Βελτιώσεις - παρεμβάσεις σε κυνηγετικά όπλα

Βασίλη όσον αφορά το πινακα που ανεβασες ισως να αναφεραμε και την απόσταση των 36.5;
Όχι δεν έχει σχέση.
Τα σκαγια όμως είναι σε κύκλο 76cm.
Αν πχ οπως είπε ο Johnny εσύ θες να τουφεκάς στα 60μ πρέπει εκεί να έχεις αυτά τα σκάγια με αρκετή ταχύτητα ώστε να τουφεκάς με αξιώσεις.
Αν τουφεκάς στα 15μ πρέπει να τα έχεις εκεί.
Ομοιόμορφα κατανεμημένα (όσο είναι δυνατόν) και χωρίς κενά.
Εγώ κοιτάω να είμαι κοντά στο max του πίνακα.
Ακόμα όμως και εκεί να είσαι πάλι υπάρχει πιθανότητα να μην πάρεις το θήραμα.
Είναι όμως ένας μπούσουλας.

Όποιος θέλει ακούει πριν κάνει "Βελτιώσεις - παρεμβάσεις σε κυνηγετικά όπλα".

1. Βλέπει αν το όπλο στραβοτουφεκάει με όλα τα τσοκ που χρησιμοποιεί, 14μ, full choke 2-3 τουφεκιές, σημαδεύουμε όπως σε ραβδωτό.
2. Βλέπει αν το όπλο του "έρχεται". Ο πιο απλός τρόπος είναι να κλείσετε τα μάτια και να κάνετε 30-40-50 επωμίσεις σε οριζόντιες διαφορετικές γωνίες της μέσης σας και κατακόρυφες του όπλου.
Αν τώρα σε 10 επαναλαμβανόμενες απλές επωμίσεις με οριζόντιο όπλο βλέπετε με 10 διαφορετικούς τρόπους την ρίγα, αφήστε το.
3. Ρίχνουμε καμιά 10αριά τουφεκιές σε πίνακα εστιάζοντας στον πίνακα και όχι στην ρίγα ή στο σκόπευτρο. Βλέπουμε που πάνε οι τουφεκιές. Παίζουμε με τις κλίσεις.

Αυτά είναι τα βασικά ... (άνευ διδασκάλου)

Μετά ξεκινάμε όλα τα υπόλοιπα ...
Τουφεκιές σε χαρτόνια, πίνακες, τενεκέδες και ότι άλλο σας φωτίσει ο θεός.
Ο στόχος πρέπει να είναι ΜΕΓΑΛΟΣ ... ιδανικά 1,20 χ 1,20
Φτιάχνουμε τον κύκλο των 76 εκατοστών.
Μετράμε σκάγια στο φυσίγγι και σκάγια στον κύκλο.
Βρίσκουμε ποσοστά.
Δεν έχουν μεγάλη σημασία τα ποσοστά, ο αριθμός των σκαγιών στον κύκλο έχει σημασία και η κατανομή τους (ισοκατανομή, κενά σε 2-3 τουφεκιές).
View attachment 41808

Όταν λοιπόν τα κάνετε ΟΛΑ αυτά + χρησιμοποιείτε νορμάλ μέγεθος σκαγιών + χρησιμοποιείτε φυσίγγι που το έχετε δοκιμάσει και βγάζει τις ταχύτητες που πρέπει ακόμα και στους μείον τόσο και το όπλο συνεχίζει να μην σκοτώνει κάντε ότι σας φωτίσει ο Μεγαλοδύναμος.

Αυτά τουλάχιστον έκανα εγώ.
Δεν τα γράφω για τους προλαλήσαντες που είναι έμπειροι, τα γράφω για τους νέους ...
Βασιλάκη μπορείς να εξηγήσεις περισσότερο την δεύτερη παράγραφό σου γιατί κάπου το έχω χάσει.

Καλημέρα στην ομάδα.σημερα ξανά μίλησα με Ήφαιστο.δεν μπορεί να γίνει αποχρωμιοση στην Κάνη μου γιατί έχει πορτιγκ.καθε εμπόδιο για καλό.... ποιός ξέρει !!
Ίσως πω βλακεία αλλά νομίζω γίνεται και κώνος χωρίς αποχρωμίωση.
Για αυλό τώρα δεν ξέρω. Λογικά όχι.
Ανέβασε καμιά κατανομή Σταύρο να δούμε το πρόβλημα.

Κώνος και βέβαια γίνεται χωρίς αποχρωμιωση . Εχω κάνει στον ψιλακη κώνο εδώ και τέσσερα χρόνια.το όπλο δεν έχει πρόβλημα κατανομής.θα φανεί άλλωστε και από τις φωτογραφίες.περιμενω να έρθει η Remington από τον μάστορα για να τα κάνω δοκιμές την ίδια μέρα.Θελω απλά να εχω καλύτερη διάτρηση και να μπορώ να ρίχνω περισσότερα γραμμάρια με αξιώσεις.....Η τουφεκιά της μπενελι ιδικά στα ψιλά σκάγια είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΉ . όταν όμως έκανα τεστ σε λαμαρίνα, η Breba B12i,η Remington και η fabrarm l4s του ανιψιού μου είχαν καλύτερη διάτρηση και αυτό με πριζωσαι....

