Ατσάλινα Σκάγια ( φυσίγγια )

πεστε μου γιατι μας εχουν πριξη με τα ατσαλινα , οτι θα ερθουν σε 3 χρονια η 5 αργα η γρηγορα , τι θελουν να κερδισουν , και οτι τα παλια οπλα θα ειναι αχρηστα , και τους εχει πιασει ο πονος ξαφνικα , για να τρεξουμε να αγορασουμε καινουρια οπλα για ατσαλινα .
Έχουν πέσει οι δουλειές...πλασάρουν κάτι καινούργιο, μπας και κινηθεί η αγορά

την τριτη που θα εχει εκπομπη με πρωινες ιχνηλασιες , θα του τα χωσω καποια στιγμη οτι μας τα εχει πριξη εδω και χρονια με τα ατσαλινα σκαγια , και να μας εξηγιση τον λογο που μας κανει την καρδια περβολι , δηλαδη τι θελει να το παρατησουμε το κυνηγι , μονο να μην ειναι ενας απο αυτους που ειναι υπερ των ατσαλινων , και βαζει το χερακι του

την τριτη που θα εχει εκπομπη με πρωινες ιχνηλασιες , θα του τα χωσω καποια στιγμη οτι μας τα εχει πριξη εδω και χρονια με τα ατσαλινα σκαγια , και να μας εξηγιση τον λογο που μας κανει την καρδια περβολι , δηλαδη τι θελει να το παρατησουμε το κυνηγι , μονο να μην ειναι ενας απο αυτους που ειναι υπερ των ατσαλινων , και βαζει το χερακι του
Χαλάρωσε λίγο...το ότι μας ενημερώνει για κάτι που δεν ξέρουμε επειδή αυτός είναι μέσα στα πράγματα δεν είναι κακό. Το ότι δεν μας αρέσει να πάμε στα ατσάλινα είναι άλλο θέμα. Εγώ θα ρωτήσω...έχετε ρίξει ποτέ ατσάλινα?Για ρωτήστε αυτούς που κυνηγάνε παπί..δηλαδη αυτοί δεν έχουν κάνει ούτε ένα παπί από τότε που καθιερώθηκαν τα ατσάλινα? πάρτε ένα κουτάκι να δοκιμάσετε να έχετε μια άποψη...

Χαλάρωσε λίγο...το ότι μας ενημερώνει για κάτι που δεν ξέρουμε επειδή αυτός είναι μέσα στα πράγματα δεν είναι κακό. Το ότι δεν μας αρέσει να πάμε στα ατσάλινα είναι άλλο θέμα. Εγώ θα ρωτήσω...έχετε ρίξει ποτέ ατσάλινα?Για ρωτήστε αυτούς που κυνηγάνε παπί..δηλαδη αυτοί δεν έχουν κάνει ούτε ένα παπί από τότε που καθιερώθηκαν τα ατσάλινα? πάρτε ένα κουτάκι να δοκιμάσετε να έχετε μια άποψη...
Άλλο στο παπί άλλο στην τσίχλα/ μπεκάτσα/ πέρδικα/λαγό /γουρούνι .μην τα μπερδεύεις

Όπως και να έχει δεν εξαρτάται από εμάς. Αν θέλουμε να συνεχίσουμε να κυνηγάμε καλώς κακώς θα προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα...και στο παπί φάγαμε μεγάλη πίκρα αλλά προσαρμοζόμαστε..Εκεί που ρίχνεις οριακές βολές με έξτρα φουλ ξαφνικά ρίχνεις ατσαλινα με 3 άστρα...αλλά τι να κάνουμε προσαρμοστικαμε και παίρνουμε πάλι πουλιά.

