Αλαγιάννης κυνηγετικά είδη

• Thread starter Thread starter airman
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Και αντί να τα βάλουμε με τον Σκλαβενίτη,τα χώνουμε στο μίνι μάρκετ της γειτονιάς..
Μιας και αναφέρθηκε, έχω φίλο που τον προμηθεύει με προϊόντα(όχι τρόφιμα), μου είπε επί λέξη.....Έχω να του κάνω αύξηση 3 χρόνια και τα πουλά απ το 2021 3 και 4 φορές πάνω

Μάνο αν μου επιτρέπεις να πω ότι είναι πιο τίμια η σταθερή πολιτική στις τιμές, απ την κατά την συγκυρία ή την ζήτηση
Δεν το λέω για τον Αλαγιάννη που έχω ψωνίσει πολλές φορές και θα συνεχίσω να ψωνίζω, γενικά το λέω για όποιους με τα πρώτα τσιν έχουν αυτές τις περιβόητες "νέες παραλαβές"
Δε λέω το αντίθετο,αλλά εφόσον ο Αλλαγιάννης μπορούσε και πούλαγε με κάποιο τρόπο 9.50 το πακέτο,τα νεύρα μας και τα μαύρα μας θα έπρεπε να τα ρίχνουμε σε αυτούς που τα είχαν μόνιμα 10.50 το πακέτο. Το εάν σε μια περιοχή της Ελλάδας οι τιμές διαφέρουν λόγω ΦΠΑ, υπάρχει λόγος . Το θέμα είναι εσένα ως καταναλωτή από πού σε συμφέρει να αγοράζεις..όχι να κράζεις αυτόν που από 9.50 τα πήγε 10.50 , παραμένει πιο φτηνός από εκείνον που τα είχε μόνιμα πιο ακριβά και από 10.50 τα πήγε 10.70 ή 11. Εγώ πάντως θα κραξω αυτόν που τα είχε μόνιμα πιο ακριβά και συνεχίζει να τις ανεβάζει τις τιμές..

Μιας και αναφέρθηκε, έχω φίλο που τον προμηθεύει με προϊόντα(όχι τρόφιμα), μου είπε επί λέξη.....Έχω να του κάνω αύξηση 3 χρόνια και τα πουλά απ το 2021 3 και 4 φορές πάνω
Ο καθένας θα σου πει ότι θέλει.. ξαναλέω ,έστω και 0.20 λεπτά είναι φτηνοτερος και χωρίς μεταφορικά,εσένα ως καταναλωτή,από ποιον σε συμφέρει να αγοράσεις;;
Έχω δώσει παράδειγμα για το νησί μου σε άλλα πόστ ,με δύο κυνηγομαγαζα που το ένα τα έχει 17 ευρώ το πακέτο ( περσινά φυσέκια) και 2-3 χιλιόμετρα παρακάτω να ξεφορτώνει η μεταφορική την κούτα να ρωτάω το μαγαζατορα πόσο κοστίζουν αυτά τα φυσέκια και να μου λέει 14 ευρώ!! 3 ευρώ κάτω και είναι φετινά φυσέκια!!! Στα 3 χιλιόμετρα απόσταση!! Εμένα σαν καταναλωτή που με συμφέρει να αγοράσω;;
Και ποιον πρέπει να κραξω;; Αυτόν που τα έχει από πέρσι 17 ή τον άλλον που τα είχε 14 και μέσα στη σεζόν θα τα πάει 15;; Μα και 15 να τα πάει και 16 ,πάλι πιο φτηνός είναι..

Ενα μηνα πριν αγορα τα κατωθι :
AZ-20 32gr NSI - 9,50 €
A1 Speciale LAMBRO 32gr - 9,0 €

ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΝ ΟΙ ΤΣΙΧΛΕΣ ......................... σημερα τιμες :
AZ-20 32gr NSI - 10,30 € + 0,80 €
A1 Speciale LAMBRO 32gr - 9,60 € + 0,60 €

τα Ναβαρο μια απο τα ιδια , ασχετα αν δεν τα δουλευω , και πιστευω κατι αναλογο σε ολα εχει κανει ............ Σε 2 μηνες τι θα κανει δλδ ?????

