Μανώλη, ιντερνετικά δεν γίνονται ταυτοποιήσεις αλλά μόνο εκτιμήσεις. Από εδώ, αναφέροντας το κατ' εκτίμηση πιθανό είδος, βοηθάμε ο ένας τον άλλον στην αναζήτηση της γνώσης μέσα από τις έγκυρες πηγές και τη σχετική βιβλιογραφία. Η εξοικείωση με κάθε είδος μανιταριού, είναι προσωπική και μακροχρόνια διαδικασία και μέχρι να το καταναλώσουμε θα πρέπει να είμαστε απολύτως σίγουροι για την ικανότητά μας στην ταυτοποίησή του με όλες τις αισθήσεις μας, πράγμα το οποίο θα πρέπει να παίρνει αρκετά χρόνια ώστε να μας φεύγει και ο ενθουσιασμός της ανακάλυψης. Οι δε πηγές που θα πρέπει να συμβουλευόμαστε, θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν περισσότερες και όσο το δυνατόν ενημερωμένες. Στο βιβλίο του Κελτεμλίδη "Τα μανιτάρια του βουνού και του κάμπου", θεωρούνται φαγώσιμοι όλοι (ανεξαιρέτως) οι βωλίτες που δεν έχουν κόκκινο πόδι(!) ενώ, η θανατηφόρα «Γυρομίτρα η
εδώδιμη»(!!!), «
τρώγεται με προφυλάξεις»(!!!). Προσωπικά, αν είχα μείνει μόνο σε αυτό το βιβλίο ως πηγή, τώρα θα απολαμβάνατε την απουσία μου από το HL.
Οι αμανίτες είναι από τα πιο δύσκολα στην ταυτοποίησή τους μανιτάρια, λόγω της πληθώρας των ειδών και της ομοιότητά τους, γι' αυτό και ευθύνονται για τα περισσότερα ατυχήματα με τραγικά αποτελέσματα. Στην οικογένειά τους ανήκουν τα πιο θανατηφόρα μανιτάρια της Ελλάδας, τα οποία εμφανίζονται και στην Πελοπόννησο αλλά δεν το λέμε για τουριστικούς λόγους.
Επίσης, για να μπορούμε να συνενοηθούμε εδώ μέσα, καλό είναι να χρησιμοποιούμε τις επιστημονικές ονομασίες των μανιταριών, ελληνικές και λατινικές. Τις, συναισθηματικά φορτισμένες, "παραδοσιακές" ονομασίες τους, ας τις κρατήσουμε για το καφενείο του χωριού.