Ανανέωση Άδειας Κατοχής

Θέλω όμως να ρωτήσω και κάτι φρέσκο σημερινό έδωσα τηλ σε ξάδελφο για ανανέωση άδειας οπλοκατοχής και καλώντας τη ψυχίατρο του ζήτησε να φέρει μαζί του στο ραντεβού τοξικολογική εξέταση ούρων .Είναι φρέσκο νέο αυτό ξέρει κανείς τι γίνετε ?
Άμα είδε τα βλέφαρα του νυσταγμένα και βαριά !!

Άμα είδε τα βλέφαρα του νυσταγμένα και βαριά !!
Το θέμα είναι ότι το ζήτησε τηλεφωνικά πριν κλειστεί καν ραντεβού ότι όταν έρθετε στο ραντεβού χρειάζομαι τοξικολογική ούρων .Θέμα χρόνου να το διευκρινίσω αλλά είπα μήπως το συνάντησε και κάποιος άλλος.

Πήγε προ ημερών φιλος και του είπε ο ψυχιατρος ότι κανονικα επρεπε να του ζητήσει τοξικολογικη εξεταση!!! Τελικά πήρε κανονικότατα το χρήμα για μια υπογραφή χωρίς ουρα.
Γενικά ο νόμος είναι για τα μπάζα,,, δεν γίνεται ο άλλος να έχει 5-6 όπλα στο όνομα του δηλωμένα και να πάει να αγοράσει ένα καινούργιο και να του ζητάνε χαρτιά από γιατρούς... Λες και άμα είχε κάψει λάμπα δεν μπορούσε με τα υπάρχων όπλα να κάνει την μ@λακια έπρεπε να αγοράσει καινούργιο....

πάνε να μας εχουν πρήξει τα @@ μερικοι ή μου φαίνεται; τοξικολογικες ζητάνε για άδεια οδήγησης; εκτός εαν στην επισκεψη ο γιατρός κάτι διέκρινε 🫢🫢
Ερώτηση... Και βγάζω απ έξω όσους έχουν ήδη όπλο στο όνομα τους.. Ήσουν γιατρός και ερχόμουν εγώ να βγάλω πρώτη φορά άδεια αγοράς όπλου. Δεν με ξέρεις και με αυτά που ακούς τελευταία θα έβαζες το κεφάλι σου στον τρουβα να μου δώσεις το χαρτί ότι είμαι οκ δεν είμαι χρήστης ουσιών κτλ και μπορώ να κατέχω όπλο;

Ερώτηση... Και βγάζω απ έξω όσους έχουν ήδη όπλο στο όνομα τους.. Ήσουν γιατρός και ερχόμουν εγώ να βγάλω πρώτη φορά άδεια αγοράς όπλου. Δεν με ξέρεις και με αυτά που ακούς τελευταία θα έβαζες το κεφάλι σου στον τρουβα να μου δώσεις το χαρτί ότι είμαι οκ δεν είμαι χρήστης ουσιών κτλ και μπορώ να κατέχω όπλο;
Αντρέα, υποτίθεται ότι για να είσαι εξουσιοδοτημένος να κάνεις αυτό για το οποίο πληρώνεσαι,το κατέχεις.
Εξετάζεις και αποφαινεσαι.
Αν διακρίνεις ΚΑΤΙ,καλά θα κάνεις να το εξασφαλίσεις ζητώντας πιο εξειδικευμένες εξετάσεις.
Διαφορετικά,απλά εισπράττεις.
Αν απαιτείται σε κάθε περίπτωση ουρολογικη εξέταση,τότε ποιος λόγος να πληρωθεί ο γιατρός αφού ΔΕΝ θα διαγνώσει και απλά θα διαβάσει τα αποτελέσματα?

Γενικά ο νόμος είναι για τα μπάζα,,, δεν γίνεται ο άλλος να έχει 5-6 όπλα στο όνομα του δηλωμένα και να πάει να αγοράσει ένα καινούργιο και να του ζητάνε χαρτιά από γιατρούς... Λες και άμα είχε κάψει λάμπα δεν μπορούσε με τα υπάρχων όπλα να κάνει την μ@λακια έπρεπε να αγοράσει καινούργιο....
Τα χαρτιά των γιατρών έχουν 3ετη ισχύ!! Οπότε αν κάποιος έχει ανανεώσει το δελτίο κατοχής του παλιού του κυνηγετικού όπλου, εντός 3ετιας δεν χρειάζεται επανεξέταση από γιατρούς για άδεια αγοράς ή ανανέωση άλλης ΑΚΚΟ!

