Ανανέωση Άδειας Κατοχής

Παίδες ερώτηση! Βγήκαν οι καινούργιες άδειες οπλοκατοχής αλλά δεν είναι βιβλιαράκια...είναι απλή φωτοτυπία. Ρώτησα τον αστυνομικό και μου είπε πλέον αυτές είναι οι καινούργιες άδειες οπλοκατοχής. Και σε εσάς το ίδιο ισχύει; Για να μη βραχούν και τα σχετικά στο κυνήγι πάνω,μπορώ να τα βγάλω μια φωτοτυπία και κυκλοφορώ με αυτό; Σε περίπτωση που μου γίνει έλεγχος από θηροφυλακα είμαι καλυμμένος;;

Αν και οι θηροφύλακες δεν ζητούν την άδεια κατοχής με την φωτοτυπία είσαι καλυμμένος στην περίπτωση που κάποιος στην ζητήσει.
Φίλε πριν χρόνια μου την ζήτησαν, άδεια κυνηγιού και οπλοκατοχής..και από τότε τα τραβολογω μαζί μου. Αλλά ναι πιστεύω ότι μόνο με τη φωτοτυπία είμαστε κομπλέ

Παίδες ερώτηση! Βγήκαν οι καινούργιες άδειες οπλοκατοχής αλλά δεν είναι βιβλιαράκια...είναι απλή φωτοτυπία. Ρώτησα τον αστυνομικό και μου είπε πλέον αυτές είναι οι καινούργιες άδειες οπλοκατοχής. Και σε εσάς το ίδιο ισχύει; Για να μη βραχούν και τα σχετικά στο κυνήγι πάνω,μπορώ να τα βγάλω μια φωτοτυπία και κυκλοφορώ με αυτό; Σε περίπτωση που μου γίνει έλεγχος από θηροφυλακα είμαι καλυμμένος;;
Κ εγω φιλε με το αντίγραφο βγαίνω.

2024 Ελλάδα 2.0
Θα έπρεπε να μπαίνει στο ηλεκτρονικό πορτοφόλι.
Ξέρω ότι η τεχνολογία προοδεύει και εμείς είμαστε πολύ πίσω ως κράτος, αλλά αυτή η μανία όλο το φακελομα μας να είναι σε μια συσκευή..δε μου κάθεται καλά.

Ξέρω ότι η τεχνολογία προοδεύει και εμείς είμαστε πολύ πίσω ως κράτος, αλλά αυτή η μανία όλο το φακελομα μας να είναι σε μια συσκευή..δε μου κάθεται καλά.
Ούτε εμένα αλλά για πιο φακελωμα να μιλάμε πλέον;
Δεν έχουμε τίποτα κρυφό.

Το ίδιο ισχύει, τα έκοψαν τα βιβλιαράκια
Από την στιγμή που θα έχεις την φωτοτυπία δεν θα έχεις πρόβλημα, αλλά να έχεις και την κανονική στο αυτοκίνητο καλού κακού όχι στο σπίτι

Έτσι είναι από πέρυσι, σε απλό χαρτί Α4, το έχουμε ξανασυζητήσει. Και κατά τη γνώμη μου, και το παλιό τρίπτυχο από σκληρότερο χαρτί δεν ήταν καλύτερο ούτε πιο πρακτικό, ήταν πολύ μεγάλο για να το έχεις σε μια συνήθη τσέπη, κι ακόμα χειρότερα αν το είχες και μέσα σε πλαστική θήκη. Το Α4 τουλάχιστον μπορείς να το διπλώσεις x3 φορές, να έρθει σε βολικό μέγεθος. Βέβαια, αν το κουβαλάς πάντα μαζί σου στο κυνήγι, είναι σίγουρο ότι δεν θα αντέξει για 10 χρόνια που ισχύει !!!
Εγώ τα έχω σκανάρει όλα (και το περσινό Α4, και των υπόλοιπων όπλων τα τρίπτυχα) και τα έχω αποθηκεύσει στο κινητό (σε pdf). Δεν ξέω όμως αν είναι "τυπικά" σωστό, και αν σε κάποιο έλεγχο (δεν μου έχει τύχει ως τώρα) θα έχω πρόβλημα ... 🤔 Έχω όμως και τα πρωτότυπα στο αυτοκίνητο.

Αν θελήσει να σε ταλαιπωρήσει αυτός που κάνει τον έλεγχο,θα σε ταλαιπωρήσει.
Προσωπικά έχω μαζί μου το γνήσιο.
Έχει τύχει να απωλεσω δελτίο κατοχής μαζί με την άδεια κυνηγίου.
Απευθύνθηκα στο τ.α.,έκανα υπεύθυνη δήλωση και μου εξέδωσε νέο.
Αυτό έγινε και με την άδεια από τον σύλλογο.

Αν θελήσει να σε ταλαιπωρήσει αυτός που κάνει τον έλεγχο,θα σε ταλαιπωρήσει.
Προσωπικά έχω μαζί μου το γνήσιο.
Έχει τύχει να απωλεσω δελτίο κατοχής μαζί με την άδεια κυνηγίου.
Απευθύνθηκα στο τ.α.,έκανα υπεύθυνη δήλωση και μου εξέδωσε νέο.
Αυτό έγινε και με την άδεια από τον σύλλογο.
Να φανταστώ Γιάννη το να τα χάσεις άδειες οπλοκατοχής και κυνηγιού είναι μπέρδεμα και τρέξιμο ε ; Η όλη διαδικασία για να τα ξαναβγαλεις εννοώ

Να φανταστώ Γιάννη το να τα χάσεις άδειες οπλοκατοχής και κυνηγιού είναι μπέρδεμα και τρέξιμο ε ; Η όλη διαδικασία για να τα ξαναβγαλεις εννοώ
Όχι.
Δύο υπεύθυνες δηλώσεις έκανα.
Μια στο τμ.ασφαλειας και μια στον κυνηγετικό σύλλογο.
Προσκομισα φωτό και παράβολα.

