Βελτίωση απόδοσης κάννης και καλής λειτουργίας του κυνηγετικού οπλου

• Thread starter Thread starter jnp
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Και εσύ να μας δώσεις.
Έχεις παρασυρθεί και εσύ από τις σειρήνες μικρό μου ...

Θα σας χώσω όλους σε λίγο γιατί προσωπικά βλητική υπεροχή έχω δει μόνο στα φυσίγγια του Νίκου ανεξαρτήτως κάνης.

Όλοι οι άλλοι, ανεξαρτήτως πάλι κάνης, ψάχνουν καλά φυσίγγια.
Να σου πω την αληθεια περισσοτερο με νοιαζει η καλη σκανδαλη. Κ η benelli δεν εχει ουτε αυτο...
Με καλα φυσιγγια οκ κατι γινεται, με κικς παει πολυ καλα. Η σκανδαλη πως φτιαχνει;;;
Εννοω να γινει οσο πιο ξερη γινεται...
Να μας απαντησει ο Βαγγος αν μπορει να γινει κατι...

Για να καταλάβετε εδώ γίνεται και honing όταν έχεις μέχρι ένα ορισμένο βάθος φθορές που ανεβάζεις όλον τον αυλό έως και 3/10 και δε σπάνε τα ντουφέκια .
Εεεε αν δεν σπάνε στα 3/10 να το πάμε στα 5/10.
Τι λες βρε Γιάννη τώρα ?
Ότι ακούς ?

Το ασφαλές πάχος εξαρτάται από το μέταλλο ... ο οπλουργός πως θα το ανακαλύψει ? Έχει κανέναν σπεκτρογράφο στο υπόγειο ?
Πες ότι το άκουσε και αυτός από κανέναν άλλο να το δεχθώ.

Να σου πω την αληθεια περισσοτερο με νοιαζει η καλη σκανδαλη. Κ η benelli δεν εχει ουτε αυτο...
Με καλα φυσιγγια οκ κατι γινεται, με κικς παει πολυ καλα. Η σκανδαλη πως φτιαχνει;;;
Αααα τώρα σκοτώνουν αλλά φταίει η σκανδάλη ...
Λοιπόν μόνο εγώ και ο @outlander ξέρουμε γιατί δεν σκοτώνουν οι Benelli αλλά δεν σας το λέμε για να σκάσετε. .yel. 😇 🤫
Ο λόγος δεν είναι βλητικός.

Αααα τώρα σκοτώνουν αλλά φταίει η σκανδάλη ...
Λοιπόν μόνο εγώ και ο @outlander ξέρουμε γιατί δεν σκοτώνουν οι Benelli αλλά δεν σας το λέμε για να σκάσετε. .yel. 😇 🤫
Ο λόγος δεν είναι βλητικός.
Εγω ειπα με κικς κ καλα φυσιγγια κατι γινεται.
Αλλα εσενα δεν σε νοιαζουν ολα αυτα αφου κυνηγας γουρουνι.
Κ φυσικα το πιο σημαντικο ειναι σκανδαλη κ να ριχνει ισια το οπλο.
Το μυστικο σας δεν μας νοιαζει .yel.
Κλικ, ριχνει πολυ ψηλα, στραβα τσοκ, κακη καννη, σκανδαλη, κλωτσημα αστα να πανε...
Κ αυτο που δεν χαλαει ευκολα, κ αυτο ακομα με ενοχλει :cool:

Ούτε αυτός που είπες είναι (σκανδάλη) ούτε ότι ρίχνει στραβά, ούτε τα τσοκ.
Είναι συνδυασμός παραγόντων και η σκέψη δεν είναι δική μου αλλά την βρίσκω λογική.
Επαναλαμβάνω ο λόγος δεν είναι βλητικός.
.my man.
Εσύ πχ έχεις όλα τα σημάδια ότι δεν μπορείς να σκοτώσεις με Benelli. 😂😂😂
Είσαι κλασσική περίπτωση.
Θα σκάσεις αλλά δεν θα στο πω .yel.😍😍😍

