Δεν μου έχουν ζητήσει ποτέ άδεια κατοχής, αλλά ξέρω επίσης σε παλαιότερη συζήτηση με την αστυνομία ,ότι δεν έχουν καμία δικαιοδοσία στην κατοχή. Παλιά ναι ίσχυε ,όταν τα όπλα ήταν εγγεγραμμένα στο δασαρχείο.Για να το λες ,δεν έχω λόγο να σε διαψεύσω,αλλά ξέρω ότι μπορείς να κρατάς τουφέκι από 1ου βαθμού συγγένεια και κάποιοι κυνηγούν με δανεικά τουφεκιά ή τουφεκια δοκιμαστικά για να τα αγοράσουν ( μεταχειρισμένα) . Ίσως γι'αυτό να μου είχαν κάνει τότε έλεγχο για την οπλοκατοχή..δε ξέρω, δε με βρίσκουν και συχνά εκεί που ανεβαίνω οι θηροφυλακες, συνήθως στα νότια κάνουν τους ελέγχους, επειδή πάνε περισσότεροι.σε τσιχλοκυνηγια τους βλέπω συχνά, συνήθως εγώ τους καλώ για παρανομίες άλλων, στην Πέρδικα έχω να τους δω και να μου κάνουν έλεγχο στα μέρη που πάω,πάνω από δέκα χρόνια..
Απ την στιγμή που έχεις άδεια κυνηγιού Βασίλη, σημαίνει ότι δεν έχεις ληγμένη άδεια κατοχής ,αλλά ούτε και λήγει κάποια μέσα στην κυνηγετική περίοδο. Το όπλο μπορεί να το πάρει ,αφού μ αυτό ενεργείς παράνομα και πρέπει να σε σταματήσει, δεν έχει να κάνει ο έλεγχος με την ποινήΜου κάνει εντύπωση ένας θηροφύλακας να μην έχει το δικαίωμα να ελέγξει για ΑΚΚΟ. Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό αλλά αν σε πιάσει να κυνηγάς παράνομα να έχει το δικαίωμα να σου πάρει το όπλο;