Αγριόχοιρος

Βαγγέλη, απλά μια λέξη είναι, όπως χιλιάδες άλλες !!! Προφανώς έχεις επηρεαστεί αρνητικά από την μεταφορική της έννοια, που χρησιμοποιείται υβριστικά για την "κακιά" γυναίκα (παλιοβρώμα, πουτ@ν@, κλπ). ;)😁
Όμως σαν ονομασία της γουρούνας δεν προήλθε από αυτές τις έννοιες, αλλά το αντίθετο ... Δεν ξέρω αν είναι λέξη ελληνικής ή λατινικής προέλευσης (μάλλον το δεύτερο, φαίνεται). Τώρα, το ότι δεν ηχεί όμορφα, και ακούγεται άκομψο όπως λες, ένα δίκιο το έχεις ... :cool:
Μάλλον κατάλοιπο από τον Ελληνοιταλικο πόλεμο.
 
Ρε φίλε άμα σου πω ότι ο ξάδελφος μου είναι κρεοπώλης, φέρνει αγριογούρουνα από Φλώρινα (που ήταν φοιτητής στο ζωικής παραγωγής) και δε έχω πάρει ποτέ μου να δοκιμάσω..;
Εγώ φοιτητής στη Θεσσαλονίκη του άλλαζα τα φώτα όπου έβρισκα! Αλλά έχω να πω πως δεν έχει καμία σχέση με αυτά που χτυπάμε εδώ κάτω τώρα. Αυτά εδώ πλησιάζουν το οικόσιτο σταβλισιο πάρα πάρα πολύ. Έχω θρέψει δεκάδες γουρούνια μέχρι τώρα και ξέρω καλά τι λέω!
 
Last edited:
Το κρέας από αγριογούρουνο (και τονίζω το άγριο) είναι στεγνό κρέας όσο λίπος και να έχει το ζώο. Ο καλύτερος τρόπος για να το μαγειρέψεις είναι φαγητό με ζουμί. Τώρα, το να το κάνεις κιμά είναι το πιο εύκολο και μπορείς να παίξεις ανάμειξη με πρόβειο ή βόειο.
 
Δημήτρη δεν είναι σκληρό για μπριζόλα ή υπάρχει προετοιμασία πριν τη σχάρα;;;
Καθολου σκληρη και πολυ νοστιμη.Με αυτα που ακουγα ημουν πολυ επιφυλακτικος αλλα καμια σχεση.Βεβαια δεν ηταν και τερατα αυτα που εχω χτυπησει.Το μεγαλυτερο 50 κιλα καθαρο.Πολυ καλο ειναι και φρικασε.
 
Γιατι ποιος το καθιερωσε?????
Δεν ειναι στο χερι μας να το αλλαξουμε????
Πολυ ευκολα........ Αν δεν το χρησιμοποιουμε...........
Αυτη ειναι η ονομασια οπως ειπε ο @outlander,απλως εμεις μετεπειτα το χρησιμοποιησαμε σαν βρισια(γουρουνα...),οποτε η λεξη μια χαρα ειναι,το νοημα που της δινουμε εμεις οταν την χρησιμοποιουμε αλλαζει....οποτε σταματας να την χρησιμοποιεις ως βρισια και το προβλημα παει...
 
Βαγγελη
Δεν φταιει η γλωσσα αν την χρησιμοποιουμε εμεις λαθος

Αυτο ειναι το ονομα του θυληκου γουρουνιοθ

Το οτι εμεις το χρησιμοποιουμε υβριστικα ειναι το λαθος

Η χρηση του σαν υβρη πρεπει να σταματησει
Δεν το ειδα και εγραψα μια απ΄τα ιδια...
 
Το κρέας από αγριογούρουνο (και τονίζω το άγριο) είναι στεγνό κρέας όσο λίπος και να έχει το ζώο. Ο καλύτερος τρόπος για να το μαγειρέψεις είναι φαγητό με ζουμί. Τώρα, το να το κάνεις κιμά είναι το πιο εύκολο και μπορείς να παίξεις ανάμειξη με πρόβειο ή βόειο.
Στόχος μου ήταν να το τρώνε τα παιδιά και μια χαρά το τρώνε ( μακαρόνια με κιμά, μπιφτέκια και κεφτεδάκια), συνήθως το κάναμε κοκκινιστό και δοκίμασε η γυναίκα και λαδοριγανη και ήταν εξαιρετικό!
 
Εγω οσες φορες εχω φαει(μου χαριζουν οι φιλοι που πανε...) δεν μου τα σκασε ιδιαιτερα...ισως να μην πετυχε και στο μαγειρεμα δεν ξερω....αλλα περυσι για πρωτη φορα μου εδωσαν κιμα και να πω την αληθεια μου αρεσε πολυ...τωρα για ποιο λογο αλλαζει τοσο πολυ γευστικα απο κομματι κρεας η μετατροπη του σε κιμα δεν ξερω,εκτος αν τον κανουν απο αλλα μερη του ζωου τι να πω....Παω να κοιταξω στις "συνταγες για αγριογουρουνο" γιατι μου φερανε παλι 4-5 κιλα....
 