Last edited:
Ούτε αυτός που είπες είναι (σκανδάλη) ούτε ότι ρίχνει στραβά, ούτε τα τσοκ.
Είναι συνδυασμός παραγόντων και η σκέψη δεν είναι δική μου αλλά την βρίσκω λογική.
.my man.
Εσύ πχ έχεις όλα τα σημάδια ότι δεν μπορείς να σκοτώσεις με Benelli. 😂😂😂
Είσαι κλασσική περίπτωση.
Θα σκάσεις αλλά δεν θα στο πω .yel.😍😍😍
Αντε παλι... Ειπα εγω οτι δεν σκοτωνω;;
Προσπαθουμε να σου εξηγησουμε οτι beretta πχ (τυχαια ειπα μια μαρκα) χτυπαει καλυτερα

Χαχαχα εχει πεσει προβληματισμος ε;;;
Σκεφτονται τι φταιει;;; Δεν υπαρχει τπτ περιεργο ουτε συνδυασμοι κτλπ.
Κακη καννη λέγεται. Απλα τα πραγματα.
Μην παμε να τα ριξουμε στην αδρανεια ε;;; .yel.

Δεν διάβασες καθόλου τα κείμενα αλλά το προσπερνώ ...
Από το πρώτο link διάβασε τα 3 πρώτα ποστ και το τελευταίο στην 18η σελίδα.
Τι να διαβασω, τα ειχες βαλει και παλιοτερα, σχολια επι σχολιων. Η ρεμι μαλλον δεν κλειδωσε το κλειστρο, ΔΕΝ εχει σχεση με κωνο!!!!!

Μια βδομάδα με την δική μου....κ όοολες οι αλλες σκανδάλες ,θα σου φαίνονται σούπερ‼️3.300 το οπλο-3.5 η τριγκερ(εγώ πάντως την έμαθα....την σκουιζαρω κιόλας😆)

