Βελτιώσεις - παρεμβάσεις σε κυνηγετικά όπλα

Δηλαδή τι εννοείς δεν είσαι ευχαριστημένος ?
Συγκεντρώσεις ή διατρήσεις ;;

Δεν προσπαθώ να σε αποτρέψω, να καταλάβω θέλω ...
Για την 123 μόνο καλά έχω ακούσει.
Δες τα φυσίγγια σου.
Συγνώμη που άργησα να απαντήσω , κάνουμε το μωρό μπάνιο τέτοια ώρα.λοιπον από συγκέντρωση έχω πολύ καλή με την 123.την έχω κάνει και κώνο.διατρηση είναι λίγο πίσω από την 11 87 και την Μπρέντα.αλλα δεν είναι εκεί το θέμα.θελω να παίζω και με 40 γραμμάρια σωστά !!!

Ξέρετε όλοι πολύ καλά ότι κάθε Κάνη γουστάρει τα φυσίγγια τής.ομως κάποιες χωνεύουν σχεδόν τα πάντα.... αυτό θέλω να πετύχω.ο 18.55 νομίζω είναι ο ιδανικός.μεσα σε δύο εβδομάδες έριξα με benelli.breda,l4s,11 87, συμπέρασμα .... μέχρι τα 35 γρ.οι διαφορές είναι μικρές.σπο εκεί και επάνω αλλάζουν κατά πολύ...

Τριαντάφυλλε ο Ντίνος μου είπε 30 η αποχρωμιωση 60 το άνοιγμα αυλού και 90 το βάψιμο....
Καλα σου ειπε εγω εκανα και πορτινκ, και κονο, τα μεταφορικα. Ενοο ολα μαζι να ερθη να τι βιδοσης και πας για κυνηγι.:)

Ελπίζω να κρατήσεις φωτό δοκιμών πριν και μετά ...
Έχεις να δούμε καμιά φωτό πριν στα 50 πχ γραμμάρια ?

Καλή επιτυχία ...
Βασιλη να πω τι εχω δει απο ολα αυτα τα χρονια που κηνιγαω οταν ξακινησα απο παρα πολυ μικρος με τη συντροφια του γερου μου,κυνιγισα με πλαγιο αχρωμιοτο,μετα οταν ξεπεταχτικα λιγο με το χαρτζιλικι πηρα χρα χρουπα επισης αχρωμιοτο,οταν πηρα τη μπενελη δεν σκοτονε οπος τα παλια οπλα, κατι δεν μου αρεσε δεν μπορω να το εξιγισω αλλα δε μου αρεσε.Οταν το εφτιαξα μου θυμησε με τα οπλα που κυνηγουσα παλια, δεν εφτεγε το κοντακι γιατι ειμαι απο τους ανθροπους οτι και να επομισουν μου καθεται καλα. Να κλεινεις τα ματια να επομιζεις να τα ανιγεις και να εισαι οκ. Η αλειθια ειναι οτι δεν ειμαι του πινακα γιατι δεν εχω χρονο λογο δουλειας δεν εχω δοκιμες πριν το πιραγμα, οχι οτι δεν μου αρεσει ισα ισα ειναι ωραια ασχολια και μαθενεις πολλα οπως επισεις και απο τους συναδελφους μαθενεις πολα απο τις δοκιμες που κανουν και τους ευχαριστω για το χρονο και τα εξοδα που κανουν. Εχω αντιγραψει σεταπ τα εχω φτιαξει το βραδι και την αλλη μερα παω στον κυνηγοτοπο και ειμαι ευριστημενος παντα παρατιρο πως πεφτουν γιατι ειμαι απο τους ανθροπους που απετουν απο το οπλο τους.Δεν συνηστο να παει καπιος να το πιραξει,γιατι ειναι δρομος χωρις επιστροφει.Εμενα και να μην πετιχενε δεν μου κεγετε καρφι θα επερνα αλλη κανη σηδερο ειναι, εχω αλλο σκεπτικο σε αυτα τα θεματα.:):)