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΜΟΝΟ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Π.Χ.
Εσύ, ΑΝ ειχες βενζιναδικο κ πουλουσες βενζινη 1.90€/lt με τιμολογιο αγορας καυσίμων 1.50€/lt. τότε, θα πούλαγες τα καύσιμα 1.30€/lt...;;;;;

Μη τρελαθουμε, διοτι οταν οι υπολοιποι της αγορας, πουλουσαν νωριτερα πιο ακριβα, αυτος, ειχε ιδη τα φυσιγγια του ακομη ποιο φθηνα κ στοκαραν αρκετοι απο εδω μεσα....μη τα θελουμε ολα δικα μας...
Ουτε συγγενης του, ουτε φιλος του ειμαι κ ουτε εμπορικα φυσιγγια ριχνω.
Φιλικα πάντα εννοειται!!

Π.Χ.
Εσύ, ΑΝ ειχες βενζιναδικο κ πουλουσες βενζινη 1.90€/lt με τιμολογιο αγορας καυσίμων 1.50€/lt. τότε, θα πούλαγες τα καύσιμα 1.30€/lt...;;;;;

Μη τρελαθουμε, διοτι οταν οι υπολοιποι της αγορας, πουλουσαν νωριτερα πιο ακριβα, αυτος, ειχε ιδη τα φυσιγγια του ακομη ποιο φθηνα κ στοκαραν αρκετοι απο εδω μεσα....μη τα θελουμε ολα δικα μας...
Ουτε συγγενης του, ουτε φιλος του ειμαι κ ουτε εμπορικα φυσιγγια ριχνω.
Φιλικα πάντα εννοειται!!
Αυτό προσπαθώ τόση ώρα να εξηγήσω!

Τον καλκατζακο τον αναφερα εσκεμμενα μιας κ ειναι ΑΠΟ τους πιο ακριβους ολα τα χρονια , κατι που λογο τζιρου δεν συνδραμει.
Χρονια ψωνιζα κ ψωνιζω στον Παρδαλακη ...που πια ειναι μπορω να πω κ πιο φθηνος απο τον Αλαγιαννη ..... αυτος δλδ δεν εχει "νεες παραλαβε" ???

Ελα τωρα που οποτε βαζει πουλια απο Ιανουαριο ανεβαζουν τιμες ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ λογο ...απλα κ μονο για να μας πιασουν τον κωλο λογο της τρελας μας.

Και αντί να τα βάλουμε με τον Σκλαβενίτη,τα χώνουμε στο μίνι μάρκετ της γειτονιάς..
Εννοειται Μανώλη, διοτι τα μπακάλικα κ τα mini market ειναι αυτα που χρειαζονται στήρηξη και ειναι τα μονα καταστηματα, που θα ανοιξουν εστω 3 ωρες την Κυριακη το πρωι για να παρει ο καθε ενας μας αυτο που ξεχασαμε να αγορασουμε το Σαββατο....
Ημουν στο χωρο αυτο μεχρι πρώτεινος κ εχω δει κ συγκρείνη ΠΟΛΛΑ...;)

Υ.Γ. Οι διαφορες στα απαραιτητα προϊόντα, ειναι 0.40€ +/- κατα Γενικο Μέσο Όρο!!
Στηριζω τα μπακαλικα οσο μπορω ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ.

Ελα τωρα που οποτε βαζει πουλια απο Ιανουαριο ανεβαζουν τιμες ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ λογο ...απλα κ μονο για να μας πιασουν τον κωλο λογο της τρελας μας.
Αυτο το θυμαμαι απο πιτσιρικας πριν αρχισω να κυνηγώ, κ το κανουν ολοι εννοειται...δεν κοβετε το χούι.