Εγω οσες φορες εχω φαει(μου χαριζουν οι φιλοι που πανε...) δεν μου τα σκασε ιδιαιτερα...ισως να μην πετυχε και στο μαγειρεμα δεν ξερω....αλλα περυσι για πρωτη φορα μου εδωσαν κιμα και να πω την αληθεια μου αρεσε πολυ...τωρα για ποιο λογο αλλαζει τοσο πολυ γευστικα απο κομματι κρεας η μετατροπη του σε κιμα δεν ξερω,εκτος αν τον κανουν απο αλλα μερη του ζωου τι να πω....Παω να κοιταξω στις "συνταγες για αγριογουρουνο" γιατι μου φερανε παλι 4-5 κιλα....
Βραστό πρώτα 2 φορές 15 λεπτά την κάθε φορά και μετά φτιαξτο και γιουβέτσι.
 
Βραστό πρώτα 2 φορές 15 λεπτά την κάθε φορά και μετά φτιαξτο και γιουβέτσι.
Εννοεις το βραζω πρωτη φορα πεταω το νερο το ξαναβαζω για αλλα 15 ξαναπεταω το νερο και μετα το κανω γιουβετσι...σορρυ κιολας αλλα δεν σκαμπαζω και πολυ απο μαγειρικη...
 
Εννοεις το βραζω πρωτη φορα πεταω το νερο το ξαναβαζω για αλλα 15 ξαναπεταω το νερο και μετα το κανω γιουβετσι...σορρυ κιολας αλλα δεν σκαμπαζω και πολυ απο μαγειρικη...
Έτσι ακριβώς, το κάνεις αυτό και μετά ξεκινάς κανονικά την μαγειρική σού.
 
Έτσι ακριβώς, το κάνεις αυτό και μετά ξεκινάς κανονικά την μαγειρική σού.
Αυτο γινεται πιστευω για τη βαρια μυρωδια........
Ενας πολυ καλος και ευκολος τροπος,που γλιτωνεις τις περιπλοκες μαριναδες και επεξεργασιες,για τη μυρωδια που παραλληλα μαλακωνει πολυ και το κρεας ειναι πριν το μαγειρεψεις να το βαλεις μεσα σε γαλα στο ψυγειο για μερικες ωρες......
Δοκιμαστε και θα με θυμηθειται......
Και οποτε ειναι αυτο δυνατο να διαλεγετε κρεας απο θυληκα ζωα!!!!
Ειναι πολυ καλυτερο και δε μυριζει καθολου.......
Οσο αφορα τον κιμα εχω κανει διαφορες μιξεις και σας προτεινω για μπιφτεκια στην σχαρα μιξη με 1/3 προβειο κρεας ειναι για τα γουστα μου καταπληκτικο.........
Για γυναικοπαιδα και μακαρονια με κιμα παστιτσιο κλπ τη ιδια αναλογια κοτοπουλο φιλετο στηθος..........
Εχω και μια εξαιρετικη συνταγη ,δοκιμασμενη,για στιφαδο που μολις βρω τον τροπο θα την ανεβασω.....
 
Είχα δει ένα ντοκιμαντέρ για την προέλευση των γλωσσών και των λέξεων. Υπήρχε ένα κομμάτι που αναφερόταν στις βρισιές. Ελάχιστες λέξεις φτιάχτηκαν για να είναι βρισιές. Οι περισσότερες είναι λέξεις που υπήρχαν και απλά για διάφορους λόγους τους δώσαμε οι άνθρωποι αρνητική χροιά. Ένα παράδειγμα είναι το σκρόφα, η λέξη είχε δημιουργηθεί όπως είπατε να σημαίνει θηλυκό γουρούνι. Προφανώς κάποιος άντρας δεν άντεχε την γυναίκα του η οποία θα ήταν και παχιά και άρχισε να την λέει σκρόφα και κάπως έτσι φτάσαμε πλέον να θεωρούμε την σκρόφα βρισιά. Άλλη ελληνική λέξη όμοια είναι το γ@μήσι και πάει λέγοντας .yel.
 
Μπράβο παιδιά! Αυτό είναι pest control!
Μάλλον δεν κατάλαβες.
Καλά κάνανε μεν και βάρεσαν τόσα και μπράβο τους. Μην μου ανεβάζεις όμως βίντεο με 5 και 6 βολές χωρίς μειωτήρα.
Κάνεις που κάνεις την .... τι την ανεβάζεις, να σου πούμε μπράβο;
Λέει κιόλας πως ξαναγέμισε στα comments, όποιος ξέρει από όπλα σιγα μην τον πιστέψει, αντιθέτως ξεκαρδίζεται.
 
Μάλλον δεν κατάλαβες.
Καλά κάνανε μεν και βάρεσαν τόσα και μπράβο τους. Μην μου ανεβάζεις όμως βίντεο με 5 και 6 βολές χωρίς μειωτήρα.
Κάνεις που κάνεις την .... τι την ανεβάζεις, να σου πούμε μπράβο;
Λέει κιόλας πως ξαναγέμισε στα comments, όποιος ξέρει από όπλα σιγα μην τον πιστέψει, αντιθέτως ξεκαρδίζεται.
Έχεις δίκιο, δεν το πρόσεξα.
 
Back
Top