Ανανέωση Άδειας Κατοχής

Αυτο που καταλαβαινω, ισως λαθος, διορθωσε με, ειναι οτι πηγες στον γιατρο, πηρες το χαρτι, δεν το χρησιμοποιησες, το κρατησες στο σπιτι και τελικα το πηγες στο τμημα μετα απο πολλους μηνες ,ειδαν ποτε το υπεγραψε ο γιατρος και σου ειπαν οτι δεν ισχυει πια.
Σωστα ?
Αν εγινε ετσι, νομιζω, σωστα σου ειπαν.
Tο χαρτι οταν το πας στο αστυνομικο τμημα οταν το παρεις απο τον γιατρο , εχει ισχυ για τρια ετη,

Εν ολιγης , εχει ισχυ τρια χρονια στο αστυνομικο τμημα, οχι στο συρταρι μας.
Ακριβώς αυτό είπα. Φυσικά δεν έχει λογική αυτό το πράγμα στο κεφάλι το δικό μου αλλά οκ

Ασχετο με το θεμα , αλλα και σχετικο :
Οταν ανανεωναμε με χαρτι παθολογου.
Εχω μια γνωστη ιατρο παθολογο που της εχω κανει και καποιες εργασιες,
Αυτη ειναι στην περιοχη, Δαφνης,Πολιτικων, Νεροτριβιας, κλπ...
Την παιρνω τηλεφωνο λοιπον, της λεω θελω χαρτι για ανανεωση, μου λεει ελα.
Παω, ολα οκ, πληρωνω 30 ε, παω στο τμημα, μου λενε αλλαξαν τα πραγματα , θελουμε απο ψυχιατρο.
Την παιρνω τηλεφωνο μηπως εχει να μου συστησει καποιον ψυχιατρο, και μου λεει ελα να σου δωσω τα 30 ε πισω αφου δεν εκανες τη δουλεια σου !!!
Της λεω, ξεχασε το, δεν τα θελω πισω.

Περασαν περιπου δυο χρονια και με βρισκει στο δρομο και μου τα εδωσε με το ζορι !!!

Τα παιδια που ειναι απο εδω ισως καταλαβαν για ποια λεω...χρημετα εχει , περιουσια εχει αλλα ειναι και ανθρωπος πανω απο ολα.

εάν κάποιος εχει 10 όπλα και έχει περάσει μια πενταετία γιατί να θέλει πάλι χαρτιά από γιατρ αν θέλει να αγοράσει ακόμα ένα, Δεν είναι τελείως άκυρο;
Πιο άκυρο δεν γίνεται... :D
Για το καινούργιο σου όπλο θέλεις γιατρούς,με τα παλιά την βγάζεις μια πενταετία ακόμα!

Εγώ πρόσφατα πήγα στο Α.Τ για μια καινούρια άδεια ΑΚΚΟ, τέλη Αυγούστου και τις Βεβαιώσεις Ιατρών τις έβγαλα τον Μάιο, γνωρίζοντας ήδη για την 3ετή ισχύ τους. Έκανα την διαδικασία κανονικότατα αλλά στο γραφείο όπλων και εκρηκτικών μου είπανε ''Να ξέρεις, υπάρχει πιθανότητα να σου ξαναζητήσουμε καινούριες βεβαιώσεις, γιατί είναι πάνω από 30 μέρες οι συγκεκριμένες'' λέω κι εγώ κάνοντας τον ανήξερο, ''Ναι είναι λίγο παλιές. Εντάξι, αν χρειαστεί, καλώς'' και ολοκληρώθηκε η διαδικασία.
Τώρα η πήγε να με ψαρώσει, η απλώς συμπληρώνουν έγγραφα, δίχως απαραίτητα να γνωρίζουν όλες τις λεπτομέρειες περί οπλοκατοχής/ είδη όπλων/ νομοθετικά κλπ. η έχουν αφήσει τα πάντα στην ''Βούληση του Αστυνομικού Υπαλλήλου''
(Σημείωση: Εν τω μεταξύ οι πολίτες παίζει με το ψάξιμο που ρίχνουμε σε όλα να περνάμε σε γνώσεις, Αστυνομία/ Υπουργούς/ Νομικούς/ κλπ. και να γνωρίζουμε μέχρι και τα ΦΕΚ απ' έξω).
Το ποιο αστείο στο τμήμα όπλων και εκρηκτικών το είχα ζήσει το 2016 με ένα Saiga.

Μου λένε χαρακτηριστικά: ''Εντάξι,αποσυναρμολόγησε αν είναι την κάννη να το δούμε'' Μισό λεπτό να καλέσω έναν γερανό να φέρει μια πρέσα για να το ξανασυναρμολογήσω μετά, αφού φωνάξω οπλουργό με το εργαλείο που μόνο αυτός μπορεί να κατέχει για να το αποσυναρμολογήσει και που θα του φύγει ο κ&^$% 1 ώρα να το κάνει χειροκίνητα. .sarcastic.

Αλλά το ποιο αστείο, δεν είναι αυτό. Το ότι είχε μπροστά στο γραφείο, ένα μεν νόμιμο - πολιτικό αλλά Kalashnikov, και δεν το αναγνώρισε!

Back