Εννοειται Μανώλη, διοτι τα μπακάλικα κ τα mini market ειναι αυτα που χρειαζονται στήρηξη και ειναι τα μονα καταστηματα, που θα ανοιξουν εστω 3 ωρες την Κυριακη το πρωι για να παρει ο καθε ενας μας αυτο που ξεχασαμε να αγορασουμε το Σαββατο....
Ημουν στο χωρο αυτο μεχρι πρώτεινος κ εχω δει κ συγκρείνη ΠΟΛΛΑ...;)

Υ.Γ. Οι διαφορες στα απαραιτητα προϊόντα, ειναι 0.40€ +/- κατα Γενικο Μέσο Όρο!!
Στηριζω τα μπακαλικα οσο μπορω ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚ
Ακριβώς αυτό εννοώ,αντί να στηρίξουμε το μίνι μάρκετ τις γειτονιάς που σε ορισμένα προϊόντα είναι και πιο φτηνό, τα χώνουμε στο μίνι μάρκετ γιατί δε μας πίνει το αίμα όπως τον Σκλαβενίτη τόσο καιρό..είναι να τρελαίνεσαι!

Τολη απο τον Αλαγιαννη παιρνει ολη η Ελλαδα εδω και 1 χρονο. Οι παρτιδες του τελειωνουν πολυ γρηγορα. Επιπλεον πρεπει να του εβαλαν χοντρο χερι οι προμηθευτες. Δεν μπορει ολη η Ελλαδα να παιρνει απο εκει και οι υπολοιποι να καθονται στον αξονα. Ο ξαδερφος μου παρηγγειλε 2 φορες μεσα στο καλοκαιρι και τις δυο φορες περιμενε καινουργιες παραλλαβες και η τιμη τους οταν ηρθαν ηταν η ιδια, δεν ανεβηκαν. Εγω προσωπικα παιρνω απο τον Ρουμελιωτη και θα στηριξω αυτους που με (μας) στηριξε τοσα χρονια.

αρα αυτα που πουλα ΤΩΡΑ 10.50€ ..... στην Αθηνα θα εχουν 11.30-11,50€ .......... ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Σου έγραψα με τις διάφορες των τιμών που μου έγραψες εσυ. Έγραψες ότι είναι σε κάποια φυσέκια 0.20 λεπτά φτηνοτερος. Εσένα σαν καταναλωτή,για το πορτοφόλι σου βρε παιδί μου,από πού σε συμφέρει να αγοράσεις; Καταλαβαίνεις τι εννοώ; Αγόραζε από όπου θέλεις, να το εξηγήσω διαφορετικά δε μπορώ με τον γραπτό λόγο.

Δε λέω το αντίθετο,αλλά εφόσον ο Αλλαγιάννης μπορούσε και πούλαγε με κάποιο τρόπο 9.50 το πακέτο,τα νεύρα μας και τα μαύρα μας θα έπρεπε να τα ρίχνουμε σε αυτούς που τα είχαν μόνιμα 10.50 το πακέτο. Το εάν σε μια περιοχή της Ελλάδας οι τιμές διαφέρουν λόγω ΦΠΑ, υπάρχει λόγος . Το θέμα είναι εσένα ως καταναλωτή από πού σε συμφέρει να αγοράζεις..όχι να κράζεις αυτόν που από 9.50 τα πήγε 10.50 , παραμένει πιο φτηνός από εκείνον που τα είχε μόνιμα πιο ακριβά και από 10.50 τα πήγε 10.70 ή 11. Εγώ πάντως θα κραξω αυτόν που τα είχε μόνιμα πιο ακριβά και συνεχίζει να τις ανεβάζει τις τιμές..
Συμφωνώ σε όλα