Βασιλη να πω τι εχω δει απο ολα αυτα τα χρονια που κηνιγαω οταν ξακινησα απο παρα πολυ μικρος με τη συντροφια του γερου μου,κυνιγισα με πλαγιο αχρωμιοτο,μετα οταν ξεπεταχτικα λιγο με το χαρτζιλικι πηρα χρα χρουπα επισης αχρωμιοτο,οταν πηρα τη μπενελη δεν σκοτονε οπος τα παλια οπλα, κατι δεν μου αρεσε δεν μπορω να το εξιγισω αλλα δε μου αρεσε.Οταν το εφτιαξα μου θυμησε με τα οπλα που κυνηγουσα παλια, δεν εφτεγε το κοντακι γιατι ειμαι απο τους ανθροπους οτι και να επομισουν μου καθεται καλα. Να κλεινεις τα ματια να επομιζεις να τα ανιγεις και να εισαι οκ. Η αλειθια ειναι οτι δεν ειμαι του πινακα γιατι δεν εχω χρονο λογο δουλειας δεν εχω δοκιμες πριν το πιραγμα, οχι οτι δεν μου αρεσει ισα ισα ειναι ωραια ασχολια και μαθενεις πολλα οπως επισεις και απο τους συναδελφους μαθενεις πολα απο τις δοκιμες που κανουν και τους ευχαριστω για το χρονο και τα εξοδα που κανουν. Εχω αντιγραψει σεταπ τα εχω φτιαξει το βραδι και την αλλη μερα παω στον κυνηγοτοπο και ειμαι ευριστημενος παντα παρατιρο πως πεφτουν γιατι ειμαι απο τους ανθροπους που απετουν απο το οπλο τους.Δεν συνηστο να παει καπιος να το πιραξει,γιατι ειναι δρομος χωρις επιστροφει.Εμενα και να μην πετιχενε δεν μου κεγετε καρφι θα επερνα αλλη κανη σηδερο ειναι, εχω αλλο σκεπτικο σε αυτα τα θεματα.:):)
Τριαντάφυλλε, το τι κάνει ο καθένας με τα χρήματά του είναι δική του απόφαση.

Επειδή και εγώ άκουγα ότι οι benelli δεν σκοτώνουν (έτσι γενικά) έκανα τις δικές μου συγκριτικές δοκιμές με την 1187 με φυσίγγια που χρησιμοποιούσα στην 1187 και μου άρεσαν.

Ιδού τα αποτελέσματα.
Οι 2 πρώτες με Rem express και η τελευταία με Jordan 32gr.
Με τα αποτελέσματα αυτά δεν δίνω 200-300€ για να κάνω την M2 να σκοτώνει καλύτερα.
Μου φτάνει που σκοτώνει όπως η 1187.

Αν έβλεπα κάτι εξωφρενικό, θα την πούλαγα και θα έπαιρνα άλλο όπλο ...

N4.jpgN6.jpgN8.jpg

Στα πολλά γραμμάρια (που συνήθως δεν χρησιμοποιώ) με φυσίγγι ιδιογόμωσης η Μ2 τα πήγε ακόμα πιο καλά.
Γι' αυτό θέλω φωτογραφίες, για να καταλάβουμε όλοι τι δεν πάει καλά με κάποιες benelli.

Last edited:
Όποιος θέλει ακούει πριν κάνει "Βελτιώσεις - παρεμβάσεις σε κυνηγετικά όπλα".

1. Βλέπει αν το όπλο στραβοτουφεκάει με όλα τα τσοκ που χρησιμοποιεί, 14μ, full choke 2-3 τουφεκιές, σημαδεύουμε όπως σε ραβδωτό.
2. Βλέπει αν το όπλο του "έρχεται". Ο πιο απλός τρόπος είναι να κλείσετε τα μάτια και να κάνετε 30-40-50 επωμίσεις σε οριζόντιες διαφορετικές γωνίες της μέσης σας και κατακόρυφες του όπλου.
Αν τώρα σε 10 επαναλαμβανόμενες απλές επωμίσεις με οριζόντιο όπλο βλέπετε με 10 διαφορετικούς τρόπους την ρίγα, αφήστε το.
3. Ρίχνουμε καμιά 10αριά τουφεκιές σε πίνακα εστιάζοντας στον πίνακα και όχι στην ρίγα ή στο σκόπευτρο. Βλέπουμε που πάνε οι τουφεκιές. Παίζουμε με τις κλίσεις.

Αυτά είναι τα βασικά ... (άνευ διδασκάλου)

Μετά ξεκινάμε όλα τα υπόλοιπα ...
Τουφεκιές σε χαρτόνια, πίνακες, τενεκέδες και ότι άλλο σας φωτίσει ο θεός.
Ο στόχος πρέπει να είναι ΜΕΓΑΛΟΣ ... ιδανικά 1,20 χ 1,20
Φτιάχνουμε τον κύκλο των 76 εκατοστών.
Μετράμε σκάγια στο φυσίγγι και σκάγια στον κύκλο.
Βρίσκουμε ποσοστά.
Δεν έχουν μεγάλη σημασία τα ποσοστά, ο αριθμός των σκαγιών στον κύκλο έχει σημασία και η κατανομή τους (ισοκατανομή, κενά σε 2-3 τουφεκιές).
1644189644260.png

Όταν λοιπόν τα κάνετε ΟΛΑ αυτά + χρησιμοποιείτε νορμάλ μέγεθος σκαγιών + χρησιμοποιείτε φυσίγγι που το έχετε δοκιμάσει και βγάζει τις ταχύτητες που πρέπει ακόμα και στους μείον τόσο και το όπλο συνεχίζει να μην σκοτώνει κάντε ότι σας φωτίσει ο Μεγαλοδύναμος.

Αυτά τουλάχιστον έκανα εγώ.
Δεν τα γράφω για τους προλαλήσαντες που είναι έμπειροι, τα γράφω για τους νέους ...

