Βελτιώσεις - παρεμβάσεις σε κυνηγετικά όπλα

Καλημέρα σας. Θα ηθελα να μεταφερω μια ερώτηση που ειχα υποβάλει στο baikal team για το nx27e: ειναι εντελως αδουλευτο, αν κοψω τα ελατηρια των εξολκεων (και ποσες σπειρες) ή ακομα και μια σπειρα απο το ελατηριο κατω απο την πλακα της βασης θα ανοιγει και θα κλεινει ποιο ευκολα; καπου ειχα διαβασει γι αυτο σε ενα ξενο σαϊτ. Υπάρχει καποια παρόμια εμπειρία σας; (να πω επισης οτι εχω κάνει επιμελεστατο καθαρισμό μηχανισμου).

Ειναι νομιζω θεμα εφαρμογων το οτι ανοιγει-κλεινει με δυσκολια. Το να πειραξεις τα ελατηρια δεν θα σε βοηθησει σε κατι, αντιθετα νομιζω θα σου δημιουργησει προβληματα.

Αν θες, τωρα στο νεκρο διαστημα, βαλτο στο προγραμμα να το δουλευεις καθε μερα, στο ανοιξε-κλεισε. Ετσι θα στρωσουν οι εφαρμογες ευκολοτερα.

Το δικο μου πχ, το αγορασα το 1991, και εως το 1999 που το αλλαξα, συνεχιζε να ανοιγει με σχετικη δυσκολια. Εγινε ανεκτο σχεδον στο χρονο χρησης, πανω κατω

Καλημέρα σας. Θα ηθελα να μεταφερω μια ερώτηση που ειχα υποβάλει στο baikal team για το nx27e: ειναι εντελως αδουλευτο, αν κοψω τα ελατηρια των εξολκεων (και ποσες σπειρες) ή ακομα και μια σπειρα απο το ελατηριο κατω απο την πλακα της βασης θα ανοιγει και θα κλεινει ποιο ευκολα; καπου ειχα διαβασει γι αυτο σε ενα ξενο σαϊτ. Υπάρχει καποια παρόμια εμπειρία σας; (να πω επισης οτι εχω κάνει επιμελεστατο καθαρισμό μηχανισμου).
nick θα συμφωνήσω καταρχήν με τον victor οτι ειναι θέμα εφαρμογών και θέλει δούλεμα .. μπορείς σε πρώτη φάση να του βάλεις ενα καλό γράσο στις εφαρμογές για να δεις πόσο βελτιώνεται ! κατά την γνώμη μου είναι λάθος να κόψεις ελατήρια .. αυτό που μπορείς να κάνεις ειναι αν πιάνουν τα χέρια σου , να αφαιρέσει εντελώς τα ελατήρια απο τουσ εξωλκείς σου και να το δουλέψεις έτσι οστε να δεις αν έχει διαφορά και πόσο !

Εβγαλα τα ελατηρια αλλα στο ανοιξε κλεισε ειχε ζορι γιατι εβρισκε στους οδηγους και φοβηθηκα για ζημια. Με γρασο ειναι ποιο μαλακο ναι. Το θεμα ειναι λιγο για ενασχοληση μου στην βελτιωση του με καποιο αμεσο τροπο και οχι οτι εχει θεμα το οπλο. Σιγουρα με μπολικο ξεκαπνισμα και καλους καθαρισμους μετα θα στρωσει.

Xρωσταω μια φωτογραφια στον Σπυρο απο επιμυκηνση κωνου σε οπλουργο της Αθηνας σε Benelli φιλου... Δεν ειναι κ η πιο καλη φωτο αλλα τη βρηκα τυχαια ψαχνωντας στον υπολογιστη... Ειναι εμφανης η κοπη των αλεζουαρ αλλα παρολλη την εικονα η επιφανεια στην πραγματικοτητα ειναι λεια... Η επιμυκυνη ξεκινα λιγο μετα τον αρχικο κωνο, για αυτο κ το μικρο μαυρο δαχτυλιδι στην αρχη...