Ο καθένας θα σου πει ότι θέλει.. ξαναλέω ,έστω και 0.20 λεπτά είναι φτηνοτερος και χωρίς μεταφορικά,εσένα ως καταναλωτή,από ποιον σε συμφέρει να αγοράσεις;;
Έχω δώσει παράδειγμα για το νησί μου σε άλλα πόστ ,με δύο κυνηγομαγαζα που το ένα τα έχει 17 ευρώ το πακέτο ( περσινά φυσέκια) και 2-3 χιλιόμετρα παρακάτω να ξεφορτώνει η μεταφορική την κούτα να ρωτάω το μαγαζατορα πόσο κοστίζουν αυτά τα φυσέκια και να μου λέει 14 ευρώ!! 3 ευρώ κάτω και είναι φετινά φυσέκια!!! Στα 3 χιλιόμετρα απόσταση!! Εμένα σαν καταναλωτή που με συμφέρει να αγοράσω;;
Και ποιον πρέπει να κραξω;; Αυτόν που τα έχει από πέρσι 17 ή τον άλλον που τα είχε 14 και μέσα στη σεζόν θα τα πάει 15;; Μα και 15 να τα πάει και 16 ,πάλι πιο φτηνός είναι..
Η παραπάνω τοποθέτηση μου είχε να κάνει ξεκάθαρα με το εν λόγω σουπερ μαρκετ, χωρίς να το βάλω σε σύγκριση των κυνηγομαγαζων,δεν το σύγκρινα με τον Αλαγιάννη.
Απλά επειδή είμαι υπέρ των τοπικών μικρών αγορών ήθελα να μοιραστώ ένα γεγονός των μεγαλύτερων

Συμφωνώ σε όλα

Η παραπάνω τοποθέτηση μου είχε να κάνει ξεκάθαρα με το εν λόγω σουπερ μαρκετ, χωρίς να το βάλω σε σύγκριση των κυνηγομαγαζων,δεν το σύγκρινα με τον Αλαγιάννη.
Απλά επειδή είμαι υπέρ των τοπικών μικρών αγορών ήθελα να μοιραστώ ένα γεγονός των μεγαλύτερων
Να πω επίσης ότι τα ονόματα αλαγιαννης, καλκατζακος, Σκλαβενίτης,που ανέφερα ήταν παραδείγματα αντί να γράψω χ-ψ-ω ..μη φάμε και καμιά μήνυση ! ( Αν και τόσα που έχω γράψει για την ακατανομαστη..θα έπρεπε να με είχαν στη στενή)

Να πω επίσης ότι τα ονόματα αλαγιαννης, καλκατζακος, Σκλαβενίτης,που ανέφερα ήταν παραδείγματα αντί να γράψω χ-ψ-ω ..μη φάμε και καμιά μήνυση ! ( Αν και τόσα που έχω γράψει για την ακατανομαστη..θα έπρεπε να με είχαν στη στενή)
Γιατι να φαμε μηνυση ? οι τιμες που λεμε παλιες κ νεες ειναι δημοσιευμένες στο site ολων των ανωτερων καταστηματων. Δηλαδη οταν του καναμε διαφημιση ειμασταν οκ .... και τωρα ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ την αληθεια ... κανουμε συκοφαντικη δυσφημιση !!!!!!!!!!!

Γιατι να φαμε μηνυση ? οι τιμες που λεμε παλιες κ νεες ειναι δημοσιευμένες στο site ολων των ανωτερων καταστηματων. Δηλαδη οταν του καναμε διαφημιση ειμασταν οκ .... και τωρα ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ την αληθεια ... κανουμε συκοφαντικη δυσφημιση !!!!!!!!!!!
Ρε Τόλη για πλάκα το έγραψα..

Οι τιμές ήταν αναμενόμενο να ανέβουν. Πάλι είναι φθηνότερος σε αρκετά φυσίγγια. Το μεγάλο "πρόβλημα" με τον Αλαγιάννη είναι οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις. Έχει χαθεί η μπάλα με τις παραγγελίες. Σχεδόν 2 εβδομάδες για να παραλάβω ένα δέμα.

Back