Ανανέωση Άδειας Κατοχής

Για να το λες ,δεν έχω λόγο να σε διαψεύσω,αλλά ξέρω ότι μπορείς να κρατάς τουφέκι από 1ου βαθμού συγγένεια και κάποιοι κυνηγούν με δανεικά τουφεκιά ή τουφεκια δοκιμαστικά για να τα αγοράσουν ( μεταχειρισμένα) . Ίσως γι'αυτό να μου είχαν κάνει τότε έλεγχο για την οπλοκατοχή..δε ξέρω, δε με βρίσκουν και συχνά εκεί που ανεβαίνω οι θηροφυλακες, συνήθως στα νότια κάνουν τους ελέγχους, επειδή πάνε περισσότεροι.σε τσιχλοκυνηγια τους βλέπω συχνά, συνήθως εγώ τους καλώ για παρανομίες άλλων, στην Πέρδικα έχω να τους δω και να μου κάνουν έλεγχο στα μέρη που πάω,πάνω από δέκα χρόνια..
Δεν μου έχουν ζητήσει ποτέ άδεια κατοχής, αλλά ξέρω επίσης σε παλαιότερη συζήτηση με την αστυνομία ,ότι δεν έχουν καμία δικαιοδοσία στην κατοχή. Παλιά ναι ίσχυε ,όταν τα όπλα ήταν εγγεγραμμένα στο δασαρχείο.
Μου κάνει εντύπωση ένας θηροφύλακας να μην έχει το δικαίωμα να ελέγξει για ΑΚΚΟ. Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό αλλά αν σε πιάσει να κυνηγάς παράνομα να έχει το δικαίωμα να σου πάρει το όπλο;
Απ την στιγμή που έχεις άδεια κυνηγιού Βασίλη, σημαίνει ότι δεν έχεις ληγμένη άδεια κατοχής ,αλλά ούτε και λήγει κάποια μέσα στην κυνηγετική περίοδο. Το όπλο μπορεί να το πάρει ,αφού μ αυτό ενεργείς παράνομα και πρέπει να σε σταματήσει, δεν έχει να κάνει ο έλεγχος με την ποινή

Μου κάνει εντύπωση ένας θηροφύλακας να μην έχει το δικαίωμα να ελέγξει για ΑΚΚΟ. Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό αλλά αν σε πιάσει να κυνηγάς παράνομα να έχει το δικαίωμα να σου πάρει το όπλο;
Έχει το δικαίωμα μόνο να δεί άμα το όπλο είναι τρισφαιρο, το όπλο άμα παρανομησης άμα θες του το δίνεις.η οπλοκατοχή είναι θέμα της αστυνομίας.

Ο θηροφύλακας δεν έχει καμιά δουλειά να ελέγξει την άδεια κατοχής σου, δεν είναι στην δικαιοδοσία του και εξάλλου αφού θα έχεις ανανεωμένη άδεια θήρας είναι όλα καλά στις κατοχές σου. Η αστυνομία στο δρόμο ναι, αν και η αστυνομία πλέον μπορεί να το δει online.
Με αυτό ακριβώς το σκεπτικό κι εγώ τις έκανα pdf και τις έβαλα στο κινητό μου.

Με αυτό ακριβώς το σκεπτικό κι εγώ τις έκανα pdf και τις έβαλα στο κινητό μου.
Σωστός, θα το εφαρμόσω κι εγώ Στέλιο!
Κανονικά θα έπρεπε κι αυτά να είναι σε wallet ,και να να ανανεώνονται επίσης μέσω gov. Ας ελπίσουμε στο μέλλον να υπάρξει κι αυτή η επιλογή και της κατοχής αλλά και της ανανέωσης άδειας.

Πριν κάναδυο μήνες μιλάγαμε στη δουλειά για τρακτερια, φρεζες, καταστροφείς. Τα κινητά στον πάγκο. Με το που ανοίγω μπαίνω internet, μου πετάει "φρεζα Πυθαγόρας υπέρβαρεου τύπου". Μετά από λίγο, Γεμκα. Γαμηθηκε στις διαφημίσεις για φρεζες.
Πώς?
Γιατί?
Ρε, μπας και δεν είναι κλειστά τελικά τα τηλέφωνα και τα ακούνε όλα????
Το θέμα είναι, ότι μετά το μπουλινγκ πήγε σύννεφο.
"Που θα τη βάλεις την υπέρβαρεου φρεζα στο belarus το 35αρι!!!!"
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Έχεις διαβάσει ποτέ τους όρους από διάφορες εφαρμογές που έχεις στο τηλ Ακόμα και της google? Διάβασε και θα καταλάβεις πως γίνεται αυτό… ΓΙα να μην γίνεται, αυτό που μπορείς να κανείς είναι να μην επιτρέπεις σε εφαρμογές να Χρησιμοποιούν το μικρόφωνο…

την στιγμή που έχεις άδεια κυνηγιού Βασίλη, σημαίνει ότι δεν έχεις ληγμένη άδεια κατοχής ,αλλά ούτε και λήγει κάποια μέσα στην κυνηγετική περίοδο
Πίστεψε με δεν ισχύει αυτό..... τουλάχιστον στην περίπτωση μου.

