Ανανέωση Άδειας Κατοχής

Στην Ελλάδα όλα είναι θέμα σε ποιον θα πέσεις. Να εξηγήσω με απλά παραδείγματα. Τα δικά μου όπλα είναι δηλωμένα σε ΤΑ στην Αττική. Από τις άδειες αγοράς μέχρι τις ανανεώσεις που έκανα πριν 1,5 χρόνο πάντα είχα άριστη εξυπηρέτηση. Τα δελτία κατοχής τα είχα όλες τις φορές σε max 1 εβδομάδα. Ο πατέρας μου αυτά που είναι στο όνομα του τα έχει δηλωμένα σε ΤΑ επαρχίας. Πάντα καθυστερούσαν και συγκεκριμένα έχει τώρα έχει καταθέσει χαρτιά για ανανέωση εδώ και ένα μήνα και ακόμα δεν έχει πάρει την άδεια κατοχής. Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να τα γυρίσω όλα σε εμένα να τελειώνουμε. Εγώ για να είμαι ειλικρινής θα πήγαινα στο δασαρχείο και θα απαιτούσα από τη στιγμή που δεν έχει λήξει η άδεια οπλοκατοχής να μου υπογράψουν την άδεια. Ο νόμος αναφέρει να υπάρχει άδεια κατοχής σε ισχύ ή βεβαίωση ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις απόκτησης κυνηγετικού όπλου. Ότι ο καθένας κάνει ότι νομίζει σε αυτή την χώρα, έχει αρχίσει και με εκνευρίζει πάρα πολύ. Αν το αμφισβητήσει ζήτησε του να σου δείξει που αναφέρει ότι πρέπει να λήγει μετά το πέρας της κυνηγετικής περιόδου γιατί θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε.
Έχεις δίκιο. Η άδεια κατοχης είναι εν ισχύ την μερα που ανοίγει το κυνήγι. @Manos chios δοκιμασε ρε συ αυτό που λέει ο Δημοσθένης.

Ελλας το μεγαλειο σου.Διαβαζω ολα αυτα και λυπαμαι πραγματικα.Ο αλλος εχει πληρωμενη κατοχη και δεν τουν βγαζουν αδεια, βγαλτη κυριε κι αμα ληξει και τον πιασουν να κυνηγα τοτε να διωχθει ποινικα.Δηλαδη την αδεια κατοχης του αυτοκινητου ή του ακινητου την ανανεωνετε καθε χρονο;Στην Κυπρο ειναι αλλιως τα πραγματα, εχουμε την αδεια κατοχης ουτε ανανεωση ουτε τπτ.Ανανεωση της αδειας κυνηγιου ηλεκτρονικα εδω και χρονια.Αλλα οι κυβερνησεις στην Ελλαδα προφανως επιδιωκουν να ξεζουμιζουν τους πολιτες.Γενικα οι μηχανισμοι της χωρας ειναι για καβλιες γιαυτο γινονται οσα γινονται λες κι ειναι χωρα τριτοκοσμικη.

Παίδες, επειδή και εγώ ανανέωσα τον Απρίλιο που μας πέρασε, να ξέρετε ότι τα πράγματα αλλάζουν και θα αρχίσουν σιγά σιγά οι κατασχέσεις σε όπλα που έχουν λήξει.
Πρώτα σε αυτά που έχουν ξεχαστεί χωρίς ανανέωση για δύο χρόνια και σιγά σιγά θα μειώνεται ο χρόνος
Δεν το ακούω παράλογο...