Last edited:
Έτσι είναι από πέρυσι, σε απλό χαρτί Α4, το έχουμε ξανασυζητήσει. Και κατά τη γνώμη μου, και το παλιό τρίπτυχο από σκληρότερο χαρτί δεν ήταν καλύτερο ούτε πιο πρακτικό, ήταν πολύ μεγάλο για να το έχεις σε μια συνήθη τσέπη, κι ακόμα χειρότερα αν το είχες και μέσα σε πλαστική θήκη. Το Α4 τουλάχιστον μπορείς να το διπλώσεις x3 φορές, να έρθει σε βολικό μέγεθος. Βέβαια, αν το κουβαλάς πάντα μαζί σου στο κυνήγι, είναι σίγουρο ότι δεν θα αντέξει για 10 χρόνια που ισχύει !!!
Εγώ τα έχω σκανάρει όλα (και το περσινό Α4, και των υπόλοιπων όπλων τα τρίπτυχα) και τα έχω αποθηκεύσει στο κινητό (σε pdf). Δεν ξέω όμως αν είναι "τυπικά" σωστό, και αν σε κάποιο έλεγχο (δεν μου έχει τύχει ως τώρα) θα έχω πρόβλημα ... 🤔 Έχω όμως και τα πρωτότυπα στο αυτοκίνητο.
Η φωτογραφία δεν ενέχει ισχύ πρωτότυπου. Εγώ προσωπικά δε τα κουβαλάω μαζί μου στο βουνό, τα αφήνω στο αμάξι, αμα συναντηθώ ποτέ με τους πράσινους θα τους πω πάμε στο αμάξι να στα δείξω. Ανάλογα που κυνηγάει κανείς και τις συνθήκες που επικρατούν πάρτε κανένα στυλ πορτοφόλι να τα έχετε όλα μαζί.

Ο θηροφύλακας δεν έχει καμιά δουλειά να ελέγξει την άδεια κατοχής σου, δεν είναι στην δικαιοδοσία του και εξάλλου αφού θα έχεις ανανεωμένη άδεια είναι όλα καλά στις κατοχές σου. Η αστυνομία στο δρόμο ναι, αν και η αστυνομία πλέον μπορεί να το δει online.

Ο θηροφύλακας δεν έχει καμιά δουλειά να ελέγξει την άδεια κατοχής σου, δεν είναι στην δικαιοδοσία του και εξάλλου αφού θα έχεις ανανεωμένη άδεια είναι όλα καλά στις κατοχές σου. Η αστυνομία στο δρόμο ναι, αν και η αστυνομία πλέον μπορεί να το δει online.
Έτσι ακριβώς.

Ούτε εμένα αλλά για πιο φακελωμα να μιλάμε πλέον;
Δεν έχουμε τίποτα κρυφό.
Πριν κάναδυο μήνες μιλάγαμε στη δουλειά για τρακτερια, φρεζες, καταστροφείς. Τα κινητά στον πάγκο. Με το που ανοίγω μπαίνω internet, μου πετάει "φρεζα Πυθαγόρας υπέρβαρεου τύπου". Μετά από λίγο, Γεμκα. Γαμηθηκε στις διαφημίσεις για φρεζες.
Πώς?
Γιατί?
Ρε, μπας και δεν είναι κλειστά τελικά τα τηλέφωνα και τα ακούνε όλα????
Το θέμα είναι, ότι μετά το μπουλινγκ πήγε σύννεφο.
"Που θα τη βάλεις την υπέρβαρεου φρεζα στο belarus το 35αρι!!!!"
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Πριν κάναδυο μήνες μιλάγαμε στη δουλειά για τρακτερια, φρεζες, καταστροφείς. Τα κινητά στον πάγκο. Με το που ανοίγω μπαίνω internet, μου πετάει "φρεζα Πυθαγόρας υπέρβαρεου τύπου". Μετά από λίγο, Γεμκα. Γαμηθηκε στις διαφημίσεις για φρεζες.
Πώς?
Γιατί?
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Απενεργοποίησε το μικρόφωνο.

Για να το λες ,δεν έχω λόγο να σε διαψεύσω,αλλά ξέρω ότι μπορείς να κρατάς τουφέκι από 1ου βαθμού συγγένεια και κάποιοι κυνηγούν με δανεικά τουφεκιά ή τουφεκια δοκιμαστικά για να τα αγοράσουν ( μεταχειρισμένα) . Ίσως γι'αυτό να μου είχαν κάνει τότε έλεγχο για την οπλοκατοχή..δε ξέρω, δε με βρίσκουν και συχνά εκεί που ανεβαίνω οι θηροφυλακες, συνήθως στα νότια κάνουν τους ελέγχους, επειδή πάνε περισσότεροι.σε τσιχλοκυνηγια τους βλέπω συχνά, συνήθως εγώ τους καλώ για παρανομίες άλλων, στην Πέρδικα έχω να τους δω και να μου κάνουν έλεγχο στα μέρη που πάω,πάνω από δέκα χρόνια..

Μου κάνει εντύπωση ένας θηροφύλακας να μην έχει το δικαίωμα να ελέγξει για ΑΚΚΟ. Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό αλλά αν σε πιάσει να κυνηγάς παράνομα να έχει το δικαίωμα να σου πάρει το όπλο;

Πώς?
Γιατί?
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Το ξέρω...
Μου το έχουν πει πολλοί.

Back