Ακόμα και το Beretta 686 που έχω με μαμά Κάνη έχει ποιο καλή διάτρηση...

Κώνος και βέβαια γίνεται χωρίς αποχρωμιωση . Εχω κάνει στον ψιλακη κώνο εδώ και τέσσερα χρόνια.το όπλο δεν έχει πρόβλημα κατανομής.θα φανεί άλλωστε και από τις φωτογραφίες.περιμενω να έρθει η Remington από τον μάστορα για να τα κάνω δοκιμές την ίδια μέρα.Θελω απλά να εχω καλύτερη διάτρηση και να μπορώ να ρίχνω περισσότερα γραμμάρια με αξιώσεις.....Η τουφεκιά της μπενελι ιδικά στα ψιλά σκάγια είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΉ . όταν όμως έκανα τεστ σε λαμαρίνα, η Breba B12i,η Remington και η fabrarm l4s του ανιψιού μου είχαν καλύτερη διάτρηση και αυτό με πριζωσαι....
Άρα δοκίμασες 4 όπλα και η benelli είχε μικρότερη διάτρηση στα πολλά γραμμάρια.
Οκ

Ερωτήσεις ...
Με 1 τύπο φυσιγγιού δοκίμασες ;;; Ποιόν ;;;

Άστες τις διατρήσεις ... οι συγκεντρώσεις πως ήταν της ben σε σχέση με τα άλλα όπλα;

Οκ

Ερωτήσεις ...

Άστες τις διατρήσεις ... οι συγκεντρώσεις πως ήταν της ben σε σχέση με τα άλλα όπλα;
Η συγκέντρωση τής μπενελι ήταν καλύτερη από όλα τα όπλα και με το ντεμί και με τα δύο άστρα .σε αυτό δεν έχω παράπονο.

Οκ

Ερωτήσεις ...

Βέβαια δεν έπαιξα με πολλά διαφορετικά Φυσίγγια να δω διαφορές..

Οκ

Ερωτήσεις ...

Από φυσίγγια έριξα Ρουμελιώτης 35.5γρ. λαμπρό μπλέ και από βαριά τα club 40 kai super caccia 38γρ.

Γίνεται απλά κάποιοι δεν θέλουν να χαλάσουν πιο γρήγορα το κοπτικό ο παπατσαρουχας ίσως οι υπόλοιποι κάνουν κώνους παντού (ψιλακης ,Λιάκος,Κούρκουλος, Αντωνάκος) και δε το γράφω στη τύχη .

Η αποχρωμιωση γίνεται γεμίζοντας την κανη μέσα με χημικό αφήνοντας το συγκεκριμένο χρόνο μάλλον δεν θα είναι εύκολο να φράξεις όλες αυτές τις οπές του πορτινγκ γι'αυτό λέει δε γίνεται.
Σωστά !!

Η συγκέντρωση τής μπενελι ήταν καλύτερη από όλα τα όπλα και με το ντεμί και με τα δύο άστρα .σε αυτό δεν έχω παράπονο.
Από φυσίγγια έριξα Ρουμελιώτης 35.5γρ. λαμπρό μπλέ και από βαριά τα club 40 kai super caccia 38γρ.
Φίλε από τα παραπάνω εγώ βγάζω το συμπέρασμα ότι η ταχύτητα στομίου είναι μικρότερη.
Γι αυτό και η εμφανώς καλύτερη συγκέντρωση και η μικρότερη διάτρηση.
Είμαι 99,99% σίγουρος.

Οι λόγοι μπορεί να είναι 2.
1. Διαφυγή αερίων από τον κώνο.
2. Μεγάλος σε μήκος κώνος ;;;;

Δοκίμασε με διαφορετικά φυσίγγια.
Αν είναι το παραπάνω και μεγαλώσεις αυλό τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα ως προς την διάτρηση.

Άκου όμως και τα άλλα παιδιά τι θα σου πουν.

ps
Έχεις συγκριτικά προ κώνου;

Φίλε από τα παραπάνω εγώ βγάζω το συμπέρασμα ότι η ταχύτητα στομίου είναι μικρότερη.
Γι αυτό και η εμφανώς καλύτερη συγκέντρωση και η μικρότερη διάτρηση.
Είμαι 99,99% σίγουρος.

Οι λόγοι μπορεί να είναι 2.
1. Διαφυγή αερίων από τον κώνο.
2. Μεγάλος σε μήκος κώνος ;;;;

Δοκίμασε με διαφορετικά φυσίγγια.
Αν είναι το παραπάνω και μεγαλώσεις αυλό τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα ως προς την διάτρηση.

Άκου όμως και τα άλλα παιδιά τι θα σου πουν.

ps
Έχεις συγκριτικά προ κώνου;
Τα έχω πετάξει δυστυχώς.ομως θυμάμαι πώς είχα πιο ανοιχτές τουφεκιές.

Back