι στεγνό τελειωςκαι δεν κάνει. Κιμάς και κοκκινιστο/στιφάδο είναι safe τρόποι! Πάντως αν σου τύχει ζώο με αρκετό λίπος δοκίμασε σχάρα!

Άμα είναι καμπισιο και παχύ άνετα μπριζόλα. Αν είναι βουνίσιο θα είναι στεγνό τελειωςκαι δεν κάνει. Κιμάς και κοκκινιστο/στιφάδο είναι safe τρόποι! Πάντως αν σου τύχει ζώο με αρκετό λίπος δοκίμασε σχάρα!
Ακριβώς, όπως τα λέει ο συνάδελφος!

Εκτός από την λατινική του ονομασία και στα νέα Ιταλικά scrofa σημαίνει θηλυκός χοίρος.
Και στα Ιταλικά δεν είναι βρισιά. Έχουν αμέτρητες λέξεις για να κακοχαρακτηρίσουν μία γυναίκα, σκρόφα όμως δεν το έχω ακούσει ποτέ.

Ρε φίλε άμα σου πω ότι ο ξάδελφος μου είναι κρεοπώλης, φέρνει αγριογούρουνα από Φλώρινα (που ήταν φοιτητής στο ζωικής παραγωγής) και δε έχω πάρει ποτέ μου να δοκιμάσω..;

Back