Η απάντηση είναι NAI διότι κάνες σκάνε και φουσκώνουν αβέρτα χωρίς καμία επέμβαση
Εχεις δει εσυ προσωπικα καμμια Βασιλη γιατι εχω δεν εχω δει,οσες σκασμενες καννες ξερω προερχονται απο εμφραξη...και ενα σκασμενο οπλο απο ιδιογομωση(τι μαλακια εκανε ακριβως δεν ξερω και δεν λεει...)
Πάρε και 2 παραδείγματα το πρώτο χωρίς κώνο
https://www.trapshooters.com/threads/gun-blew-up-on-the-line.611529/
Τωρα ενοιωσα μια ανακουφιση γιατι νομιζα οτι μονο οι ΑΤΑ Made in Turkey στο Αυστραλια σκανε αλλα βλεπω οτι σκανε και Remington Made in USA...
Το δεύτερο με κώνο σε Betetta Α303 special για να σκοτώνει μακρύτερα
https://www.shotgunlife.com/shotguns/tom-roster/beware-of-shoddy-barrel-modifications-part-1.html
Αυτος ο Tom Roster τι ακριβως ειναι γιατι εγω οσο κι αν εψαξα δεν βρηκα καποιο τιτλο η πτυχιο μονο οτι ειναι μαστερ στην ιδιογομωση (γουαου...) και δοκιμαστης πυρομαχικων για λειοκαννα και ραβδωτα...αν γνωριζεις κατι παραπανω δωσε λινκ...
Αν θεωρείς την μείωση του πάχους της κάνης αμεληταίας σημασίας γιατί δεν έχουν σκάσει 5000 όπλα πάω πάσο, αλλά έχε στο μυαλό σου ότι κανένας δεν θα βγει να το φωνάξει, ακόμα και όταν αυτό γίνει από φυσίγγι HP Steel
Σοβαρα μιλας τωρα θα μου εσκαγε εμενα το οπλο απο κωνο και δεν θα εβγαινα εδω μεσα να το φωναξω μπας και γλυτωνα κανα συναδελφο η δεν θα ειχαμε ντραβαλα με τον οπλουργο που το εκανε και την αλλη μερα ολοι οι οπλουργοι θα σταματαγαν αυτοματως τους κωνους λογω νομικων επιπτωσεων ή αν ειχαν γινει τετοια στην Αμερικη θα υπηρχε κανενας να κανει κωνους ριψοκινδυνευοντας να του κλεισουν το μαγαζι που του δινει και τρωει...
Εγώ αυτή την προώθηση των κώνων την βρίσκω επικίνδυνη και καλό θα ήταν να σκέφτεστε δεύτερη φορά τις δημόσιες τοποθετήσεις σας για το θέμα αυτό, διότι δεν ξέρετε τι καπνό φουμάρει ο άλλος και τι φυσίγγι θα βάλει στην θαλάμη του
Δεν γινεται καμμια προωθηση εμπειριες και αποψεις ανταλλασουμε μεγαλα παιδια ειμαστε και ο καθενας κανει οτι καταλαβαινει...Ουτε εχω κανεναν γνωστο οπλουργο ουτε με ενδιαφερει να αποκτησω...Γιναμε τωρα ολοι κολλητοι με οπλουργους και πρωωθουμε τους κωνους για να βγαλουν οι κολλητοι μας κανα φραγκο...ημαρτον δηλαδη με αυτον τον συλλογισμο....Οσον αφορα τις δημοσιες τοποθετησεις η Ιερα Εξεταση πεθανε και η λογοκρισια μακρια απο εμας...
Ο αλλος που δεν ξερει τι φυσιγγι θα βαλει στη θαλαμη του δεν χρειαζεται τον κωνο για να του σκασει το οπλο στα μουτρα...
Ακόμα περιμένω την κάνη που θα βγάλει >80% με απλό εμπορικό και απλό τσοκ άνετα, όχι από τύχη και την απόδειξη ότι ίδια φυσίγγια με παρόμοιες συγκεντρώσεις έχουν διαφορετικές κεντρικές και περιφερειακές διατρήσεις όταν ριχτούν με διαφορετικές κάνες με διαφορετικούς κώνους και αυλούς.
Προσωπικη εμπειρια με κωνο στο κυνηγι δεν εχεις Βασιλη...Ετοιμαζω ενα τεστ με δυο mp 155 μια με κωνο και μια χωρις, εχω τα παντα αλλα πρεπει να βρω χρονο(δεν προδικαζω το αποτελεσμα μπορει να δικαιωσει και σενα...) για σενα αλλωστε αγορασα για πρωτη φορα στη ζωη μου φυσιγγια Νο2...
Κανένας κατασκευαστής δεν είναι αλμπάνης !!!
Ειναι η ΑΤΑ...
Αλμπάνης είναι αυτός που αγοράζει ένα reamer και τρυπάει κώνους υποδύοντας τον οπλουργό.
Μην τους τσουβαλιαζεις ολους ισως να υπαρχουν και τετοιοι...πραγμα που μας αποδεικνυει ισως οτι ο κωνος σε επιτρεπτα ορια δεν εχει επιπτωση στην ασφαλεια της καννης γιατι σιγα μη ριψοκινδυνευα εγω για εκατο ευρω να του σκασει του αλλου το οπλο στα μουτρα(με ενδεχομενο σοβαρο τραυματισμο) και να με τρεχει στα δικαστηρια...
Ο κώνος δεν παίζει κανένα ουσιαστικό ρόλο ούτε στο κυνήγι, ούτε στο σκοπευτήριο γι αυτό τον κάνουν όσο γουστάρουν.
Αποδειξεις εχεις? χα χα χα
Και το ξέρεις πολύ καλά ότι δεν παίζει ρόλο.
Αν έπαιζε τότε θα νικούσε πάντα αυτός με τον μεγαλύτερο κώνο. 🤪
Αν καποιος νομιζει οτι με ενα κωνο θα γινει τρελος κυνηγος ή φοβερος σκοπευτης τοτε ειναι σιγουρα τρελα γελασμενος...
Τα πάντα έχουν δοκιμαστεί στην εσωτερική γεωμετρία ακόμα πιο παλιά.
Είναι σαν την μόδα, πάει και έρχεται
Αυτο ισχυει 100% γιατι αποδειξεις για το τι γινεται στο εσωτερικο της καννης δεν εχει κανεις τους, αν υπηρχαν αποδειξεις για το πως επηρεαζει η καθε λεπτομερεια της εσωτερικης γεωμετριας της καννης το βλητικο αποτελεσμα τοτε ολες οι εταιρειες θα εφτιαχναν ιδιες καννες...Ενα παραδειγμα ειναι οι αυλοι στα Baikal,τη δεκαετια του '60 στο 18,5 μετα επεσαν στο 18,2 και τωρα παλι πηγαν στο 18,4...
Τα αμερικανάκια επίσης ξέρουν να διαβάζουν το "Do not modify" που γράφουν οι αμερικάνικες κάνες οπότε το κάνουν γαργάρα και αγοράζουν άλλο όπλο
Της Mossberg παντως της δικιας μου δεν γραφει πουθενα "DO NOT MODIFY" απο οτι εχω διαβασει εδω μεσα και οχι απο προσωπικη εμπειρια αυτο το γραφουν οι καννες τυπου Light Contour" οπου εχει αφαιρεθει περισσευουμενο μεταλλο(παντα εντος προδιαγραφων) για την επιτευξη μειωμενου βαρους...
IMG_20230821_163515.jpg
Αν φούσκωνε η κάνη κάποιου που είχε κάνει κώνο θα έβγαινε εδώ να το γράψει ;
Αν δεν ειναι κομπλεξικος εννοειται οτι θα το εγραφε...εγω προσωπικα θα το εγραφα εκτος εαν ειχα βαλει μεσα φυσιγγι με πεντε κιλα μπαρουτι και 10 κιλα σκαγια οποτε θα εκανα τουμπεκι ...
Διότι και αυτός ξέρει ότι μ@λακίες (επικίνδυνα φυσίγγια) πάντα μπορεί να ριχτούν ;)
Και κωνο να μην εχεις κανει απο τετοιες μαλακιες δεν σε σωζει τιποτα...(αυτου του τυπου που του διαλυθηκε το οπλο στα χερια 100% κωνο δεν ειχε κανει...τωρα τι φυσιγγι ηταν αυτο που εβαλε μεσα ενας θεος ξερει...
Παω να κανω καμμια δουλεια γιατι το παραγ@μησ@ σημερα με το σεντονι...

