Ατσάλινα Σκάγια ( φυσίγγια )

Πώς σας φαίνονται τα ελαφρά ατσάλινα της LAMBRO των 30gr;Τα παρουσιάζουν ως ''κατάλληλα για το κυνήγι μικρών υδροβίων'' δλδ μικρών παπιών...
Στο παπί δεν ξέρεις ποτέ τι παπί μπορεί να μπει, τα γραμμάρια είναι λίγα ποιο πολύ το φυσιγγι αυτό προορίζεται για δίκαννο η για παλαιότερο αυτογεμες χωρίς πιστοποίηση για ατσάλινα, ίσως αν επιτρεποντουσαν τα πλανουρια να ήταν ποιο αποτελεσματικό. Φίλος πάντως πού τα είχε ρίξει στον Έβρο με ένα lamber pose ,δεν........

Τις τελευταίες μέρες δοκίμασα τα power steel 32γρ ν3 (κύργιας). Με 4* και αποστάσεις εως 30μ ότι τουφέκισα έπεσε ξερό. Θα δοκιμαστούν και στη συνέχεια με περισσότερο κρύο για πλήρη εικόνα.
στα 30μ φιλε μου το παπι πεφτει και με 9-αρια μολυβδινα πατσαβουρι ....

Πω,πω αυτο το 9 αρι πια !! Μηπως σκοτωνει και ελεφαντες στα 20 μετρα !! ;;;
εχω παρει αρκετες φασσες κ λαγους με 9αρι 3*-4* , παπια εξωτερικο με 8αρι ..........πολλα *2 (σαρσελια) ... κ σε αποστασεις καποιες φορες 30+

εχω παρει αρκετες φασσες κ λαγους με 9αρι 3*-4* , παπια εξωτερικο με 8αρι ..........πολλα *2 (σαρσελια) ... κ σε αποστασεις καποιες φορες 30+
Αλλο οι λαγοι στην φερμα αλλο οι λαγοι με λαγοσκυλο !! Αλλο οι φασσες στα περασματα ! Και εγω εχω σκοτωσει απο ολλα με ν8 28 γρ αλλο τα παπελακια με καλο καιρο απογευματινα !και αλλο τα πρασινα με κακοκαιρια την μερα !! Μην γραφετε μ@@@@ιες αν ηταν ετσι θα βγαζανε ενα νο σκαγιων για ολλα και θα σκοτωναμε αρχι@@@ια εχετε μαθει καποιες καραμελες στα καφενεια και τις πυπυλατε σηνεχεια

Καλημέρα σε ολους ξέρει κάποιος μετα από ποια χρονολογία τα οπλα δεν ρίχνουν ατσάλινα σκαγια; Δεν νομίζω εκατομμύρια οπλα ανα τον κοσμο να βγουν σε αχρηστία.
εχω την εντυπωση οτι με 5* μπορεις να ριξεις και χωρις να εχει πιστοποιηση η κανη για ατσαλινα, αρκει τα σκαγια να ειναι απο καποια χιλιοστα διαμετρο και κατω

Καλημέρα σε ολους ξέρει κάποιος μετα από ποια χρονολογία τα οπλα δεν ρίχνουν ατσάλινα σκαγια; Δεν νομίζω εκατομμύρια οπλα ανα τον κοσμο να βγουν σε αχρηστία.
Υπάρχουν ήδη φυσίγγια στο εμπόριο που είναι για όπλα με μη πιστοποίηση για ατσάλινα σκάγια.Ο συγκεντρωτηρας τους απλά δεν φέρνει σε επαφή τα σκάγια με την κάννη καθόλου.Το θέμα είναι τα παλιά όπλα με σταθερά τσοκ.Ενα δίκανο 3*-1* θα γίνει ένα μονοκανο γιατί ο άσσος δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.Εχοντας κυνηγήσει εξωτερικό με ατσάλινα μπορώ να πω ότι δεν θα έρθει και το τέλος του κόσμου.Μια γενική λύση είναι να κατέβουμε 2 νούμερα σκάγια και να ξεπεραστεί το ψυχολογικό φράγμα ότι θα κυνηγήσουμε φάσσα με 30γρ.Εχω μιλήσει αρκετά με κυνηγούς (εξωτερικού) που έχουν αφήσει πίσω τα μολύβδινα χρόνια τώρα πάνω στην τιμή τους και όλοι συγκλίνουν στο ότι οι τιμές θα σταθεροποιηθούν εξαιτίας του φτηνού χάλυβα σε σχέση με το ακριβό μολύβι.Σαφως ελπίζουν σε κάτι πιο προσιτό όταν θα μπουν τα tss σε παραγωγή όπου εκεί το μολύβι θυμίζει ακόντιο μπροστά στο τεχνολογικό "λέιζερ". Εύχομαι αν και δεν ελπίζω να αποκτήσουμε την κουλτούρα των έξω.Βλεπεις καρτέρι χωρίς ίχνος γόπας τσιγάρου όχι το σκουπιδαριο το δικό μας, είτε τώρα... είτε με κάλυκες ατσάλινων.