Επειδή δυστυχώς θα χάσω την έναρξη των τρυγονιων για πρώτη φορά στη ζωή μου και έχω ξενερώσει το γράφω για να ενημερώσω και εσάς εδώ . Σε περίπτωση που λήγουν τα τουφεκια σας (οι άδειες τους δηλαδή) τραβάτε κάνα μήνα πιο νωρίς να δώσετε τα δικαιολογητικά διότι δε θα μπορείτε να κυνηγήσετε την περίοδο που θέλετε. Το τουφέκι μου λήγει η άδεια του 25 του Αυγούστου και με ενημέρωσαν από τον κυνηγετικό σύλλογο ότι το δασαρχείο δεν θα μου βάλει την υπογραφή - σφραγίδα στην άδεια του κυνηγιού ( για να κυνηγήσω στις 20 Αυγούστου) και θα την γυρίσει πίσω στο σύλλογο. Θέλει χαρτί από γιατρό ψυχίατρο και παθολόγο, θέλει 2 φωτογραφίες τύπου ταυτότητας και παράβολο που βγάζετε ή μέσω γκοβ ή από τα ΚΕΠ με πληρωμή και απόδειξη σε μια τράπεζα ή ΕΛΤΑ. Ενώ τα ολοκλήρωσα όλα αυτά τα έγραφα στην αστυνομία λόγω φόρτου εργασίας δε θα προλάβουν να μου βγάλουν τις άδειες των τουφεκιών σημερα- αύριο και θενε τουλάχιστον μία βδομάδα. Δε μου έδωσαν κάποιο έγγραφο από την αστυνομία μήπως και πείσω το δασαρχείο να μου βγάλουν την άδεια κυνηγιού και ας ελπίσουμε ότι δε αργήσει η αστυνομία πέρα της 25 του μήνα να μου βγαλει την άδεια οπλοκατοχής γιατί αν λήξει θα πρέπει να ξαναβγαλω παράβολο στα ΚΕΠ με άλλο κωδικο. Αυτά είχα να πω ,καλό κουράγιο σε όλους που θα πρέπει να μπουν σε αυτή τη διαδικασία..
Αυτά στα είπαν γραπτώς ή προφορικώς ; Αν στα είπαν προφορικά , τότε ζήτησε γραπτώς ( με αίτηση ) να σου ανανεώσουν την άδεια και να δούμε τότε τι θα σου απαντήσουν

Έκανα ότι πέρναγε από το χέρι μου παιδιά, δεν έχει νόημα, έχω αδελφικό φίλο και κουμπάρο μέσα στην αστυνομία,δεν έχω τον διοικητή της αστυνομίας,όπως δεν έχω και τον δασαρχη που υπογράφει.. έβαλα ότι γνωστούς έχω. Φταίω στο γεγονός ότι δε το έκανα ένα μήνα πριν να ξεμπερδευω,αλλά που να ξέρω ότι υπάρχει τέτοιος παραλογισμός..την προηγούμενη φορά δεν είχα τέτοια προβλήματα..την έφαγα,έχω ξενερώσει γαματα,γιατί δεν έχω χάσει ποτέ έναρξη,είμαι αναγκασμένος να περιμένω. Στη χώρα που ζούμε πρέπει να αποδεικνύεις ότι δεν είσαι ελέφαντας,με τρελογιατρους που με ένα 20αρικο σου βγάζουν πιστοποιητικό ότι πας καλά στα μυαλά σου και ότι μπορείς να κρατάς όπλο χωρίς καμία εξέταση ( και ας μας συμφέρει να κάνουμε τη δουλειά μας σε ένα δεκάλεπτο) και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το οτιδήποτε..όπως για παράδειγμα να καθαρίζεις το χωράφι του γείτονα που το έχει παρατήσει γιατί αν πιάσει φωτιά,ποιο κράτος θα σε σώσει, ότι μπόρα ξεκινήσει σου στέλνουν και ένα 112 να βγάλουν από πάνω τους την ανικανότητα τους, και σου λένε στο πιο απλό παράδειγμα πλήρωσε προκαταβολικά ( στα παπάκια μου ξαναλέω τα δέκα ευρώ) για κάτι που είναι ακόμα σε ισχύ. Άντε συ ξαγκιστρωνε.. Είναι θαύμα που αποκαλουμαστε χώρα.