Ο θηροφύλακας δεν έχει καμιά δουλειά να ελέγξει την άδεια κατοχής σου, δεν είναι στην δικαιοδοσία του και εξάλλου αφού θα έχεις ανανεωμένη άδεια είναι όλα καλά στις κατοχές σου. Η αστυνομία στο δρόμο ναι, αν και η αστυνομία πλέον μπορεί να το δει online.
Αυτό από που προκύπτει ; Δεν υπάρχει ρητή διατύπωση εκ του νόμου ; Έχω αμφιβολία για αυτή τη δήλωση αφού ο θηροφύλακας ασκεί καθήκοντα υπέρ δημοσίου συμφέροντος έχει δικαίωμα να κάνει μήνυση καθώς και να παραστεί προς υποστήριξη της κατηγορίας. Θα το κοιτάξω.

Φίλε πριν χρόνια μου την ζήτησαν, άδεια κυνηγιού και οπλοκατοχής..και από τότε τα τραβολογω μαζί μου. Αλλά ναι πιστεύω ότι μόνο με τη φωτοτυπία είμαστε κομπλέ
Αφού ο Κ.Σ. σου ζητάει φωτοτυπία την άδεια σε ισχύ και γράφεται στο βιβλιαράκι, αλλιώς δεν σου θεωρεί άδεια... τέλος πάντων, ελλαδιστάν.

Παίδες ερώτηση! Βγήκαν οι καινούργιες άδειες οπλοκατοχής αλλά δεν είναι βιβλιαράκια...είναι απλή φωτοτυπία. Ρώτησα τον αστυνομικό και μου είπε πλέον αυτές είναι οι καινούργιες άδειες οπλοκατοχής. Και σε εσάς το ίδιο ισχύει; Για να μη βραχούν και τα σχετικά στο κυνήγι πάνω,μπορώ να τα βγάλω μια φωτοτυπία και κυκλοφορώ με αυτό; Σε περίπτωση που μου γίνει έλεγχος από θηροφυλακα είμαι καλυμμένος;;
Ναι μια Α4 μου έδωσαν και εμένα πέρσι.

Αυτό από που προκύπτει ; Δεν υπάρχει ρητή διατύπωση εκ του νόμου ; Έχω αμφιβολία για αυτή τη δήλωση αφού ο θηροφύλακας ασκεί καθήκοντα υπέρ δημοσίου συμφέροντος έχει δικαίωμα να κάνει μήνυση καθώς και να παραστεί προς υποστήριξη της κατηγορίας. Θα το κοιτάξω.
Προκύπτει απ το ότι δεν αφορά αυτόν και την υπηρεσία του η κατοχή μου, άπαξ και έχω άδεια κυνηγιού είμαι καθόλα νόμιμος. Αυτός πρέπει απλά να ελέγξει αν διεξάγω νόμιμα το κυνήγι, άντε με τα δικά μου χέρια να τσεκάρει ότι παίρνει 3 και τέλος.
Δεν έχω βρει κι εγώ κάτι που να το αναφέρει σε νομικό πλαίσιο, σε κουβέντα πριν χρόνια μου το ανέφερε αστυνομικός και απλά με βρήκε σύμφωνο ,γιατι αυτό λέει και η δική μου λογική. Ούτε κι εμένα με έχει ζητήσει ποτέ άδεια κατοχής θηροφύλακας

Last edited:
Προκύπτει ότι δεν αφορά αυτόν και την υπηρεσία του η κατοχή μου, άπαξ και έχω άδεια κυνηγιού είμαι καθόλα νόμιμος. Αυτός πρέπει απλά να ελέγξει αν διεξάγω νόμιμα το κυνήγι, άντε με τα δικά μου χέρια να τσεκάρει ότι παίρνει 3 και τέλος.
Δεν έχω βρει κι εγώ κάτι που να το αναφέρει σε νομικό πλαίσιο, σε κουβέντα πριν χρόνια μου το ανέφερε αστυνομικός και απλά με βρήκε σύμφωνο ,γιατι αυτό λέει και η δική μου λογική. Ούτε κι εμένα με έχουν ζητήσει ποτέ στο άδεια κατοχής θηροφύλακας
Και τον έλεγχο για τα φυσιγγια στο όπλο,όπως λες , μου έχουν ζητήσει να την κάνω μόνος μου μπροστά τους ολες τις φορες. Δεν έχουν ζητήσει ποτέ να πιάσουν όπλο πέρα από το 828 για να το επωμισουν!