Αντε παλι... Ειπα εγω οτι δεν σκοτωνω;;
Προσπαθουμε να σου εξηγησουμε οτι beretta πχ (τυχαια ειπα μια μαρκα) χτυπαει καλυτερα
Πες καμιά μάρκα που δεν ξέρω ... με Α303 κυνηγούσα χρόνια.
Γι αυτό την άλλαξα και πήρα 1187.

Η ρεμι μαλλον δεν κλειδωσε το κλειστρο, ΔΕΝ εχει σχεση με κωνο!!!!!
Αν δεν κλειδώσει το κλείστρο το όπλο δεν γίνεται σαν ανάποδο γαμώτο όπως είναι αυτό.
Σου είπα και ποιά πόστ στο νήμα να διαβάσεις (4 σε αριθμό) ... ούτε αυτά διάβασες.

Αν δεν κλειδώσει το κλείστρο το όπλο δεν γίνεται σαν ανάποδο γαμώτο.
Σου είπα και ποιά πόστ στο νήμα να διαβάσεις (4 σε αριθμό) ... ούτε αυτά διάβασες.
Τα διαβασα, δεν λεει κατι για κωνο, που το λεει?Αν ειχε σχεση με κωνο, θα ανοιγε μπροστα στη θαλαμη, οχι πισω.

Back