...,με τρελογιατρους που με ένα 20αρικο σου βγάζουν πιστοποιητικό ότι πας καλά στα μυαλά σου και ότι μπορείς να κρατάς όπλο χωρίς καμία εξέταση ( και ας μας συμφέρει να κάνουμε τη δουλειά μας σε ένα δεκάλεπτο)...
Έχουν και οι γιατροί την εμπειρία τους,τις μεθόδους τους.
Επαγγελματίες είναι, έχουν δει κάποιες εκατοντάδες ίσως και χιλιάδες περιστατικά ξέρουν να κρίνουν ακόμα και από μια φαινομενικά για εμάς αθώα συζήτηση και βάζουν την υπογραφή και τη σφραγίδα τους.
Ας μην τα βάλουμε και με αυτούς.

Last edited:
Επαγγελματίες είναι, έχουν δει κάποιες εκατοντάδες ίσως και χιλιάδες περιστατικά ξέρουν να κρίνουν ακόμα και από μια φαινομενικά για εμάς αθώα συζήτηση.
Σου έστειλα απάντηση Παναγιώτη σε προσωπικό μύνημα

Επαγγελματίες είναι, έχουν δει κάποιες εκατοντάδες ίσως και χιλιάδες περιστατικά ξέρουν να κρίνουν ακόμα και από μια φαινομενικά για εμάς αθώα συζήτηση και βάζουν την υπογραφή και τη σφραγίδα τους.
Προσωπική γνώμη αυτό θα αλλάξει πιθανότατα θα αυξήσουν τις συνεδρίες, στην Αθήνα το 95% των ψυχίατρων δε δέχονται να εκδώσουν τέτοια γνωμάτευση. Πρέπει να είχα καλέσει πάνω από 40 και κατάφερα να βρω 3ς, ο ένας διστακτικός, ο άλλος ζήταγε όσο κάνει η άδεια, τελικά βρήκα έναν σοβαρό, είχα πάρει και τον κυνηγετικό σύλλογο Αθηνών και είχαν έναν αλλά ήταν πολύ μακριά. Δεδομένο αυτών επιφυλάσσομαι ως προς την κρίση τους. Στην επαρχία ειδικά εκει που είναι 1-2 εντάξει αναγκάζονται και εκδίδουν για να μη τους κάνουν φασαρία προφανώς οτι δεν αναλαμβάνουν τα καθήκοντα τους στην Αθήνα είναι στα @@ τους.

Καλημέρα παλικάρια, διαβαζω για το πρόβλημα του Μάνου και πραγματικά δεν μπορω να καταλάβω γιατί οι υπηρεσίες δημιουργούν προβλήματα απ το πουθενά, δηλαδή αν υπέγραφε ο υπεύθυνος την αδεια και μετα απο 5 μερες έληγε η ακκο τι πρόβλημα θα υπηρχε;
Με την ιδια λογική και καποιος που εχει βγάλει άδεια κυνηγίου και εχει μόνο ενα οπλο στο ονομα του, θα απαγορεύεται να το πουλήσει εντός της κυνηγετικής σεζόν γιατί θα έμενε χωρίς ενεργή ακκο στο όνομα του. Αρα θα του ανακαλοεσουν την αδεια επειδή έμεινε χωρις οπλο;
Τι μπάχαλο είναι αυτο ρε παιδιά;

Καλημέρα παλικάρια, διαβαζω για το πρόβλημα του Μάνου και πραγματικά δεν μπορω να καταλάβω γιατί οι υπηρεσίες δημιουργούν προβλήματα απ το πουθενά, δηλαδή αν υπέγραφε ο υπεύθυνος την αδεια και μετα απο 5 μερες έληγε η ακκο τι πρόβλημα θα υπηρχε;
Με την ιδια λογική και καποιος που εχει βγάλει άδεια κυνηγίου και εχει μόνο ενα οπλο στο ονομα του, θα απαγορεύεται να το πουλήσει εντός της κυνηγετικής σεζόν γιατί θα έμενε χωρίς ενεργή ακκο στο όνομα του. Αρα θα του ανακαλοεσουν την αδεια επειδή έμεινε χωρις οπλο;
Ελλάδα 2.0