Εγω θηροφύλακα έχω δει μόνο πάνω την Εγνατία και σε φωτογραφίες.
5-6 ελέγχους τον χρόνο κάθε χρόνο θα τους δεχτώ. Ακόμη και πριν λίγες μέρες που κατέβαινα από δασικό δρόμο για συντομία επιστρέφοντας από μια παραλία νυχτα με σταμάτησε η θηροφυλακη.

Προκύπτει απ το ότι δεν αφορά αυτόν και την υπηρεσία του η κατοχή μου, άπαξ και έχω άδεια κυνηγιού είμαι καθόλα νόμιμος.
Και ποιος ελεγχει οτι εγω που εχω κανονικα αδεια κυνηγιου και κυνηγω νομιμα, κρατω και οπλο νομιμο ?
Για τον κυνηγοτοπο μιλω οχι για την μεταβαση σε αυτον.
Θα μπορουσα με νομιμη αδεια κυνηγιου να εχω παει με το ληγμενο χρονια δικανο του παππου μου.

Και τον έλεγχο για τα φυσιγγια στο όπλο,όπως λες , μου έχουν ζητήσει να την κάνω μόνος μου μπροστά τους ολες τις φορες. Δεν έχουν ζητήσει ποτέ να πιάσουν όπλο πέρα από το 828 για να το επωμισουν!
Κι εμένα Δημήτρη, αυτές τις 10-15 φορές που με έχουν ελέγξει, πάντα με τα δικά μου χέρια γινόταν ο έλεγχος, με δική τους απαίτηση

Και ποιος ελεγχει οτι εγω που εχω κανονικα αδεια κυνηγιου και κυνηγω νομιμα, κρατω και οπλο νομιμο ?
Για τον κυνηγοτοπο μιλω οχι για την μεταβαση σε αυτον.
Θα μπορουσα με νομιμη αδεια κυνηγιου να εχω παει με το ληγμενο χρονια δικανο του παππου μου.
Αυτό έχει χρέος να το βρει η αστυνομία, εκεί βασίζεται και η θυροφυλακή, ότι ο ένας συμπληρώνει τον άλλον.....θεωρητικά
Για αυτό και οι νόμοι για τα αδήλωτα, τα αυτόφωρα, οι κατασχέσεις. 20 κατοχές να έχεις και να έχει λήξει έστω μία, άδεια κυνηγιού δεν βγάζεις
Και ρωτώ εγώ τώρα, υπο ποια μορφή μπορεί να ελέγξει ο θυροφύλακας την κατοχή μου ?? Θα μου ζητήσει κατοχή, δεν έχω θα του πω, τι θα μου πει ?? Αφού δεν μπορεί να κάνει έλεγχο online είτε λόγω συνθηκών είτε λόγω πρόσβασης

Έχω την εντύπωση πως έχει δικαίωμα να σου ζητήσει και άδεια οπλοκατοχής .Και εξηγώ αν και πολλές φορές υπάρχουν ασάφειες να σκεφτούμε λογικά.Κυνηγω με παράνομο όπλο κοιτάει την άδεια κυνηγίου ενώ το όπλο το εγκεκριμένο μπορεί να το έχω αδήλωτο γιατί μπορεί να έχω 2 άδειες οπλοκατοχής και 5 αδήλωτα έτσι θεωρώ άδεια χρησιμοποιώντας των δύο δηλωμένων .Έχει δικαίωμα να σε ελέγξει σε όλα από τη στιγμή που έχει δικαίωμα έγκλησης και παρουσίας στο δικαστήριο ως κατήγορος εναντίον σου για αδικήματα περί θήρας που μέσα σε αυτό εινάι ότι κυνηγάς και με όπλο παράνομο.Εαν δεν είχε δικαίωμα να ελέγξει την άδεια δεν θα είχε και δικαίωμα να κατάσχει το όπλο που αν κάνεις πονηραδες και δεν το δώσεις θα βρεις μπελά πολλαπλών σημείων .
Θέλω όμως να ρωτήσω και κάτι φρέσκο σημερινό έδωσα τηλ σε ξάδελφο για ανανέωση άδειας οπλοκατοχής και καλώντας τη ψυχίατρο του ζήτησε να φέρει μαζί του στο ραντεβού τοξικολογική εξέταση ούρων .Είναι φρέσκο νέο αυτό ξέρει κανείς τι γίνετε ?

Back