πεστε μου γιατι μας εχουν πριξη με τα ατσαλινα , οτι θα ερθουν σε 3 χρονια η 5 αργα η γρηγορα , τι θελουν να κερδισουν , και οτι τα παλια οπλα θα ειναι αχρηστα , και τους εχει πιασει ο πονος ξαφνικα , για να τρεξουμε να αγορασουμε καινουρια οπλα για ατσαλινα .
Πρόβλημα θα έχουν τα παλιά όπλα με σταθερά τσοκ 2 και 1 όχι τα υπολοιπα

Σιγά μη χαλάσω τη κανη της μπραου του πατέρα μου για να ρίχνω ατσάλινα..
Δεν λέμε να το κάνεις τώρα ,όταν και αν απαγορευτεί το μολύβι για να μην το παροπλισεις, πάντως η διαμόρφωση των τσοκ δεν μειώνει την αξία του όπλου.

Καινούργια οπλα και δεν εχουν πιστοποίηση για ατσάλινα και εσείς λέτε
για τα παλαιά αυτό παντος θα απασχολήσει ολους αυτους που ρίχνουν πολλά φυσίγγια.
Μια άλλη ερώτηση στο αγωνιστικό κομμάτι εκεί δεν θα υπάρξει περιορισμός?

Έλεγε κάποιος κυνηγός το καλοκαιρι σε ουζερί μεταξύ σοβαρού και αστείου, ολίγον πιωμένος και πολύ φορτωμένος, " εμένα με συμφέρει να καταργηθεί το μολύβι, θα βρίσκω ευκολοτερα καρτερια, παρκινγκ και πιο πολλά πουλια...
Θα μου πεις ρε κακομοίρη Έλληνα να ταν μόνο το κυνήγι. Η υγεία, η εκπαίδευση, ασφάλεια, οι διακοπές σου, η διασκέδαση.... το κυνήγι θα σου αφήσουν...

Σήμερα έγινε μια πρόχειρη δοκιμή διάτρησης μεταξύ 4 φυσιγγίων με ατσάλινα σκάγια.
Η δοκιμή έγινε με 2 όπλα μια Benelli sbe3 και μία Beretta a400 extreme plus με τσοκ Brain LR και Modified. Η δοκιμή έγινε σε δοχεία τυριού. Τα φυσίγγια ήταν Rottweil steel game, Winchester drylock, federal speed shok και federal black cloud. Όλα μαγκνουμ και n2 ,απόσταση 40μ.
Το speed shok ήρθε τελευταίο καθώς πέρασε την μια πλευρά του δοχείου σημαδεψε δυνατά την άλλη χωρίς όμως να καταφέρει να κάνει το παραμικρό σκίσιμο, το Rottweil και το Drylock είχαν παρόμοια απόδοση, διαπερασαν την μια πλευρά σημάδεψαν δυνατά την άλλη έχοντας κάνει και κάποια σκισιματα, εκπλάγηκα ευχάριστα με το black cloud όπου τα περισσότερα σκάγια πέρασαν πεντακάθαρα και τις 2 πλευρές. Τα αποτελέσματα επιβεβαιωθηκαν και με τα 2 όπλα. Οι βολές έγιναν από όρθια θέση από 2 άτομα.

Αλλάζει ο κόσμος,
για το καλό όλων μας λένε γίνεται... καταργούνται τα μολύβδινα, καταργουνται τα φύλα, καταργούνται οι γονείς, οι σχέσεις..... βέβαια αν έχεις φραγκούλια ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΟΠΛΟ, ΦΥΣΙΓΓΙΑ κλπ. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΣΟΥ. (ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ Σ ΑΥΤΟ....) ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ... ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΕ ΑΙΤΗΣΗ ΓΟΝΕΑΣ 1 ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΟΥ ΓΟΝΕΑΣ 2. (ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΕ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΝΑ ΚΑΝΩ)
ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ Ν ΑΛΛΑΞΟΥΝ. ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΒΟΜΠΑΡΔΙΣΜΟ ΠΑΙΔΙΩΝ. ΑΑΑ ΕΚΕΙ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΟ ΜΟΛΥΒΙ ΣΤΙΣ ΣΦΑΙΡΕΣ.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Back