Φίλε Ηλία η κατάσταση είναι για γέλια και για κλάματα συγχρόνως . Και στο ξάδελφο μου που έληγε η οπλοκατοχή στις 21 και στις 22 του μήνα για δύο τουφέκια το ίδιο έπραξαν.. γύρισαν την άδεια πίσω. Εγώ πιστεύω ότι γίνεται επίτηδες όλο αυτό..πρώτα πρώτα όσοι ψευτοοικολογοι είναι σε αυτές τις υπηρεσίες να σε σπάσουν και να τσατιστεις και δεύτερον για να μην έχουν φόρτο εργασίας τις ημέρες που ανοίγει το κυνήγι.. γιατί αν πας ας πούμε Δεκέμβρη για ανανέωση οπλοκατοχής θα δεις 5-10 αιτήσεις,ενώ αν πας 15 Αυγούστου θα δεις χίλιες αιτήσεις...και για να μη ζοριστουν σου λέει γύρνα πίσω την άδεια κυνηγιού γιατί έχουμε πήξει..όταν πήγα στην αστυνομία στο περίπου αυτό μου είπαν όταν τους ρώτησα πότε θα βγουν τα καινούργια βιβλιαράκια οπλοκατοχής.
- ποτε περίπου θα είναι έτοιμα;
- σε καμία δεκαριά μέρες περίπου.
- γιατί τόσο πολύ ρε φίλε του λέω..
- γιατί είσαστε πολλοί και όλοι τώρα τα θέλετε..

Τι να του απαντήσεις; Ότι τώρα ξεκινά το κυνήγι και είναι λογικό να τα θέλουμε όλοι τώρα,ή ότι μας απειλείται ότι θα μας χωσετε στη μπουζου, οπότε θέλουμε να ξεμπερδεψουμε νόμιμα την όλη διαδικασία;
Νταξει το πήρα το μάθημα μου και πλέον θα πηγαίνω κάνα δίμηνο πιο νωρίς πχ Ιούνιο ή Μάιο να τελειώνω στην ώρα μου..και ας χάνω πληρωμένες μέρες ( ελάχιστο ποσό σε ευρώ που δε με απασχολεί αλλά όπως και να το κάνεις είναι πληρωμένο!!)

Φίλε Ηλία η κατάσταση είναι για γέλια και για κλάματα συγχρόνως . Και στο ξάδελφο μου που έληγε η οπλοκατοχή στις 21 και στις 22 του μήνα για δύο τουφέκια το ίδιο έπραξαν.. γύρισαν την άδεια πίσω. Εγώ πιστεύω ότι γίνεται επίτηδες όλο αυτό..πρώτα πρώτα όσοι ψευτοοικολογοι είναι σε αυτές τις υπηρεσίες να σε σπάσουν και να τσατιστεις και δεύτερον για να μην έχουν φόρτο εργασίας τις ημέρες που ανοίγει το κυνήγι.. γιατί αν πας ας πούμε Δεκέμβρη για ανανέωση οπλοκατοχής θα δεις 5-10 αιτήσεις,ενώ αν πας 15 Αυγούστου θα δεις χίλιες αιτήσεις...και για να μη ζοριστουν σου λέει γύρνα πίσω την άδεια κυνηγιού γιατί έχουμε πήξει..όταν πήγα στην αστυνομία στο περίπου αυτό μου είπαν όταν τους ρώτησα πότε θα βγουν τα καινούργια βιβλιαράκια οπλοκατοχής.

Τι να του απαντήσεις; Ότι τώρα ξεκινά το κυνήγι και είναι λογικό να τα θέλουμε όλοι τώρα,ή ότι μας απειλείται ότι θα μας χωσετε στη μπουζου, οπότε θέλουμε να ξεμπερδεψουμε νόμιμα την όλη διαδικασία;
Νταξει το πήρα το μάθημα μου και πλέον θα πηγαίνω κάνα δίμηνο πιο νωρίς πχ Ιούνιο ή Μάιο να τελειώνω στην ώρα μου..και ας χάνω πληρωμένες μέρες ( ελάχιστο ποσό σε ευρώ που δε με απασχολεί αλλά όπως και να το κάνεις είναι πληρωμένο!!)
Αντε ρε με τους παπαρες. Εγώ πήγα τα χαρτιά για ανανέωση Ιούλιο, μου είπε έλα...Σεπτέμβριο.
Και το δασαρχείο είναι 100% αντικυνηγετικο. Δεν σκαμπαζουν τιποτα απολυτως περί θήρας (όχι ότι σκαμπαζουν περί των δασικων) και κάνουν και τους κάμποσους. Σου εχει τύχει έλεγχος από δασικούς στο κυνήγι? Δεν ξέρουν την νομοθεσία!!! Το ήξερες εσύ ότι το καρτέρι της τσίχλας το απόγευμα απαγορεύεται???? Ούτε εγώ το ήξερα και με διαφώτισε δασικός... Κηφηνες όλοι τους. Έκανε την πρακτική του στο δασαρχείο φίλος μου δασολογος ΑΠΘ και με παίρνει τηλέφωνο και λέει μαύρη πρακτική θα κάνω ρε. Όπου έχει κούπα και μεζέ πάμε....