Τα χαρτιά των γιατρών έχουν 3ετη ισχύ!! Οπότε αν κάποιος έχει ανανεώσει το δελτίο κατοχής του παλιού του κυνηγετικού όπλου, εντός 3ετιας δεν χρειάζεται επανεξέταση από γιατρούς για άδεια αγοράς ή ανανέωση άλλης ΑΚΚΟ!
αυτο με την 3ετη ισχύ που το βρίσκουμε; σε ποιον νόμο;

Το γνωρίζω αλλά εάν κάποιος εχει 10 όπλα και έχει περάσει μια πενταετία γιατί να θέλει πάλι χαρτιά από γιατρ αν θέλει να αγοράσει ακόμα ένα, Δεν είναι τελείως άκυρο;

Last edited:
Αντρέα, υποτίθεται ότι για να είσαι εξουσιοδοτημένος να κάνεις αυτό για το οποίο πληρώνεσαι,το κατέχεις.
Εξετάζεις και αποφαινεσαι.
Αν διακρίνεις ΚΑΤΙ,καλά θα κάνεις να το εξασφαλίσεις ζητώντας πιο εξειδικευμένες εξετάσεις.
Διαφορετικά,απλά εισπράττεις.
Αν απαιτείται σε κάθε περίπτωση ουρολογικη εξέταση,τότε ποιος λόγος να πληρωθεί ο γιατρός αφού ΔΕΝ θα διαγνώσει και απλά θα διαβάσει τα αποτελέσματα?
Δεν είμαι γιατρός αλλά επειδή η δουλειά καθημερινά έχει να κάνει με γιατρούς θα σου πω ότι υπάρχουν γιατροί που δεν θα θελανε μπλεξίματα για 30-40€ γι αυτό και εξετάζουν το κάθε τι να είναι καλυμμένοι ..

αυτο με την 3ετη ισχύ που το βρίσκουμε; σε ποιον νόμο;
Καταχωρείται στο φάκελο στην αστυνομία η βεβαίωση από τον κάθε γιατρό, οπότε όταν κάποιος απευθύνεται στο γραφείο όπλων του οικείου ΑΤ για άδεια αγοράς, ανανέωση κτλ, δεν του ζητάνε νέα εντός 3ετιας!
Έχω την εντύπωση ότι υπάγεται στο πλαίσιο της βεβαίωσης που εκδίδει κάποιος στην αστυνομία, για να βγάλει άδεια κυνηγίου εφόσον δεν έχει κυνηγετικό όπλο στο όνομά του.

Φίλε Χρήστο άκου να δεις πως μου τα είπαν εμένα. Πήγα πέρσι σε ψυχίατρο να μου δώσει τρελοχαρτο για ανανέωση οπλοκατοχής. Την οπλοκατοχή δε την έβγαλα τελικά για το όπλο γιατί δε το χρησιμοποιούσα.το αμέλησα. Λάθος, βλακεία μου δεν έχει σημασία.Φέτος έληγε η οπλοκατοχή του άλλου όπλου όπως είχα γράψει εδώ που το χρησιμοποιώ κανονικά. Όταν πήρα το περσινό τρελοχαρτο να το πάω στην αστυνομία μου είπαν ότι δεν ισχύει και θέλουν καινούργιο. Τους λέω ρε παιδιά δεν έχει ισχύ το χαρτί από ψυχίατρο για 3 χρόνια; Και μου απαντάνε όχι !! Έχει ισχύ μόνο για 6 μήνες. Λέω οκ .βγάζω τα χαρτιά τα πάω , ολοκληρώνω την διαδικασία. Λέω στον αστυνομικό υπάρχει και τρίτο όπλο που λήγει το 26 . Θα πρέπει να ξαναβγαλω τα χαρτιά από τους γιατρούς έτσι; Και μου λέει όχι ,έχουν ισχύ για 3 χρόνια! Του λέω κάτσε ρε φίλε, σου έφερα περσινό χαρτί και μου είπες ότι λειγει σε 6 μήνες . Τώρα που ανανέωσα τα τουφέκια εχουν ισχύ περισσότερα χρόνια;; Τι λογική είναι αυτή; Μου λέει ο αστυνομικός,τι να σου πω ρε φίλε έτσι είναι ο νόμος,έτσι μου τα είπαν,έτσι σου τα λέω.. έμεινα μαλ*κας και έφυγα. Ο ψυχίατρος όμως πληρώθηκε δύο φορές!!!!Η κατάσταση είναι για γέλια και συγχρόνως για κλάματα όπως έχω ξαναγράψει!!