Last edited:
Η αληθεια ειναι οτι τα ¨μαμα¨ οπλα δεν επαρκουν για τα κυνηγια στην Ελλαδα ...
Θελουν πειραγμα για το κυνηγι του....αγριοβουβαλου!!:cool:
Μαλλον λεφτα για να κινηθει η αγορα και για τονωσουμε την ψυχολογια μας ( shopping therapy)

Η αληθεια ειναι οτι τα ¨μαμα¨ οπλα δεν επαρκουν για τα κυνηγια στην Ελλαδα ...
Θελουν πειραγμα για το κυνηγι του....αγριοβουβαλου!!:cool:
Μαλλον λεφτα για να κινηθει η αγορα και για τονωσουμε την ψυχολογια μας ( shopping therapy)
.sarcastic.
Ο καθένας ότι θέλει κάνει.
Στο τέλος, αν ο άλλος βλέπει πιο "καθαρά σκοτώματα" τι μπορείς να του πεις ;;;
Βάρα σε χαρτί ; ... θα σε περάσει για μ@λάκα.

Πριν πάρουμε την απόφαση όμως καλό είναι να κάνουμε τα παραπάνω.
Τελικά καταλήγω ότι κάθε κάνη ακόμα και του ίδιου μοντέλου που παράχθηκαν η μια μετά την άλλη είναι ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικές οπότε η αγορά φαρμακερού όπλου είναι ΚΑΘΑΡΗ ΤΥΧΗ.

Μάλλον γι αυτό έχει γεμίσει το car "οικωλογικά" όπλα και κάποιοι ψάχνουν μανιωδώς καλές κάνες.
Φαίνεται τα εργοστάσια δεν φτιάχνουν πολλές τέτοιες.
Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς.
.sarcastic.

Last edited:
Μετά από τόσα χρόνια με όπλα, έχω καταλήξει ότι πράγματι κάποια σκοτώνουν καλύτερα!
Και αυτά είσαι τα χρυσοσκανδαλα...
Ελπίζω να μην παρεξηγηθεί κανένας με αυτά που γράφουμε.
Θα περιμένουμε τα αποτελέσματα.

Όποιος θέλει ακούει πριν κάνει "Βελτιώσεις - παρεμβάσεις σε κυνηγετικά όπλα".

1. Βλέπει αν το όπλο στραβοτουφεκάει με όλα τα τσοκ που χρησιμοποιεί, 14μ, full choke 2-3 τουφεκιές, σημαδεύουμε όπως σε ραβδωτό.
2. Βλέπει αν το όπλο του "έρχεται". Ο πιο απλός τρόπος είναι να κλείσετε τα μάτια και να κάνετε 30-40-50 επωμίσεις σε οριζόντιες διαφορετικές γωνίες της μέσης σας και κατακόρυφες του όπλου.
Αν τώρα σε 10 επαναλαμβανόμενες απλές επωμίσεις με οριζόντιο όπλο βλέπετε με 10 διαφορετικούς τρόπους την ρίγα, αφήστε το.
3. Ρίχνουμε καμιά 10αριά τουφεκιές σε πίνακα εστιάζοντας στον πίνακα και όχι στην ρίγα ή στο σκόπευτρο. Βλέπουμε που πάνε οι τουφεκιές. Παίζουμε με τις κλίσεις.

Αυτά είναι τα βασικά ... (άνευ διδασκάλου)

Μετά ξεκινάμε όλα τα υπόλοιπα ...
Τουφεκιές σε χαρτόνια, πίνακες, τενεκέδες και ότι άλλο σας φωτίσει ο θεός.
Ο στόχος πρέπει να είναι ΜΕΓΑΛΟΣ ... ιδανικά 1,20 χ 1,20
Φτιάχνουμε τον κύκλο των 76 εκατοστών.
Μετράμε σκάγια στο φυσίγγι και σκάγια στον κύκλο.
Βρίσκουμε ποσοστά.
Δεν έχουν μεγάλη σημασία τα ποσοστά, ο αριθμός των σκαγιών στον κύκλο έχει σημασία και η κατανομή τους (ισοκατανομή, κενά σε 2-3 τουφεκιές).
View attachment 41808

Όταν λοιπόν τα κάνετε ΟΛΑ αυτά + χρησιμοποιείτε νορμάλ μέγεθος σκαγιών + χρησιμοποιείτε φυσίγγι που το έχετε δοκιμάσει και βγάζει τις ταχύτητες που πρέπει ακόμα και στους μείον τόσο και το όπλο συνεχίζει να μην σκοτώνει κάντε ότι σας φωτίσει ο Μεγαλοδύναμος.

Αυτά τουλάχιστον έκανα εγώ.
Δεν τα γράφω για τους προλαλήσαντες που είναι έμπειροι, τα γράφω για τους νέους ...
Βασίλη όσον αφορά το πινακα που ανεβασες ισως να αναφεραμε και την απόσταση των 36.5;

Back