Κανονικά θα έπρεπε να σου θεωρήσουν την άδεια άσχετα πόσες μερες μετα λήγει η ΑΚΚΟ.
Στην θέση σου θα πήγαινα και θα ζητούσα να την θεωρήσουν με υποσημείωση δεν βαζεις άλλους να μιλησουν για σενα.
Από ότι έχω καταλάβει όλοι οι υπάλληλοι ανεξαρτήτως υπηρεσίας το μόνο που κοιτάνε είναι να έχουν τον κώλο τους καλυμμένο σε περίπτωσης στραβής. Δεν ενδιαφέρει κανενα τι θα κανουμε εμεις, ασχετα με το αιτημα που εκείνοι θα πρέπει να εκδώσουν κάποιου είδους άδεια. Δεν τους αδικώ ιδιαίτερα. Σου λεει στατιστικά να το πάρει καποιος όλο καποια μλκ θα παιχτεί. Γιατί να είναι εκείνος εκτεθειμένος;

Το ξέρω και φαίνεται...α εμείς έχουμε λέει ( τώρα το έμαθα,δε το γνώριζα) δασαρχησα όχι δασαρχη..με ότι αυτό συνεπάγεται!
Το έχω ξαναγράψει, θα το ξανακάνω για να δεις τι σουργελα είναι. Μεγάλη φωτιά εδώ το 19 , το 20 δεν θυμάμαι ακριβώς. Έχουμε πάει για βοήθεια πολύ κόσμος. Ερχόταν η φωτιά από δυτικά και αν πέρναγε έμπαινε σε ζούγκλα κανονική και αντε γειά. Είναι ένα παιδί πυροσβέστης και κυνηγός από το διπλανό χωριό και έχει πάρει αλυσοπριονο και ρίχνει πεύκα σωρηδόν. Πάω με το ξάδερφο και του λέμε να πάρουμε τα άλλα πριόνια και να ρίχνουμε και εμείς, έχουμε εμπειρία σε τέτοια δουλειά. Δεν μας το επέτρεψε φοβούμενος ατύχημα αλλά ζήτησε να είμαστε κοντά του. Και έρχεται φίλε η δασαρχησα, δασονομος τι σκατα ήταν η βλαμμένη και του λέει σταματά να κόβεις πεύκα γιατί θα σου κάνω μήνυση!!!!!! Την κοιτάει ο άλλος κατάμαυρος, γεμάτος πριονίδι και μούσκεμα και έχει μείνει μαλακας. Της λέει φέρε δύο μπουλντόζες να σαρώσουν τα πεύκα κάτω από τον δρόμο και θα την κόψουμε εδώ. ΟΧΙ η σαλουφα. Σε 1 ώρα πέρασε και έσβησε μετά από 2 μέρες. Πάει στο τζιπάκι του δασαρχείου ο πυροσβέστης και της λέει τώρα βαλτα στον πάτο σου τα πεύκα ηλιθια... Εφαγε τόσο κράξιμο από όσους ήταν εκεί και εξαφανίστηκε η κυρια. Και να ξέρεις κάτι ακόμα οι δασικοί από τοτε που τους πήραν την δασοπυροσβεση μισούν την πυροσβεστική....

Το έχω ξαναγράψει, θα το ξανακάνω για να δεις τι σουργελα είναι. Μεγάλη φωτιά εδώ το 19 , το 20 δεν θυμάμαι ακριβώς. Έχουμε πάει για βοήθεια πολύ κόσμος. Ερχόταν η φωτιά από δυτικά και αν πέρναγε έμπαινε σε ζούγκλα κανονική και αντε γειά. Είναι ένα παιδί πυροσβέστης και κυνηγός από το διπλανό χωριό και έχει πάρει αλυσοπριονο και ρίχνει πεύκα σωρηδόν. Πάω με το ξάδερφο και του λέμε να πάρουμε τα άλλα πριόνια και να ρίχνουμε και εμείς, έχουμε εμπειρία σε τέτοια δουλειά. Δεν μας το επέτρεψε φοβούμενος ατύχημα αλλά ζήτησε να είμαστε κοντά του. Και έρχεται φίλε η δασαρχησα, δασονομος τι σκατα ήταν η βλαμμένη και του λέει σταματά να κόβεις πεύκα γιατί θα σου κάνω μήνυση!!!!!! Την κοιτάει ο άλλος κατάμαυρος, γεμάτος πριονίδι και μούσκεμα και έχει μείνει μαλακας. Της λέει φέρε δύο μπουλντόζες να σαρώσουν τα πεύκα κάτω από τον δρόμο και θα την κόψουμε εδώ. ΟΧΙ η σαλουφα. Σε 1 ώρα πέρασε και έσβησε μετά από 2 μέρες. Πάει στο τζιπάκι του δασαρχείου ο πυροσβέστης και της λέει τώρα βαλτα στον πάτο σου τα πεύκα ηλιθια... Εφαγε τόσο κράξιμο από όσους ήταν εκεί και εξαφανίστηκε η κυρια. Και να ξέρεις κάτι ακόμα οι δασικοί από τοτε που τους πήραν την δασοπυροσβεση μισούν την πυροσβεστική....
Με τον ίδιο τρόπο κάηκε κοντά το 60% του νησιού το 12 σε εμάς.. 15 μέρες φωτιάς και ο παπάρας έριχνε μηνύσεις σε 18 Χρονά παιδιά που έπαιρναν μπουλντόζες να δημιουργήσουν ζώνες.. έφαγε τόσο ξύλο αλλά πήρε και προαγωγή.. από δασαρχης Χίου έγινε δασαρχης όλου του βορειοανατολικού Αιγαίου και βρίσκεται τώρα στα κεντρικά της Αθήνας! Το έργο είναι επαναλαμβανόμενο και η πορεία στο να ανέβεις θέσεις συγκεκριμένη!! 3 βιβλική καταστροφή του νησιού, μετά τη σφαγή και τον σεισμό . Εκείνος πήρε προαγωγη και το 5ο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας καταδικάστηκε.

Μακαρι να σε εξυπηρετησουν 2-3 μηνες νωριτερα αλλα εδω σε εμας μας λεει ενα μηνα πριν μπορεις να κανεις την ανανεωση νωριτερα δεν σε αφηνουν και η διαδικασια κραταει 1 μηνα ... Τα εχουν μεσα στον φοριαμο και κανει μια μια αδεια ανα βδομαδα να περναει το χρονο και να λενε οτι εχουν δουλεια . Ενω το ΑΤ της περιοχης που μεγαλωσα σε 3 μερες μεσα ετοιμο

Οπως και δασαρχης μας εκοψε την αδεια καθως τοπος διαμονης λογω δουλειας ειναι Πιερια και οχι Ημαθια . Δηλ πηγα να θεωρησω αδεια στην Ημαθια και μου την γυρισε πισω . Παει η εναρξη

Οπως και δασαρχης μας εκοψε την αδεια καθως τοπος διαμονης λογω δουλειας ειναι Πιερια και οχι Ημαθια . Δηλ πηγα να θεωρησω αδεια στην Ημαθια και μου την γυρισε πισω . Παει η εναρξη
99% κυνηγάω Χαλκιδική και βγαζω άδεια σε σύλλογο Θεσσαλονικης, ποιος χάνει?

Back