Πήγα πέρσι σε ψυχίατρο να μου δώσει τρελοχαρτο για ανανέωση οπλοκατοχής. Την οπλοκατοχή δε την έβγαλα τελικά για το όπλο γιατί δε το χρησιμοποιούσα.το αμέλησα.....Φέτος έληγε η οπλοκατοχή του άλλου όπλου όπως είχα γράψει εδώ που το χρησιμοποιώ κανονικά. Όταν πήρα το περσινό τρελοχαρτο να το πάω στην αστυνομία μου είπαν ότι δεν ισχύει και θέλουν καινούργιο. Τους λέω ρε παιδιά δεν έχει ισχύ το χαρτί από ψυχίατρο για 3 χρόνια; Και μου απαντάνε όχι !! Έχει ισχύ μόνο για 6 μήνες. Λέω οκ .βγάζω τα χαρτιά τα πάω , ολοκληρώνω την διαδικασία. Λέω στον αστυνομικό υπάρχει και τρίτο όπλο που λήγει το 26 . Θα πρέπει να ξαναβγαλω τα χαρτιά από τους γιατρούς έτσι; Και μου λέει όχι ,έχουν ισχύ για 3 χρόνια! Του λέω κάτσε ρε φίλε, σου έφερα περσινό χαρτί και μου είπες ότι λειγει σε 6 μήνες . Τώρα που ανανέωσα τα τουφέκια εχουν ισχύ περισσότερα χρόνια;; Τι λογική είναι αυτή; Μου λέει ο αστυνομικός,τι να σου πω ρε φίλε έτσι είναι ο νόμος,έτσι μου τα είπαν,έτσι σου τα λέω.. έμεινα μαλ*κας και έφυγα. Ο ψυχίατρος όμως πληρώθηκε δύο φορές!!!!Η κατάσταση είναι για γέλια και συγχρόνως για κλάματα όπως έχω ξαναγράψει!!
Αυτο που καταλαβαινω, ισως λαθος, διορθωσε με, ειναι οτι πηγες στον γιατρο, πηρες το χαρτι, δεν το χρησιμοποιησες, το κρατησες στο σπιτι και τελικα το πηγες στο τμημα μετα απο πολλους μηνες ,ειδαν ποτε το υπεγραψε ο γιατρος και σου ειπαν οτι δεν ισχυει πια.
Σωστα ?
Αν εγινε ετσι, νομιζω, σωστα σου ειπαν.
Tο χαρτι οταν το πας στο αστυνομικο τμημα οταν το παρεις απο τον γιατρο , εχει ισχυ για τρια ετη,

Εν ολιγης , εχει ισχυ τρια χρονια στο αστυνομικο τμημα, οχι στο συρταρι μας.

Last edited:
Φίλε Χρήστο άκου να δεις πως μου τα είπαν εμένα. Πήγα πέρσι σε ψυχίατρο να μου δώσει τρελοχαρτο για ανανέωση οπλοκατοχής. Την οπλοκατοχή δε την έβγαλα τελικά για το όπλο γιατί δε το χρησιμοποιούσα.το αμέλησα. Λάθος, βλακεία μου δεν έχει σημασία.Φέτος έληγε η οπλοκατοχή του άλλου όπλου όπως είχα γράψει εδώ που το χρησιμοποιώ κανονικά. Όταν πήρα το περσινό τρελοχαρτο να το πάω στην αστυνομία μου είπαν ότι δεν ισχύει και θέλουν καινούργιο. Τους λέω ρε παιδιά δεν έχει ισχύ το χαρτί από ψυχίατρο για 3 χρόνια; Και μου απαντάνε όχι !! Έχει ισχύ μόνο για 6 μήνες. Λέω οκ .βγάζω τα χαρτιά τα πάω , ολοκληρώνω την διαδικασία. Λέω στον αστυνομικό υπάρχει και τρίτο όπλο που λήγει το 26 . Θα πρέπει να ξαναβγαλω τα χαρτιά από τους γιατρούς έτσι; Και μου λέει όχι ,έχουν ισχύ για 3 χρόνια! Του λέω κάτσε ρε φίλε, σου έφερα περσινό χαρτί και μου είπες ότι λειγει σε 6 μήνες . Τώρα που ανανέωσα τα τουφέκια εχουν ισχύ περισσότερα χρόνια;; Τι λογική είναι αυτή; Μου λέει ο αστυνομικός,τι να σου πω ρε φίλε έτσι είναι ο νόμος,έτσι μου τα είπαν,έτσι σου τα λέω.. έμεινα μαλ*κας και έφυγα. Ο ψυχίατρος όμως πληρώθηκε δύο φορές!!!!Η κατάσταση είναι για γέλια και συγχρόνως για κλάματα όπως έχω ξαναγράψει!!
Μου έτυχε όταν ανανέωσα το δελτίο κατοχής του δικού μου όπλου. Τέλη 2020, λίγες μέρες αφότου είχα απολυθεί από το στρατό. Αν δεν είχε το lockdown και ήμουν στον τόπο κατοικίας μου, με τη στρατιωτική ταυτότητα δεν χρειαζόταν καν γιατρούς! Μια βδομάδα μετά, έπρεπε να περάσω και από παθολόγο και από ψυχίατρο!! Το λέω στον αστυνομικό και μου λέει ακριβώς αυτό: "τι να σου πω βρε Χρήστο, δίκιο έχεις, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα"!! Τέλος πάντων... Πάντως, αν είχες δώσει το χαρτί στην αστυνομία και το είχε καταχωρίσει στο φάκελο, δεν θα χρειαζόταν άλλη επίσκεψη στο γιατρό. Βέβαια θα μου πεις, αφού ήταν σφραγισμένο στο φάκελο γιατί να μην γίνει δεκτό? Τι να πω, ελληνική πραγματικότητα...

Back