Βελτιώσεις - παρεμβάσεις σε κυνηγετικά όπλα

Σκέφτομαι να βάψω την κάννη γιατί έχει ξεβαψει και αν την αφήσω και μέρες κοκκινίζει..
Τι βαφή λέτε;
Και αν είναι καλή ιδέα να αφαιρέσω και την ρίγα..
Κάνα καλό οπλουργο για αυτή την δουλειά; ;
Και αν ξέρετε και τιμες;;

Σκέφτομαι να βάψω την κάννη γιατί έχει ξεβαψει και αν την αφήσω και μέρες κοκκινίζει..
Τι βαφή λέτε;
Αν βγάλεις την ρίγα είναι 100 γρμ περίπου λιγότερο βάρος,από μπροστά.
Με τον μηχανισμό που έβαλες,ίσως είναι ζυγιασμενο,ίσως πισωβαριζει...

Τι βαφή λέτε;
Ceracote

Τι βαφή λέτε;
Νίκο εχω κάνει αυτή τη δουλειά που λες σε Λιάκο και Παπατσαρούχα,αλλά νομίζω πως πολλοί μπορούν,δεν είναι δύσκολο.
Όμως έχει δίκιο ο @ΓΙΑΝΝΗΣ. Έχεις βάλει έξτρα βάρος πίσω και θα αφαιρέσεις από μπροστά... Μήπως παρα-γίνει οπισθόβαρο?

Αν βγάλεις την ρίγα είναι 100 γρμ περίπου λιγότερο βάρος,από μπροστά.
Με τον μηχανισμό που έβαλες,ίσως είναι ζυγιασμενο,ίσως πισωβαριζει...
Νίκο εχω κάνει αυτή τη δουλειά που λες σε Λιάκο και Παπατσαρούχα,αλλά νομίζω πως πολλοί μπορούν,δεν είναι δύσκολο.
Όμως έχει δίκιο ο @ΓΙΑΝΝΗΣ. Έχεις βάλει έξτρα βάρος πίσω και θα αφαιρέσεις από μπροστά... Μήπως παρα-γίνει οπισθόβαρο?
3 φυσιγγια τον 34γρ η 36γρ στην αποθήκη

Τριαντάφυλλε τη loctite την κόκκινη θα πάρεις...
Τάκη, έχω και την κόκκινη, και την κίτρινη. Απλός με έσκασε για να την ξεβιδοσω, να την ζεσταίνω καλά, και να μην παίρνει με τίποτα, ( αφού κάποια στιγμή σκέφτηκα να το παγωσο, και μετά πάλι ζεσταμα, να δεις πως ξεβιδωνει, αλλά λέω κάτσε καλά μην γίνει τίποτα, δεν είναι φρεζα) και είδα ότι είναι πράσινη, για αυτό με μπέρδεψε. Για αυτό ρώτησα, κόκκινη έλεγα και εγώ, αλλά λέω κάτσε να ρωτήσω, μην κάνω λάθος. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ.:)

Τάκη, έχω και την κόκκινη, και την κίτρινη. Απλός με έσκασε για να την ξεβιδοσω, να την ζεσταίνω καλά, και να μην παίρνει με τίποτα, ( αφού κάποια στιγμή σκέφτηκα να το παγωσο, και μετά πάλι ζεσταμα, να δεις πως ξεβιδωνει, αλλά λέω κάτσε καλά μην γίνει τίποτα, δεν είναι φρεζα) και είδα ότι είναι πράσινη, για αυτό με μπέρδεψε. Για αυτό ρώτησα, κόκκινη έλεγα και εγώ, αλλά λέω κάτσε να ρωτήσω, μην κάνω λάθος. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ.:)
Τριαντάφυλλε με τι ζεστανες?
Εγώ με καμινέτο σε 1' λεπτό τις ξεβιδωνω...
Οποία κόλλα σπειρωμάτων και να βάλεις είτε κόκκινη είτε μπλε δε θα έχεις θέμα..

Τριαντάφυλλε με τι ζεστανες?
Εγώ με καμινέτο σε 1' λεπτό τις ξεβιδωνω...
Οποία κόλλα σπειρωμάτων και να βάλεις είτε κόκκινη είτε μπλε δε θα έχεις θέμα..
Δεν έβαλα το καμινέτο, ( το φοβηθηκα ) κέβαλα το θερμομπιστολο. Όταν έφτιαξα την μπενελλι το είχα στη στον παπατσαρουχα για αποχρωμιοσει, έβγαλε την ουρά, όταν την ξαναβιδωσε, δεν πήγε ακριβώς στο σημάδι, και δεν κομπωνε καλά, την βάζω βαλίτσα σφαίρα στην Αθήνα, και εκεί είδα τι έκανε με το καμινέτο, και πολύ λάδι με ένα πανί στο κομμάτι που ζεσταίνεται. Αλλά εγώ το φοβήθηκα. :)

Δεν έβαλα το καμινέτο, ( το φοβηθηκα ) κέβαλα το θερμομπιστολο. Όταν έφτιαξα την μπενελλι το είχα στη στον παπατσαρουχα για αποχρωμιοσει, έβγαλε την ουρά, όταν την ξαναβιδωσε, δεν πήγε ακριβώς στο σημάδι, και δεν κομπωνε καλά, την βάζω βαλίτσα σφαίρα στην Αθήνα, και εκεί είδα τι έκανε με το καμινέτο, και πολύ λάδι με ένα πανί στο κομμάτι που ζεσταίνεται. Αλλά εγώ το φοβήθηκα. :)
Με λάδι και πανί και μπόλικη υπομονή γυρνάνε και τα ξύλινα μέρη του όπλου (κοντάκι) σε σημείο α το στραβώνεις με το χέρι .Υπάρχει βίντεο από έναν μάστορα που γυρνάει το κοντάκι στο δίκανο όπως είναι επάνω στο όπλο με φωτιά υπομονή τυλιγμένο με λαδωμένο πανί .Το λάδι είναι κάτι που ενώ δεν γνωρίζω τι ακριβώς προσφέρει κάνει θαύματα ,έχω δει μπροστά μου να θερμαίνεται με οξυγόνο και με μπόλικο λάδι ρίχνοντας να γυρνάνε εξάρτημα όπλου .

Σκέφτομαι να κάνω ρυθμιζόμενη τη ράχη στην καραμπίνα. Για όσους το έχουν επιχειρήσει, πόσο βάρος περίπου προσθέτει ο μηχανισμός?
Θα έλεγα γύρω στα 100 γραμμάρια, ±, αλλά καλύτερα να απαντήσει ο @ΓΙΑΝΝΗΣ. πού ξέρει ακριβώς.

Back