Last edited:
Υπάρχουν ήδη φυσίγγια στο εμπόριο που είναι για όπλα με μη πιστοποίηση για ατσάλινα σκάγια.Ο συγκεντρωτηρας τους απλά δεν φέρνει σε επαφή τα σκάγια με την κάννη καθόλου.Το θέμα είναι τα παλιά όπλα με σταθερά τσοκ.Ενα δίκανο 3*-1* θα γίνει ένα μονοκανο γιατί ο άσσος δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.Εχοντας κυνηγήσει εξωτερικό με ατσάλινα μπορώ να πω ότι δεν θα έρθει και το τέλος του κόσμου.Μια γενική λύση είναι να κατέβουμε 2 νούμερα σκάγια και να ξεπεραστεί το ψυχολογικό φράγμα ότι θα κυνηγήσουμε φάσσα με 30γρ.Εχω μιλήσει αρκετά με κυνηγούς (εξωτερικού) που έχουν αφήσει πίσω τα μολύβδινα χρόνια τώρα πάνω στην τιμή τους και όλοι συγκλίνουν στο ότι οι τιμές θα σταθεροποιηθούν εξαιτίας του φτηνού χάλυβα σε σχέση με το ακριβό μολύβι.Σαφως ελπίζουν σε κάτι πιο προσιτό όταν θα μπουν τα tss σε παραγωγή όπου εκεί το μολύβι θυμίζει ακόντιο μπροστά στο τεχνολογικό "λέιζερ". Εύχομαι αν και δεν ελπίζω να αποκτήσουμε την κουλτούρα των έξω.Βλεπεις καρτέρι χωρίς ίχνος γόπας τσιγάρου όχι το σκουπιδαριο το δικό μας, είτε τώρα... είτε με κάλυκες ατσάλινων.
Κυνήγι τσιχλας με ατσάλινα σκάγια!
Αστείο μου ακούγεται η αλήθεια είναι.....

Τι γίνεται όμως με τους εξοστρακισμούς αυτών πανω σε σκληρές επιφάνειες?
Ισχυει πως αυτό συμβαίνει ευκολα?
Αν είναι έτσι τότε αυτό θα είναι ένα προβλημα, φαντάζομαι κ τους μπεκατσαδες στο πυκνο...

εχω την εντυπωση οτι με 5* μπορεις να ριξεις και χωρις να εχει πιστοποιηση η κανη για ατσαλινα, αρκει τα σκαγια να ειναι απο καποια χιλιοστα διαμετρο και κατω
Από 3* και πιο ανοιχτό ρίχνουν και τα όπλα χωρίς πιστοποίηση. Ο μόνος περιορισμός είναι να μην ρίχνονται ατσάλινα μικρότερα από ν4 (3,2,1 κλπ) (διαμέτρου μεγαλύτερη από 3.5χιλ) αν δεν κάνω λάθος.

Δοκίμασα για πρώτη φορά ατσάλινα φέτος στα παπιά. Δεν περίμενα τέτοια αποτελέσματα. Σε αποστάσεις εως 30μ που έριξα είχα πολύ ωραία και ακαριαία σκοτώματα με 4* και 32γρ ν3. Διαπίστωσα επίσης ότι θέλουν καλύτερη σκόπευση λόγο καλύτερων συγκεντρώσεων. Ίσως με 3* η κάποιο συγκεκριμένο τύπο φυσιγγίου να έχουν και άλλα μέτρα αλλά δεν μπορώ να ξέρω την δραστικότητα τους. Σίγουρα θα χρειαστεί να τα δουλέψουμε για να συνηθίσουμε να νέα δεδομένα σε σχέση με αυτά που ξέρουμε ως τώρα, αλλά δεν χάθηκε και ο κόσμος όπως είπες.

Κυνήγι τσιχλας με ατσάλινα σκάγια!
Αστείο μου ακούγεται η αλήθεια είναι.....

Τι γίνεται όμως με τους εξοστρακισμούς αυτών πανω σε σκληρές επιφάνειες?
Ισχυει πως αυτό συμβαίνει ευκολα?
Αν είναι έτσι τότε αυτό θα είναι ένα προβλημα, φαντάζομαι κ τους μπεκατσαδες στο πυκνο...
Καλημέρα Τάσο.ο εξωστρακισμος ισχύει.μην δοκιμάσετε ποτέ σε πίνακα.στα εδαφοβια θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα.οσο γι αυτά που λέει για το πόλεμο παραμύθι μεγα

Στην πέρδικα καθαρή πέτρα δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να βάλω ατσάλι έχω στοκ να κυνηγήσω μέχρι τα γεράματα στα υπόλοιπα το συζητάμε
εαν το απαγορευσουν και κανουν ελενχους να δουν εαν οντος εχουμε ατσαλινα και μας περνουν την αδεια ,τοτε τι γινετε ,οτι θα βρισκουμε μολυβδινα και μετα θα βρισκουμε , οπως βρισκουν τοσα απαγορευμενα μεσα για το κυνηγι , οπως οι κραχτες , ηχομιμητικες συσκευες , τα αεροβολα που τα περνουμε ελευθερα μονο για σκοπευτηρια , που εδω στο νησι δεν εχουμε σκοπευτηριο για αεροβολα

Back