Xρωσταω μια φωτογραφια στον Σπυρο απο επιμυκηνση κωνου σε οπλουργο της Αθηνας σε Benelli φιλου... Δεν ειναι κ η πιο καλη φωτο αλλα τη βρηκα τυχαια ψαχνωντας στον υπολογιστη... Ειναι εμφανης η κοπη των αλεζουαρ αλλα παρολλη την εικονα η επιφανεια στην πραγματικοτητα ειναι λεια... Η επιμυκυνη ξεκινα λιγο μετα τον αρχικο κωνο, για αυτο κ το μικρο μαυρο δαχτυλιδι στην αρχη...
Ευχαριστώ φίλε!
δεν έχω ξαναδεί σε κώνο εργοστασιακό ή φτιαγμένο τετοιες παράλληλες γραμμώσεις αλλά αφού η επιφάνεια είναι λεία-μάλλον- είναι ok
εκείνο που δεν μου πολύαρέσει είναι και το δαχτυλίδι που μένει από τον εργοστασιακό-νομίζω το είχε θίξει και ο Γιώργος (AltairLusso) αυτό το θέμα...
Για να πω την αλήθεια, σαν εικόνα πάντως την περίμενα καλύτερη...

Εχει την καλοσυνη καποιος να μου εξηγησει τι κερδιζουμε με την επιμυκηνση κωνου..? Γιατι πρεπει καποιος να επεμβει στην εργοστασιακη κατασκευη της καννης...xm.

Αργύρη διάβασες από την αρχή το θέμα και συνεχίζεις να μην έχεις πάρει απάντηση; :)

Ξέρουμε στην Αθήνα ποιοι οπλουργοί κάνουν αποχρωμίωση σε κάνες ; Προχθές που καθάριζα το πλάγιο είδα ενα μικρο φούσκωμα στην δεξιά κάνη χωρίς να έχει αντιστοιχο σημάδι από την έξω μεριά. Πόσο μπορεί να πάει μια αποχρωμίωση και ένας έλεγχος; Τι σκατά έγινε ρε γμτ ήταν χαρτί οι κάνες το μόνο καλό κομμάτι του όπλου, γ αυτό το είχα πάρει .hit.

Δεν κοστολογείται η αποχρωμίωση αυτή καθ αυτή. Για να πάρεις τις κάννες πίσω, θα πληρώσεις, αποχρωμίωση, λείανση και βάψιμο εξωτερικά . Δεν σε κόβω για κάτω από 300άρι.
Αυτήν την δουλειά την κάνουν σίγουρα ο Κούρκουλος και ο Παπατσαρούχας, λογικά θα την κάνουν και άλλοι.

Δεν κοστολογείται η αποχρωμίωση αυτή καθ αυτή. Για να πάρεις τις κάννες πίσω, θα πληρώσεις, αποχρωμίωση, λείανση και βάψιμο εξωτερικά . Δεν σε κόβω για κάτω από 300άρι.
Αυτήν την δουλειά την κάνουν σίγουρα ο Κούρκουλος και ο Παπατσαρούχας, λογικά θα την κάνουν και άλλοι.
Δηλαδή αν θέλεις απλά αποχρωμίωση να δεις τι γίνεται από κάτω δεν έχει; Δεν θέλω να δώσω 300€ τόσο πήρα όλο το όπλο .sarcastic..
Με βλέπω να βρίσκω κανέναν πιτσιρικά στον δρόμο να μου πει που έκαμε τα νίκελα στο glx να πας να μου ξεκάνουν τα δικά μου.ha ha ha.

Έ έχει ρε φίλε αν φαντάζομαι συνεννοηθείς πρώτα με τον μάστορα. Αν βάλεις τις κάννες στα χημικά και σπάσει το χρώμιο και σου πει ότι με μια λείανση θα είναι οκ, τι θα του πεις όχι φέρτο έτσι, ξεβαμμένο και αλείαντο; Τι θα το κάνεις μετά; Εννοείται ότι πριν προχωρήσει στην λείανση και στην βαφή θα αξιολογήσει την κατάσταση και θα σε ενημερώσει. Λογικά έχει σπάσει το χρώμιο, έχει συμβεί και στο δικό μου izh54 και μου έχει πει ο Παπατσαρούχας να ρίχνω άφοβα.

Ξέρουμε στην Αθήνα ποιοι οπλουργοί κάνουν αποχρωμίωση σε κάνες ; Προχθές που καθάριζα το πλάγιο είδα ενα μικρο φούσκωμα στην δεξιά κάνη χωρίς να έχει αντιστοιχο σημάδι από την έξω μεριά. Πόσο μπορεί να πάει μια αποχρωμίωση και ένας έλεγχος; Τι σκατά έγινε ρε γμτ ήταν χαρτί οι κάνες το μόνο καλό κομμάτι του όπλου, γ αυτό το είχα πάρει .hit.
Τσεκαρισμα σε οπλουργο αν ειναι απο χτυπημα να στο φερει. Αν οχι και εχει φουσκωσει το χρωμιο μονο δεν τρεχει κατι. Αν παλι φυγει λιγο το χρωμιο καλο καθαρισμα τακτικα και λαδωμα και θα βγαλεις τουλαχιστον καμια 50αρια χρονια.μονο ψυχολογικο οτι δεν θα νε τζαμι.:cool:

Τσεκαρισμα σε οπλουργο αν ειναι απο χτυπημα να στο φερει. Αν οχι και εχει φουσκωσει το χρωμιο μονο δεν τρεχει κατι. Αν παλι φυγει λιγο το χρωμιο καλο καθαρισμα τακτικα και λαδωμα και θα βγαλεις τουλαχιστον καμια 50αρια χρονια.μονο ψυχολογικο οτι δεν θα νε τζαμι.:cool:
Πρέπει να έχει φύγει και στα τσοκ ο χρώμιο αλλα ίσως είναι και μολιβδώσεις και δεν το δένω. Θα μας πεί ο μάστορας όταν αξιοθώ..

γνωρίζει κανείς στα δικανα οταν αφαιρείται η ρίγα η γέφυρα μπροστά είναι κομμάτι των ριγων η κάποιο ειδικό αξεσουάρ;

γνωρίζει κανείς στα δικανα οταν αφαιρείται η ρίγα η γέφυρα μπροστά είναι κομμάτι των ριγων η κάποιο ειδικό αξεσουάρ;
είναι κομματι της ριγας αυτό που φαινεται φιλε , σκέφτεσαι να φτιαξεις ετσι οπλο ?

Έχω μια φοβία ότι μπορεί να χαλάσει η ευθύτητα των κανών αλά μου πέρασε από το μυαλό...
επειδή προσφατα αφαιρεσα ολες τις ριγες σε ένα οπλο που εχω σου απαντω ότι η αφαιρεση καμια επιδραση δεν εχει ως προς την ευθυτητα

Έχω μια φοβία ότι μπορεί να χαλάσει η ευθύτητα των κανών αλά μου πέρασε από το μυαλό...
Αν ανοιξεις τετοια δουλεια θελει οπλουργο. Και σιγουρα μιλας για πλαγιο. Πρωτον καθαρισα μεσα απο τηνριγα με οτι βρεις εκει σκουρια κλπ. Δευτερον γεμισμα κλεισιμο μοροστα μαλον μρ καλαι.

επειδή προσφατα αφαιρεσα ολες τις ριγες σε ένα οπλο που εχω σου απαντω ότι η αφαιρεση καμια επιδραση δεν εχει ως προς την ευθυτητα
Και την περίοδο που μένουν οι κάνες χωρίς ρίγες μέχρι να μπει η γέφυρα και στηρίζονται μόνο στο μονομπλόκ δεν χαλάει η ευθυγράμμιση τους.

Back