Sympatex το εχουν και μενα αρκετοι φιλοι πολυ καλο μου εχουν πει θα δουμε ομως γιατι ειμαι και λιγο τσοπανης εγω ( με την καλη έννοια)
Καλοφορετα λοιπον να ειναι...πιστευω να τα ευχαριστηθεις αρκετα αν δεν σου φανουν βαρια,αλλιως ειναι σκυλια αν τα παιρνας με ενα καλο λοιπος δεν θα σου βαλουν ποτε υγρασια...ο φιλος να φανταστεις εχει τα αδιαβροχα με gritex οπου ειναι ολοιδιο παπουτσι και με ενα καλο λοιπος οπου το περναει ουτε υγρασια,ουτε νερο του βαζει και στο χιονι ακομη ηταν μια χαρα...
Καλοφόρετα, να τα ευχαριστηθείς!
Βλέπω ότι είναι μποτάκια με μεμβράνη όπως όλα τα σύγχρονα μποτάκια και ο Δημήτρης προτείνει να τα περνάς με λίπος.
Εγώ είχα για χρόνια δερμάτινες αρβύλες και αρβυλάκια και το πέρασμα με λίπος φώκιας, πάπιας, αγριόχοιρου ήταν από τις αγαπημένες μου ιεροτελεστίες στην προετοιμασία του κυνηγιού.
Στα σύγχρονα μποτάκια με μεμβράνες όμως μου έχουνε πει ότι δεν πρέπει ποτέ να τα περνάμε με λίπος διότι τα καταστρέφουμε. Μου είπαν δηλαδή ότι αυτά τα μποτάκια είναι 100% αδιάβροχα από μόνα τους και ότι δε χρειάζονται λίπος για να αδιαβροχοποιηθούνε και ότι είναι έτσι φτιαγμένα ώστε ενώ είναι αδιαπέραστα από την υγρασία του περιβάλλοντος, είναι διαπερατά από την υγρασία του ποδιού. Δηλαδή βγαίνουν προς τα έξω οι υδρατμοί από τον ιδρώτα του ποδιού αλλά υγρασία από το περιβάλλον προς το πόδι δεν περνάει. Έτσι το πόδι διατηρείτε στεγνό και από εξωτερική υγρασία αλλά και από την αποβολή του ιδρώτα.
Αν βάλλουμε λίπος λέει, τότε απλά χάνεται η δυνατότητα εξαγωγής των υδρατμών του ιδρώτα και μετά από περπάτημα το πόδι θα ιδρώσει και αν ιδρώσει να κρυώσει κιόλας.
Γενικώς με συμβούλεψαν να μην περάσω ποτέ με λίπος τα αρβυλάκια που έχω αγοράσει.
Γνωρίζεται αν ισχύουν πράγματι όλα τα παραπάνω ή όχι;
Μπορούμε να περνάμε με λίπος τα αρβυλάκια με μεμβράνες ή όχι;
Μεμβράνη από μεμβράνη διαφέρουν σε αυτό ή όλες λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο;